SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Stadyum gelecek sezona kaldı (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=39487)

SivasSpor.Com 27.10.2015 06:50

Stadyum gelecek sezona kaldı

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=46269&token=57007[/IMG]

Türkiye’nin ilk Ekolojik Stadyumu’nun kaba inşaatı tamamlandı. Ancak yıllardır dile getirilen ancak henüz çözüme kavuşturulamayan alt yapı sorunları nedeniyle stadyumun açılışı önümüzdeki seneye kaldı.

Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Stadyum’da devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Kılıç, “Yılsonunda tamamlanacak ama yol, kanalizasyon ve yağmur suyu hattında sıkıntısı var. Bu sorunların bir an önce halledilmesi gerekiyor. Normalde bu sezon açmayı planlıyorduk ama galiba gelecek sezona kalacak gibi görülüyor” dedi.

Çalışmaları tüm hızıyla devam eden Yeni Stadyum inşaatında sona yaklaşıldı. Futbol sezonunun ikinci yarısında açılışının yapılması planlanan yeni Stadyum’un bölgedeki alt yapı sorunları nedeniyle önümüzdeki yıla kaldığı öğrenildi.

Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Koordinasyon toplantısında Stadyum’da devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kılıç, “Normalde bu sezon açmayı planlıyorduk ama galiba gelecek sezona kalacak gibi görülüyor” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iş birliğinde Sivas’ta yapımına başlanan Türkiye’nin ilk Ekolojik Stadyumu’nun kaba inşaatı tamamlandı. Ancak yıllardır dile getirilen ancak henüz çözüme kavuşturulamayan alt yapı sorunları nedeniyle stadyumun açılışı önümüzdeki seneye kaldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Koordinasyon toplantısında yaptığı açıklamada bölgede ciddi alt yapı sorunlarının bulunduğu ve açılışın gecikeceğini söyledi.

Kaba inşaatın tamamlandığını, çimlendirme ve koltukların montaj işinin kaldığını söyleyen Kılıç, yılsonuna kadar bu işlemlerin de tamamlanacağını belirtti. Yeni stadyumun alt yapı problemleri sebebiyle bu sezon değil, önümüzde ki sezonda faaliyete geçeceğini söyleyen Kılıç, alt yapı sorunlarının koordinasyon gerektirdiğine dikkat çekti.

Sivas Belediyesi ile görüşmeler yaptıklarını ve takvimi hızlandırmaya çalıştıklarını ifade eden Kılıç, “Yılsonunda tamamlanacak ama yol, kanalizasyon ve yağmur suyu hattında sıkıntısı var. Bu sorunların bir an önce halledilmesi gerekiyor. Normalde bu sezon açmayı planlıyorduk ama galiba gelecek sezona kalacak gibi görülüyor. Yüzde 95 oranında stadyumun inşaatı tamamlandı ama koltuklar ile çim işleri kaldı. Çevre düzenlemesi yapılmaya da başlandı. İnşallah yılbaşına doğru tamamlanacak gibi gözüküyor. Büyüklük açısından belki değil ama seyir zevki açısından en modern stadyumu oluyor. Bu elbette ki iddialı bir söz ama muazzam bir tesis. Burada bir 40 metrelik Muhsin Yazıcıoğlu bulvarına bağlanan yol mevcut ama şuan da imarda yok. Yol ağı değişti Karayollarının içinden geçecek” ifadelerini kullandı.

Yeni stadyumun inşa edildiği alanda sorunun genel olduğunu söyleyen Kılıç, bölgede okulların ve diğer yatırımların da bulunduğunu ifade etti.

Alt yapı problemlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Kılıç, şunları kaydetti:

“Stadyum, okullar bölgesi ve diğer bölgelerin tamamın da alt yapı problemi var. Özellikle yağmur suyu, yol, kanalizasyon problemleri göz önünde. Elektrik işleri halledildi ama bunları da gidermek gerekiyor. Türkiye’nin en güzel spor kompleksinden birisi olacak bu alan. Bu alanda yine olimpik yüzme havuzu var. Proje değişikliğinden dolayı gecikti ama yer altı suyundan dolayı biraz gecikme yaşandı. Spor salonu 5 bin 500 kişilik ve modern bir salon olacak. Gençlik merkezi de yine aynı bölgede. Bu alan tamamen spora ayrıldı. Diğer yatırımlar ile inşallah buralar dolacak ve güzel olacak. Çok güzel bir spor kompleksi olacak. Burada alt yapı problemleri için koordinasyon gerekiyor.”

