SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Burası Benim Evim (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=33974)

Salim58 28.03.2012 13:36

Çalımbay Beşiktaş ile Görüşmem Olmadı

[url=http://resimzade.com/Show.html?i=34922&token=23427][img]http://resimzade.com/Show.html?i=34922&token=23427[/img][/url]

[B]Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, son günlerde adının Beşiktaş ile anılması üzerine "Bize gelen bir şey yok. Beşiktaş'la ilgili benim ne görüşüm ne görüşmem oldu. Bizim tek düşüncemiz Sivasspor ile ligi mükemmel yerde bitirmek" dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay kulüp binasında basın toplantısı düzenleyerek lig ve kupa ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle Beşiktaş'ta yeni yönetimin göreve gelmesinin ardından adının yeni teknik direktör adayları arasında yer almasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çalımbay, kendisine ulaşan her hangi bir şey olmadığını belirterek, "Biz şu anda görevimizin başında çok büyük sorumluluk taşıyoruz. Sivasspor'u kulüp olarak değil burayı evim olarak görüyorum. Doğup büyüdüğüm yer ve öncelik burası. Beşiktaş'ta ilgili benim ne görüşüm ne görüşmem olmadı. Böyle bir şeyin çıkarılması yanlış. Şu anda orada teknik direktör var Tayfur hoca var. Onların da önemli maçları var. Bunlar asılsız şeyler. Bizim tek düşüncemiz burayı başarılı bir hale getirmek ve kalan maçları mükemmel bitirmek. Bizim hedefimiz var ve bunları iyi bir şekilde noktalamak istiyoruz. Ben hiç bir zaman Beşiktaşlılığımı gizlemedim. Doğduğum yer burası Sivas ama futbola başlayıp bitirdiğim yer Beşiktaş. Her söylediğim şey farklı çarptırılıyor. Sayın Fikret Orman başkanlığa geldi. Bizim camiadan tanıdığımız insanlar. Benim kesinlikle bir görüşmem olmadı. Benim tek düşüncem Sivasspor ile ligi mükemmel yerde bitirtmek." dedi.

Sezon sonu için de şu anda bir şey konuşmak istemediğini belirten Çalımbay, "Öyle bir şey yok ki neden bunu konuşalım. Ben bir şey söylemediğim halde değişik başlıklar altında farklı şeyler yazılıyor. Bir sürü yerli Beşiktaşlı arkadaşlarımız var. Şu anda bütün takımların maçları ve herkesin sorumluluğu var. Bun gündeme getirmek Beşiktaş'a zarar verir. Bizler de burada sorumluluklarımız var. Bu tür şeylere girmem, girmem de yanlış olur. Ben şimdi bir şey söylesem belki farklı algılanacak." dedi. [/B]

[B][I]'İKİ KULVARDA DA İDDİALIYIZ' [/I][/B]

[B]Geçen sezon göreve geldiklerinde zorlu bir süreç yaşayıp takımı ligde bıraktıklarını, bu sene de sezona başka nedenlerle sıkıntılı başladıklarını belirten Çalımbay, "İstemediğimiz olaylar gerçekleşti ve sıkıntılı günler yaşadık. Lig geç başladı. Hazırlık dönemi bitmişken lig uzadı. Bu sıkıntılı dönemde başta takım arkadaşlarım ve yönetim olmak üzere. En önemlisi de başkanın yokluğunda Erdal Sarılar ve yönetim kurulu, vali, belediye mükemmel destek verdiler. Bu sıkıntılı dönemi aştık. Benim en çok takdir ettiğim oyuncularım. Gerçekten olağanüstü mücadele ettiler saha dışında mükemmel arkadaş oldular. İkinci yarıya başlarken bazı değişiklikler yaptık. Kağan, Nihat, Murat Kıvanç, Murat gibi genç oyuncuları Sivsaspor ve Türk futboluna kazandırma çalışmaları yaptık. Oynadığımız maçlarda her zaman pozitif futbol oynadık. Zaman zaman başarılı olduk zaman zaman istediğimiz neticeleri alamadık. Netice olarak şu anda istediğimiz yerdeyiz. Ligi iyi yerde bitirmek istemiştik. Sivasspor hem kupada hem play-off'ta iddiasını devam ettiriyor. 2 maç oynarsak play-off'a kalıyoruz. 2 maç kazanırsak da Türkiye kupasında final oynuyoruz. Hedeflediğimiz mükemmel bir yerdeyiz. Bütün oyuncularımız bunun bilincinde. Bütün amacımız iki kulvarda hem play-of hem Türkiye Kupası'nda final oynamak. Biz bu sene herkese şans verdik .Türkiye'de oynanan 8 hafta arası maçları oldu. Bunlardan 6'sını kazanıp 2'sinde berabere kaldık. Deplasmanda gol atmadığımız maç yok. Kendi sahamızda da iyi bir grafik çizdik. Netice olarak çok iyi bir konuma geldik. Bizim belki de 3 veya 4'ncülüğü yakalayacağımız pozisyonlar oldu ama bizim hatalarımız kadar inanılmaz hakem hatalarına maruz kaldık. Bu nedenle kaybettiğimiz puanlar oldu. Bilerek yapıldı demiyoruz, hata diyoruz. Biz onların artık hiç birine üzülmüyoruz hepsi geride kaldı. Önemli olan bizim hedefimiz olan lig. Lig henüz bitmedi. İstanbul maçı 1 yılın emeği. Tüm çilemizin sıkıntısını giderecek bir maç. Bu maçı aldığımız takdirde ilk 8 garanti olacak. O nedenle mutlaka galip çıkmamız gerekiyor. Sezon başından beri büyük desteği olan taraftarımızı da tribünde görmek istiyoruz . Onlara ihtiyacımız var. Ligin sonu geldikçe futbolcularda yorgunluk, bıkkınlık olacaktır. Çünkü çok maç oynandı. Hem yukarı hem aşağı play-off maçları zorlu geçecek." dedi. [/B]

