![]() |
basın bildirisi
Dün akşam gerçekten her yönden inanılmaz bir maçı geride biraktik.Takımımız muhteþem bir geri dönüse imza atarak gerçekten hayati önem taşiyan bir galibiyet almamızi sagladı.
Puan ve galibiyet açısından gerçekten unutulmaz bir maç olurken takýmýmýz geriye düþtüðü anlarda ise maalesef istenmeyen olaylar cereyan etti.Önce futbolcumuz hayrettin e yapýlan tezahüratlar daha sonra ise teknik direktorumuz Rýza Çalýmbaya yapýlan istifa cagrilari bunlar dün gecenin istenmeyen olumsuz geliþmeleriydi. Yiðido Gençlik grubu olarak þunu belirtmek isteriz ki 3 sezon önce diyarbakýr ile yapýlan maçta rakibin ikinci golünden sonra üç üç tezahüratlarýna karþý nasýl tepki gösterdiysek ve futbolcumuz hayrettine daha önceden bu tip olumsu tezahüratlara nasýl tepki gösterdiysek dün ki yapýlanlara karþý da yine ayný tepkiyi koyduðumuzu belirtmek isteriz. Evet hayrettin bu sezon iyi bir performans sergilemiyor evet rýza hoca zaman zaman taktik hatalar yapabiliyor ama sivasýmýzýn evladi olan bu iki isminde yakýn geçmiþte takýmýmýza ne ölçüde hizmetlerinin olduðunu unutarak ve takimimizin bu kritik maçýnda geriye düþtüðü bir anda destek deðil köstek olan tüm herkesi itidale davet ediyor ve yapýlanlarýn yiðidoluða yakýþmadýðýný belirterek Yiðido Gençlik olarak takýmýmýzýn, futbolcularýmýzýn ve teknik heyetimizin yanýnda olduðumuzu kamuoyuna saygý ile belirtmek istiyoruz . Yiðido Gençlik Taraftar Grubu. |
Cevap: basın bildirisi
[B]O değil de sizi kastetmiyorum ama herkes biz ıslıklamadık takımımızın yanındayız diyor ama bu ıslıklayan kendi adamına söven kimdi ki
Yanlıs anlamayın sizi kastetmiyorum [/B] |
[QUOTE=burak58as553;844960][B]O değil de sizi kastetmiyorum ama herkes biz ıslıklamadık takımımızın yanındayız diyor ama bu ıslıklayan kendi adamına söven kimdi ki
Yanlıs anlamayın sizi kastetmiyorum [/B][/QUOTE] grup olarak ortamı daha fazla germemek için sessiz kaldik |
Gruplar trübünü idare etmek içindir. Demekki bizim gruplarımız taraftarın önüne gecemiyor. Her macta trübünde olmaya calısan biri olarak ben bu acıklamayada katılmıyorum. Cünkü statta bagıran sadece gruplarımız oluyor. Dünki ve daha önceki olaylarda gruplarımız hep sessiz olmustur denilemez.
|
dün maraton c tribünündeydim ve iki grupta yapılanlara katıldı kendi gözlerimle gördüm amaçları ne idi bilmiyorum ama takıma büyük zarar verdi.
|
her zaman yaptıklarımızın arkasında durduk eğer böyle bir şeyin içinde olsak neden böyle bir açıklama yapalım taraftarın önüne geçme meselesine gelince alasınıda yaparız ama bu tür taraftar arasında ki catismalar takıma her zaman zarar verir bilmem anlatabildim mi
|
Bu acıklamaları maca trübüne gelmeyen insanlara söyleyiniz. Ben dahil olmak oraya gelen herkes siniri bozulunca kücük veya büyük tepkiler veriyor. Herkesi kastetmiyorum ama en cok küfürüde gene gruplarımız ediyor. Neden dersen SİVASSPORUN bir taraftarı yok. YİGİDOGENCLİGİMİZ ve YENİCERİLERİMİZ var. Sözün özü ne cıkarsa gruplarımızdan cıkar.
|
Bizde taraftar kültürü yok olmazda zaten
|
[B]Biz de maçtaydık... Hem de Yigido Gençlik grubunun hemen yanında.
[/B] Siz de katıldınız Rıza hocaya ve Hayrettine yapılanlara. [B]Şimdi çıkıp biz bişey yapmadık demeyin. [/B] Bir de Ordu kümeye diye bağıran yine sizin gruptu. [B]Size ne? kim kümeye giderse gitsin. [/B] Şehrimize düşman kazandırmaktan başka bir işe yaramıyorsunuz. [B]Trabzon maçı gibi küsüp gitsenizde hiç gelmeseniz maçlara.[/B] |
[B]Bende dün stattaydım ve hayrettine rıza hoca ya en fazla küfürü taraftar grupları etti.
