![]() |
Maçı Değerlendirelim
[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories//2012/Mac/1.fbsivass.jpg[/IMG]
Elimizle rakibimize hediye etttiğimiz Feenrbahçe maçını değerlendirelim. [LEFT][FONT=Verdana]Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : ?[/FONT] [FONT=Verdana]Maçın en iyisi kimdi : ?[/FONT] [FONT=Verdana]Maçın en kötüsü kimdi : ?[/FONT] [FONT=Verdana]Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler : ?[/FONT] [FONT=Verdana]Maçın Kader Anı :[/FONT] [FONT=Verdana]Rıza Hoca'nın oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz :?[/FONT][/LEFT] |
Cevap: Maçı Değerlendirelim
SÖYLEYECEK BİRŞEY BULAMIYORUM....
SADECE AGLAMAK İSTİYORUM... |
[FONT="Comic Sans MS"][B]yazık günah diyorum elimizdeki maçı verdik ilk yarıda iyi bi oyun ikinci yarıda ise dikkatsizlik maç geldi gitti. maçın kader anı pedriel in kaçırdığı pozisyon 3-1 olsa maç biterdi. rıza hocanın oyuna hamlelerini beğenmedim maç 2-1 ken orta sahada top tutmak için mehmet nas veya cerny yi alabilirdi pedrielin yerine ama almadı sonucunuda gördük sağlık olsun gençlerbirliği maçında umarım galip geliriz yoksa halimiz kötü[/B][/FONT]
|
nesini degerlendirecez degerlendirmiyorum çunku bunun hepsi dejavu !!! :mad::mad::mad:
|
[B]Olmayacak şeyler oldu. Pedriel maçı fenere hediye etti.
Rıza Hoca sahaya çıkıp o golu atacak hali yok ama bugun değişiklik anlamında çok hata yaptı. Cerny gibi bir oyuncuya sakatlığı yoksa şans vermemesi bence çok büyük hata. Cihan daha erken oyuna girmeliydi Fener beraberlik golundan sonra moral kazandı biz ise bir okadar moral bozukluğu yaşadık burda sakatlık veya oyuncu değişikliği yaparak oyunu sogutmamız gerekiyordu. 90 Dk boyunca sağ kanatımız hiç çalışmadı buna çare bulamadın Hocam. Faty neden oyuna alındı anlam veremiyorum, Mehmet Nas neden oyuna girdi Kıvanç harika oynarken neden alındı neden ??? İyi oyuncular ile maç kazanılır Pedriel bom boş kaleye atamadı Alex iğne deliğinden geçirdi attı ve oyun döndü. Acı gerçek bir kez daha ortaya çıktı futbol iyi oyuncular la kazanılır bugun azim mücadele hırs değil kalite kazandı daha doğrusu kalite (alex) maçı kazandırdı. Erman bir hafta boyunca önüne gelene roportaj vererek maça kendini hazırlamamış. Geçen hafta da söylediğim gibi Rasmussen neden gönderildi ve yerine neden forvet alınmadı. İlk 4'ü elimizn tersi ile iteledik. Rıza Hocanın çeyreği kadar teknik ve taktik becerisi olmayan Aykut Hocanın Rıza Hocaya karşı maç kazanmasınada dayanamıyorum. Durum 2 -1 iken berabere bitse üzüleceğimiz bir oyun varken maçın 4 - 2 bitmiş olması inanılır gibi değil. Son olarak Ziya harika bir maç çıkarttı devamlı bindirdi her atakta hücüma çıktı Hayrettin iyileşsede Ziya'yı kesmesi imkansız.[/B] |
pedriel seni artık bu takımda görmek İSTEMİYORUM!!!!!!!!!!! allah kahretsin seni söylenecek tekşey pedriel
|
[B][CENTER][COLOR="Red"]Elimizdeki maçı verdik,Ah suarez ahhhh o golü atsaydın maç kopacaktı :mad:
€neramo ve ermanıda kaybettik cezalı duruma düştüler kötü oldu yaa :([/COLOR][/CENTER][/B] |
maç analizi çok basit 65 de pedriyel atamadı alex attı fener maçı aldı
|
[B]Golü kacirdik olan oldu...
