SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Kilitli Konular (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=19)
-   -   YANAL KALSIN MI ??? (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=5099)

kadir20 03.06.2005 13:17

Bilindigi üzere Millilerimiz yarin cok önemli bi sinava cikacak eger maci kazanmamiz halinde 2006 Dünya kupasina gitme sansimiz cogalacak ama yiende bence milli takimda daha tecrübeli daha aktiv bi teknik adam olsa daha iyi olur diye düsünüyorum

sizce Milli takim 2006 katiliabilirse Ersun YANAL la devam etmeli mi??

CEVIK 03.06.2005 13:28

[quote=kadir20]Bilindigi üzere Millilerimiz yarin cok önemli bi sinava cikacak eger maci kazanmamiz halinde 2006 Dünya kupasina gitme sansimiz cogalacak ama yiende bence milli takimda daha tecrübeli daha aktiv bi teknik adam olsa daha iyi olur diye düsünüyorum

sizce Milli takim 2006 katiliabilirse Ersun YANAL la devam etmeli mi??[/quote]

BU ADAM GİTMELİİİ TÜRK FUTBOLU İÇİN TER DÖKMÜŞ

KALİTE FUTBOLCULARI HARCAMAK DAN BAŞ KA BİR BİLDİĞİ YOK

SAYIN ERSUN YANALIN BU ADAMA ISINA MADIM BEN

kadir20 03.06.2005 15:34

Ersun Yanal Milli takima yetersiz , Genlerbirliginde basarili olmus olabilir ama Milli takim anadolu klüblerine benzemez..

son gelen habere göre de 2008 yilina kadar Milli takimin basindaymis insallah dogru degildir

SivasliErhan 03.06.2005 16:47

Eger bu 2 macta bir sakatlik cikarsa (ALLAH KORUSUN) kesin gönderilir yerinede Fatih Terim gelir

rapimist 03.06.2005 17:28

Ersun (yalan) , beyefendiyi istemiyorum .!

o oldugu sürece A milli takimi basari yakalayamaz ..!

insallah ben yanilirim ama düsüncem bu

GuNaY 03.06.2005 17:32

[size=6][color=blue][b]kendisi bir an önce bıraksında bizde rahat edelim kendiside... :evil: :evil: :evil: [/b][/color][/size]

ElbeyLi58 03.06.2005 17:42

arkaslar bence kalsin ben inaniyorum almanya bisim
Milli TAKIMIN gideceyini . :!:

[b]Ersun Yanal ne olursa olsun Milli Takimin Teknik Direktörü .[/b]

ygd 03.06.2005 18:10

[size=7][color=red]VALLA BU ADAM HAKKINDA ÇOK ACAİP İDDALAR VAR...ŞİMDİYE KADAR HİÇ BİR MİLLİ TAKIMLAR TEKNİK DİREKTÖRÜNE BU ADAMA YAPILAN YAKIŞTIRMALAR VE ELEŞTİRİLER YAPILMAMIŞTI..!!!KAFADAN KONTAK..ÇOCUK GİBİ BİŞE YANİ.!!!EĞER ALMANYAYA GİDEMEZSEK ÇOK YAZIK OLUCAK!!![/color][/size]

GuNaY 03.06.2005 18:13

[quote=elbeyli58]arkaslar bence kalsin ben inaniyorum almanya bisim

[b]Ersun Yanal ne olursa olsun Milli Takimin Teknik Direktörü .[/b][/quote]

[size=6][color=blue][b]WALLA GARDAS BENDE GİDECEGİMİZDEN UMUTLUYUM ANCAK BUNDAKİ FAKTÖR KESİNLİKLE ERSUN YANAL DEĞİL, FUTBOLCULARDIR.... BU TAKIMI BU ŞEKİLDE OYNATMA BAŞARIZLIĞINI GÖSTERMEKTE AYRI BİR HÜNER TABİKİ :evil: :evil: :evil: :!: :!: :!: [/b][/color][/size]