Trabzon maçında taraftar grupları statta yoktu ve çok güzel maç seyretmiştik. Şimdi nasıl bir pişkinlikki böyle bir basın açıklaması yapıyorsunuz anlamış deilim. Sizler küfür etmediğiniz sürece statta başka küfür eden yoktur. Kendinize çeki düzen verin biraz[/B] |
böyle bir bildiri için o statta olanların kör ve sağır olması gerekir siz neden bahsediyorsunuz.
|
[B]" Basın bildirisi. "[/B] Yarın ulusal gazetelerde çıkar artık. Özellikle [B]" AMK "[/B].
|
peki kalp krizi geçirip hastaneye kaldırılan taraftarların hesabını kim verecek.rıza hoca ve hayrettin Sivaslı diye takımı göz göre göre küme düşüremeyiz.yaptıkları hatalar herkesçe malumdür.herkes kendisine çeki düzen verecek ve bu takımı ayakta tutacak.ne rıza hoca ne hayrettin nede mecnun başkan sivassporun üstünde değildirler.bizim aşkımız armayadır kişilere değil.herkes sorumluluğunun bilincinde olarak hareket edecek .hoca hatasında ısrar etmese ve hayrettini zamamnında çıkarsa bu olaylar olmayacaktı.taraftar yine üzerine düşeni yaptı ve takımı galip getirdihayrettini oyundan çıkartarak.rızanın yapmadığını taraftar yaptı..önce doga kaya şimdide hayrettin.hoca hatanı kabul et.maçı kaybetseydik ordu üzerimize çıkmıştı.kimse bana maval okumasın.
|
Bu yazıyı yazan arkadaş sadece merakımdan soruyorum
1- yiğidogençlik gurubunuz kaç kişi 2- stadın her bir köşesinde küçük guruplar halinde durmaktansa maratonda hep beraber neden DURAMIYORSUNUZ (durmuyorsunuz diyerek kişiselleştirmedim sorun tam olarak ne onu merak ediyorum) saygılar... |
ben tvden izledim demediğim etmediğim kalmadı 2,1 olunca istikrarsızlık kimsesnin hosuna gitmez hayrettin yerine navratille başlamalıydı hayrettine yapılmamalıydı
|
yapılmamalıydı ama yapmak zorunda bırakıldı seyirci bu yorumları bir zahmet okusunlar birde bu basın bildirisi yanlış siz başlattınız taraftar grupları başlattı
kimsede eleştiri için alınmasın hayrettin çıkmasaydı maç gitmişti yazık |
Cok ayri dustuk birlesme zamani gelmedi mi
|
Maalesef taraftar arasında bölünmeler var, kötü bir noktaya doğru gidiyoruz. Ben zaman zaman Rıza hocayı eleştiriyorum ve sezon sonunda ayrılmasını istiyorum. Bunu isterken tek derdim Sivasspor. Rıza Hoca'yı başarılı bulmuyorum, başarılı olsa takımın başında kalmasını isterim. Rıza Hocaya şahsi bir düşmanlığım yok, sadece başarıyı değerlendiriyorum. Fakat sitede yorum yapan bazı üyelerin Rıza Hoca savunuculuğunun mantıklı bir nedenini bulamıyorum. İşin içinde başka şeyler var gibime geliyor artık. Oysa konu çok basit ve Türk futbolunda milyon kez tekrarlanan bir hadise, başarısız hoca istifa eder ve bence Rıza Hoca Sivasspor'u hedeflediği amaçlara taşıyabilecek bir hoca değildir.
|
trabzon maçında küsüp gidenler...??
|
burda algılama sorunu çekenler var galiba grup olarak böyle bir tezahuratın içinde hiçbir zaman olmadık sesler maratondan yükseldi ve bu hayrettine yapılan da ilk değil giresun maçında da oldu Türkiye kupasında orda da biz sahip çıktık futbolcumuza her günahı grupların üzerine atmaya meraklı olan sanal alem delikanlıları biz trabzon maçında küsüp gitmedik bi maçlığına tepki koyduk ama golü atana kadar takıma sahip çıkmayan yine sizin gibi taraftarlardı ts maçında yenilsek siz yine istifaya çağırırdınız siz iyi gün taraftarısınız çok yazık..
