SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   4 Eylül Stadyumu / Sivasspor Tesisler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Sivas'ın yeni stadını 2 firma ortak yapacak (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=34594)

legolass 24.07.2012 14:14

Sivas'ın yeni stadını 2 firma ortak yapacak

Gökhan CEYLAN/SİVAS DHA

Sivas Valisi Ali Kolat, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) fuar alanında yaptıracağı 25 bin kişilik stadın inşaatına en kısa sürede başlanacağını söyledi.

Vali Ali Kolat, bugün Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç'la birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Sivas-Ankara Karayolu üzerindeki fuar alanına gitti. Stadın yapılacağı alanı gezen Vali Kolat, daha sonra aynı alandaki atletizm pisti inşaatını gezdi. Atletizm pistinin sene sonuna kadar tamamlanacağını belirten Vali Kolat, şunları söyledi: "Yapılacak spor salonları ile birlikte burası önemli bir spor merkezi olacak. 25 bin kişi kapasiteli stadyum, sözleşme aşamasında. İki firma ortak konsorsiyum şeklinde yapacak. İkisi de tecrübeli, daha önce TOKİ inşaatında çalışan firmalar. Şirketlerden birisi Kayseri'deki stadın yapımında da görev aldı."

AKILLI STAT

Bu yıl içinde inşaatına başlaması beklenen stat, kış aylarını yoğun kar yağışı altında geçiren Sivas'ın kuru ve soğuk iklimine göre tasarlandı. Stadın rüzgar alan kuzey cephesi, çift duvarlı inşa edilecek. İç cephede hava ile ısı yalıtımı sağlayacak bir alan oluşacak. Sistem, kuzey rüzgarlarına kalkan oluştururken, güneyden gelen sıcak hava akımlarının stadın içine girmesini sağlayacak. Böylelikle ısıtma ve havalandırması için harcanan enerji miktarı önemli ölçüde azaltacak. Stada kurulacak güneş panelleri, günde 798 bin vatlık enerji üretilecek. Stat kendi enerjisini üreterek enerji maliyetini en aza indirecek."

Champion_58 24.07.2012 14:17

Cevap: Sivas'ın yeni stadını 2 firma ortak yapacak

süre kaç gün ??
:confused:

geri sayıma başlarız siteye sayaç bile koyarız :D

yer teslimi tarihini de yazın haberciler

yorumyapıyombenya 24.07.2012 14:23

Sayın Valimiz 25 bin kişilik stad yapımı için seferber olmuş durumda daha önceden neredeydiniz 25 bin Sivas'a ihanettir .

münihli_58 24.07.2012 16:52

Simdi cok kiziyorum 25.000lik diye ama yapilinca heralde cok sevecegim :rolleyes:

kamışlı58 24.07.2012 20:37

25 bin yeterlidir gay seriye yaptılarda ne oldu tiribünler boş modern olsun yigidolar kar içinde sogukta maç izlemesin önemli olan budur

selimdelen 24.07.2012 20:45

koltuk sayısı stad yıkılmadan artırılabilir düşüncesi ile tedbir alınır inş yapan firmalar geniş geniş yaparlar stadı .... hayırlısı olsun

tekdoktirin 24.07.2012 21:16

bu ne statmış ya kıyamet yaklaştı bizim stat hala başlayacak e normal

poolat58 24.07.2012 21:30

arkadaşlar benim size ve kendime tavsiyem: artık yapacak bişey kalmadığına göre yeni yapılacak stadımız sevmeye çalışmak ve bu işten zevk almaya bakmak olmalı. yoksa stada anti toplayacak. inş. bari modern ve güzel bir stad olur.

sebasteia 24.07.2012 21:42

dostlar alışverişte görsün!!! daha önce neredeydin be adam? üç ay sonra sivas'a kış gelecek, millete önce 35 bin yalanları söylediniz, şimdi de bir türlü başlanamayan/olmayan stadın reklamıyla mı prim yapmaya çalışıyorsunuz???

Mete209 24.07.2012 22:43

"Tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın." diye bir söz var.

Artık bu karar geriye yürümeyeceğine göre akıllı stadımızı sevmeye bakalım yukarıdaki arkadaşın dediği gibi.

migroArmis 24.07.2012 22:59

'' Yakında '' diye bir tabir kullanılmışsa kafadan 7-8 aydan önce başlamaz..Burdada aynısı oldu biz daha fazla beklemiştik..