ElbeyLi58 03.06.2005 18:53

[quote=gunay][quote=elbeyli58]arkaslar bence kalsin ben inaniyorum almanya bisim

[b]Ersun Yanal ne olursa olsun Milli Takimin Teknik Direktörü .[/b][/quote]

[size=6][color=blue][b]WALLA GARDAS BENDE GİDECEGİMİZDEN UMUTLUYUM ANCAK BUNDAKİ FAKTÖR KESİNLİKLE ERSUN YANAL DEĞİL, FUTBOLCULARDIR.... BU TAKIMI BU ŞEKİLDE OYNATMA BAŞARIZLIĞINI GÖSTERMEKTE AYRI BİR HÜNER TABİKİ :evil: :evil: :evil: :!: :!: :!: [/b][/color][/size][/quote]
[b]Herkes görecek Milli Takim almanyaya gidecek en as yari Final [/b]
kimsenin süpesi olmasin. :!:

yasin_58 03.06.2005 19:01

arkadaşlar adam gs düşmanı gs da o kdar süper oyuncu varken kadroya cağırmıyo cağırdıklarınıda yedek te bekletiyo

bence abi 2006 ya katılsak bile defolsun gitsin adam yaaa

ElbeyLi58 03.06.2005 19:11

[quote=yasin_58]arkadaşlar adam gs düşmanı gs da o kdar süper oyuncu varken kadroya cağırmıyo cağırdıklarınıda yedek te bekletiyo

bence abi 2006 ya katılsak bile defolsun gitsin adam yaaa[/quote]
yok sanet miyorum
Ersun Yanal´in düsencesi kadroyo genclestirmek dir :!:
Hakan Sükür den daha iyi genc Futbolcularimis var
Hakanin yasi olmus 36-38 :!:

rapimist 04.06.2005 15:46

Ersun yalan, KRAL GERÇEK !

1967_DERNEK_10UR 04.06.2005 16:04

ERSUN YANALINDA BALONUDA SÖNDÜ ...ARTIK TÜRK MİLLİ TAKIMININ GRUP 1.LİĞİ HAYAL 2.OLURSAK BÜYÜK BAŞARI ELİNE SAĞLIK ERSUN HOCAAA.

CAGLAYAN 05.06.2005 11:42

Sayin ERSUN bey sahsi dusunceleri yuzunden milli takimi yakti.Hakani almadi,haftalarca haber bekleyen UGUR YILDIRIMI Hollanda milli takimina kaptirdi.Kimsenin morali bozulmasin Turkiyenin itibari besparalik olmasin diye SIKE olayinida ortbas ettik ama olmadi göle caldigimiz yogurt tutmadi maalesef.Birak artik Turkiyeyi dusunen bir dusunce gelsin senin yerine....

CAGLAYAN 05.06.2005 11:52

Fatura Yanal'a çıktı

Federasyon Başkanvekili Mosturoğlu, "Başarı nasıl hocaya mal ediliyorsa, başarısızlıkta da fatura o adrese çıkar" dedi.

Maç sonrası tribünler teknik direktör Ersun Yanal'ın 'sistem gereği' kadroya almadığı Hakan Şükür lehine tempo tuttular. Ardından da "Ersun Yanal istifa" sesleri yükseldi. Yanal'a yönelik en ciddi eleştiri ise Futbol Federasyonu Başkanvekili Şekip Mosturoğlu'ndan geldi: "Başarı nasıl teknik direktöre mal ediliyorsa, başarısızlıkta da fatura o adrese çıkar."