|
[B]Yiğido Gençlik Taraftar Grubu benim için bitmiştir.[/B]
|
[FONT="Comic Sans MS"][B]valla en sonunda taraftarda ikiye bölündü..hayrettine ve rıza hocaya yapılanlar yanlış... bende rıza hocanın bırakmasından yanayım ama böyle olmamalıydı maç 2-1 gerideyiz 1 gram destek yok takıma moral destek vereceğimize rıza istifa hayrettin dışarı gibi tezahüratlar oldu sen desteğini yap maç sonu kimi istifaya çağırıyorsan çağır belki rıza nın gitmesini en çok isteyen benimdir ama böyle değil maç oynanırken böyle bişey yapılması yok yanlış[/B][/FONT]
|
Niye butun bunlar oldu taraftar gruplarinin derdi ne
|
gerçek taraftar takıma küsüp maça gelmemezlik yapmaz...
|
şu yazılanlara bakıyorumda inanmak gerçekten güç grubun içindeki birisi olarak biz bağırmadık diyorum ama adam ta c bloktan görüyor bizi yanımızdaki normal tarafarlar bağırmış olabilir ona lafım yok ama biz böyle bir şeyin içinde olup sonrada basın bildirisi yazacak kadar haysiyetsiz insanlar değiliz ama buna rağmen bize bunu konduranlarında ne olduğunu ne zihniyete olduğunu sorgulaması lazım biri diyor takıma küstünüz bunun konu ile ne alakası var bizim yıllar boyunca bu takım üzerimizde ki emeği görmeyip bir maçlık tepkimize söylemediğini bırakmayanlar Hayrettini yuhlayanlarla aynı zihniyettedir.
burda taraftarlıktan anlamayan herkez gerçek taraftar tarifi yapar hale geldi gerçek taraftarlık daha maç bitmeden yenik durumdayken futbolcusunu yuhlayıp teknik direktörünü istifaya çağırmak mı sanki maç boyunda çok bağırıp destek verilmiş gibi bırakın bu masalları ya yine 3 sezon önce diyarbakır maçında rakip 2-0 öne geçtiğinde 3 3 3 diye bağıran yine bu zihniyetti o maçta bu bağıranlara tepki koyduk diye bizi de yuhladınız o maça gelen gayet iyi bilir bunları..herkes kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor burada sanal alem delikenlılığı yapanların yüzde 90 ı maça bile gelmiyor bırakın bu işleri Allah aşkına ya yeter artık.. |
[B]Ben Yiğido Gençlik grubunun böyle küfürlü bir tezahüratta bulunmadığına ve rakiplerimize sataşmadığına inanmak istiyorum. Buradaki arkadaş iyi niyetli yorumlar yapmış. Yalnız gruba giren çıkanlara daha dikkat edilmeli bence. Özellikle yaşı küçük olan ve duygularıyla hemen fevri hareket edenler uyarılmalı. Taraftar grupları tüm camiayı temsil edecek nitelikte ve kalitede tezahürat yapmalı. Artık kimseyle aramız bozulmasın, başka camialarla iyi ilişkiler kuralım, camiamızı rezil etmeyelim. [/B]
|
hayrettin bu takım ayarında bir futbolcu degildir ve yuhlanması taraftarın gayet dogal ve demokratik hakkıdır küfür olmadıkça. taraftar testi kırılmadan yapılması gerekeni yapmıştır. rıza hocayı istifaya çagırmak yanlıştır çünkü dere geçilirken at değiştirilmez. kimsede sivas taraftarından daha değerli degildir. bunu tüm futbolcular bilmeli ve ona göre hareket etmelidir. daha önce gitmek isteyene ve oynamak istemyene kal denmedi gene denmeyecektir. sivasspor tüm futbolcuların ve yöneticilerin üzerindedir. kimse bunu unutmadan hareket etsin. örnek kıvanc ve musa aydın orda. gitmek istediler ve gittiler.
|
[QUOTE=Abdullah DuMaN;844974]dün maraton c tribünündeydim ve iki grupta yapılanlara katıldı kendi gözlerimle gördüm amaçları ne idi bilmiyorum ama takıma büyük zarar verdi.[/QUOTE]
sen neyin kafasını yaşıosun abdullah duman 65 dakikada kapı dışarı ettiler 67 yi . |
[B]yiğido gençlik grubuna bir sorum var:
grup ne zaman her maçta aynı ve kendi reklamını yapan tezahüratı bırakıp yeni tezahüratlar ve stadın genelinin katılmasını sağlayacak sloganlar ortaya çıkaracak?????[/B] |
Gün bu takımı ve teknik ekibi destekleme günüdür! Maça göre taraftarlık olamaz!
