![]() |
Fatih Çiplak
Doğum Yeri : Erzurum / Ilıca
Doğum Tarihi : 27 Ocak 1994 Sözleşme Bitiş : 31 Mayıs 2018 Erzurum İdmanocağıspor ve Yakutiyespor'da oynadıktan sonra alt yapımıza dahil olmuş. Bu sene A takıma çıktı. Zor bir dönemde Mesut Bakkal'ın 1-1 kaldığımız Buca maçında sahaya sürdüğü Ziya Erdal'ı hatırlattı bana. Olma ihtimali var gibi. Ne dersiniz? |
Cevap: Fatih Çiplak
Ben şahsen beğeniyorum iyi bir sol ayağı var,kumaşı iyi yani.Sergen hocanın elinde daha iyi yerlere gelecek inşallah.Televizyondan pek farkedemedim Abdurrahman solbeke geçince Fatih solaçık mı oynadı?Allah sayılarını artırsın bir Fatih yetmez.
|
Ziya Erdal ın ilk takımla oynadığın dan daha iyi, Fatih Çiplak genç yaşına rağmen hatasız oynuyor gelecek vadeden bir sol açık görüntüsünde. Bence kazanmak için şans verilmeli
|
Kendisini oynadığı maçlarda özellikle takip ettim ve beğendim, gelecek vaat eden bir sol bek inşallah daha fazla şans bulur ve kendisini geliştirerek A takımda kalıcı olur. Kendisinden çok umutluyum.
|
[url]http://www.mackolik.com/Player/Default.aspx?id=98959[/url] arkadaşlar 1987 yazıyor burada şimdi hangisi doğru :)
|
[QUOTE=engin2609;929819][url]http://www.mackolik.com/Player/Default.aspx?id=98959[/url] arkadaşlar 1987 yazıyor burada şimdi hangisi doğru :)[/QUOTE]
valla müdür bu resimde 15 yaşında gibi duruyor. :D galiba 94 doğumlu ;) |
[QUOTE=Ferhat06;929812]Ben şahsen beğeniyorum iyi bir sol ayağı var,kumaşı iyi yani.Sergen hocanın elinde daha iyi yerlere gelecek inşallah.Televizyondan pek farkedemedim Abdurrahman solbeke geçince Fatih solaçık mı oynadı?Allah sayılarını artırsın bir Fatih yetmez.[/QUOTE]
[B][I]Hocam, Sergen Yalçın Abdurahman'ı oyuna alınca, Cicinho'yu dinlendirecek dedik ama ne mümkün :) Sergen Yalçın bu... Sağ defans elemanından sol defans çıkardı:). Fatih'i sol açık olarak oynattı. Fatih biraz daha gayret edip çalışmalarına önem verir kendini yetiştirirse kesinlikle 2. Ziya Erdal yetişiyor diyebiliriz.[/I][/B] |
[QUOTE=engin2609;929819][url]http://www.mackolik.com/Player/Default.aspx?id=98959[/url] arkadaşlar 1987 yazıyor burada şimdi hangisi doğru :)[/QUOTE]
Konunun ilk mesajında da belirttiğim gibi 94'lü. Tff'nin sitesinde bilgi var. |
Acun Ilica'da Erzurumlu ,ve soyismi oradan geliyor.
Sergen Yalcin'da Acun'u iyi taniyor , Fatip Ciplak'da aslen orali ,artik Sergen Yalcin Fatih cok iyi yerlere gelir umarim . En son Roberto Carlos'la lig macindada 90 dakika oynamisti. |
[IMG]http://www.sivasspor.org.tr/tr/images/futbolcular/322d12c0207f9c6.JPG[/IMG]
|
[B]Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi sol beki Roberto Carlos, takımın hocası olacak ve o takımın sol beki gelişme göstermeyecek deseler sanırım kimse inanmazdı taki Ziya Erdal'ı görene kadar... Fatih Çıplak'a haksızlık gibi olmasın çok daha iyi olacak birisi ancak Ziya Erdal bu sezon o kadar kötü oynuyor ki kim oynarsa oynasın ondan daha faydalı olacaktır.
Fatif Maşallah çok iyi çıktı, madem bu adam vardı, Volkan Şen'i Milli takıma aldıran Berk'i neden transfer ettik ???[/B] |
Fatih Ciplak'in cok önemli bir özelligi var: Güclü bir sol ayak. Ziya'nin en büyük zaafi da o, kendisini cok gelistirmesine ragmen, sol ayayigla kullandigi ortalar iyi bir kalitede degil. Fatih'in büyük potansiyeli var, teknigi düzgün, hizi düzgün. Taktiksel ve sertlik anlaminda takima alistiktan sonra cok daha iyi performanslar görebiliriz.
|
Ziya'ya Mesut Bakkal gitmeden önce 1-2 şans verdi kovuldu,gelen Rıza hoca şans veremeye devam etti.