[B][I]'BELEDİYE MAÇI FİNAL NİTELİĞİNDE' [/I][/B]

[B]Çalımbay, Belediye maçının kendileri için final niteliği taşıdığını belirterek, "Arkasından da Bursa maçıyla Türkiye kupasına başlayacağız. Biz diğer takımlar gibi şanslı kuralar çekmedik. Mersin ve Galatasaray ile deplasmanda oynadık ve eledik. Bu grupların en başında gelen Bursa rakip oldu. Biz çekinmiyor ve korkmuyoruz. Ben arkadaşlarıma inanıyorum. Önümüzdeki hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Başta futbolcularımıza, yöneticilerimize, özellikle kar kış demeden bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizim için lig bitmedi. Kalan maçları alıp ligi tamamlamak istiyoruz." dedi.

Kupanın lige göre Avrupa'ya gitmek için daha kısa yol olduğunu hatırlatan Çalımbay, "Bizim önceliğimiz yok. İkisini de götürmek istiyoruz. İkisi de olabilir de olmayabilir de. İstanbul Belediye'nin de iddiası var. Son Samsun maçının ne olacağı belli değil. Öbür yanda Bursa maçıyla zor maç oynayacağız. Bizim öncelikli tek düşüncemiz İstanbul Belediye maçı. O maçı kazandığımızda Play-off'u garantileyeceğiz. Birinde her şey olabilir ama öbüründe Avrupa yolu daha kısa. Hepsini yapabilecek güçteyiz." diye konuştu.

Çalımbay, İstanbul maçı öncesinde arka adalesinde yırtık tespit edilen Ziya Erdal'ın 2-3 hafta oynayamayacağını, dizindeki sakatlık nedeni ile Mehmet Nas'ın da 2 hafta oynamasının zor olduğunu belirtti. Faty'nin ise hafif sakatlığının bulunduğunu dile getirdi[/B]

DHA

stutgart58 28.03.2012 13:49

Cevap: Çalımbay Beşiktaş ile Görüşmem Olmadı

Rıza Hocam gidersene diyecek bişyimiz yok.Takımı mükemmel bi duruma getirdin.Ama bi kaç yıl bu takımda daha kalsan eminim avrupada başarı gelicektir.BJK nin nolacağı belli değil bütçeyi daraltmaya gidiyorlar..borçları var..sorunlu bir takım..3-5 hafta başarı gelmezse hemen kapı dışı bırakırlar ama sivasta öyle değil.borcu yok bişiy yok...baskı yok..küme düşme potasına bile gelsen bu taraftar senin arkanda durur

risale69 28.03.2012 13:52

buraya yazıyorum, rıza hoca hiçbir yere gitmeyecek, önümüzdeki sezon da sivasta kalacak.

Salim58 28.03.2012 13:54

[B]"Biz şu anda görevimizin başında çok büyük sorumluluk taşıyoruz. Sivasspor'u kulüp olarak değil burayı evim olarak görüyorum. Doğup büyüdüğüm yer ve öncelik burası. Beşiktaş'ta ilgili benim ne görüşüm ne görüşmem olmadı. Böyle bir şeyin çıkarılması yanlış.[/B]

[I][COLOR="DarkGreen"][FONT="Arial Black"]Büyüksün Hocam..[/FONT][/COLOR][/I]

sebasteia 28.03.2012 14:07

rıza hocam senin yapacağın birkaç takviye ile bu takım seneye şampiyonluğa oynar. bjk gibi istikrarsız ve hedefsiz takımlara gitmek gibi bir düşünce olmasın. aradığın kariyer burada. memleketinde sana sonsuz kredi var. kal burada bir 10 yıl, sivas'ı arsenal, manchester, lyon, gibi güçlü bir takım yap! bjk senin futbolculukta efsane olduğun yerdi, burası senin hocalıkta efsane olacağın yer. gelecek burada, ışık burada!!!!!!!!

HALIL 28.03.2012 14:08

riza hoca bizi birakip gitme

Ferhat06 28.03.2012 14:17

[QUOTE=sebasteia;777328]rıza hocam senin yapacağın birkaç takviye ile bu takım seneye şampiyonluğa oynar. bjk gibi istikrarsız ve hedefsiz takımlara gitmek gibi bir düşünce olmasın. aradığın kariyer burada. memleketinde sana sonsuz kredi var. kal burada bir 10 yıl, sivas'ı arsenal, manchester, lyon, gibi güçlü bir takım yap! bjk senin futbolculukta efsane olduğun yerdi, burası senin hocalıkta efsane olacağın yer. gelecek burada, ışık burada!!!!!!!![/QUOTE]

eyvallah.doğru söze ne denir.daha önce denedi hoca.o takımlarda adamı rahat bırakmazlar.schuster.del bosqe gibi dünya markası isimlere teneke takdılar.