Sivasspor'u karşılıksız sevebiliyor musun? |
[QUOTE=DOGU_BEY;845429][B]yiğido gençlik grubuna bir sorum var:
grup ne zaman her maçta aynı ve kendi reklamını yapan tezahüratı bırakıp yeni tezahüratlar ve stadın genelinin katılmasını sağlayacak sloganlar ortaya çıkaracak?????[/B][/QUOTE] sivas gol gol tezahuratına bile naz ile karşılık veriliyor biz her zaman bilinen ve her tribünün yaptığı tezahuratları yapıyoruz maç başında saldırın durmadana geçince kaç kişi katılıyor Allah aşkına seni duyanda 90 dk yiğido gençlik diye bağırıyoruz sanacak.. |
Yigidogenclik ile.bir kere mac izleme imkanim oldu. Ankarada. Gayet destekleyiciler. Burada takima destek zamani. Hem yigidogenclik hem butun stad birlik olalim niye birbirimizi cekemiyoruz
|
[B][QUOTE=YiğidoGençlik;845468]sivas gol gol tezahuratına bile naz ile karşılık veriliyor biz her zaman bilinen ve her tribünün yaptığı tezahuratları yapıyoruz maç başında saldırın durmadana geçince kaç kişi katılıyor Allah aşkına seni duyanda 90 dk yiğido gençlik diye bağırıyoruz sanacak..[/QUOTE]
90 dakika boyunca yiğido gençlik diye bağırmıyorsunuz elbette ama diğer tribünlerle tezahürata başlamak istediğinizde katılım olmayınca hemen işi bırakıp yine kendi kabuğunuza çekliyorsunuz, yine daha sonra klasik tezahüratlara dönüyorsunuz..size işinizi öğretmek gibi bir haddim yok ama en azından yanınızdaki yörenizdeki tribünleri ısrarla yılmadan tezahürata çağırırsanız bu iş yavaş yavaş olur...bilirsiniz bizim tribünlere bağırmak için gelmeyenler çok tezahüratın olduğu yerde rahatsız olurlar, işte raahtsız olsunlar bağırmayacaklarsa gelmesinler, bunu sağlayacak olan sizlerseniz...diğer takımların grupları tabi 90 dakika boyunca değil ama maç geneli bütün stadı harekete geçirebiliyorsa sizlerde yapabilirsiniz...yok az önceki verdğiniz cevap gibi kaç kişi bağırıyorki deyip geri çekilirseniz bu konuyu hiç konuşmayalım bile...[/B] |
Önce şunu belirtiyim YG grubu ile bir bağlantım yok. Tamamına yakını da beni tanımaz. Karda yağmurda Yiğido Genclik hep yerindeydi.Gücleri yettiği kadar desteklerini veriyorlar. Maratonda Vip de veya TV karşısında maç izleyip elestiri yapmak kolay. Bir gün kale arkasında yağmurun altında maç izleyin o zaman eleştirme hakkınız olsun. Grup içerisinde BIREYSEL olarak yapılan yanlış hareketler tüm gruba maledilmemeli. Bu kisilerin de hem YG grubuna hem takıma zarar vermeleri engellenmelidir.
