![]() |
Yerlikaya Antrenörlük Yolunda
[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=44260&token=27184[/IMG]
Sivasspor'da 15 yıla yakın top koşturduktan sonra 2012-2013 sezonu sonunda futbolu bırakan Hayrettin Yerlikaya, Antalya'da katıldığı kursu başarıyla tamamlayarak antrenörlük yolunda ilk adımı attı. UEFA B Antrenör Lisansı Kursu'nu tamamlayan Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bundan sonraki futbol yaşamını antrenör olarak sürdürmek istediğini söyledi. Profesyonel kariyerinde sadece Sivasspor'un formasını giyen Yerlikaya, futbolculuk döneminde gelen transfer tekliflerinin hiçbirini değerlendirmeyerek memleketinin takımının formasını giymeyi tercih ettiğini belirterek, "Futbolculuk dönemim bittikten sonra hedeflerim doğrultusunda antrenörlüğün ilk aşaması olan UEFA B Antrenör Lisansı Kursu'na katıldım. Kursu başarıyla bitirdim" dedi. Kariyerinde iki defa A Milli Takım, üç kez de A 2 Milli Takım forması giyen Yerlikaya, Sivas amatör futbolundan yeni yıldızlar yetiştirmek için kolları sıvayacağını dile getirdi. Sivasspor'da yerli ve yabancı birçok teknik adamla çalıştığını, teknik direktörlerin antrenman metotlarını not aldığını belirten Yerlikaya, "Bundan sonraki hedefim, bilgi birikimimi antrenör olarak gençlere, yetenekli arkadaşlara aktarmak. Elimden geldiği kadar, yeni futbolcular yetiştirmek istiyorum, inşallah bunda da başarılı olurum. Yıllarca Sivasspor'da oynadım, Sivasspor'un formasını 15 yıl terlettim. En büyük hedefim, Sivasspor'u çalıştırmak" diye konuştu. Futbolu bıraktıktan sonra Sivas'ta amatör liglerde top koşturan gençleri izleme fırsatı bulduğunu ifade eden Yerlikaya, kentteki yetenekli isimleri Türk futboluna kazandırmayı hedeflediğini belirterek, şunları söyledi: "Nice Hayrettin Yerlikaya'ları, Ziya Erdal'ları ve İbrahim Toraman'ları futbola kazandırarak Sivasspor'u külfetten kurtarmak istiyorum. Gençlere elimden geldiği kadar bilgi birikimimi aktarırsam ne mutlu bana. İnşallah antrenörlük hayatımda bunları başarırım diye düşünüyorum. Sivaslı gençlerin çok iyi potansiyeli var ve bunları açığa çıkarmak bizlerin görevi." [B]Yerlikaya, antrenörlüğe kısa süre sonra başlamayı umut ettiğini dile getirdi.[/B] Sivasspor'un, Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos yönetiminde başarılı bir sezon geçirdiğini belirten Yerlikaya, "Çok fazla alternatifli olmayan bir kadroyla iyi bir sezon geçirdiklerini düşünüyorum. Sivasspor ve Roberto Carlos adına başarılı bir sezondu" dedi. Sivasspor'da şampiyonluğu kıl payı kaçırdıkları 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarını hiç unutamadığını anlatan Yerlikaya, taraftarlarda güzel anılar bıraktıklarını belirtti. Yerlikaya, 2013-2014 sezonunu 5. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanan kırmızı-beyazlı ekibin, şampiyonluğu kovaladığı sezonlardaki ivmeyi yeniden yakaladığını dile getirerek, Sivasspor'un başarısının devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi. [B]Yerlikaya'nın karnesi[/B] Sivas Amatör Lig takımlarından Tarımspor'da futbola başlayan ve bir süre Çimentospor'un formasını giyen Yerlikaya, 1998 yılından 31 Mayıs 2013'e kadar Sivasspor'da top koşturdu. Bir dönem kaptanlığını yaptığı Sivasspor'da önemli başarılara imza atan ve A Milli Takım'a kadar yükselen Yerlikaya, 2012-2013 sezonu sonunda profesyonel futbolculuk kariyerini noktaladı. AA |
Cevap: Yerlikaya Antrenörlük Yolunda
Kaptana hayırlı muvaffakiyetler dilerim.Haydi bismillah.