'Tesadüfmüş' derler
Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin bazı futbolcuların hayal kırıklığı yarattıklarını belirterek "İyi oynamadık. İyi oynasak kazanırdık" dedi. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ise "2002'de Dünya Kupası üçüncüsü olan ülke 2006'ya gidemezse, 'O başarı tesadüfmüş' denir. Bunun muhatabı da federasyondur" ifadesini kullandı. Teknik direktör Ersun Yanal ise "Ben dünya üçüncüsü bir takım almadım. Euro-2004'e gidememiş, süresini tamamlamış bir jenerasyon vardı. Değişim yaşarken başarıyı yakalamaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak : SABAH GAZETESI

anadolupls 05.06.2005 12:02

evet hepimize geçmiş olsun yani bir gurur uğruna h.şükürü kadroya almadı dün maçta yapılan 49 ortanın sadece 2 sine f.tekke müdahele edebildi burda f.tekkeyi kötülemek gibi bir düşüncem kesinlikle olmamakla birlikte bukadar uzun bir defansa neden kısa forvetle hava toplarıyla gol atmaya çalışırız hadi havadan gol atacağız neden uzun bir forvetimiz yok. bu sorunun cevabını bir tek ersun hocadan istiyorum. en basit açıdan düşünülürse h.şükürün galatasarada oynadığı avrupa maçlarında gol atmasa bile başına dikilmiş 2 veya 3 defans oyuncusunun boşluğuyla diğer forvetlere açık alan çıkarır ve gol attırır. bundan soraki diğer 4 maçı kaybetmemek için ve hiç değilse grup 2. için LÜTFEN HAKAN ŞÜKÜR.... :x :cry:

ElbeyLi58 05.06.2005 12:04

[b]"Ayaga kalkmayan Yunanli olsun!"[/b]

Galibiyetle çok yol alacagimiz bu maçi neden kazanamadik?
Bu maç Atina'daki maçin ters açidan tam bir benzeriydi. Ilk devre üzerimize ölü topragi serpilmis gibiydi. Ne seyirci, ne çikan ilk 11, ilk 10 dakika disinda staddaydi. Yunan takiminin hocasi Rehhagel futbolcularina "Inönü Stadi'ndan korkmayin" demis. Dünkü Inönü Stadi'nda korkacak hiçbir sey yoktu. Kirk yildir bu stada gelirim. Tribün tezahüratinin bu derece az oldugu, tribün baskisinin hiç hissedilmedigi bir maç daha görmedim. Seyircimizin milli maç için ne bir tezahürati, ne bir dörtlügü, ne bir baski yaratacak en ufak bir slogani var. Söyleyebilirse, "Dag basini duman almis" diye basliyorlar; üç misra sonra kesiliyor. Bir ara yeni açik tribünleri costurmak için "Ayaga kalkmayan Yunanli olsun" diye bagirmaya basladi. Bu stadda "Ayaga kalkmayan Fenerli olsun... Ayaga kalkmayan Cimbomlu olsun" tezahüratlarini çok duydum ve o tezahüratlarda kalkmamaya cesaret gösterenine hiç rastlamadim. Ama dün hiçkimse tenezzül edip yerinden kipirdamiyor, sesini bile yükseltmiyordu. Böyle bir ilk yarida Türk Milli Takimi'nin herhangi bir sey yapmasi beklenemezdi. Ta ki ikinci yariya kadar.

Ikinci yarida ne degisti?
Ersun Yanal sahada gezinen Koray'i almayi akil etti. Yerine Tuncay'i koydu. Tuncay tribündeki 35 bin kisinin de, sahadaki 11'in de fitilini atesledi. Ersun Hoca'ya sormak lazim: O Tuncay ilk 11'de neredeydi? O kadar iyi mücadale etti, o kadar pozisyona kendi basina girdi, teknik kondisyonu o kadar iyiydi ki, maçin hakkinin verilmesi için Tuncay'in bir gol atmasi adil olurdu. Ama futbolun adaleti bu kadar. Kaçirdigi o iki pozisyon için kizamiyorum çünkü o pozisyonlarin yarisini yapan da kendisi. Tuncay'in atesledigi milliler ikinci yarida galibiyeti kaçirdi.