Grosicki kesinlikle cikmamaliydi ve Cerny girmeliydi Faty'nin yerine.. Gol yedikten sonra panik yapiyoruz daha fazla üstümüze geliyorlar.. aaaaah ah....[/B] |
emeğimizede acımıyoruz takımdaki bencillikten bıktım artık kıvanç orda getirdi getirdi 5 kişi var onunde ne diye kaleye vuruyorsun sağına soluna bir bak passızlık ben atayım derdine düştüler dönen topta gol oldu nitekim nihat 4 tane gol yedi bi tanesinde bile elini az ileri uzatmadı kardeşim oldugun yere ne dıye yatıyorsun bi hamle yap gol olsa bile çok acaip maglubiyet inanamıyorum ya takımdaki bencillikten bıktım ya sıkıldım artık bu bencillikten aptalca şutlar aptalca pas atmamalar bu ne abi
|
maçın en kötüsü rajnoch 2.golü onun yüzünden yedik..
|
zoruma gitti içime oturdu eşşekten düşmüşe döndük ya 4 5 atacagımız mac dıye beklerken kafayı yememek elde değil aklımı yemek uzereyim
|
1.yarıdfakı futbolumuz olsaydı sımdı 4-2 bız galıptık ama olmadı saglık olsun dıger maclara bakıp onları kazanmalıyız :confused::confused::confused:
|
Geçmiş sezonların ruhsuz, öl toprağı serpilmiş futbolundan sonra her takımı dize getirecek bir takıma sahip olduk. Birkaç noktada hata yapmasak büyük başarılar bu sezon bizi bekliyordu.Elimizdeki maçı vermek hepimizin zoruna gidiyor ama en azından heyecan veren bir takımımız var.
|
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : 1. yarıdakı muthıs sıvassporu 2. yarıda zerresını bıle gosteremedık :mad:
Maçın en iyisi kimdi : 1. yarıdakı sıvasspor Maçın en kötüsü kimdi :2.yarıdakı sıvasspor Maçın Kader Anı :suarezın kacırdıgı gol Rıza Hoca'nın oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz :faty cıkmalıyıdı |
[B]Buyrun Maç Sizin Olsun…
Ben yemiyorum sen ye diye bir deyim vardır ya bugün bu deyimi harfiyen uyguladık. Ölü bir Fenerbahçe takımını kendi ellerimiz ile dirlittik resmen. Maça çok şansız bir gol yiyerek başladık şans topu geldi gol oldu. Ama takımımız çok çabuk toparlandı ardından golümüz geldi. Oyundan kopmayacağımızı ve golü yememize rağmen gol atacağımızı bizden çok Fenerbahçe de biliyordu. Ataklarımızı sıklaştırdık ve iyi oyunumuzun karşılığında golümüzü de bulduk. Devreyi 2-1 önde kapadık. Herkes ikinci yarı da farka koşacağımızı bekliyordu. Fenerbahçe’de bizim farka koşacağımzı biliyordu. Nitekim hakem faktörü maçı belirledi. İlk yarıda net bir penaltı ve kırmızı kartı ikinci yarıda gole giden oyuncuyu düşüren Bekir’i sarı kartyla geciştirmesi ben size bu maçı vermem diyordu. Nitekim bizde maçı Fenerbahçe’ye vermek için elimizden gelen herşeyi yaptık. İlk önce 3. Golü Pedriel ile kaçırdık daha sonra Kıvanç’ın topu kaptırması gelişen kontratak ile Uğur’un Alex’in şutuna müdahale etmemesi ve gol olması maç verdirdi rakibe peşinden çok basit bir kontratak ile yine gol yedik. Takım o golden sonra da oyundan düştü. Kalecimizin hatası ile de yediğimiz golden sonra da oyundan düştük. Ölü bir takımı kendi ellerimiz ile canlandırdık ya yanarım işte ona. Dün nasıl Mersin maçında hakem maçı Galatasaray’a verdiyse bugünde hakem aldı maçı Fenerbahçe’ye verdi. Yazıkdır günahdır emeğimize ey Bülent denilen hakem bozuntusu yazıklar olsun sana… Rıza hocam daha ne yapacaksın forvetşn boş kaleye gol atamıyorsa hakem de maçı alıp rakibe hediye ediyorsa sen daha ne yapacaksın…. Haftaya Eneramo ve Erman olmayacak işimiz gerçekden çok zor olacak. Umarım bu hafta kaybettiğimiz puanı Gençlerbirliği maçında alırız. [/B] |
evet maçı elimizle verdik. hakeme rağmen kazanacaktık. eneramoya yapılan penaltı kırılma noktasıydı bence. ve kırmızı vermesi gerekiyordu volkana.buna rağmen herşey iyi gidiyordu. ama olmadı. yazık çok yazık. oyuncu değişikliklerinde geç kaldık.