izmirliyigido 28.03.2012 14:20

Rıza hoca da şunu biliyor ki (ya da bilmesi lazım) EFSANE BİR TAKIMDA BÜYÜK BİR FUTBOLCUYDU, ŞİMDİ BÜYÜK BİR TAKIMDA EFSANE HOCA olma şansı var. Bu şansı değerlendirme hakkı Rıza ÇALIMBAY'da... Sivas seni seviyor ve bırakmak istemiyor hocam. Nokta

.

burak58as553 28.03.2012 14:31

[B]Bjk'de normal bir teknik direktör olacagına,
Sivas'ta kal KRAL ol..[/B]

ardahanlı 28.03.2012 14:36

Rıza hocanın açıklamaları gelecek sezonu kapsamamasına rağmen Sivasla gelecek sezon yola devam edeceğine inancım tamdır.

risale69 28.03.2012 14:38

diyelim ki gittiniz beşiktaşı süper lig şampiyonu yaptınız , bu başarı değildir hocam.
asıl başarı sivas gibi orta halli bir takımı uzun vadeli projelerle kurumsallaştırmak, 4 büyüklerle her alanda rekabet edebilir hale getirmektir. sayenizde 4 büyüklerle sahada başa çıkabiliyoruz ama diğer alanlarda katetmemiz gereken daha çok yol var. bunu da ancak sizin gibi işini aşkla seven tecrübeli bir t. direktör yapar.
bu sene, takıma oynattığın futbolla başımızı önümüze eğdirmedin hocam, bizi bırakma .

ec58 28.03.2012 14:40

Telefon dinlemelerindeki; Rıza Hoca ile ilgili yorumları düşündüğümde;

Gitme ihtimali daha fazla;

BJK gel derse gider gibi...

serkan_ozcan58 28.03.2012 15:03

sen bizim efsanemiz olmaya yaklaştın ve olacaksın rıza hoca türkiye kupasını getir sivasımıza ben buna yürekten inanıyorum...ve busene de bizdesin buna da inacım tam yarı yolda bırakıp gitmez hocamız

B.DUMANLI 28.03.2012 15:09

Bu olay Fikret Orman´ín kongre öncesi ortaya attigi bir fikirdi.Secimi kazandi.Kongre öncesi yollarina yerli bir hocayla devam edeceklerini vaad etmisti.Illede Riza hoca diye birsey yok ortada,hersey anlasmaya bagli.

poolat58 28.03.2012 16:21

hocam o adamlar ligi 3. bitirdiğin taktirde senin emeklerine bakmaksızın gönderirler olan size ve bize olur. kal SİVASSPORumuzda ve bizi yine avrupalar dök. seneye 4-5 tane iyi oyuncuyla sen bu takımı şampiyonluğa oynatırsın...

karasarlıyiğido 28.03.2012 17:46

en büyük yiğido sensin rıza hoca..para pul konusmadan olumsuz sartlara rağmen düsen takımı sırtladın ilk beşe soktun helal olsun sana gitsende kalsanda sen bizim rızamızsın ama kal hocam kalda seneye sallayalım şu ligi canım benim allah işini gücünü rast getirsin...

tekdoktiri 28.03.2012 18:00

b j k adam olsaydı yollamasaydı zamanında giderse yazıklar olsun hocaya yapılacak çok şeyvardaha derim

kamışlı58 28.03.2012 19:30

rıza hoca bu takımda efsane olacak bu ligde sivassporumuzdan iyi kulüp yok bu takım seneye kesinlikle şampiyonluga oynayacaktır
atom karınca hocamızın gidecegini sanmıyorum
hiç kimse sevildigi yerden ayrılmaz

SivasSpor.Com 28.03.2012 19:41

Burası Benim Evim

[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories/2012/hoca/1.atomkarinca.jpg[/IMG]

Benim için Sivasspor çok çok önemli. Ben kulüp gibi görmüyorum, burası benim evim'' , seneye en fazla 5 - 6 transfer yapacağız.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş'a gideceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Bize gelen bir şey yok. Görevimizin başındayız ve çok büyük bir sorumluluk taşıyoruz'' dedi.

Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Sivasspor'un bu sezonki performansı, ligdeki ve Türkiye Kupası'ndaki hedefleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bir basın mensubunun, Beşiktaş'ta yönetim değişikliğinin ardından isminin siyah-beyazlı ekiple anıldığını belirtmesi üzerine Çalımbay, ''Bize gelen bir şey yok. Şu anda görevimizin başındayız ve çok büyük bir sorumluluk taşıyoruz'' ifadelerini kullandı. Sivasspor'u bir kulüpten ziyade evi gibi gördüğünü anlatan Çalımbay, ''Biz buradayız ve bizim de sorumluluklarımız var, hedeflerimiz var, biz bunları da gerçekleştireceğiz'' dedi.

Beşiktaş ile ilgili kimseyle görüşmediğini, böyle bir haberin çıkarılmasının çok çok yanlış olduğunu kaydeden Çalımbay, ''Şu anda orada teknik direktör var, Tayfur hoca orada, hocaları var. Ve onların da çok önemli maçları var. O yüzden bunlar asılsız şeyler. Bizim tek düşüncemiz burayı başarılı bir hale getirmek, kalan maçlarımızı mükemmel şekilde bitirmek, başka bir düşüncemiz yok. Şu anda bizim hedefimiz var, o yüzden de Sivasspor'da bu sene yaşadığımız şeyleri iyi bir şekilde noktalamak istiyoruz. Onun için de şu anda başka bir şey düşünmüyoruz'' diye konuştu.

