![]() |
Hakettiğimiz yere gidiyoruz!
bir takım düşünün taraftarı beleşçi. bedava bilet bulunca gelir, bağırıp çağırır, küfreder, rahatlar çeker gider... passolig gelip bilet almaya mecbur kalınca üç kuruş parayı vermez, takımına destek olmaz.
bir takım düşünün taraftarının maddi katkısı sıfır. her yıl satılan lisanslı ürün adedi üç yüz - beş yüzü geçmez. sudan ucuz kombinesi elde kalır. bir şehir düşünün meydanında istanbul takımlarının şampiyonlukları kutlanır. havaalanında karşılanıp sevgi yumağında boğulan bu takımlara gösterilen ihtimam kendi takımına gösterilmez. bir şehir düşünün, ahalisi kendi takımının değil istanbul takımlarının taraftarıdır. bir yönetim düşünün, kafası çalışan birkaç bin taraftarının gördüğü eksik gediği görmez. başarıları hep cepten yer. nokta transferi olarak 3-4 kişinin yeteceği takıma çer çöp 7-8 beleş futbolcu alır. bir yönetim düşünün taraftarını adam yerine koymaz. bilet satışından, stadyuma girişe, ürün satışından, tesislerde taraftara laf atan garip yöneticilerine kadar hep gariplikler ve ihmalkarlıklara sahiptir. * * * bu şehrin, bu takımın ve bu taraftarın hak ettiği yer süper lig değil. samimiyetlerinden şüphe duymadığım ve sayıları sadece birkaç yüz ile sınırlı olan sevgili yiğidolarımızı hariç tutarak söylüyorum: bu kalitede bir ekibin gideceği yer ptt 1. ligdir. artık paraya kıyın futbolcu alın filan demek de istemiyorum. adam gibi sene başında paraya kıymamışsın, şimdi devre arasında kulübün mali yapısını bozup önce ptt 1. lig, sonra 2. lige düşmek yerine; rahat rahat 1. lige adapte olalım ve kendi ligimizde oynayalım. bu saatten sonra üzülmeyi de bırakıyorum. elbette sivassporluyuz ancak artık gerçeği kabullenen realist sivassporluyuz! gerçeği görüp kabullenmek acıyı dindiriyor. sonunda ölüm yok ya, kimse geldiği yeri unutmamalı. orası da bizim ligimiz, orası geldiğimiz yer... |
Cevap: Hakettiğimiz yere gidiyoruz!
katılmıyorum.taraftarımız hakkında dediklerin doğru.ancak dönüp ligdeki diğer takımlara bakalım.es-es ve bursa hariç taraftar kültürü yerleşmiş anadolu klübü yok ligde.2. lig maçlarını da izliyorum haftasonu orada da durumlar aynı.bu sene istisna olarak konyaspor aşırı bir destek alıyor bunun nedeni ise yeni stadları.çünkü bilen bilir konyanın eski stadyumu gerçekten çok kötüydü.izleyiş kalitesi olarak olimpiyat kadar kötü bir stadları vardı.şimdi ise güzel bir stadları var ve bu sezon şimdilik gidiyorlar maça.