HALIL 24.07.2012 23:36

sivasspor bekleme odasinda

kendalli 25.07.2012 02:24

hic boyle sansasyonlu bir stadyum yapildigi olmusmudur acaba ?

Ricardo Pedriel 26.08.2012 14:15

hala başlıyacaklar ve stadımız 25.000 kişilik olmasın istemiyoruz

B.DUMANLI 26.08.2012 14:32

Sivas´a stadyum yapilmasi ,B.Uygun ve o dönemin valisi sayin Veysel Dalmaz zamaninda ortaya atilmis teorilerdi.Veysel Dalmaz´dan sonra,sayin Ali Kolat göreve getirildi,oda malesef temeli göremedi tayin oldu ,yerine 3.valimiz sayin Zübeyir Kemelek tayin oldu .Bakalim bu valimize temeli görmek nasip olacakmi.Iki valiye nasip olmayan,daha dogrusu iki vali eskiden Sivas 3. valisi araciligiyla temel atma törenini görebilecekmi.Bana sorarsaniz biz daha cok vali eskidiriz,yeni stadyumu görebilmek icin.Stadyum olayi adeta validen ,valiye miras kaldi fakat ortada birsey yok.Vali cokta,TOKI´de temeli atacak yürek yok.

harbiyiğido 26.08.2012 18:37

yine uyutuyorlar bizi hani stad yapıma başlandımıki ?

FORZA 58 SİVAS 26.08.2012 19:13

stad mı ne stadı???????:confused::confused:

Ricardo Pedriel 26.08.2012 19:43

[QUOTE=FORZA 58 SİVAS;803564]stad mı ne stadı???????:confused::confused:[/QUOTE]

sivasa yapılacak 25.000 kişilik uyduruk stad
kapasite stadı uyduruklaştırıyor

dogan5880 26.08.2012 20:45

yav dıyelım 50 bın yada 40 bın kısılık yaptılar kım gelıcek kım doldurucak futbol kulturu olarak bızden yukarda olan eskısehır bursa bıle 15 bın kısılık sımdıkı stadları bom boş 25 bın tm ıdal

Ricardo Pedriel 26.08.2012 21:03

[QUOTE=dogan5880;803571]yav dıyelım 50 bın yada 40 bın kısılık yaptılar kım gelıcek kım doldurucak futbol kulturu olarak bızden yukarda olan eskısehır bursa bıle 15 bın kısılık sımdıkı stadları bom boş 25 bın tm ıdal[/QUOTE]

olsun söz verilen stadyumu istiyoruz ve söz verdikleri kapasite en az 33 bin kişilik
yok bilmem şimdiki stadı dolduramıyoruz 25.000 kişilik yeterde artar diye gazel okumayın

citothehan58 26.08.2012 21:36

[QUOTE=Ricardo Pedriel;803573]olsun söz verilen stadyumu istiyoruz ve söz verdikleri kapasite en az 33 bin kişilik
yok bilmem şimdiki stadı dolduramıyoruz 25.000 kişilik yeterde artar diye gazel okumayın[/QUOTE]

aynen bize zamaninda 33.000 kisilik stad söz verildi söz verilende yerine getirlmeli nasil olsa oylari aldilar... bu takimda kac sezondur süperlig de .. iyi takim her sene iyi maclar cikariyoruz daha da iyi olucaz insallah..
neymis efendim 33.000 dolmasa bile yine yapilsin düsünün ki türkiye de avrupa sampiyonasi olsa sivas da da oynar ...

can sivas 26.08.2012 21:38

[QUOTE=dogan5880;803571]yav dıyelım 50 bın yada 40 bın kısılık yaptılar kım gelıcek kım doldurucak futbol kulturu olarak bızden yukarda olan eskısehır bursa bıle 15 bın kısılık sımdıkı stadları bom boş 25 bın tm ıdal[/QUOTE]

sanane kim gelirse gelsin

senin derdin neyse onu yaz

Bu yazilar karni agriyanlarin düsüncelerini anlatiyor

Ricardo Pedriel 26.08.2012 22:16

[QUOTE=citothehan58;803576]aynen bize zamaninda 33.000 kisilik stad söz verildi söz verilende yerine getirlmeli nasil olsa oylari aldilar... bu takimda kac sezondur süperlig de .. iyi takim her sene iyi maclar cikariyoruz daha da iyi olucaz insallah..
neymis efendim 33.000 dolmasa bile yine yapilsin düsünün ki türkiye de avrupa sampiyonasi olsa sivas da da oynar ...[/QUOTE]

ne diyorsun bir dediğin bir dediğini tutmuyor

GuVeN 26.08.2012 22:55

Şu 25 000 rakamını gördükçe tüyleri diken diken oluyor insanın. Ama Biz Sivaslılar adam falan değiliz. Bir Allahın kulu çıkıp da o stadı alın bı tarafınıza sokun dıye protesto etmedı. Bu şehre, bu şehrin aciz insanına hiçbirşey layık değil zaten.Yazıklar olsun..