[B]Sözlerinin çarpıtıldığını ifade eden Çalımbay, şöyle devam etti:[/B]

''Ben hiçbir zaman Beşiktaşlılığımı da gizlemedim. Benim doğduğum yer burası, büyüdüğüm yer Sivas ama futbola Beşiktaş'ta başladım, Beşiktaş'ta bitirdim. Onun için benim söylediğim her laf çok şekilde çarpıtılıp yazılıyor, çiziliyor. İşte ben komik bir şey söylüyorum, 'Rıza hoca yeşil ışık yaktı' diyorlar. Yani şimdi oraya kim gelirse gelsin, şu anda başkanlığa Fikret Orman geldi, tabii ki bizim bildiğimiz, camiadan tanıdığımız insanlar. Ama benim görüşmem olmadı, öyle bir şey kesinlikle yok. Benim şu andaki tek düşüncem Sivasspor'u bu sene mükemmel bir yerde bitirtmek, başka bir düşüncem yok.''

[B]''Benim için Sivasspor çok çok önemli''[/B]

Sezon sonunda Beşiktaş'tan teklif gelmesi halinde nasıl hareket edeceğinin sorulması üzerine Çalımbay, ''Bence şu anda konuşulacak zaman değil, şu anda iki takımın da, bütün takımların da maçları var. Herkesin bir sorumluluğu var. Şu anda bence olayı gündeme getirmek hem Beşiktaş'a büyük zarar verir. Çünkü orada iki teknik direktör arkadaşımız var. Bizler de buradayız, bizim de sorumluluğumuz var.

Bu sezon Sivasspor olarak hep pozitif bir futbol oynadıklarını, kazanmak için mücadele ettiklerini ve netice itibariyle ligde şu anda istedikleri yerde olduklarını ifade eden Çalımbay, ''Şu anda çok iyi bir konuma geldik, Sivasspor hem kupada, hem ligde play-off iddiasını devam ettiriyor. Maçlarımız var, enteresandır, 2 maç oynarsan play-off'a kalıyorsun, iki maçı kazanırsan da Türkiye Kupası'nda final oynuyorsun. Burası bizim için hedeflediğimiz bir yer, mükemmel bir yer. Tüm futbolcularımız bunun bilincindeler. Bütün amacımız bu 2'şer maçları çok iyi şekilde bitirip, hem play-off'a kalıp, hem de Türkiye Kupası'nda final oynamak. Eksikler olmasına rağmen bunu yapacak güçte takımız'' diye konuştu.

Deplasmanda tüm maçlarda gol attıklarını, iç sahada da iyi bir grafik çizdiklerini belirten Çalımbay, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında final niteliğinde bir maça çıkacaklarını kaydederek, bir yılın emeğini bu maçla alacaklarını, bu maçı kazandıkları takdirde ligde ilk 8'i garantileyeceklerini belirtti.

Türkiye Kupası'nın, play-off'a göre UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak için daha kısa bir yol olduğunu belirtilmesi üzerine Çalımbay, ''İkisine de önem veriyoruz, bizim düşüncemiz o. Ama öyle bir kritik yerdeyiz ki, ikisi de olabilir de olmayabilir de. Çünkü zor maçlar oynayacağız'' ifadelerini kullandı.

Çalımbay, hedeflerine ulaşabilecek güçte bir takım olduklarını, ancak takımın sahada göstereceği performansın önemli olduğunu söyledi.

[B]Arka adalesinde yırtık olan genç oyuncu Ziya Erdal'ın en az 2-3 hafta oynayamayacağını, Mehmet Nas'ın dizindeki problemi nedeniyle büyük ihtimale 2 hafta forma giyemeyeceğini,[/B] Faty'nin hafif sakatlığı olduğunu belirten Çalımbay, sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Hayrettin Yerlikaya'yı tam iyileşmeden oynatmayı düşünmediğini, onun yerine genç oyuncu Kağan Konuk'a şans verdiklerini kaydetti.

Sivasspor'u iyi bir yere getirmekle birlikte takıma oyuncu kazandırmanın da çok önemli olduğu ifade eden Çalımbay, bu sene çok fazla transfer yapmadıklarını belirterek, ''[B]Seneye de en fazla 5-6 transferle yolumuza devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.[/B]

B.DUMANLI 28.03.2012 19:52

Cevap: Burası Benim Evim

Maclar bitmeden bu gibi dedikodularla ortami germek isteyenler ,sadece reyting pesinde olan kisilerdir.

dogan5880 28.03.2012 20:12

yav gıderse gıtsın rıza hocayı çok sevıyorum ama gıderse de kımse bışey dıyemez bu korku panık neden sankı rıza hoca gıderse sıvas hocasız kalıcakk ..rıza gıderse sıvaslı umıt ozat gelır

savaş2 28.03.2012 20:38

***rıza hocam kafasına koydu mu yapar bence ,yani 3 değişik kupa sivassporumuza kazandırmadan hiç bir yere gitmez .çünkü memleketini çok seven bir yiğittir o

bulentt07 28.03.2012 20:47

Rıza hocamıza güvenıyoruz Senınle uzun yıllar nice basarılara insallah..

hasanim58 28.03.2012 21:51

senin ALLAH ina kurban yigido calimbayyyyyyyy biz biliyorduk gitmezsin sen bir yorumumda demistim gs macinda oynadigimiz gibi oynarsak barc ya bile kafa tutariz evel ALLAH takimi mukemmel bir hale getirdin saol hocam

infial§ 28.03.2012 22:27

buyuksun hocam senı sevıyoruz,sivaslı olunmaz sıvaslı doğulur

bulentt07 29.03.2012 00:01

Rıza hocanın sözlerini carpıtıp ıkı gundur ortalıgı karıstıranlar cevabını almıs oldu:)))

aozdemir 29.03.2012 08:06

Beşiktaş'ın yüzde 99 yeni hocası!
Beşiktaş'ta Bilic operasyonu... Camiada bir çok yerli isim tartışıladursun Fikret Orman, Hırvatistan Milli Takımı teknik direktörü Slaven Biliç ile yeni sezon için nikah tazelemenin planlarını yapıyor.
haber7.com

kakikli 29.03.2012 08:28

uzun yıllar bizimle ol...