Seyirci Hakan Sükür lehine bagirdi. Hakan'i veya o tarz bir adami aradik mi?
Ilk devre sonunda Türk spor yazarlariyla aramizda konusuyorduk. Adini vermeyeyim; birisi yine Hakan Sükür'den bahsetti. Bütün yazarlar "Yeter bu konuyu yine açma" diye lafi agzina tikadilar. Bu maçta tartisilacak en son noktalardan bir tanesi Hakan Sükür. Gökdeniz'i, Necati'yi, Koray'i, bir de kötü olmamasina ragmen Yildiray son dört dakikada da olsa neden kirmizi kart gördü; bunlari konusalim. Maçin bitimine dört dakika kalmis, sari kartin var, hala 30 metre kosup Markus Merk'e laf anlatacaksin. Yildiray gibi bir futbolcuya takimini 10 kisi birakmak yakisiyor mu? Merk, belki bütün maç avantajlari Yunan takimi lehine kullandi. Ama Yildiray bilmeli ki, o dakikada o hakeme itiraz edilmez.

Reha Muhtar

1967_DERNEK_10UR 05.06.2005 12:23

KALSIN BU SAATTEN SONRA GÖNDERSEN NE YAZAR Kİ ZATEN MİLLİ TAKIM BİR YERE GİTMİYOR..ERSUNDA GİTMESİN...TABİ SENEYE ŞUT

serkankustarci 05.06.2005 13:07

Ersun Yanal Galatasaray medyası tarafından çok yıpratıldı.Bir Hakan Şükür için koparılan bu yaygaradan hem futbolcular hemde Ersun Yanal oldukça fazla etkilendi.Futbolcuların hocaya saygısı kalmadı.Bu nedenle Ersun hocanın artık faydalı olabileceğine inanmıyorum.Bir futbolcuyu milli takımın üzerinde tutanlar kına yaksınlar.Almanyada yokuz.Neymiş bu Hakan Şükür arkadaş...

kadir20 05.06.2005 13:17

Yunanistan macini izleyenler bilir bence tam hakan sükür lük macti o kadar orta geldi fatih tekke yetersiz kaldi maalesef ersun yanal sahsi problemlerden dolayi dir ki milli takimi da elaleme rezil etti bence bu saatten sonra istifa etsin oda kurtulsun milli takim da kurtulsun

serkankustarci 05.06.2005 13:28

Gürcistan maçındada Hakan Şükür oynamıştı.Ne yaptı söylermisiniz.Koskoca bir milli takımı bir futbolcuya endeksledinizya helal olsun.Fatih Tekkeninde başarısız olmasının sebebide bu baskı bence.

ElbeyLi58 05.06.2005 16:11

Rehhagel ne istediyse Yanal yapti
BIR futbol takimi bu kadar çok top kaybi yapiyorsa, Dünya Kupasi finallerine gitmesin. Öyle olursa bu, futbol namina ayip olur.

Rakibin oyun sekli belli. Biz, rakibe göre oynamayacagiz. Bu maçi kazanmak istiyorsak, -ki mecburduk- onlarin oyununu bozmamiz gerekirdi. Biz ne yaptik? Otto Rehhagel ne istediyse, Ersun Yanal'a onu yaptirdi.

Aldigimiz her topu sisirdik. Hücumda kafa vuracak oyuncumuz yok. Simdi burada diyeceksiniz ki, "Fatih Tekke kafayla Türkiye liginde kaç tane gol atti?" Atar, Fatih Tekke seneye de kafayla gol atar. Çünkü, burasi Türkiye ligi. O boyla Avrupa'da kafa golü attirani döverler. Bizde ise transferine zam yaparlar.