|
Hayrettin Yerlikaya'ya antrenörlük hayatında başarılar dilerim...Bu görevi başarıyla yapacağına inanıyorum....
|
Insallah Sivasspor da birgün seni goruruz Hayro :D
|
şimdiden antrenörlük yolundada başarılar dilerim :):)
|
inşallah birgün sivassporuda çalışdırırsın
|
bile de yapsa çok güzel olacak aslında.
|
Allah çıktığın bu yolda muvaffakiyetler versin Büyük Kaptan. Senin bu Armaya emeklerin ve daha da önemlisi vefan çok büyük. Senin gibi memleket aşığı evlatların sayısını artırsın Rabbim...
|
[B][COLOR="Red"]Editörün notu : Büyük harfle yazılan yorumlar silinmektedir. Lütfen küçük harfler kullanınız[/COLOR][/B] |
hayırlı uğurlu olsun büyük kaptan
Futbolculuğunda yeterince kıymetini bilemedik,antrenörlüğünde de güzel,başarılı günler geçirirsın inşallah ve hayalini kurduğumuz altyapıyı hakettiği yere getiresin |
Hayro biz senin emeklerini hic unutmadik senin sivassporda cok emegin var seni yeni anlayanlara günaydin diyoruz sen kalbimizde hep kaptan olarak kalacaksin biz sendeki sivas askini cok önemsiyoruz onbes sene gibi uzun bir zamanda hep sivassporu düsündün gelen teklifleri geri cevirdin dolaysile memleketini hep tercih olarak öne sectin bunda sizin sivasa ve sivasspor karsi büyük bir sevgi ve gururla temsil hakkini görüyoruz ve sizi cani gönülden tebrik ederken yeni baslamis oldugunuz antrenörlük- hocalik egitiminizin size hayirli olmasini diliyoruz
|
hayrettin her türlü övgüyü hak ediyor o sadece sivassporun formasını giydi gelen teklifleride hep elinin tersiyle iptal etti yanlız sivasspor ona ihanet etti takımda başka bir görev teklif edebilirlerdi bilmiyorum ama etmediler sanırım hayroya yapılan vefasızlıgı bir yigido olarak kınıyorum.umarım teknik adamlık döneminde hatalarını telafi eder sivasspor yönetimi.hayro kardeşime teknik adamlık döneminde başarılar dilerim.
|
Hayro adamsın inşallah carlos ile çalışırsın
|
hayırlı olsun
gardaş |
Bir zamanlar Istanbul takimlarinda forma giyenler antrenör oluyorda sen neden olmayasin Hayrettin.Senin artin var, eksin yok.
Sen Anadolu cocugusun mertsin,dürüst ve caliskansin. Milli takimin basina gelenler milyonlarca dolar gelir elde edip olmayan basarilardan sonra SIRT ÜSTÜ YATIP keyiflerine bakabiliyorlarsa ve bu ülkede hala sayginlik görüp taktirle karsilaniliyorlarsa,senin dünden hakkindir antrenör olmak. Fatih Terim´i büyük göstermeye calisanlara tek sözüm;Galatasaray´in UEFA kupasini aldigi vakit kurulan mevcut kadronun ve son final macinda topun Galatasary´i sevmesindendir Fatih Terim´in büyüklügü. Fatih Terim IMPARATOR olarak aniliyorsa bazi isler bu ülkede dogru gitmiyor veya Sezar´in hakki ,Sezar´a verilmiyor demektir... Hayrettin´in ileride basarili olmasi dileklerimle... |
hadi bakalım süper sıtar çocuk işallah yetişirdin çocuklarda senin gibi deli olmaz
|
Allah yardimcin olsun Hayrettin gardas. Sen sonuna kadar herseyi hakediyorsun tam sivaslisin. IT Takimlarini destekliyen senden örnek alsin.