|
mishka Nickli Üyeden Alıntı
Hocam bu başarı senin sayende ama Allah rızası için şu 45-60 dakika arası oyunu oku müdahale et. ***nerde arkdş o hoca kamil ve pedriel hicmi fark etmedi 3 metre mesafede eger bu ikilinın yerine orta sağa 2 yeni oyuncu alsaydı oyuna.mac bizimdi hoca resmen uyudu...... |
2-1 de o gol kaçırıssan 3 gol yersin çok kötüydük rızanın bişeyler yapması lazım
|
BÜTÜN FORUMDAKİ ARKADAŞLAR FUTBOLCULARA LAF SÖYLÜYOR.AMA EN ÖNEMLİ OLAN HAKEM HATALARINI ES GEÇİYOR.BUGÜN REZALET BİR HAKEM VARDI.
PEDİREL DENEN FUTBOLCU BU TAKIMDA OYNAYACAK TOPCU DEGİL.ADAM RUH GİBİ. GELELİM RIZA HOCANIN HATALARINA OYUNCU DEGİŞİKLİGİNİ ZAMANINDA YAPMADI. |
Maçta kötü/eksik yanlarımız kendini gösterdi ve elimizdeki maçı kaybettik, aynen İnönü'de olduğu gibi, aynen Türk Telekom'da olduğu gibi.
- Pedriel Suarez bu takımın ilk 11'ini haketmediğini bir kez daha gösterdi. Bir değil, iki değil, üç değil... Bir adam oynadığı bütün maçlarda bu kadar çok yüzde yüzlük golleri kaçırır mı ya?! Mücadele desen fizik gücü yetersiz, tek nik kapasite sınırlı. Ben Pedriel'e de kızmıyorum, onu bu kadar ısrarla oynatan Rıza Hocamıza sitemlerimi gönderiyorum. Yazık hocam, senin de emeklerine yazık. Pedriel'i ilk 11'de oynatacağına bırak 10 kişi oynayalım, hiç olmazsa haddimizi bilerek oynarız. - Diğer birkaç maçta da ortaya çıktığı üzre maçı soğutma işini bilmiyoruz, beceremiyoruz. Ortada fasülye sırığı gibi dolanan ve takıma hiçbir katkı sağlamayna Pedreil gibi bir adamla neden ikinci yarıya başlanır, birisi cevap verebilir mi? Neden orta saha güçlendirilmez? - Ayrıca bugünkü maçta var gücüyle savaşan Grosicki, Ziya, Kadir, Kıvanç gibi futbolcuların emeği buhar olup uçup gitti, yazık değil mi yahu? Bu adamlar takımın yükünü çekecek birkaç densiz alıp herşeyi götürecek. Daha fazla birşeyler yazmak istiyorum ama kendi aptallığımızdan ve lakaytlığımızdan elimizdeki maçı verdik, içim yanıyor, yazık!!! |
maçın kötüsü kaleci kaleci kaleci.