Gökdeniz'in burada isi yok

Ikinci yarida oyuna Tuncay girince forvette hareketlendik. Kafaya çikmaya basladik. Yunan defansi rahatsiz oldu. Simdi burada biraz duralim. Sen maça Gökdeniz'le basliyorsun. Gökdeniz kötü oyuncu degil. Hatta cümleyi biraz daha iddiali hale getirelim; çok iyi oyuncu. Ama artik bundan sonra Gökdeniz'in Türkiye liglerinde futol oynama sansi çok az. Hatta olmamasi gerekir. Çünkü, A.Sebat-Kayseri maçindan sonra Fubol Federasyonu'nun elinde oldugu iddia edilen kasetler eyleme konursa, Gökdeniz'in birakin bundan sonra, bu milli maç kadrosuna da alinmamasi gerekirdi. Eger hakliysa, aklanana kadar. Ama biliyorsunuz, Ingiltere'de Ferdinand takim kurtaran aslan olmasina ragmen idrarini vermeye geç gittigi için 6 ay ceza yedi. Normal, Ingiltere ile Türkiye arasinda bu kadar fark olacak.

Sanki merkez istasyon

Orta alanda topa hakim olamadik. Defanstan çikarken çabuk hareket edemedik. Bütün bunlar olunca da forvette etkisiz kaldik. Yildiray, önünde bos alan bulursa veya ona top verilirse diklemesine rakip defansin arasina sürpriz deparlar atabilen bir oyuncu. Özellikle de topla. Bunu yaratamadik. Emre kendini kral ilan etmis. Top ondan geçmeden hücuma kalkmiyor. Mübarek sanki merkez istasyon.

Dün gece oyun planimizda, mücadelemizde, bu oynadigimiz futbolla galibiyeti hak etmedik. Yunanistan en iyi iki adami oynamamasina ragmen istedigini elde etti. Çok da fazla hücumu düsünmediler.

Merk, UEFA'dan torpilli

Markus Merk iyi bir hakem degil. Bakmayin, UEFA'da da torpil, çevre, ülke baskisi var. Bence idare ettigi maçlar, hak ettigi maçlar degil. Onun için yalnizca bu maçta en az 6-7 tane çok önemli hata siralayabilirim. Notlarimi da aldim ama uzatmayacagim. Yalniz, sunu özellikle söyleyeyim, en dogru karari, Yildiray'i atmasiydi.

Sevgili okuyucular, bunu Ersun Yanal için söylemiyorum. Onun da büyük hatalari oldu. Yalniz Türkiye ligini Fenerbahçe takimi koca bir sezon boyu oynadigi futbolla lider olarak kapatip sampiyon olmussa, bu milli takimdan çok fazla bir sey beklemek hayal olur. Bakin, milli takimimizda oynayan kaç oyuncumuz Türkiye'den giderek Avrupa'da basarili oldu? Bir de dönün bakin, Yunanistan takiminda kaç oyuncu Avrupa liglerinde top oynuyor. Tamam, AB ülkesi olmalari bu faktör için bir avantaj. Ama dün geceki oyun mantaliteleri birebir mücadeleleri onlarin bizden daha tecrübeli oldugunu gösterdi.

Yoksa ben F.Bahçe Baskani Aziz Yildirim gibi düsünmüyorum. "Ne var yani, Ersun Yanal'a sahip çikalim, O, Türk çocugu degil mi?" demisti. Bir anda aklim karisti. F.Bahçe'de çalisan Mustafa Denizli ile Ridvan Dilmen, Yunan çocugu muydu?

Erman Toroglu

1967_DERNEK_10UR 05.06.2005 18:10

ARTIK GİTSİN Mİ? KALSIN MI? NE FARKEDER Kİ MİLLİ TAKIM GİDEMEDİKTEN SONRA...

serhankaburcuk 06.06.2005 17:19

[size=7][b][i]Kesinlikle gitsin?
O gitsin HAKAN ŞÜKÜR tekrar gelsin...[/i][/b][/size]

sivasli-sinan 06.06.2005 18:00

ERSUN YALAN, KRAL HAKAN

Kesinlikle gitmeli!!!
Baska yolu yok.