türkiyenin 81 şehri var ve emin ol en az 70'inde büyük takımların galibiyetleri de şampiyonlukları da kutlanıyor.bu doğal bir şey olmuş bu ülke için.hatta bu zaten doğal bir şey.bugün avrupada bir takım şampiyon olduğunda ülkenin her şehrinde o takımın taraftarları kutlamasını yapar. kaldı ki kluplerin hangi seviyede olduğunu hiçbir zaman taraftarlar belirlemez.bugün bayern munich almanyanın açık ara en büyük klübüdür mesela.ancak tarihine bak bundan yıllar önce munich'in bile en büyük klübü değildi.1860 munich düşüşe geçer bayern yükselir ve bayern o yükselişi sürdürerek sonraki nesillerin favori takımı olur.aynı örnek manchester city,chelsea,tottenham gibi birçok dünyaca ünlü klüp için de geçerlidir.taraftar desteği başarıyla doğru orantılıdır.istediğimiz kadar sevmeyelim.bu 4 büyük takım da zamanında şampiyonluklar kazanmış ve bu yüzden türkiye geneli büyük destek görüyor.bursa şampiyon olmuş bir takım bu yüzden o klüplere destek çıkmaması normal.ama yine de benim okuldaki bursalı arkadaşlarımın hiçbirinin bursa'yı tutmadığı gibi büyük takımları tuttuğunun da altını çizmek istiyorum.eskişehir zamanında ligde ve kupada başarılar elde etmiş bir klüp.bunun gibi birçok örnek var. takımların lig seviyesini taraftarlar belirlemez tezimi bir başka örnekle açıklarsam.şu an championship seviyesinde oynayan nott. forest her hafta tıklım tıklım stada oynar ancak yıllardır premier league seviyesini göremiyor.ülkemize bakarsak sakaryaspor,kocaelispor,ankaragücü hep full oynar ama nerelerde ne durumlarda oldukları ortada. sivasspor bir süper lig klübüdür çünkü, uzun zamandır yer aldığı ligde şehrine gelecek yerli-yabancı,büyük-küçük takımların tamamının kafasında zor deplasman düşüncesini yaratmayı başarmıştır.emin olun en zor dönemimizde bile gelen takımlar buraya 1 puana razı geliyorlar.bu ligde şampiyonluğu son haftaya kadar kovalamış bir takımız.yönetim benim gözümde de çok ama çok suçludur.ancak yönetimdeki iş bilmez adamlar bazı yanlışlar yaptı diye veya taraftarımız takıma destek vermiyor diye bir klübün büyüklüğü değişmez.biz bir şehir takımıyız desteğimiz şehir nüfusuyla orantılıdır.bak büyük takımlar bizim 20-25 milyon taraftarımız var diyor ancak onlar bile 10 bin seyirciyi bulamıyor.galatasaray yönetimi taraftarımız lisanslı ürün almıyor diye ağlıyor.ancak bu takımların şampiyonlukları geçmişlerindeki başarılar değişmiyor.çünkü tarih değişmez.dolayısıyla tarih yazmış bizim bu ligdeki başarılarımızı.bizim büyüklüğümüz de her daim süper lig takımı olduğumuz da değişmez. ! |
taraftarı hiçe sayan yönetim ruhsuz futbolcular tamam taraftar kültürümüz yok ama sıkışınca hemen taraftara sallamakla olmuyor bu iş demekki
|
alboran kardeşim haklısın ama birkaç ekleme yapayım. Ligde 10 yılını dolduran bir takım olarak kurumsallaşma konusunda eksikliklerimiz olduğunu düşünüyorum.
10 yıldır bu ligde olan bir takım olarak ayaklarımız daha sağlam yere basabilmeliydi. Transfer konusunda bu yıla kadar hatalarımız da çok olmasına rağmen bu yıl çok bariz görüldü. Görev dağılımı ve kurumsallaşma adına bazı görevlilerin eksikliğini çok hissettik. Murat Erdoğan'dan da dahil ondan sonra da futbolcularla yakın ilişki kuracak bir görevli göremedim. Cesar Domingues'i zaten yazmama bile gerek yok. Transfer komitemiz olduğunu bilmiyorum. Basın ve halkla ilişkilerle kim ilgileniyor ilen var mı? Sözcülük görevi