|
sivastan 40 tane hayrettin yüz tanede ibrahim toraman çıkarsan genede yaranamazsın. ama benim dua seninle Allah yardımcın olsun
|
ister misiniz bikaç yıl sonra guardiola gibi bizi de zirveye taşısın :D
|
[QUOTE=B.DUMANLI;911718]Bir zamanlar Istanbul takimlarinda forma giyenler antrenör oluyorda sen neden olmayasin Hayrettin.Senin artin var, eksin yok.
Sen Anadolu cocugusun mertsin,dürüst ve caliskansin. Milli takimin basina gelenler milyonlarca dolar gelir elde edip olmayan basarilardan sonra SIRT ÜSTÜ YATIP keyiflerine bakabiliyorlarsa ve bu ülkede hala sayginlik görüp taktirle karsilaniliyorlarsa,senin dünden hakkindir antrenör olmak. Fatih Terim´i büyük göstermeye calisanlara tek sözüm;Galatasaray´in UEFA kupasini aldigi vakit kurulan mevcut kadronun ve son final macinda topun Galatasary´i sevmesindendir Fatih Terim´in büyüklügü. Fatih Terim IMPARATOR olarak aniliyorsa bazi isler bu ülkede dogru gitmiyor veya Sezar´in hakki ,Sezar´a verilmiyor demektir... Hayrettin´in ileride basarili olmasi dileklerimle...[/QUOTE] Fatih Terim belli medya tarafından şişirilen ve aylık 700 milyar para alan ve bunun hakkını vermeyen ve adil olmayan bir kişi.ayrıca sivasa karşıda ne hikmetse bir ön yargısı var.rıza çalımbay NTV de bu nasıl bir iş Sivasspordan milli takımda en az 4 oyuncunun olması gerekirdi .liği 4.sırada bitiren bir takımdan sadece aydının olması çok ilğinç dedi.ikide bir Trabzona gidip maç izleyen Fatih efendi bir gün sivasporun maçlarını izlemedi.işte adalet işte milli takım ve Teknik Diktatörü. |
BU takıma en çok emek vermiş.tekmeye kafa atmaktan çekinmemiş ve ölümüne oynamış bir hemşehrimiz olarak başarılar diliyorum.tek isteğim.ileride Hayrettin ve Mahmet yıldızın teknik kadroda yer almaları.
|
işallah hayırlı olur kendini geliştirmesi lazım
|
çok ekmek yemesi lazım çok zayıf
|
hemserimize basarilar dileriz :) ins. antrenör olarak basarili olur
|
[QUOTE=tekdoktiri;912385]çok ekmek yemesi lazım çok zayıf[/QUOTE]
hangi takımın başında antrenör olarak gördün de böyle bir yorum yaptın ilginç doğrusu... sonuçta kimse anasının karnından antrenör doğmuyor. daha yolun başında olduğunun kendisi de farkındadır. sanki adam hemen Sivasspor'u çalıştırmak istiyorum dedi de... bence Sivasspor için büyük vefa örneği göstermiş ve kariyerinde yalnızca memleketinin takımı için ter dökmüş bir şahsı koşulsuz şartsız desteklemek görevimizdir... |
Hayro'yu nasılda özledik gel gardaş sivasspora yardımcı hoca ol
|
[QUOTE=tekdoktiri;912385]çok ekmek yemesi lazım çok zayıf[/QUOTE]
Sayın yiğido sende yorumlara teşekkür vermede çok zayıfsın Mesajlar: 630 Thanks: 0 :D |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 03:21. |