|
[QUOTE=58 SiVaSıM 58;768918]pedriel seni artık bu takımda görmek İSTEMİYORUM!!!!!!!!!!! allah kahretsin seni söylenecek tekşey pedriel[/QUOTE]
***rasmussen gibi adamı paraya kıyma gonder olacağı buydu.adam resmen gol kokluyordu,enaromu durumunda olsaydı kesin avlardı volkanı derimm |
Maçı Altın Tepside hediye ettik. Resmen öyle. Gollleri atmışsın öne geçmişsin. Rakip düşmeye başlamış. İkinci yarıda yarım dakikada bir pozisyon buluyorsun ve ilk bulduğun pozisyonu çok rahatça atabilecek vaziyettesin. Adamlar sinirlenmiş kartve eksik kalacaklar ama sen ne yapıyorsun Pedriel Efendi. Booommm-boooşş kaleye yuvarlayamıyorsun. Dönüyor saniyesi ile yiyorsun. Bu ne laubalik bu ne kişiliksiz futbol zihniyeti. 1-3 yapacaksın ve rakip santraya gidecek ve o pozisyon yaşanmayacak. Maç eminimki orda bitecek. Ama biz ne yaptık Altıntepside verdik. Yazık çok yazık oldu. Şimdi bu taraftarın uykusuzluğunun vebalini kim verecek, kim verecek bu üzüntülerimizin diyetini. Ayrıca Eneramo o fiziğine rağmen bilekleri çok güçsüz. 3-4 maçtır Kamil adeta SIFIR, koca bir sıfır Etkisiz eleman Boş küme, angarya, ne derseniz deyin. İçimiz acıyor yahu. Nerden maçı verdik. Şimdi o çıksaydı bu oynasaydı nafile. Ama mutlaka Kamilin dinlenip hırslanması lazım. Cerny her ne kadar daha düşük seviye olsada pres yapıyor canını dişine takıyor. Artık Nihatında Senecy ye yerini bırakması lazım. Bu iş isimlerle tecrübe ile oluyor beyler.
Değerlendirecek bir şey yok... 4-2 yenildik geçti gitti. |
Maçı Altın Tepside hediye ettik. Resmen öyle. Gollleri atmışsın öne geçmişsin. Rakip düşmeye başlamış. İkinci yarıda yarım dakikada bir pozisyon buluyorsun ve ilk bulduğun pozisyonu çok rahatça atabilecek vaziyettesin. Adamlar sinirlenmiş kartve eksik kalacaklar ama sen ne yapıyorsun Pedriel Efendi. Booommm-boooşş kaleye yuvarlayamıyorsun. Dönüyor saniyesi ile yiyorsun. Bu ne laubalik bu ne kişiliksiz futbol zihniyeti. 1-3 yapacaksın ve rakip santraya gidecek ve o pozisyon yaşanmayacak. Maç eminimki orda bitecek. Ama biz ne yaptık Altıntepside verdik. Yazık çok yazık oldu. Şimdi bu taraftarın uykusuzluğunun vebalini kim verecek, kim verecek bu üzüntülerimizin diyetini. Ayrıca Eneramo o fiziğine rağmen bilekleri çok güçsüz. 3-4 maçtır Kamil adeta SIFIR, koca bir sıfır Etkisiz eleman Boş küme, angarya, ne derseniz deyin. İçimiz acıyor yahu. Nerden maçı verdik. Şimdi o çıksaydı bu oynasaydı nafile. Ama mutlaka Kamilin dinlenip hırslanması lazım. Cerny her ne kadar daha düşük seviye olsada pres yapıyor canını dişine takıyor. Artık Nihatında Senecy ye yerini bırakması lazım. Bu iş isimlerle tecrübe ile oluyor beyler.
Değerlendirecek bir şey yok... 4-2 yenildik geçti gitti. |
Yorum yapmak imkansız.. yorum yaparsam daha fazla üzüleceğimi bildiğim için yorum yapmıyorum.. iniallah haftaya gençleri yeneriz..
|
Asil biz [B]Genclerbirligi[/B] macinda ne yapicaz [B]ERMAN VE ENERAMO YOK[/B]
|
ben her hafta maçı tek cümleyle değerlendiriyorum bu haftada öyle olacak.