kimde? Haftalık toplantılar düzenleniyor mu? 10 yıldır bu ligde bunlar düzene girmemeli miydi? Mali tablo ile ilgili genel bir fikir sahibi olan arkadaş var mı aramızda? Mesela o kadar kazanılan başarıdan sonra bonservisiyle oyuncu satabildik mi? Oyuncu almak kadar oyuncuları ihraç edebilmek de başarıdır. Servet ve Bilica haricinde para kazandığımız oyuncu hatırlayan var mı? Bonservissiz olarak alınan ve maaş durumu nispeten iyi olan oyuncuların takıma uyum sağlaması ve başarı sağlamaları çok iyi bir durumdur. Ama yüksek bedellerle başarısızlıkla sonuçlanan transferler bir o kadar kötüdür. Üstelik oyuncu bonservislerinden para kazanamıyorsanız. Bir başka mesele kalıcı gelirler konusu. Kulübe kalıcı gelir sağlayan bir organizasyonumuz var mı? Mesela ben Sıcak Çermik veya başka bir konuda kulübün kalıcı gelir getirici hamle yapmasını çok bekledim. Bazı takımlar (Hes) projesi bile yapıyor. Ben de şehre katma değer sağlayacak birşeyleri çok bekledim. Tenis kortları, yüzme havuzları v.b. imkanlarla şehrimizde spora ve amatör branşlara imkanlar sağlanabilir diye çok bekledim. Avm projesi deniliyor belki Sivasspor'un bile başlı başına projeleri olabilirdi. Ayrıca imajımıza değinelim; lige çıktığımız ilk yıllarda mütevazi halimizle herkesin sempati duyduğu bir takımdık. Şampiyonluğa giderken herkesin gözü üzerimizdeydi. Büyük takım taraftarları kendileri olamazsa alternatif olarak bizi görüyorlardı. Son zamanlarda ise sempatinin kaybolduğunu ve sıradanlaştığımızı görüyorum. Hatta çeşitli nedenlerle bazı kesimlere antipatik geliyoruz. Takım şehre değer katması gerekirken şehrin adına olumsuz bile etki edebilecek durumlar oluyor. Taraftar konusunda da bence sorunumuz var. Doğrudur tribünlere çok taraftar çekemiyoruz. Ve yine doğrudur çok taraftar gelmese de başarı sağlanabilir. Önceden de Süper Lig ortalamasında en önlerde değildik. Bunun üzerinde çok durmam ama taraftar takıma zarar veriyorsa orada sorun var demektir. Geçen maçta 100.000 Tl ceza aldık yanlış değilsem. Zaten kulübe fazla gelir kalmıyor seyirciden. Geçen yıldan beri bir sürü ceza yedi takım. Erciyes maçında bu konuda çok daha hassas olunmalı. Kurtarma ihtimalimiz yüzde 50. Düşme ihtimalimiz de yüzde 50 bence. Ama bir darbe de bizim vurmamamız lazım takıma. Bazı Sivassporluların internette yaptıkları yorumlar bile takıma antipatiye neden oluyor. Bazen bu yorumu bir Sivaslı nasıl yapar diye gördüğüm yorumlar oluyor. Başka taraftarlarla atışmalar görüyorum. Son dönemlerde özellikle yaşı çok genç olan bazı tribün taraftarlarımızın, bir bakıma tanınmış tribün gruplarının hoş olmayan yönlerini örnek olarak hatalı davranışlarda bulunduğunu rakiplere saygı sınırları içinde olmayan karşılıklar verdiklerini gördüm. Mesela küme düşme ihtimali olan veya düşmesi kesinleşen takımlara söylenen sözler, her gelen rakiple atışmalar, tribünde küfür, özenti bizim stada yakışmıyordu. "Gülme komşuna gelir başına" , "Etme bulma dünyası" gibi atasözlerini özümseyememiş davranışlara şahit olduk. Başarı hep kalıcı değildir. Başımıza başarısızlık gelince bumerang gibi bize de bunlar yapılsa hoşumuza gidecek mi? Kendi aramızda yaşadığımız bölünmelere ne demeli. Carlos gelecekken Carlos'un başarılı olma ihtimalini zor gördüğümü ifade ettim diye neler söylendi bana. Hatta geçen yılki başarıyı bile zaman zaman köpük gibi gördüm. Yine de takımın arkasında durduk ve destekledik. Ama sitede bile kendisi gibi düşünmüyoruz diye hakaretler edenler oldu. Lütfen sırf bizim gibi düşünmedi diye başka fikirler değersiz görmeyelim. Çok seslilikten çok çözüm çıkar. Önemli olan orta yola ulaşmaya çalışmak. Birlikte olalım, güçlenelim. Birkaç konu daha var. İnşallah diyorum Erciyes maçını alalım ve yeniden bir sayfa açalım ve bu seneyi kurtaralım da nasip olursa yaz aylarında hepimiz şapkayı önümüze koyup her şeyi derinlemesine tartışırız. |