[B]bence rıza hoca ile uzun vadeli bir sözleşme yapmalıyız ve kesinlikle hiçbir yere gitmesin.
memleketinin takımı, ondan daha iyi sahiplenecek kimse olmaz.
bizi ancak biz anlarız. rıza hocanın yanına eski futbolcularımızdan bir ekip verilmeli ve sivassporun çıkarları açısından ekip çalışması yapılmalı.
sadece a takım değil alt yapılar içinde çalışma yapılmalı.[/B]

eyupk 29.03.2012 08:54

SEN BİRTANESİN ATOM KARINCA, İNANIYORDUK MEMLEKETİNİN TAKIMINI YALNIZ BIRAKMIYCAĞINA.

eyupk 29.03.2012 09:05

[QUOTE=sebasteia;777328]rıza hocam senin yapacağın birkaç takviye ile bu takım seneye şampiyonluğa oynar. bjk gibi istikrarsız ve hedefsiz takımlara gitmek gibi bir düşünce olmasın. aradığın kariyer burada. memleketinde sana sonsuz kredi var. kal burada bir 10 yıl, sivas'ı arsenal, manchester, lyon, gibi güçlü bir takım yap! bjk senin futbolculukta efsane olduğun yerdi, burası senin hocalıkta efsane olacağın yer. gelecek burada, ışık burada!!!!!!!![/QUOTE]
bu yoruma imzamı atarım ağacan, ağzına yüreğine sağlık.

sivaslıadem 29.03.2012 09:42

sivasta el üstündesin hocam
Ama ıstanbula gittiğinde ilk başarısızlıkta kapıya koyarlar yine
Beşiktaş sevgine lafımız yok
Sene sonunda yeni mukavele uzun vadeli başarılar için şart

58akif34 29.03.2012 12:18

"İhanet etmem, ettirmem!"

[IMG]http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/423x238/2012/3/28/fft1mm1687555.jpg[/IMG]
Beşiktaşlı oyuncu idman başlarken sordu:

HOCAM KAÇTA BİTECEK? EMİNÖNÜ'NDE İŞİM VAR!

Türk futbolcuların en büyük eksiği nedir?

Profesyonellik... İngiltere’ye gittim, Aston Villa ile idmanlara çıkıyorum. Alpay da orada... İdman 5’te, adamlar 12’de geliyor. Ağırlık çalışıyor, yemeğini yiyor, istirahat ediyor, idman yapıyor, yemeğini yiyor, istirahat ediyor, evine gidiyor. Adamın işi bu... Türkiye’ye geldim, Daum’la beraberim. Maçta oynayanları Koch, diğerlerini ben çalıştırıyorum. Adam geldi bana, “Ya hocam... İdman kaçta bitiyor, ne kadar sürer” dedi. “1.5 saat sürer, ne oldu ki” dedim. “Eminönü’nde işim var, ona yetişeceğim” dedi. İdman başladı, adam havalarda... Kovdum adamı. Daum da, “İyi yapmışsın” dedi. Eğitim yok, iş ahlâkı yok, arkadaşlarına saygı yok. Bunun tek nedeni altyapı... Bu eğitim, okuma falan değil. Davranış eğitimi... Önce iyi insan yetiştireceksin, ondan sonra oyuncu...

İngiliz kaleci konuşa konuşa...

BİZİ MANYAK ETTİ

Saha içindeki en büyük eksik nedir?

Konuşmuyoruz... Aston Villa ile oynuyoruz deplasmanda. Takım cezalı, tribünler boş. Adamların kalecisi mahvetti
bizi, manyak etti... Sürekli bağırıyor adam! Gordon Milne de bize bir idman yaptırmıştı. Sahaya çıktık, “Top yok, herkes birbiriyle konuşacak” dedi. Top yok, ama top oynuyoruz, nasıl bağırıyoruz, uyarıyoruz birbirimizi... Sonra anladık faydasını. Sen ne kadar bağırırsan o kadar konsantre oluyorsun işine, rakibi de bunalıma sokuyorsun! O kadar faydalı bir eğitimdi ki bu, zaten Beşiktaş’ın en başarılı yılları da değil miydi o dönemler. Kaleci konuşacak, stoper konuşacak, önündeki orta saha konuşacak. Çünkü bu üç adam, sahanın her alanını görüyor.

'KORCAN BÖYLE İŞLER YAPMAZ'

Korcan bunları hak etti mi?

En sıkıntılı günlerimizde kaleye geçti. Düşme potasındaydık, büyük stres vardı. Hepsini Korcan’la aştık. Yokluğu
bizi çok yıprattı. Tanıdığım Korcan, böyle işler yapmaz. Çok iyi niyetli, tertemiz bir çocuktur. O maçta da çok kurtarışı var aslında. O yoktu, 5 kaleci oynattık...

58akif34 29.03.2012 12:21

Cevap: "İhanet etmem, ettirmem!"