antik58 26.08.2012 23:29

Genel olarak SİVASa yapılacak stadyumun yüksek kapasiteli olması bazı kesimler tarafından eleştiriliyor kendi çaplarında haklı olabilirler ama bence 35 bin kişilik yapılsında tek dolmasın.TÜRK milleti olarak markete gittiğimizde bile alışveriş sonrası tek poşetle eve dönme ihtimali varken o tek poşete sığacak malzemeyi sırf beleş ve diğer poşetler evde işimize yarar die 3e hatta 4e bölmüyormuyuz yani fazlasını istemiyormuyuz bırakın stadı değil 33bin kişilik 100bin kişilik yapsınlar belki ileride işimize yarar...

kkemal58 26.08.2012 23:49

Sivas medyasında tek bir haber yok ya. Ben böyle medya görmedim. Saysan 10 tane gazete var nerdeyse 3 tane televizyon var. Ya insan bi demez mi bu stadı haber yapalım halkımıza duyuralım ne oluyor ne bitiyor. Geçen gün bir haber yapmış gazetenin biri sivas medyası [url]http://www.sivasdemokrat.com/sivas-basininin-kalitesi-yukselecek.html[/url] bu linkte. Sivas basının kalitesi yükselecek diyor. Yazıklar olsun ya. Hala kendilerini gerçekten medya zannediyorlar!

Casanova Rasit 27.08.2012 01:23

[B]Hayirlisi bizim icin en iyisi olsun.
bizde eller gibi güzel stadlarda mac izleyelim.

gerekirse hergün isteyelim, bir gün o stad bizim olur!

[/B]

sivasliapocan 27.08.2012 09:03

Hadi şu stad yapılsın artık yeter yaaaaaaa

citothehan58 27.08.2012 13:56

[QUOTE=Ricardo Pedriel;803581]ne diyorsun bir dediğin bir dediğini tutmuyor[/QUOTE]

... diyorum ki sivasa zamaninda 33.000 kisilik stad sözü verildi ama henüz yapilmadi. stad 25.000 düsürüldü.. malesef aramizda 33.000 olacagina 25.000 razi olan sivaslilar var.

Simdi Türkiye Avrupa Sampiyonasi olsa 25.000 kisilik stadta oynarlar mi ?

HALIL 27.08.2012 14:29

ilk once basimizi koyacak bir stadyumumuz var (bazi taimlar olymiyatlarda surunurken hem istanbulda hem izmirde) ona da sukur edin yapacaklari stadi beklersek isimiz çok

59yigido58 27.08.2012 14:39

spor bakanına sormak gerek yapımı kime verildi ve ne zaman başlıyacak ihale işine dönmesin buda biri çıksın bir açıklama yapsın ilk kazma ne zaman vurulacak yönetim sende bir zahmet bu işin üstüne git bir an önce başlasın kimse sesini çıkartmazsa biz daha çok bekleriz

kkemal58 27.08.2012 19:00

[QUOTE=59yigido58;803665]spor bakanına sormak gerek yapımı kime verildi ve ne zaman başlıyacak ihale işine dönmesin buda biri çıksın bir açıklama yapsın ilk kazma ne zaman vurulacak yönetim sende bir zahmet bu işin üstüne git bir an önce başlasın kimse sesini çıkartmazsa biz daha çok bekleriz[/QUOTE]

yok gardaşım yok nerde bu işin üzerine gidecek yönetim. Elimizdeki 33.000 kişilik stadı 25.000 düşürtenlerden biri de yönetim zaten. Ya bi tane gazete de stad nerde diye haber yapmaz mı. Hayretler içerisindeyim yaa!