Sefiller oynayacak fb şov yapıyor... |
sozun bıttıgı yerdeyız,bır maç ancak boyle hedıye edilir,guzel baslayan bır gunumuzu mahvettiler,herkes 65.dk da pedrıel denen karaktersızın kacırdığı pozısyonu kırılma anı olarak goruyor ama bu maç feneve bı sekılde hedıye edıldı:mad:bugun kı fenev bızı yenecek bır takım değildi,kalecı nihat evlere senlık aferın buyuk kalecı olacaksın şu takıma bı adam gıbı kalecı bulamadık,grosıckı efendı artık mokunu çıkardın gıdeceksen gıt bu takımdan,pedriel efendı burda senın avukatlığını cok yaptım:mad: senden de bı cacık olmaz,eneramo gol atmamak icın yemın mı ettın,gencler macına eneramo ve erman cezalı,helal olsun hepınize maçı ne yapıp edıp fenev e verdınız:mad::mad::mad::mad:
|
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : Çok iyi oynadık aslında.Bu maç bizim hakkımızdı.Lakin futbolun altın kuralı atamayana atıyorlar.Artık önümüzdeki Gençler maçından iyi bir skorlar ayrılmaya bakacağız.
Maçın en iyisi kimdi: Kesinlikle Kıvanç'tı neden oyundan çıktı bir türlü anlayamadım. Maçın en kötüsü kimdi : Pedriel,Nihat Sen bir forvetsen golü atacaksın Pedriel efendi.Takımın emeğini hiç ettin.O golü atsaydın 3-1 olacaktı ve maçı koparacaktık.Nihat ile ilgilide şunu söyleyeceğim.11'in kalıcı ismi olmak istiyorsan böyle maçlardaki şansları çok iyi kullanacaksın.Bundan sonra daha zor alır Senecky'den formayı... Maçın Kader Anı : Pedriel'in kaçırdığı yüzde yüzlük gol pozisyonu.... Rıza Hoca'nın oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz : İyi hamleler yapamadı.Pedriel'i ilk yarı bittikten sonra çıkarmalıydı.Cerny hem daha teknik hemde geriye daha çok gelen bir futbolcu.Keza Kıvanç'ı neden anldı anlamış değilim.Faty'nin oyuna alınmasının hiç bir mantıklı açıklaması da yok. Rıza Hoca doğru hamleleri yapamadı... |
Elimizle rakibimize hediye etttiğimiz Feenrbahçe maçını değerlendirelim.
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler Elimizle rakibimize hediye etttiğimiz maç Maçın en iyisi kimdi : Kavlakların Uğur ??sucu arazların pedrol?? şahanların Nihat Maçın en kötüsü kimdi : ??? Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler : Her zamanki gibi adamlıktan yoksun desekte asıl mesele gol kacırdımız anda gol yememiz Maçın Kader Anı :pedonun 3. golu kaçırması arkasına 22 olması Rıza Hoca'nın oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz :pedoyu ve kıvancı gec cıkardı |
[B]takım kadrosunu görünce yine isyan ettim, bu pedriel de ne bulursun be hoca yetmez mi artık. cerny nin alternatifi pedrielmi olmalı???
kamil grosicki tam oynamaya rakibi eksiltmeye başlamıştıki oyundan alındı nekadar saçma anlamsız bir müdahale... kalecimiz sahada varmıydı benmi göremedim!!! rajnoch gol atacağına gol attırmamalı çok ama çok saçma bir hata yaptı RIZA HOCA ELİ İLE RESMEN MAÇI FBYE HEDİYE ETTİ, ANLAŞILDIĞI ÜZERE RIZA HOCA ASLA SİVASSPORU ŞAMPİYONLUĞA OYNATAMAZ[/B] |
bu seneckynin durumu ne abi kac maç oldu kadrodamı yokmu seneyemı anlaşıldı kaleci kaleci kaleci kaleci kaleci kaleciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Biz küçükken gol atan galeye oynardık ben galeye gecmemek ıcın topu getırırı getırı gol atmazdımPedrile gol atan galeye oynuyoruz sanıyor gacırdğı gole bakarsan..
|
Öncelikle bu ligin en pis takımına yenilmek,Emre gibi bu ligin en çirkef oyuncusundan 2 gol yemek ve pozisyon vermeden yenilmek iğrenç bir duygu!
