SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Dünya Sivas'ı Konuşuyor (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=36950)

SivasSpor.Com 16.09.2013 13:11

Dünya Sivas'ı Konuşuyor

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=42025&token=26413[/IMG]

Sezon başında Lokomotiv Moskova'dan 2 milyon 200 bin Euro bonservis ücretiyle Sivasspor tarihinin en pahalı transferi olan Manuel De Costa'nın Eskişehirspor ağlarına gönderdiği top başta Hollanda ve Portekiz olmak üzere Dünya da geniş yankı uyandırdı. Bir çok spor kanalı ve sitesi bu golü yılın golüne aday gösterdi.

Yaklaşık 34 metreden 121 Km hızla ağlarla buluşan bu gol şimdiden jeneriklerdeki yerini alırken, Carlos kendi gibi topa vuran oyuncuları takıma kazandırmış yorumları yapıldı ayrıca Twitter ve Facebook'ta en çok konuşulan konulardan birisi oldu.

[B]SivasSpor.Com Özel Haberi[/B]

myyiğido58 16.09.2013 13:13

Cevap: Dünya Sivas'ı Konuşuyor

de costa boyle devam et carlostan taktıklerı ıyıce ogren :)

Yusuf Çevik 16.09.2013 13:21

[B]Ayağına sağlık Costa.:D[/B]

58_SEMİH_58 16.09.2013 13:35

Top gitmesi gereken en güzel yere gitti.

5sekız 16.09.2013 14:13

ınsallah hep ıyı olur sıvasımızda

izmirliyigido 16.09.2013 15:22

Carlos'ta kim la? Daha bir teknik direktörlük kariyeri, geçmişi yok diyenler şimdi nerede? Onlara demiştim ki, dünyanın konuştuğu bir takım olacağız, vizyonumuz olacak, takımlar bizden korkacak. Bırakın Carlos'ta teknik direktörlüğü bizde öğrensin demiştim.

İnşallah zaman beni haklı çıkartacak. Yürü be Carlos, kim tutar seni !..

.

B.Demirci 16.09.2013 15:26

Rakip oyuncu top kendisine çarpmasın diye tirtir titredi.. :)

shang 16.09.2013 15:35

dünyada aday gösterilir ama bizim bgün maratonda haftanın golü seçmezler

fedayi 16.09.2013 15:44

tek kelimeyle "harika " bir goldü... umarız devamı gelir

SivasliMuhammed 16.09.2013 16:00

o golü diego angeloya gösterin biraz kiskansin

Salim58 16.09.2013 16:26

Mükemmel bir gole imza atan Portekizli da Costa, Attığım golden dolayı çok mutluyum. Top geldiğinde sadece gol atmayı düşündüm. Takım için önemli bir gol oldu. İnşallah böyle devam eder. dedi.

[B]Manuel Da Costa[/B]

B.DUMANLI 16.09.2013 16:58

Analar ne aslanlar doguruyormus,bütün dünya gördü.Sivas ,Sivas olali böyle bir gol görmedi.Adeta cataldaki örümcegi aldi.
Daha forvetimiz su anda oynamiyor,oda hazir oldugunda; 3 bacilarin(Galatasaray,Fenerbahce ve Besiktas´in) elimizden cekecegi var.Bu arada Aydin girdi oyuna Sivasspor adeta canlandi oda tam isabet bir transfer.

münihli_58 16.09.2013 17:13

Twitter'da TT yapsak fena olmazdi aslinda ya :confused:

bulutbey27 16.09.2013 17:25

Gerçekten 2.200.000 euroluk bir goldü helal olsun costa

59yigido58 16.09.2013 17:44

takım ritmi tam yakaladıgında yenemeyeceğimiz takım yok

pover58 16.09.2013 17:46

harika bir goldü devamını bekliyoruz.

infial§ 16.09.2013 18:08

Carlos kıskanmıştır bu golü

ihtiyar yiğido 16.09.2013 18:09

Futbolcular birbirine alıştıkça takim daha iyi olacak çünkü oyuncularımızın teknik seviyeleri yuksek birazda koşar rakibe pres yapar boşalan birakmazsa her takıminkorkulu ruyası oluruz
Kalecimizde yantoplara biraz çalışırsa takım tutulmaz

Djamoka 16.09.2013 19:06

[FONT="Arial"][B]Golü gördüğünde hemen hemen herkes birkaç salise durakladı sonra dan gole sevinmeye başladı. Ben hala o nasıl bişeydi diye bakmaya devam ettim :):D[/B][/FONT]