Başkanımız artık çok yıprandı. Ya artık atağa geçip kulübü sahiplenerek bir İlhan Cavcav gibi başkan olmalı, ya başkanlığı yapacak güvenilir birini bulup bırakmalı ya da takımı ikinci lige hazırlamalı.. Başkanımız bize çok güzel başarılar yaşattı, ancak büyük bir hezimet olur getirdiği yere takımı yeniden giderken öylece izliyor olması. Bülent Uygun takımı aldığı yerde bıraktı gitti şehirde itibarı kalmadı istisnalar hariç, Mecnun Başkan içinde aynı durum söz konusu olursa Sivasspor ismi ile özdeşleşmiş birisi olacak hep kulüp hem de kendi itibarı zarar görecektir. Artık Sivaslı İşadamları arasından yeni bir başkan çıkmalı ya da Mecnun Başkan Sivasspor'u yepyeni bir reformla ayağa kaldırmalı diye düşünüyorum. Sivasspor ile beraber şehrimiz ayağa kalktı, bu emaneti korumak yönetime düşüyor, ya oturup takımla, taraftarla birebir ilgilenecekler ya da bırakıp gidecekler..
|
Sebasteia kardes son cümlende aynen söyle diyorsun;
"bu saatten sonra üzülmeyi de bırakıyorum. elbette sivassporluyuz ancak artık gerçeği kabullenen realist sivassporluyuz! gerçeği görüp kabullenmek acıyı dindiriyor. sonunda ölüm yok ya, kimse geldiği yeri unutmamalı. orası da bizim ligimiz, orası geldiğimiz yer...´" O lig belki geldigimiz bir lig ama o ligden bir daha süperlige cikmayi görmeye ömrün yetermi onu bilemem.PTT liginde tutunmakda kolay degil.Orasi atesden bir gömlek.Sivasspor küme düserse oyuncularini bir defa kaybedecek yepyeni bir cehreyle tanimamis kisiler Sivasspor formasi giyecek. Koskoca bir Izmir ve Adana gibi sanayi sehirlerinin takimlari PTT liginde bile tutunamazken biz harcanir gideriz.Mecnun baskanda belki o zaman görevi herhangi bir sebepten birakir. Aslinda bu gibi senaryolar bizim icin korku filiminden farksiz.Ben neye üzülürüm biliyormusunuz,Sivas kendi kaderiyle kalacak ve sönük bir sehir hüvviyetine bürünecek. Bu takima katki saglamayan esnafta kaderiyle basbasa kalacak... Istanbul takimlarini destekleyenler takimlarini havaalaninda karsiliyamayip,kendi takimlarini 4 Eylül stadyumu yerine spor gazetelerinden okuyacaklar.Yani cag disi bir sistemle. Yönetim Carlos´a müsamaha göstermeye devam ederse bizi kötü günler bekliyor olabilir. Ama herseye ragmen yönetimin en kisa sürede radikal kararlar almasi tek temennimiz. |
ligden düşmeyiz. 4-5 takımı altımıza alırız inşallah da üst sıralara çıkmamız da zor. ikinci yarı belki bir 10 numara ile iyi bir golcü alırsak uefaya gidebiliriz.
|
Ben sivasta tribün kültürü olmadığına inanmıyorum, yeniçerilet, çılgınlar 58, gte 1967 ve yiğido gençlik gibi grupları bitiren yönetim ve gruplarin inadı olmuştur.
|
alboran ve tavatir adlı arkadaşların yorumlarından 10.000 tane bastırıp Sivas'ın üzerinden helikopterle geçerek dağıtmak istiyorum.
|
Bu şehre taraftar kültürünü oturturmak çok ama çok zaman alır , biz daha tribünde birlik sağlayamadik bırakın kültürünü , ultrasini..