Bir ömür Beşiktaş'la geçti, değil mi?

Beşiktaş’ta 20 sene oynadım; 4’ü altyapıda, 16’sı A takımda. Üzerime değişik tek forma giydim, Milli Takım; Yani Siyah-Beyaz ve Kırmızı-Beyaz... Hiç başka rengim olmadı. Beşiktaş’ta da Milli Takım’da da kaptandım.

'HEM LİDER HEM ÇALIŞKAN'

Saha içindeki liderliğinizin, mesleğinize katkısı nasıl?

Teknik direktörsen ya da müdürsen; Liderlik vasfın yoksa, başarılı olamazsın. Oyuncularımı karşıma aldığımda ne duymak istediklerini biliyorum, çünkü yıllar önce ben de onları duymak isterdim. ‘Futbol oynadım’ deyip geliştirmezsen kendini, hiçbir şey olmaz senden.

'NASIL MOURİNHO OLUNUR?'

Mourinho, Villas Boas hiç futbol oynamamışlar. Yetersizler mi sizce?

Hayır; Onlar geliştirmiş kendini... Sadece futbol oynamakla olmaz dedim ya... Spor akademisini bitirip kendini
geliştirmezsen, o teorik bilgilerle hiçbir şey olamazsın. Mourinho kaç yıl yardımcılık yaptı mesela? Hep biriktirip üzerine koydu. Ben de her antrenörü not alırdım. Boby Robson dahil kaç hocayla çalıştım. Hepsini inceledim, iyileri de kötüleri de not ettim.

58akif34 29.03.2012 12:23

Spor programlarıyla aranız nasıl?

Çok yorumcu izlemem! Bir Rıdvan Dilmen, bir Hakan Ünsal, bir Metin Tekin konuşuyorsa izlerim. Ama orasına burasına bir şeyler takmış, konuşuyor. İzlemem... Futbolun içinden gelenlerin yaptığı eleştiriye kızmam. Toroğlu’nu dinlerim. Çünkü adamın geçmişi futbol dolu. Ahmet Çakar’ı da dinlerim. Onunla takışmıştık ama o başka bu başka!

'FERNANDES İNANILMAZ...'

Şu an Rıza Çalımbay ortaları yapan bir oyuncu var mı?

Var; Fernandes... İnanılmaz, mükemmel... Ali Tandoğan var sağ kanatta. Denizli’de birlikteydik, onu o kadar çok çalıştırdım ki orta konusunda... Türkiye’de sol bek yok, ama bende büyük bir aday var: Ziya... Onu çalıştırmıyorum, çünkü her şeyi biliyor, yapıyor zaten o. Büyük takımda olsam, gözüm kapalı alırım.

'İRAN İSTEDİ, GİTMEDİM'

En başta Avrupa demiştiniz. Hiç teklif aldınız mı?

Azerbaycan’dan İran’dan geldi teklifler, ama kabul etmedim, etmem. Çünkü Avrupa’yı istiyorum. Fatih Hocay'a ‘Neden döndün hocam. Milan’dan ayrıldın, Almanya’ya git, Fransa’ya git’ dedim. Çünkü o ne kadar başarılı olursa, bizim önümüz de o kadar açık olacaktı. Fatih Terim, Türkiye’ye döndü diye en çok ben üzüldüm! Real Madrid’de Hamit... İnsan gurur duyuyor.

'Sow=15 Eneramo!'

“Eneramo’nun toplam maliyeti 1.2 milyon Euro... Onu yıllardır izliyordum. Fenerbahçe, Sow’u alıyor; 20 milyon Euro... Aradaki uçuruma bak. Pedriel 200 bin Euro’ya oynuyor. Başka bir kulüpte adam yedek oturuyor, 10 katını, 15 katını kazanıyor. Uçurum değil mi bu? Çok uzağa gitmeyin, Gökhan’ı Fenerbahçe’ye gelmeden kim biliyordu! Gençlerbirliği’ne Geremi diye bir adam geldi, kim tanıyordu? Bir yıl sonra Real Madrid’e gitti. Bu iş böyle... Çok iyi imkanların varsa öyle, yoksa böyle!

Altyapı nasıl düzelir?

Bizim kulüpler ne yapıyor? Altyapıyı kuruyor, spor akademisini yeni bitirmiş adama ‘Gel. 500 lira maaş, çalıştır’ diyor. Çocuk için piyango! Ne yapıyor; ‘topa şöyle vur, böyle vur.’ Olmaz... Oraya en tecrübeli adamı koyacaksın. En tepedeki adama 500 veriyorsan, altyapıdakine 1 milyon vereceksin ki sana doğruyu gösterecek. O aldığın adam, öncelikle de o spor akademisindeki çocuklara öğretecek işi.

'ASLAN'IN GÖBEĞİNİ KESECEKSİN'

Kupada çeyrek finale çıktınız. Galatasaray nasıl yenilir?

İlk yarım saat kötüydük. Galatasaray baskı kurdu, ama pozisyonu yoktu. 30’dan sonra oyunu değiştirdim. Erman çizgideydi, içeri çektim. Çıkarttığımız her topu alıp yine üzerimize geliyorlardı. Bu nedenle ofansı güçlendirdik, baskıyı ileride kurduk. İkinci yarı onlar üzerimize geldi, biz önce savunma sonra atak yaptık. Kazandığımız topları iyi, girdiğimiz pozisyonları kötü kullandık. Yoksa o maçı çok daha rahat kazanabilirdik.