Hayrullah Ağkaş / Özel Haber

sebasteia 27.10.2015 06:54

Cevap: Stadyum gelecek sezona kaldı

salim kılıç ismini görene kadar okudum, gerisini okumadım, bıraktım.

Ferhat06 27.10.2015 07:00

[QUOTE=sebasteia;958377]salim kılıç ismini görene kadar okudum, gerisini okumadım, bıraktım.[/QUOTE]

Salim Kılıç candır adamdır has bir Sivaslıdır profesyonel top oynamış iyi bir yöneticidir.Altyapı işi belediye ve yerel idareyle ilgili olabilir.

aozdemir 27.10.2015 07:48

yeni stadlarda çim sorunu yaşanıyor. çim yapıldıktan sonra belli bir sürenin geçmesinden yanayım. biraz geç olsun ama iyi bir zemin olsun.

badof58 27.10.2015 07:56

YUHHHHHHHHHHHHHHH !!!

sivaslıadem 27.10.2015 09:32

-şaşırdık mı?
-hayır

belediye altyapısını yollarını yapmak için illa bitmesini mi bekliyor
bunu kimse anlamıyor.
bense ''bir Sivas klasiği'' diyor geçiyorum

legolass 27.10.2015 09:43

hic sasırmadım.Sivasta hersey beklendigi tarihte bitmiyor.Hersey gec kaliyor.Artık bunlara alistik.Bizden sonra baslayan herkes bitiriyor. gelecek sezon 2.yariya ancak olur. stadyumun yapıldıgı bölge su an Sivas'ın en degerli arazilerinden birisidir. Alısveris merkezi,adliye sarayi. okullar bölgesi hepsi bir alanda yogunlasti. Herseyin mükemmele yakin olmasi gerek. Madem bu kadar sarkacak bekledigimize degsin. Sivasin hava sartlari malum. Gec olsun güc olmasin.Bittigi zaman sonradan yollarin desilmesi falan hic hos olmaz bitecekse tam bitsin bir daha operasyona gerek kalmasin.

58svs58 27.10.2015 09:47

istanbulda suyun ortassından marmaray geçiyor. otoban yapılıyor 1 yılda bitiyor. bizim sivasta bir su kuyusu 4 yılda eşilmiyor.

mishka 27.10.2015 10:10

Ortadaki beceriksizliği mantığa büründürmeye çalışmayalım. İki tane atık su borusu ve küçücük bir yol yapmak için 1 sene beklemek mantıklı geliyorsa diyecek bir şey yok, ama bekleyince daha iyi olmayacak yeni bir teknoloji kullanılmayacak, kazıp altın madeni de bulmayacaklar, bugün nasılsa yarın da aynısı olacak. Konya'ya Kayseri'ye Şanlıurfa'ya olsaydı 4 defa bitmişti bu stad.

baliliiiiii 27.10.2015 11:26

Geç olsun güç olmasın...

antik58 27.10.2015 13:50

Bu nasıl yazı en az 3 4 defa aynı şeyleri okutturuyorlar. Seneye kaldı kaba inşaat bitti.
Neyimiz tam olduda stad olsun çok normal ellerinden hangi is geldi şu zamana kadar iyi şeyler olunca herkes ama herkes üşüşür başına bizimde payımız var diye şimdi herkes birbirine atıyor.

Casanova Rasit 27.10.2015 18:33

[B]Ölme esegim ölme hesapi ...[/B]

sefilix 27.10.2015 18:37

bir millet neye layıksa onunla idare edilir. sen böyle istemeyi bilmezsen alamazsın. 2010 da mı yapılacaktı stat. aynı hastane gibi siz bununla yetinin size çok bile der gibi. haklı mı adamlar haklı. çok bile bize bu

ihtiyar yiğido 27.10.2015 22:25

[B][I]Kusursuz bir stadyum olsun, çimler iyice otursun ve zemin sağlam olsun, alt yapı sorunsuz, çevre düzenlemesi örnek, koltuklar taraftarın beğeneceği şekilde, stadyumun ince işleri özene bezene yapılsın. Ne demişler, ''geç olsun ama güç olmasın'' nasıl olsa mevcut stadyum idare ediyor, hem bu kadro ile yeni stadyum olsa ne değişecek. Hiç değilse önümüzdeki sezonda, açılışı yapılacak yeni stadyumun hatırına yönetim adam gibi transferler yapar da, yeni stat da ele güne mahcup olmayız. [/I][/B]

by_hunter 28.10.2015 06:24

Hadi hep beraber gülelim:D:D:D

mühendisburak58 28.10.2015 15:29

Hastane açıldı yolu ve kavşağı yeni yapılmaya başladı stadyum bitince de altyapı işlerine geçilir. Acelesi yok stadyumun nerde olsa.