kurtay58 27.08.2012 19:19

Tek dileğim o stadı 25 bin full seyirci ile görmek.... çekirdeksiz :)

tekdoktirin 27.08.2012 21:08

on yıl bekleriz enaz bence allaha kaldı

kanka5885 27.08.2012 21:38

[B][FONT="Comic Sans MS"]Beyler saçmalamayi birakin bakın dinleyin adamlar 100milyon verip stad yapiyor 25000 kişilik şöyle düşünüyorlar parayi veriyoruz bi tarafi geniş aliriz stad dolarsa devamli 5 10 bin kişi daha ekleriz mantikli düşünelim bence adamlar o bicim stad yapcak kapasite arttirmadan olurmu?[/FONT][/B]

58CeZa58 27.08.2012 21:43

33 binlik satdi yapmadilar 25 bine indirdiler
simdi 25 binlik stadida yapmazlar bu TOKI inekleri

bi basliyaydinizda en gec gelecek sezonun ortasinda girelim stada ulennn

gurbetim58 28.08.2012 16:23

33 binlik stadmi ,33 binlik stad ne arar la sivasda :D:D:D

kkemal58 04.09.2012 17:08

çok şükür bi tane gazete dile getirdi artık pes doğrusu...

[url]http://www.gazeteizci.com/haber/6201-stadimiza-dokunma.html[/url]

eyuphulagu 10.09.2012 22:30

.........Bugün yolum Fuar Alanına düştü...Daha doğrusu Gültepe'de bir işim vardı,gelmişken Fuar Alanına da uğrayıp Yapımı devam eden Atletizm Stadını bir görüyüm dedim..Gittim gördüm Atletizm Stadı neredeyse bitmek üzere;Tartan Pist ,Soyunma Odaları İnşaatı devam ediyordu..İnşaatı izlerken inşaatda görevli arkadaşla biraz muabbet ettik..Laf döndü dolaştı;Statyum konusuna geldi..Çünkü Atletizm Stadında çalışan görevli Statyum İhalesini kazanan Kayseri Firmalarının işbaşı yaptıklarını;inşaat için çalışmalara başladıklarını söyledi...Bir anda şaşırdım çünkü ben Statyum alanının yer tesliminin yeni yapıldığını;firmanın henüz işe başalmadığını düşünüyordum..Ayrıca ben statyumun yapılacak yerin Atletizm Stadının arka tarafı;Askeri Depoya yakın olan lan olduğunu duymuştum..Nerde çalışıyorlar diye sordum;o da Necati Erşen Anadolu Lisesinin karşısındaki alan olduğunu söyledi..Ben de buraya gittim..Gittiğimde inşaat yapılacak yerdeki otların bir kısmının inşaat için temizlendiğini gördüm..Biraz ilerde de 2-3 tane 38( Plakalı aracın orada durduğunu,arabalardan demir türünden malzeme indirdiklerini gördüm..Yanlarına gidip oradaki bir kaç görevliyle muhabbet edip kendilerine burada ne yaptıklarını sordum:Görevliler bana Buraya Stat inşaatına başlamak için geldiklerini ;yakında burasının tam bir şantiyeye dönüşeceğini söylediler...Görevlilerle yeni statla ilgili biraz muabbet ettik.....Görevli kişiler Can-Yıldırım İnşaat tarafından görevlendirilen ilk ekip olduklarını;asıl ekibin önümüzdeki günlerde burada Şantiye alanı oluşturup temel kazma;kazık çakma çalışmalarının başlacağını söylediler...Bahsettiğim yer şu anda Bilici İnşaatın Rezidans yaptığı yere de çok yakın bir yer...Önümüzdeki günlerde gerçek inşaat başlayacak;yapacak daha çok iş var;bu inşaatın temeli çok sağlam olmak zorunda ..Çünkü inşaatın yapılacağı yer çok yumuşak bir arazi;ilkbaharda amatör maç izlemeye gelirken burasının göler bölgesine döndüğünü bir çok kere gördüm...Bakalım kışa kadar temelin ne kadarını kazacaklar...

Ricardo Pedriel 10.09.2012 22:37

[QUOTE=kamışlı58;797048]25 bin yeterlidir gay seriye yaptılarda ne oldu tiribünler boş modern olsun yigidolar kar içinde sogukta maç izlemesin önemli olan budur[/QUOTE]

YETER ARTIK YETER 25 BİN KİŞİLİK STAT YETER DİYENLER KESİN SESİNİZİ YETER ETTİNİZ YA :mad::mad::mad:

WEZ Format +2. Şuan Saat: 11:01.