Hiç özel önlem almadan mı başardınız bu işi?

Faty normalde stoper, ön liberoda kullandık. Çünkü Galatasaray’ın en kuvvetli yeri, göbeği. Mükemmeller. Necati, Baros, Elmander, Melo, Selçuk... Orayı kapatmalıydık. Faty de, savunmam da müthiş oynadı. İleride de iyiydik. Erman ve Eneramo topu ileride tutarak atakta çoğalmamızı sağladı. Erman’ı 30’da çizgiden içeri kaydırmamızın nedeni de buydu.

Bu Galatasaray sizi ligde nasıl farklı yendi peki?

Galatasaray 6-7 kere geldi, 4 gol attı. Biz atamadık. Biz 4-0 kaybettik, sahanın yıldızı Muslera’ydı. Bir de hakem vardı; penaltıyı vermedi, Ujfalusi’yi atmadı.

Hata derken, Avni Aker'de bir isyanınız vardı.

Biz Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe maçlarında inanılmaz hakem hataları yaşadık. Fenerbahçe maçında Alex, kalecimizin önünü kapattı, ofsayttı, golü verdiler. Trabzon maçında Volkan bariz tekme attı, hakem onu atamadı. Aynı Volkan skoru belirledi. Galatasaray maçında 4. hakeme itiraz ettim. Neden biliyor musunuz? Eneramo topu almış gidiyordu, bire bir kalacaktı. Orta ve yardımcı ‘devam’ dedi, 4. hakem faul verdirdi. 4. hakeme ‘ne yapıyorsun’ dedim. ‘Faul’ dedi. ‘Trabzon’da da 4. hakem sendin, gözünün önünde tekme atmadı mı Volkan’ dedim. Buna faul diyorsan, ona da kırmızı diyeceksin.

Beşiktaş'a kırgın mısın?

Beşiktaş’a kim kırılabilir ki! İki maç kötü gidince dedikodulardan rahatsız olmuştum, gerekli desteği de almamıştım. Malmö’yü yendik, istifa ettim. Başkan ‘her şeyi yapacağım’ dedi, kaldım. Sonra Samsun’u yendik, Kayseri’yle berabere kaldık. Baktım, ‘yaparız’ denilen hiçbir şey yapılmıyor. Oturduk, güzel güzel ayrıldık.

Şimdi Beşiktaş'tan teklif gelse ne yaparsın?

Eski Rıza Çalımbay gibi gitmem. Planlı programlı giderim. Çünkü gidersem, başarılı olmak zorundayım. Biz Beşiktaş’ta çalışırken ne paraya bakarız ne pula. O dönem de başkan çağırdı, ‘zor durumdayız, seni düşünüyoruz’ dedi. ‘Rize izin verirse sorun yok’ dedim. ‘Para’ dedi, ‘Sen bilirsin’ dedim. 2 dakika içinde attım imzayı, parayı başkan yazdı. Doğru mu yanlış mı tartışılır, ama böyle. Hâl böyleyken ‘Rıza hoca parada anlaşamadı’ dedikleri zaman üzülüyoruz.

O dönemde çok merak edilen bir şey de şu: Neden Youla, neden Adem?

Kulüpte hiç para yoktu. Geldim, Rize’den Koray’ı aldım, ‘falan filan’ dediler, yıllarca oynadı. İkinci sene transfer yapacağız, yine para yok. Hatta Sergen, Okan, Tümer bir yıl önce anlaşma uzatmıştı. Onlar da indirim yaptı. Transfer yapacağız para yok, bir de üstüne en iyi adamımı, Carew’i sattılar, 7 milyon Euro’ya. Başkan’a ‘Carew’i sattık, iyi bir forvet şart’ dedim. ‘Alırız’ dedi. Ama para yok! Youla’yı aldım ben de, en yüksek maliyetli transferim! 1 milyon Euro verdik. Para yoktu, bu şartlarda ancak onu alabilirdim!

Sizin listenizde kimler vardı?

Grafite ve Piquenne vardı. Gittik, istedik, alamadık. 5 milyon Dolar veremedik Grafite’ye, adam 1 sene sonra Almanya Gol Kralı oldu. Adamlarım Grafite, Piquenne’di; para olmayınca Youla’yı aldırdılar.

“Ben fakir bir ailenin çocuğuydum. Ama gerçekten fakir... Bugün bir yerlere geldiysem, futbol sayesindedir... Her şeyimi futboldan kazandım. Futbol benim için velinimettir. Bu nedenle hep aynı şeyi söylerim: Futbola ihanet etmem, ettirmem.”

[B]Sezon bitiyor. Kalacak mısınız Sivas'ta?[/B]

Hedefim çok. En önemlisi Avrupa. Bu işe başlarken; 2 sene Ümit, 2 sene A Milli Takım’da kaldım. Mustafa hocamla (Denizli) çalıştıktan sonra Ada’ya gittim. Döndüm, Daum ile çalıştım. Ve ondan sonra ‘hazırım’ dedim, Göztepe’nin başına geçtim. Türkiye’deki en başarılı takımlardan birisi, benim dönemimde Denizlispor’du. Sparta Prag’ı, Lorient’i, Lyon’u eledik. Mourinho’nun çalıştırdığı Porto’ya elendik, onlar da UEFA Şampiyonu oldu zaten.

Ya Beşiktaş macerası?