Rıza Hocamızı çok seviyoruz,mükemmel bir takım oluşturdu.Bugünkü futboldan da gurur duydum.Ancak 1-2 yakalamışken Pedirel hala neden oyunda hocam?Bunun izahatı nedir?.İkinci yarıya başalrken Pedriel-Cerny değişikliği bekledim,ve bu değişikliğin sonucunda 5 atacağımızı düşündüm yeminle!Ama yok arkadaş!Pedriel'in kaçırdığı net pozsiyon 1 değil 5 değil!Oyun soğutmak denen bir olgu yok mu bu takımda?Adamlara pozisiyon vermeden 4 tane yemek!...Ah neyse.Söyletme kafir derunumda neler var demiş şair! |
BÜLENT YILDIRIM SHOW
Degerli sivassporlular bugün yine tff merkez hakem kurulu oyunlarından birini gördük.Sayın Bülent yıldırım gibi bir hakemi maça vererek maçın sonunu belirlemişlerdir.
Maç içerisinde verilmeyen sarı kart,penaltı ve kırmızı kartlar vardır.Bu büyük takımlara verilen toleranslar oldugu sürece bu ülkede ne şike nede rüşvet biter. Siz sivassporlu taraftarlara düşen görev TFF MERKEZ HAKEM KURULUNA e-mail atmakdır.Hakkımızı kimseye yedirmeyelim.... [email]iletisim@tff.org[/email] adresine gönderebilirsiniz... |
Maçın en kötüleri:NİHAT''NAVRATİL'' Kadir,Erman.
Maçın kırılma anı:Pedriel'in kız gibi vurmaya çalışarak boş kaleye kaçırdığı gol ve ardından 2.golü yememiz. Maçta göze çarpanlar:2-2'den sonra sanki 5-0 yeniliyormuşçasına takımın çöküşü şaşırtıcıydı ve sonrasında Eneramo başta olmak üzere Ziya,Faty,Nas hariç herkesin topa gitmeyişi umudu kesmiş davranışları. Hakem:Fenerbahçe'ye yine toleranslıydı.Her faulümüzde kart verdi.Tabi faulse.. Böyle saçma sapan mağlubiyetler alıyorsak ben artık Sivas maçlarında 3-0 öne geçmediği müddetçe sevinmiyorum gollerine.Ne zaman önde olsak diken üstünde maç seyrediyoruz.Yeter artık! |
Her maçta bireysel hatadan gol yiyoruz yeter artık be :( kaleci nihat berbattı. pedriel desen bu takıma hiç yakışmıyor.. :(
|
Cevap: BÜLENT YILDIRIM SHOW
Bilindik 4 takımın dışında hiçbir takımın play-off'a girmesini ne yayıncı kuruluş, ne federasyon, ne de hakem camiası ne de İstanbul basını istemiyor kardeşim. Tarafsız bir şekilde maçları takip eden herkes bunu hakemlerin tavrından da , yayıncı kuruluşun spikerlerinin yanlı maç anlatımlarından da net bir şekilde görebiliriz. Bu düzen ancak insanların memleketlerinin takımlarını tutmak akıllarına geldiği zaman, yıkılır. Mesaj atmayla bir şeylerin değişeceğini hiç sanmıyorum.
|
Bu maci 4-2 kaybettik,fakat Fenerbahce beraberlik golünü atana kadar,degil galibiyeti beraberligi bile haketmedi.Üstün taraf Sivasspor´du.Ilk yarida Enaramo Volkan´i calimlayip kaleye vurmayi tercih etmesi ,ilk yariyi 1-3 önde bitirmemizi engelledi.Ikinci yarida Bolivya´li Suarez bos kaleye topu atamiyinca,Sivasspor´lu futbolcular adete cöktü.Suarez´in golü atamamsindan 30 saniye sonra topu kalemizde gördük,beraberlik golünü attilar.Beraberlik golünden sonra takim adeta cözüldü.Nihat´in gollerde yapabilecegi hic birsey yoktu.Defans anlayisi kalmadi,adeta Sivasspor cöktü.Bu günki yenilisimizin bas mimari Suarez´di.O topu Fenerbahce aglarina gönderseydi,sahada Fenerbahce diye birsey kalmazdi.Gercekten bizim Cihan ,bu Suarez´den daha kaliteli degilmi?Sivasspor ilk yari itibariyle bu yenilgiyi haketmedi,taki Suarez´in o topu bos kaleye atamadigi ana kadar sahanin tek hakimiydi.Olan Sivasspor´a ve sahada gösterilen emege cok ama cok yazik oldu.
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 06:54. |