En basitinden şöyle söyleyeyim geçen sene sivas-gs maçına gittim bir grubun amigosu küfürle günahla beste soyletmeye çalışıyordu neden gruptakilerin birçoğu iş olsuncuydu neden o gurpla maça geldiğini idrak edemeyen kişilerdi şimdi olayı genele yayarsak biz şehir olarak bu durumdayız tamam belki sivasprluyuz diyoruz ama demek yeter mi ? Tabiki yetmez önce biz neden Sivassprluyuz diye düşünmemiz lazım , yani lafta değil gerçekten Sivassporlu olduğumuzu herkese hissettirmek lazım.Tamam 1. Lig takimiyiz ama 2. 3. Taraftar grubu seviyesinde dahi değiliz bizim taraftar olarak resetlenmemiz şart ve diğer büyük taraftar grupları gibi bizim gruplarimizda kurumsallasmali bu sayede nerede ne yapacaklarını az çok bilirler. Umarım bu takım bu şehir ne yaptığını bilen sözde değil özde taraftara sahip olur.Bence herşeyden evvel nasıl taraftar olunur bunu bu şehre empoze etmek lazım yoksa anca faceboktan , forum sayfalarından Sivassporlu olmaya devam ederiz Allah sonumuzu hayır etsin... |
Zamanında Rıza efendi ile Söze girip Adam'ı yerle bir eden grup bu sefer düğmeye yönetimi bitirmek için basmıştır.Rızayı yerle bir edenler şimdi nasıl utanmaz utanmaz geziyorsa bu yönetim gidince de gene aynı pişkinlik ile gezerler Bu Mesajları okuyan sevgili Başkan'ım sakın ha bunları kafana takıpta istifa etme Mücadele'yi bırakma ....
|
[QUOTE=karamik;925804]Zamanında Rıza efendi ile Söze girip Adam'ı yerle bir eden grup bu sefer düğmeye yönetimi bitirmek için basmıştır.Rızayı yerle bir edenler şimdi nasıl utanmaz utanmaz geziyorsa bu yönetim gidince de gene aynı pişkinlik ile gezerler Bu Mesajları okuyan sevgili Başkan'ım sakın ha bunları kafana takıpta istifa etme Mücadele'yi bırakma ....[/QUOTE]
Her kulun bir derdi var değirmencininki de su |
[QUOTE=aozdemir;925774]ligden düşmeyiz. 4-5 takımı altımıza alırız inşallah da üst sıralara çıkmamız da zor. ikinci yarı belki bir 10 numara ile iyi bir golcü alırsak uefaya gidebiliriz.[/QUOTE]
maşallah kardeşim. özgüvenin tavan yapmış. 11 haftada 9 puan, pu performansla gidersek 34 haftada 27-28 puan yapar! bizim için "40 yapar" şeklinde bir hesap lazım. radikal bir karar alınmazsa düşeceğimiz gerçeği apaçık ortada. |
Şampiyonluk yolunda destek bulamayan takım, küme düşme hattında hiç bulamaz. NE YAZIK Kİ BU TAKIM BU ŞEHRE BİRAZ LÜKS.
|
Carlos bu takımı geçen sezon 5. Yaptı...
Bu sezon alttan 5. Liğe razıyım. Bu futbolla, bu kadroyla alttan 5. Lik büyük başarı olur. Çünkü Süperlig'de kalmış oluruz! |
[QUOTE=karamik;925804]Zamanında Rıza efendi ile Söze girip Adam'ı yerle bir eden grup bu sefer düğmeye yönetimi bitirmek için basmıştır.Rızayı yerle bir edenler şimdi nasıl utanmaz utanmaz geziyorsa bu yönetim gidince de gene aynı pişkinlik ile gezerler Bu Mesajları okuyan sevgili Başkan'ım sakın ha bunları kafana takıpta istifa etme Mücadele'yi bırakma ....[/QUOTE]
Onların beğenmediği Rıza Çalımbay bu takıma Eneramo, Kamil, Atıf, ümit Kurt, gibi değerleri getirdi... Şimdi de toplama kadroyla Mersin'i ilk Beşe oynatıyor. Ne haber? |
bindik bir alamete gidiyoz kıyamete sonumuzu hazırladık yavaş yavaş ahasli ahensli gidiyoruz allah sonumuzu hayır eyleye
|
Aynen katılıyorum.