Aynı şey Fatih'de de oldu Carlos 1 maç şans verdi gitti,gelen Sergen hoca Ziya'nın sakatlığı nedeniyle mecbur şans verecek.Umarım Ziya'dan daha yukarı bir seviyeye ulaşır. Diğer bir ilginçlik ise Türkiye'de Sol Bek kıtlığı varken sol bek dışında alt yapıdan oyuncu çıkaramadık.(Hayrettin , Ziya ve Fatih) |
[QUOTE=babapiton;929833]Ziya'ya Mesut Bakkal gitmeden önce 1-2 şans verdi kovuldu,gelen Rıza hoca şans veremeye devam etti.
Aynı şey Fatih'de de oldu Carlos 1 maç şans verdi gitti,gelen Sergen hoca Ziya'nın sakatlığı nedeniyle mecbur şans verecek.Umarım Ziya'dan daha yukarı bir seviyeye ulaşır. Diğer bir ilginçlik ise Türkiye'de Sol Bek kıtlığı varken sol bek dışında alt yapıdan oyuncu çıkaramadık.(Hayrettin , Ziya ve Fatih)[/QUOTE] [B]2007 yılında Manisaspor Paf takımından transfer edip Sivasspor'da Profesyonel olan ancak bir türlü istenilen performansı göstermeyen Kağan Tİmuçin Konuk'u da unutmamak gerek. Süper Ligde az da olsa 10 - 11 maçta sol bekde oynadı.[/B] |
Doğum tarihi: 27 Oca 1994 burda Erzurum Türkiye
yaş: 20 Uyruğu: Türkiye Türkiye Bu tarihden beri takımda: 1 Tem 2014 Sözleşme bitiş tarihi:: 30.06.2018 Güncel kulüp: Sivasspor Mevki:sol bek transmarketteki bilgi böyle |
Bende bugün maçta iyice dikkat ettim de gerçekten çok kaliteli ve genç bir oyuncu imajı veriyor Berk gibi korkak oynamıyor bindirmekten pas alışverişinden hiç çekinmiyor ve yaşı sadece 20-21 bu oyuncunun üzerinde durmalıyız, inşallah kazanırız bu oyuncuyu Ziyayla kıyasıya forma mücadelelerine girmeleri ikisi içinde çok iyi olacaktır. Ziya kızmasın ama bu oyuncu da Ziya kadar şans bulursa ve Ziya abisi kadar çalışırsa onu geçebilirmiş izleniimi uyandırdı bende
|
ben başşakşehir maçında canlı izleme fırsatı buldum
ilk başta bir çok insan gibi ziyanın yerine berk oynuyor sandım ancak ikinci yarı kapalı tribündeki bizlerin gözü önünde oynayınca fatih olduğunu fark ettim kesinlikle bu takımda kalmalı,tecrübe kazansın vs. diyerek başka takımlara yollanmamalı defansif yönü kademe anlayısı gayet yerinde idi,bindirmeleri de iyiydi ofansif yönünü,ortalarını biraz geliştirirse çok faydalı olacağına eminim yeni transferimiz hayırlı olsun;);) |
İki maçta tvden izlediğim kadarıyla altyapısı olan birisi
hatırlarsanız geçenyıl carlos niyazi yede şans verdi sonu hüsran oldu Fatih çalışan kazanır deyip devam etmeli. |
izlediğimiz iki maçtada bariz hataları yoktu görevini eksiksiz yaptı diyebiliriz.Faydalı olacağını düşünüyorum
|
Kupa maçında kendisini çok beğendim.Gelecekte iyi futbolcu olacak.
|
Çok iyi bir oyuncu, güven veriyor. Haddini bilerek oynarsa yolu açık.
|
Savunmadaki müdahaleleri çok iyi. Korkakta oynamıyor sol taraftan iyi bindirmeler yapıyor. Tek sıkıntısı havadan orta açmak.
|
biraz daha kendine öz güveni olması lazım
|
neredeyse 3 sezondur hiçbir gelişme kaydedemeyen , kendisinden 10 yaş büyük cicinhonun yarısı kadar takıma katkısı olmayan,gençligin verdiği enerji ile mücadele eden Ziya Erdal ın kredisini çoktan tükettigi kanaatindeyim.Fatih e şans verilmeli.