HALIL 16.09.2013 20:39

Sivasspor tarihinin en guzel golu diyebilirmiyiz?:)

kamışlı58 16.09.2013 20:54

[QUOTE=HALIL;876851]Sivasspor tarihinin en guzel golu diyebilirmiyiz?:)[/QUOTE]

okadarda degil hoca m alinin ne golleri vardı haksızlık olur

ROMANTİK KATİL 16.09.2013 21:08

O golü Costa atardı :D:D:D

cemahmety 16.09.2013 22:41

Transfer yapııldığında iyi kumaşı olduğunu ama kendini gösterip gösteremeyeceği çalışma temposuna ve azmine bağlı demiştik, Ben bizzat Kasımpaşa maçıçnda izlemiştim ve çok beğenmiştim, Ligdeki Kayseri maçında da alışında bizim için yeni bir Bilica olabilir demiştim. Hala arkasındayım Bilicayı da geçebilir bu adam gollerine devam ederse

alboran 16.09.2013 23:00

destek beyleeeer [url]http://www.ligtv.com.tr/pazartesi-gecesi-futbolu[/url]

A.Turan Korkmaz 16.09.2013 23:06

Gol enfesti, ilginç olan şeylerden biri de topun önünden kaçan oyuncunun rakip Eskişehir'in sert şutlarıyla tanınan Diego olmasıydı. Adeta o da kenara çekilerek gole şapka çıkardı.

avare 16.09.2013 23:57

yedigimiz ilk golde kamaraya kafa vurdurmamaliydi ama genel olarak cok iyi oynadi attigi gollede bu guzel oyununu susledi tebrikler da Costa basarilarinin devamini diliyoruz

Elbeyliliyiz 17.09.2013 01:15

HELAL sana Costa simdiden Taraftar seni cok sevdi. Defansdan gelip Gol atmak Hemde Tam 90 ana her defans oyuncusuna nasip olmaz!:D:D:D

58fatihcan 17.09.2013 07:37

Allahtan top bir oyuncuya carpmadi. Mazallah mac tatil olurdu:)

keko 58 17.09.2013 10:25

[QUOTE=58fatihcan;876921][COLOR="red"]Allahtan top bir oyuncuya carpmadi[/COLOR]. Mazallah mac tatil olurdu:)[/QUOTE]

[B]hahahahahaaaaaaaa

gardasim ayne ben de düsündüm az kalsaydi esesin oyncusu carpiyordu eger carpsaydi Adam bidaha kalkmazdi...... :D

helal COSTAAAAAAAAAA devami bekliyorus :)

[/B]

34MUAMMER58 17.09.2013 10:54

[b]dünya medyasına 3 milyon €versen böyle sivasspor reklamını yaptıramazdık,bu reklamın değeri 2 200 €atılaN gol sivasspora çok önemli 3 puan kazandırdı 500 bin € da golün değeri,costa parasını çıkardı sayılır,yan top zaafını giderirse daha kaliteli stoper olur,borjanla birlikte yan top çalışması gerekiyor,kamara,alves,webo ,veysel böyle rahat kafa vurmamalı bilica o toplara giriyordu ,eksikliği olsada çok beğeniyorum iyi paraya satacağız costayı hele bizi avrupaya götürsünde :D[/b]

ELLİSEKİZ 17.09.2013 12:42

Costa, bizim forvete diyor ki : ULan yavrular bir topu kaleye sokamadınız, alın anasını satıym gol böyle olur.İçine tükürüym yapacağınız aha bu La diyor.:D:D:D

Sbiker diyor ki: Manuel Da Costa'dan füze geldi füze :)

ELLİSEKİZ 17.09.2013 13:02

Ayrıca ATıf golden sonra sevincini secde ederek kutluyor ya o sahneye bittim resmen .İman dolu yüreğin yeter be YİĞİDOM...

ankastre 17.09.2013 13:26

bu sene dünya bizden başka konuşacak takım bulamayacak gibime geliyor

dedebali58 17.09.2013 17:56

İnşallah devami gelir golün başka birgüzelliğide 1farkla galip geldiğimiz maçta olmasidir

dede58 17.09.2013 17:57

Konuşulmayacak gibi değil yani :)

58MySouL 17.09.2013 18:48

[B]Gol gerçekten muhteşemdi.Derler ya şapka çıkartılacak goldü.Bu gole şapka çıkartılır aynen o cinstendi.Ayakta alkışladım dakikalarca.Ayağina sağlık COSTA.[/B]

sivistar 17.09.2013 22:06

Ooooo ne super goooolııı dü bız pes oynunda bıle atamıyoz helal özreal sivasspor fc

keko 58 18.09.2013 11:40

[QUOTE=ELLİSEKİZ;876963][B]Costa, bizim forvete diyor ki : ULan yavrular bir topu kaleye sokamadınız, alın anasını satıym gol böyle olur.İçine tükürüym yapacağınız aha bu La diyor.[/B]:D:D:D

Sbiker diyor ki: Manuel Da Costa'dan füze geldi füze :)[/QUOTE]