Del Bosque gitti, ben geldim 2. yarının başında. Kupadan, Avrupa’dan elenmiş; ligden kopmuş Beşiktaş’ı devraldım. Buna rağmen 2. yarının lideri yaptım. Sadece 1 yenilgi aldık, Galatasaray’a 1-0 kaybettik.

Sivas'ı konuşmadık hâlâ...

Net bir şey konuşmadık. Benim için önemli olan bu seneyi en iyi şekilde bitirmek. Gittim memleketime, Sivas küme düştü. İnsan nasıl yaşar böyle bir durumda? İki senedir büyük sıkıntılar yaşadık. Geçen sene aldığımda düşmeye oynuyordu, kurtardık. Bu sene, anormal sıkıntılar vardı. Başkanımız yoktu. İkinci başkanımız Erdal Sarılar’a, valimize, emniyet amirimize çok teşekkürler. Bu şartlarda gösterdiği performansla ‘yılın takımı’ Sivasspor’dur. Kalıp kalmamam çok önemli değil. Çünkü ben Sivas’ı bir takım, kendimi de hoca olarak görmedim. Orası benim şehrim, evim, ailem...,

Fenerbahçe'ye haksızlık etmediniz mi?

Onların avantajı vardı; kamuoyu çoktu, basın, seyirci çoktu. Onları ayakta tutacak bir sürü şey vardı. Bir günde 46 bin bayanı toplayabiliyorlar. Bizde ise yok. Taraftar da yok, bütçe de. 20 milyon Euro verip Sow’u alacak imkânımız yok. 10 milyon Euro’muz olsa, ilk dördü şimdiden garantilerdik zaten.

Sivas'ın şu anki hedefi ne?

Öncelikle ligde ilk 8... Manisaspor maçından çok çekiniyordum. Çünkü Galatasaray’ı elemiştik ve nereye gitsek herkes bundan bahsediyordu. Takımı lige döndürmek zorundaydık, başardık.

Sivasspor'un en iyileri kimlerdi bu sene?

Navratil mükemmel bir grafik çizdi, Kadir de... Türkiye’nin en çok koşan orta sahası o. Sakatlanmaz, sorun çıkarmaz. İlk 10 hafta bütün gollerimiz yabancılardan geldi. Yabancılarımız çok şey kattı bize. Sonra Erman inanılmazdı. Bir maçta Eneramo çıktı sahneye, bir maçta Pedriel... Bizde iyi çoktu!

Kupa yakın mı?

Neden olmasın! Ligin en iyisi denilen Galatasaray’ı eledik. Herkesin şansı eşit.

Finalde kimi istersin?

Hiç fark etmez. Çünkü açız biz, aç...

Fenerbahçe olursa rakibiniz...

Evet onlar da hasret ama biz açız...

1 ile 10 arasında not versen, kariyerin kaçıncı basamakta?

4 ya da 5’lerdeyim. Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden ki düşmeyesin.

Avrupa'ya gitsen, kimleri alırsın yanına?

Adam çok... Engin’in (Baytar) oyunculuğunu çok beğenirim. Her an maçın kaderini değiştirebilir. Bizde Erman, Ziya var. Antalya’da Emrah Başsan... Gençler’de Yasin, Hurşud... Hurşud anormal bir oyuncu. Kayseri’de Sefa var, Okay var. 16 yaşında 1 milyon Euro verdiler. Olcan var, bambaşka. Volkan Şen var, aklını futbola verse...

20 Mayıs gecesine dönebilir misiniz?

Dönelim... İki hafta önce kümede kalmayı garantilemiştik ve bizim için lig bitmişti aslında! Bolivyalı, Brezilyalı, daha uzak yerlerden oyuncularımız vardı. Sırf birileri şaibeden bahsetmesin diye hiçbirine izin vermedim. Her demecimde de ‘Herkes rahat olsun, biz sahada her şeyi yapacağız’ dedim. Çünkü ben, her şeyimi futboldan kazandım. Bugün bir yerlere geldiysem, hepsi, futbol sayesinde... Futbola ihanet etmem. 5 dakika daha olsa kesin gol atardık. Çünkü Fenerbahçe strese girmişti. Çatır çatır oynadık o maçta. Çatır çatır.. Tek konu edilen Korcan’ın yediği gol. Fakat çok yağmur vardı, hava inanılmaz kötüydü. Zaten o maçta aynı golü Volkan da yedi.

Son sorumuz. Hangi stada gitseniz saygı görüyorsunuz. Nasıl başardınız bunu?

Beni sadece Fenerbahçe taraftarı üzdü, o da geçti gitti. Bakın ben fakir bir ailenin çocuğuydum. Ama gerçekten fakir... Futbol benim için velinimettir. Yine söylüyorum; futbola ihanet etmem, ihanet ettirmem...

Zafer BÜYÜKAVCI

Ferhat06 29.03.2012 12:24

İş ahlakı deyince aklıma ATOM KARINCA gelir.

alicitak 29.03.2012 12:27

Teşekürler Rıza hoca

SenSetik 29.03.2012 13:16

adamın köküsün Hocam...her zaman, her yerde.........

sivasliapocan 29.03.2012 13:16

Rıza hocam eğer siz forvet defans ve ortaya takviye yapmassanız çok gol yeriz en iyi olarak forvete shelton ortaya ninic defansa servet çetini almakk

sivasliapocan 29.03.2012 13:32

Hdi Be Rıza hocam seneye seninle "ŞAMPİYONLUĞA"

Ferhat06 29.03.2012 13:50

Lafa bakar mısınız ,burası benim evim,diyor ve beni hasta ediyor kendisine.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 06:14.