|
Fatih olacak merak etmeyin . Ziyanın ilk zamanlarını hatırlayın pas vermeye korkuyordu. Fatih daha özgüvenli paslaşıyor atağa çıkıp bindirmeler yapıyor.Ah bir de orta yapmayı öğrenirse o zaman ziya bu formayı bir daha zor görür.Futbolcu çalışacak kardeşim mesleği bu , eksikleri neyse onu çalışıp düzeltecek. Ben mühendisim yaklaşık 10 yıl oldu iş hayatında ama hala birşeyler öğrenmek için çabalıyorum.futbolcularda öğrenecek. Bu iş ahlakıdır , bunu uygulayan hangi iş olursa olsun başarılı olacaktır.Saygılarımla ;
|
Bugun Sergen'in geçmiş bir konuşmasını dinledim Hakan Ünsal'ın yanında diyor ki futbolda sol bekin oyuna hiç bir etkisi yoktur büyütmemek Lazım diyor :)
|
dünyanın en iyi sol beki nasıl olurda şimdiye kadar fatih kardeşimizin yeteneğini farkedipde oynamatmaz hayret bundada vardır bir hayır inşallah..fatihin kumaşı var ve en önemlisi korkak değil arada ara pasları deniyor pas istemekten orta açmaktan şut atmaktan çekinmiyor aynı iştah ve arzuyla devam ederse çok daha yükselecektir diye düşünüyorum..kardeşimizin hakkında hayırlısı olsun
|
Arkadaşlar,
Ziya'nın çabucak defterini dürmüşsünüz maşallah. Ziya şimdilik formsuz olabilir ama bildiğimiz ziya kendini toparladığı an yine Memleketinin bir evladı olarak memleketi için oynar bundan kuşkunuz olmasın. Fatih' e gelince yorumlara katılıyorum geleceği olan bir genç olarak umut veriyor, Ziya'nın varlığı onda rekabet hissi yaratıyor ve olanca gücüyle kendini ispatlamaya çalışıyor, rehavete düşerse yine Ziya'nın değişmez olacağının bilincinde olması gerekiyor. |
Alt yapıyı sol bek üzerine kurduk anlaşılan :)
|
zıya da iş yok zaten
|
İyi bir kumaş. Antrenmanlardan sonra ekstra şut, serbest vuruş, köşe atışı ve orta çalışması gerek. Ziya'nın yokluğunda bu önümüzdeki iki maçı iyi değerlendirirse hem ligin ikinci yarısı solbekte tatlı bir rekabet olur, hem de belki kupa maçında olduğu gibi oyunun gidişatına göre Sergen onu ön tarafta da kullanabilir.
|
Genc oyuncularimizi kazanmak gelecege yatirimdir bundan daha iyisi olurmu herkes takimini genclestirmek icin canla basla calisiyor biz neden yapmayalim sergen hoca bu konuyada agirlik verirse fevkalada memnun oluruz sivasimiz icin cok mükemmel olur
|
Bugün de Karabük karşısında ilk 11'de oynadı Fatih. Lig tecrübesi arttıkça daha iyi olur umarım.
|
Bugün yine iyi oynadı Helal olsun
|
Daha bir kaç gün öncesine kadar sol bel almamız lazım diye çırpınırken nasıl oldu da çıktı geldi helal olsun Fatih biraz kademe hatalarını da düzeltirsen Ziyadan formanı kaparsın ben Ziya'nın Hayrettinden forma aldığı zamanı iyi Hatırlıyorum şuan Fatih o dönemki ziyadan bile iyi ama Sergen Hocanın da Ziya iyileşti diye hemen formayı Fatih'ten almaması lazım Israr edersek önemli bir oyuncu olacak.
|
hayret be biz mi yanlış maç izledik aceba bu adam bir kaç maç oynasın böyle eğer tribünden ıslıklanmazsa iyi bu adam tam bir bomba....
|
[QUOTE=atabey58;931349]hayret be biz mi yanlış maç izledik aceba bu adam bir kaç maç oynasın böyle eğer tribünden ıslıklanmazsa iyi bu adam tam bir bomba....[/QUOTE]
Yiğidi öldür hakkını yeme adam geçen sezon erzurumun bölgesel amatör liginde oynuyordu 1 senede süper lige yükseldi son derecede güzel oynadı canla başla ne hatasını gördün adamın ? ortalarıda fena sayılmaz sahada ruhsuz berk olacağına fatih olsun daha iyi berki şenerbahçe maçında gördük nasıl sahada ruhsuz ruhsuz dolandığını onun kanatı motor olduydu berk oynasaydı şuan sergeni eleştiyor olacaktık neden ziya iyileştiği halde berki oynattı diye... |
Kim ne derse desin fatih bukadar kısa sürede böyle sitresli bi maçta bu oyunu çıkarması takdir edilmeli, bu genç yiğido neoldum delisi olmadan çalışmalarına devam ederse ziyayıda geçer milli takımada gider Yolun açık olsun Fatih.
|
Bence Fatih, Ziya'dan çok daha iyi bir sol bek olacak.
|
Fatih Çıplak ı bende çok begendim.Güçlü ve kolay kolay top kaybetmiyor.gelecegin Ziya Erdalı olabilir.kendine güvenide bir hayli fazla.kondisyonu iyi ve en öenmliside mücadeleci yolu açık olsun
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 04:37. |