güneşyurdu 28.10.2015 18:05

bari koltuk renkleri KIRMIZI OLSA....antalya kırmızı beyaz olmuş.hiç beğenmedim.liverpool ya da mancester unitedin ki gibi kırmızı olsun.hayırlısı olsun.

sivasfutbol 28.10.2015 21:46

takım süperliğden düşüyor bu saatten sonra böyle stadı ne yapayım stadıbaşkana hediye etsinler artık.

eyuphulagu 28.10.2015 22:32

Yeni Sivas 4 Eylül Statyumu yarın çimlerin serilmeye başlanacağı haberini vermiş..Koltuklarda yakında takılmaya başlar herhalde...Bir de sivasspor iyi gitse bu güzel haberler bizi daha çok mutlu edecek..

Murat ARICI 29.10.2015 09:36

Stadı ne yapayım kadro lazım bize kadro..golcüsü olmayan bir takım toprak sahada oynasa neee bu stadda oynasa ne

34MUAMMER58 29.10.2015 09:46

[B]Hayırlısı neyse o olur,demekki gelecek yıl açılışı yapılacak,öncelikle bu stadın yapımında emeği geçen tüm herkese teşekkür ederim,stadın temelinden bu yana en büyük eleştirileri ben yaptım,halada aynı çizgideyim,salim beyede gıyabında çok kızdım,ancak kendisinin elinde olan birşey değil,elbette iyi niyetinden şüphem yok,sivasın hakkını biraz daha cesur savunabilirdi ,oda koltuk korkusuyla sesini çıkartmadı diye düşünüyorum,deselerki stad 2020 de acılacak ,salim bey heralde şöyle derdi ,az daha sabredin seyir zevki güzel stadımız açılacak :D,şöylede düşünmek lazım,nüfusu ,sanayisi,lobisi,gelişmişlik düzeyi ,okuma yazma, kültür düzeyi sivasdan çok çok üstün şehirler var ,ancak takımları piyasada yok,böyle stadları yok ,sivasın öyle yada stadı var, herkes gibi bende enazından 33 bin kişilik olmasını isterdim,bunu seyirci dışarda kalacak korkusuyla değil,trübünlerdeki orantısız görünümün gerçekten çok çirkin görünmesinden,samsunun stadıyla ,sivasın stadını karşılaştırınca ,sivasınki çok komik görünüyor,herşeye rağmen sona gelindi,koltuklar döşenince ,çimler serilince ,çevre düzenlemesi yapılınca görünümü dahada iyi olacak,sayın belediye başkanıda artık park bahçe yapmayı bırakıp ,alt yapı sorunlarını halletse sivasın hayrına olur,park bahçe iş değil, rutin işler bunlar, hayırlı olur inşallah ,şu paso lig denen ucube sistem kalkınca bu stadın tadına doyum olmaz,şu halimizle komik görünürüz,25 bin kişilik stadda 2 bin kişi. [/b]

dülger58 29.10.2015 15:06

Neyse bu gidişle ptt ligde stadı görürüz.Kimse çalışmıyor. kimse ilgilenmiyor.

Sivassporun halinden belli degil mi.

sıvaslıgenç 30.10.2015 01:25

2.ligde stadyumumuzla göz dolduracağa benziyoruz.

anadolu5858 30.10.2015 08:32

artık şu ist takımlarını tutanların ağzıyla konuşmayı bıraksanız. Ne düşmesi üstümüzdeki takımla 3 puan fark var. Sivasspor her şeye rağmen bu ligin en iyi takımlarından biri 3 haftada herşey değişir. Sizler antep maçına gelmeye bakın. ilk galibiyetimizi alıp yukarı tırmanmaya başlıyoruz.

Dark Force 01.11.2015 13:50

Gelecek sezon biter inşallah.

Dark Force 18.11.2015 21:15

Koltuk montajından sonra utak tefek işler kalıyor gelecek sezon çimleride oturmuş olur.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 06:41.