:D:D:D:D:D
[B]
bunu okuynca sabah sabah okadar güldümki gardasim........
cünkü macdaki Da Costa atti goll dan sonra BABAM tam aynese demis tsk. gardasim.....:D:D

[/B]

58sinan58 18.09.2013 12:49

ben maçı stat ta izledim tamda bizim olduğumuz tribünün hizasından öyle bir füze gönderdi ki ağlardaki bütün örümcekleri temizledi

bu gole şapka foter bere fes kafada ne varsa çıkartılır :D

ayağına sağlık da costa

Salim58 19.09.2013 11:25

[B]Sivassporlu da Costa, Güven Verdi[/B]

Sivasspor'un Portekizli defans oyuncusu Manuel da Costa, kırmızı-beyazlı forma altında sergilediği başarılı futbolla beğeni topluyor.
Yiğidoların, Portekiz Premier Lig takımlarından Nacional'dan transfer ettiği 27 yaşındaki Fas asıllı stoper da Costa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kırmızı-beyazlı ekibin formasını giymekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında oynanan Sivasspor-Eskişehirspor maçının 48. dakikasında yaklaşık 35 metreden vurduğu sert şutla rakip takımın filelerini havalandıran da Costa, "Çok güzel bir gole imza attığım için mutluyum, Bu tarz goller her zaman olmaz. Bütün kamuoyunda, hatta yurt dışında bile bu gol konuşuluyor, önemli olan takımımın kazanması" dedi.

Eskişehirspor'a attığı golün takımı ve kendisi adına önemli olduğunu ifade eden da Costa, "Futbolculuk kariyerimde 8 gol attım ve attığım önemli gollerden birisi bu olabilir. Fransa'da oynadığım takımda bunun gibi güzel bir gol atmıştım. Defanstan topu alıp, tek başıma gidip gol atmıştım. Bu iki gol, kariyerimdeki en güzel gollerdi" diye konuştu.

Da Costa, Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos'un attığı golü beğendiğinin belirtilmesi ve buna ilişkin görüşünün sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Hocamız futbolculuk döneminde bu tür gollere çok imza attı. Carlos'un çok sert şutları vardı. Tabi ki onun gibi bir insandan bu tarz övgüler almak beni mutlu ediyor. Böyle olduğu zaman insan bu tarz goller atmak ve tekrarlamak istiyor. Sert şutlar vurduğumu biliyorum, antrenmanlarda kendimi deniyorum. Maçta bu tür pozisyonlar her zaman gelmez. O an kendimi çok iyi hissettim, topa vurdum ve gol oldu. "

[B]"Sivasspor'da iyi futbol sergileme mecburiyetim var"[/B]

Sivasspor'a büyük hedeflerle geldiğini ve kırmızı-beyazlı ekipte başarıyı yakalamayı arzuladığını dile getiren da Costa, şöyle konuştu:

"Teknik direktörümüz Roberto Carlos ve kulüp başkanımız Mecnun Otyakmaz'ın isteğiyle buraya geldim. Bu sebeple Sivasspor'da iyi futbol sergileme mecburiyetim var. Sivasspor'da başarıyı yakalamayı hedefliyorum. Bu sezon iyi bir takımla mücadele veriyoruz. Takımda gidenler ve gelenler oldu, ben de yeni geldim. Tabi her şeyi birden istemek yanlış, biraz zamana bırakmamız lazım. Yeni bir takım olmamıza rağmen iyi yoldayız. Takım olarak iyi bir çizgiye doğru gidiyoruz. İnşallah böyle devam edip sezon sonu istediğimiz yerde olacağız."
Da Costa, Roberto Carlos'un, Avrupa kupalarına katılmak gibi önemli bir hedefi olduğunu anımsatarak, "Hocamız sezon başından beri hedeflerini bizlerle paylaşıyor. Carlos'un hedeflerine, hep birlikte ulaşacağımıza inanıyorum. Avrupa kupaları neden olmasın, çünkü biz iyi takımız" dedi.

Spor Toto Süper Lig'i çok zorlu bulduğunu vurgulayan da Costa, ligde fizik gücü iyi olan takımların kazanacağını vurguladı. Ligde büyük-küçük takım ayrımı yapmanın yanlış olduğunu söyleyen Costa, "Çünkü her takım tehlikeli, o gün kim daha güçlüyse sahada, kazanabilir" ifadesini kullandı.

AS Nancy'de futbol hayatına başlayan Manuel da Costa, daha sonra PSV, Fiorentina, Sampdoria, West Ham United, Lokomotiv Moskova ve Nacional takımlarının formalarını giydi.

Sezon başında Sivasspor'a transfer olan da Costa, Spor Toto Süper Lig'in ilk 4 haftasında, kırmızı-beyazlı ekipte tüm maçlarda 90 dakika forma giyme şansı buldu.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 06:03.