Yildizelili58 06.06.2005 18:38

arkadaslar sacmalamayin GÖRDÜK ADAM IN NAPTIGINA BIZ
GURBETCILERE YAZIK DEGIL MI
TR GELEMIYOR
SENOL HOCAYI YOLLADILAR OLACAGI BÖYLEYDI
ALLAHIN HARAC ITI NI GETIRDILER
HERSEY PARA KIN O NUN ICIN
DEVOLSUN GITSIN

rapimist 06.06.2005 19:00

Ersun istifa, imparator takimin basina !

ElbeyLi58 08.06.2005 13:55

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi A Milli Takim Sorumlusu Davut Disli, Kazakistan maçi ile birlikte Teknik Direktör Ersun Yanal'a yönelik degerlendirmelerde bulundu.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve (A) Milli Takim Sorumlusu Davut
Disli, yarin Kazakistan ile yapacaklari maçi kazanacaklarini
belirterek, ''Rakibimize gruptaki ilk puanini vermek niyetinde
degiliz'' dedi.

Disli, AA muhabirine yaptigi açiklamada, grupta kalan 4 maçi
kazanmak zorunda olduklarini ifade ederek, ''Yunanistan ile berabare
kaldik ama grup ikincisi olarak Almanya'ya gitme hedefimizde degisen
birsey yok'' diye konustu.

Bugün Ümit Milli Takim maçinda rakipte kazanma hirsi oldugunu
vurgulayan Davut Disli, ''Sonuçta bizi 2-1 yenerek haklarini aldilar.
Ama (A) Milli oyunculari bu konuda çok bilinçliler ve hazirlar. Yarin
sahada kazanmanin gerektigini bilen bir milli takim olacak'' seklinde
konustu.

-''HOCAMIZ ÇOK INANDIGIM BIR INSAN''-

Davut Disli, Yunanistan maçi sonrasinda yapilan elestiriler ve
yeni teknik direktör isimleriyle ilgili olarak sunlari söyledi:
''Yunanistan maçindaki takimi elestirmek haksizlik olur. O takimin
basindaki teknik direktörü elestirmek çok daha büyük haksizlik olur.
Bana göre bugüne kadarki grup maçlarimizin en mükemmelini oynadik,
özellikle ikinci 45 dakika. Bu takim çok iyi mücadele ediyor.
Elestirilere çok üzüldüm. Normal degil ve yasandi, bitti. Insallah bir
daha bu ülkenin basinda böyle talihsiz davranislar olmaz. Hocamiz bu
takimin basinda. Çok inandigim bir insan. Insallah bu kadro 2006'ya,
2008'e gidecek ve büyük hedeflere, hakettigi yerlere gelecektir.''

GençTürk Haber

1967_DERNEK_10UR 08.06.2005 14:00

ERSUN YALAN ,KRAL HAKAN ERSUN HOCA GİTSİN...

kadir20 08.06.2005 19:36

Kazakistan macina bakipta aldanmayin önemli olan kazakistan degil Yunanistan maciydi o macta da rezil oldugumuza göre onun icin ersun hoca bir an önce kendi istifa etmeli yada federasyon göndermeli

ElbeyLi58 10.06.2005 13:04

Yanal'in yerine iki aday

Kazakistan'a gol yagmuru tartismayi bitirmedi. Milli Takim Teknik Direktörü Ersun Yanal biçak sirtinda. Hitzfeld ve Lippi'nin adi öne çikiyor
Kazakistan'i 6-0 yenmemiz, Ukrayna'nin Yunanistan'i Atina'da devirip, Ay-Yildizlilar'in grupta ikinci siraya yükselmesine karsin Futbol Federasyonu'nda ve futbol kamuoyunda çogunluk durumdan memnun degil. Yetkililerin 'Yunanistan'i yenemedikten sonra Kazakistan'a 6 gol atmissin ne fark eder. Artik Türk Milli Takimi'ni hedefe uçuracak adam lazim' sözleri de Ersun Yanal'in biçak sirtinda tutuyor. Ersun Yanal ile Hakan Sükür arasinda yasanan kavga nedeniyle Milli Takim'in öne çikmadigi, ulusal bir hava yakalanamadigi vurgulanirken, Ay-Yildizli takimin futbol anlayisi da tartismalarin odaginda yer aliyor.