|
[QUOTE=Cley;845522]Önce şunu belirtiyim YG grubu ile bir bağlantım yok. Tamamına yakını da beni tanımaz. Karda yağmurda Yiğido Genclik hep yerindeydi.Gücleri yettiği kadar desteklerini veriyorlar. Maratonda Vip de veya TV karşısında maç izleyip elestiri yapmak kolay. Bir gün kale arkasında yağmurun altında maç izleyin o zaman eleştirme hakkınız olsun. Grup içerisinde BIREYSEL olarak yapılan yanlış hareketler tüm gruba maledilmemeli. Bu kisilerin de hem YG grubuna hem takıma zarar vermeleri engellenmelidir.[/QUOTE]
[B]İşte o kişilerin otokontrol sistemi ile engellenilmesi isteniyor, ağırlıklı görüş olarak bu yöndedir. Bana ne Ordu'nun kümeye gideceği veya gitmemesi. Biz kendi takımımızın yanında yer alıp destek vermek varken. Rakip takım için; "Haydi koooy haydiiiiiiii kooooy ........ takımının ................ koooy" sözleri ne kadar ahlakidir, ne kadar insanca yaklaşımdır, ne kadar yiğidoluktur. Bunu yapan 2-3 kişi olarak gözükmüyor. Bu koro halinde söylenilince tepki de beraberinde geliyor. Bizler 40 sene öncesinde de aynı stadyumda idik. Tozlu topraklı sahada, beton tribünlerde takıma destek verirken ağzımızdan "Kemal Sunal'ın meşhur, eşşoğleşşek lafı" dahi çıkarken utanır, yüzümüz kızarırdı. Aynı zamanda da yanımızdaki büyüklerimiz otur utanmaz diye tepki gösteririlerdi. Şimdi o sözlere rahmet okutan sözleri duyunca kulaklarımızı tıkar olup, kızlarımızı, evlatlarımızı maçlara götüremez olduk. Kimse şu grup yapıyor bunlar diğerinden daha iyi gibi bir analiz yapmıyor. Deplasmanlara gidildiğinde gerek yol güzergahlarında, gerekse bilet noktasında yaşayanlar şahit olanların anlattılarını hepimiz ağzımzı açık okuduk, gördük. Kısaca hoş şeyler değil, efendilikten, beyefendilikten, terbiyeli olmaktan kimseye zarar gelmez. Ama tam tersi bir durumda bulunan tek bir kişi dahi olsa, bulunduğu ortamı, toplumu sıkıntıya sokar. Bu gençler bizim evlatlarımız; bunları otokontrolle kontrolümüzde tutmalıyız. Onları uyarmak bizlerin görevi, bu görevi yapmayan ona destek oluyor anlamı taşır. Geleceğimiz gençlerimize sahip çıkalım. [/B] |
[QUOTE=Cley;845522]Önce şunu belirtiyim YG grubu ile bir bağlantım yok. Tamamına yakını da beni tanımaz. Karda yağmurda Yiğido Genclik hep yerindeydi.Gücleri yettiği kadar desteklerini veriyorlar. Maratonda Vip de veya TV karşısında maç izleyip elestiri yapmak kolay. Bir gün kale arkasında yağmurun altında maç izleyin o zaman eleştirme hakkınız olsun. Grup içerisinde BIREYSEL olarak yapılan yanlış hareketler tüm gruba maledilmemeli. Bu kisilerin de hem YG grubuna hem takıma zarar vermeleri engellenmelidir.[/QUOTE]
güzel düşüncelerinden dolayı teşşekkür ederiz.. |
[QUOTE=Rallim58;845532][B]İşte o kişilerin otokontrol sistemi ile engellenilmesi isteniyor, ağırlıklı görüş olarak bu yöndedir.
Bana ne Ordu'nun kümeye gideceği veya gitmemesi. Biz kendi takımımızın yanında yer alıp destek vermek varken. Rakip takım için; "Haydi koooy haydiiiiiiii kooooy ........ takımının ................ koooy" sözleri ne kadar ahlakidir, ne kadar insanca yaklaşımdır, ne kadar yiğidoluktur. [/B][/QUOTE] abi bende tamamen katılıyorum sana...rakip taraftar yapsa bile sükuneti korumak lazım...bu tür tezahuratlar anti pati toplamaktan başka bişey getirmez...bu konuda en büyük görev bence tribünün liderine düşmektedir...orada bulunan arkadaşları bu konuda uyarırsa eminim böyle birşey olmaz...şu kümeye bu kümeye..banane!! ben Sivassporuma bakarım, ondan sonra kim düşmüş kim kalmış beni ilgilendirmez... |
Sivas ta ve Sivas tribünlerinde tribün kültürü yok Statda 90 dakika boyunca sadece 10 dakika düzgün tezahürat var onun dışında her kafadan bir ses geliyor resmen , artık Sivas Sivas tezahüratından vazgecilse çok iyi olur onun dışında yüzlercde beste tezahürat var onlar söylense , biraz canlanılsa, görsellik katılsa işin içine ve en önemlisi gerçekten tribün kültürünü çok iyi bilen bir kişi tribün lideri olsa Sivastada diğer kulupler gibi bir taraftar oluşumu olur , tribün sadace küfür etme yeri değildir küfür eden adam sadece maçı izlemeye gelmiştir yani çekirdekçidir 4 Eylülde gerçekten tribün aşağı 2 bin kişi olsa Sivas tribünleri şuanki halinden çok farklı olur
|
Hangi grup olur bilmiyorum ama tek liderlik sart
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 04:10. |