Sivas'a yakışan PTT 1.Lig, hatta 2.Ligdir ! Ünlü sözümüz vardır ya : "Kursak Kavurgasını İster !" |
arkadaş olumsuz yazmayayım, pozitif olayım diyorum ama olmuyor. şu tribünlere bak 2-3 bin kişi ancak var. eyyyyyyy sivaslılar bir passolig alıp maça gitmek bu kadar mı zor??
bu maçtan bağımsız olarak söylüyorum, bu şehir bu takıma layık değil... |
[B]İnşallah küme düşmeyiz en büyük aday balikesir ve sivasspor dur .bu futbolla.
[/B] |
borçlar sıfır, sivasspor da kocaman bir SIFIR! Bu kadar ruhsuz bir futbol olmaz. Koşmaya topa vurmaya güçleri yok oyuncuların. Atıf topa sert vuramıyor güçsüzlükten, oyuncuları bacakları çekiyor güçsüzlükten. Bu nedir arkadaş bu adamlar antremanda ne yapıyor, mangal mı?
|
Carlos futbolculugunda buyuk bir yildizdi ama bu onu dogru teknik adam yapmaz. Gecen yildan beri bu takimi calistiriyor.. bir sistem oturtmus olsa kaliteli transferler yapilmasa bile en azindan kume dusme hattina girmezdik.. Takimin ne oynadigi belli degil.. tek yaptigimiz cicinho'nun oyuncularin agzina yapacagi ortalarla gol bulmaya calismak. Carlos ilk devre sonunda 13 puani bulamaz.. hep duzelecek umidiyle bekledim ama dusme hattindaki rakibini kendi evinde yenemiyorsan bir sey olmaz demektir.. zorlamanin alemi yok.
|
Carlos hala istifa etmemiş. Yönetim ne yapmaya çalışıyor? Bu dikiş patladı, tutmuyor artık. Sivas'a ve Sivasspor'a yazık oldu.
|
SİVAS halkı hiç bir zaman taraftar olamadı. esnaf sivassporun önemini kavrayamadı. sivasspor yüzünden sivasın dünyaya açıldığının farkına varmadı bürokratlar. siyasiler sivasspora sahip çıkmadı. hakem hataları yada diğer şeyler yüzünden güç durumda kaldığımızda sahip çıkanımız olmadı. en önemlisi yerel yönetim sivasspora sahip çıkmadı. en azından şehrin girişlerine yada şehrin merkezine bu şehir sivassporludur logosu yapılabilirdi. yönetim tamamen yarın düşeriz korkusuyla duruyor aman borcumuz olmasın diye ortada dolaşan hedük hüdük futbolcu artıklarını toplayarak iş yapmış görünüyor. yardımcı antrenörümüz Cesar Domingues'i göndermekle hayatlarının en büyük hatalarını yaptılar bence. arkadaşlara katılıyorum Sivaslı süper ligde kalmayı istemiyor. Sivaslı takımına sahip çıkmıyor. trabzona gidin 80 yaşındaki adam ben Trabzonsporluyum derken sivasta yaşayan 5 kişiden birisi sivassporluyum diyor. bedava yolu kapandı diye maça giden yok hani şaşalı taraftar gurupları nerde. yönetimde süperliği istemiyor sivas halkıda istemiyor. konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum diğer arkadaşlarda güzel tespitlerde bulunmuşlar ama gerçekten biz süper ligi il olarak haketmiyoruz.
|
Balıkesir stadını dolduracak kadar pasolig sattı stadı niye boş,Kayseri erciyesin neden seyircisi yok,Karabük,Konya,Gençlerbirliği ve hatta Fenerbahçe kaç kişiye oynuyor,bu geçiş süreci sen heyecan verici oyna başarılı ol taraftar dışında seyirci de gelir.
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 14:21. |