Tam zamani simdi

Çok yiprandigi belirtilen Yanal ekseninde yasanan bu olumsuz tablonun degismesi için Dünya Kupasi eleme grubunda ikinci siraya yükselmemiz bir firsat olarak görülüyor ve kan degisiminin yapilmasi için tam zamani oldugu vurgulaniyor. Ancak Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nda iki farkli görüs hakim. Bir kisim üyeler, Ersun Yanal'la sonuna kadar gidilmesini istiyor. Digerleri ise düsüncelerini 'Milli Takim su anda ikinciligi yakaladi, Almanya'ya gitme sansi var. Bu avantaji iyi degerlendirmemiz lazim' seklinde ifade ettikten sonra, çözümü de yabanci teknik direktör olarak gösteriyor.

GençTürk Haber

Serkan-58 12.06.2005 09:20

Bence Yanal cok basarisiz bir takim düzenledi.
Dünyada o kadar milli takimda oynamak icin can atan o kadar futbolcu var, buna ragmen, ilk basit maclarda puan kaybetmemizi anlamis degilim.

gurbetci_yigido 16.06.2005 14:55

Ersun YANAL in yaptigi tam bir yüzsüzlük Türkiyede su anda kimse Ersun Yanal in Milli takim in basinda görmek istemiyor üstüne üstlük basarida gösteremiyor hala istifa etmiyor ayiptir

CAGLAYAN 22.06.2005 08:27

[quote=ElbeyLi58]Bugün saat 17.30'da federasyona gidecek olan Ersun Yanal, Levent Biçakci'ya istifasini verecek.

Toplanti Federasyonda
Milli Takimlar Teknik Direktörü Ersun Yanal'in bugün istifa etmesi bekleniyor. Göreve geldiginden bu yana Ersun Yanal ile yildizi barismayan Futbol Federasyonu Baskani Levent Bicakci bugün Yanal ile saat 17.30'da federasyonda bir araya gelecek. Toplantida Yanal istifasini sunacak.

Riva Sonunu Getirdi
Yanal'in sonunu hazirlayan son detay ise Riva'da federasyonun düzenledigi Antrenör Semineri'ne katilmamasi oldu. Yanal mazaret olarak "Özel islerim" demisti. Bu gelisme üzerine federasyon yollarini ayirmaya karar verdi. Yanal da daha önce gitmeyi planladigi Akdeniz Oyunlari programini iptal etti.[/quote]

CÜSSKB-Aynur 22.06.2005 08:48

Başarısız olduğu kesin KALMASIN.

ElbeyLi58 22.06.2005 17:05

Devlet Bakani Mehmet Ali Sahin, Ersun Yanal'i topa tuttu. Sahin,Yanal'in Fatih Tekke kadar milli konularda Fatih Tekke kadar olamadigi söyledi. Iste o sözler...

Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Mehmet Ali Sahin, milli görevden asla kaçinilamayacagini belirterek, "Ben Ersun Hoca’nin, talebesi Fatih Tekke kadar milli konularda hassas olmasi gerektigini düsünüyorum" dedi.

15. Akdeniz Oyunlari’na katilacak sporcu kafilesiyle birlikte Ispanya’ya giden Devlet Bakani Mehmet Ali Sahin, Atatürk Havalimani VIP Salonu’nda açiklama yapti.

Gazetecilerin sorularini da yanitlayan Bakan Sahin, (A) Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Ersun Yanal’in, Olimpik Milli Futbol Takimi kafilesine katilmayisi ile ilgili bir soru üzerine, sunlari söyledi:

"Ersun Yanal hoca, Olimpik Milli Futbol Takimi’nin basinda Ispanya’ya gitmekle Futbol Federasyonu tarafindan görevlendirilmistir.

Dün sabah kafilemiz giderken, hazir olmadigi ögrenilince kendisiyle temasa geçilmis ve katilmayacagini ifade etmis. Mazeretini bilemiyorum. Bugün Futbol Federasyonu kendisini davet etmis, konusulacak. Ben özerk federasyonlarin içislerine karismam, herhangi bir talimat da vermem. Karar Futbol Federasyonu’nun ve Ersun Yanal’indir. Ama su düsüncemi sizlerle paylasmak istiyorum. Milli formayi tasimak ve milli formaya hizmet etmek sereflerin en büyügüdür.

Milli görevden asla kaçinilmaz. Ama mesru bir mazeret varsa, bu tabii ki istisnadir. Dogrusu bunu da bilmek isteriz. Basina yansidigi kadariyla (dinlenmek benim de hakkimdir) demis. Bana göre sporcular ve spor adamlari, spor yaparken dinlenir. Ben Ersun hocanin, talebesi Fatih Tekke kadar milli konularda hassas olmasi gerektigini düsünüyorum. Öyle olmasina inanmak istiyorum. Dogrusu mazeretini de bilmek istiyorum. Fatih Tekke biliyorsunuz, ameliyat olmasi gerektigi halde, (milli görevdir o maçi oynayip sonra ameliyat olmak istiyorum) demek suretiyle, bana göre son derece güzel bir davranis sergilemistir. Bu davranisi herkesin göstermesini beklerim."

"BU OYUNLARDA HEP BASA GÜRESTIK"

Türkiye’nin 1951 yilindan beri Akdeniz Oyunlari’na katilmaya büyük önem verdigini belirten Sahin, "Bu oyunlarda hep basa güresmis, çokça madalya almis olan bir ülkeyiz" dedi.

Sahin, 303’ü sporcu toplam 479 kisiden olusan kafileyle, bugüne kadar en yüksek katilimin olacagi Akdeniz Oyunlari’ndan, 60’in üzerinde madalya beklediklerini söyledi.

Akdeniz’e kiyisi olan 21 ülkenin sporcularinin katildigi oyunlarin, bölgesel bazda dünyanin en önemli organizasyonlarindan biri oldugunu kaydeden Sahin, söyle dedi:

"Avrupa’dan 14, Afrika’dan 5, Asya’dan 2 olmak üzere 21 ülkenin katilacagi böylesine önemli bir organizasyonda, çok güçlü sporcular ve takimlarla bulunmayi yegledik. Insallah en fazla madalyayi kazanmis ve genel klasmanda ilk 3 sirada yerimizi almis olarak dönmeyi planliyoruz. Hedefimiz ilk üç dedim, ama benim gönlümden geçen ilk iki. Inaniyorum ki sporcularimiz bu basariyi gösterecekler.

Akdeniz ülkeleri gençlik ve spor bakanlari, açilistan önce bir gün sürecek bir konferansa katilacak. Bu konferansta Türkiye’yi temsil edecegim. Konferansin konulari arasinda, sporda dopinge karsi mücadele, spor çevresinde bilimsel arastirmalari tesvik etmek, sporda ahlaki degerlerin pekistirilmesi ve tacize, irkçiliga, yabanci düsmanligina karsi mücadele bulunuyor."

EN AZ 70 MADALYA

Bakan Sahin, "Oyunlardan kaç madalya bekliyorsunuz?" seklindeki bir soruya, "Bu defa 70’in altini asla kabul etmeyiz" dedi.

Bazi sporcularin antrenörlerinin Ispanya’ya götürülmedigi seklindeki bir soru üzerine de Sahin, söyle konustu:

"Biz 25 federasyonun sorumluluk alanina giren dallarda Akdeniz Oyunlari’na gidiyoruz. Genel sorumlulugu kendi branslariyla ilgili federasyon baskanlarimiza verdik. Söylediginiz noktada bir hata nedeniyle basarisiz sonuçlar alinirsa, federasyon baskani arkadasimiz sorumludur. Biz kendilerini bu konuda özgür biraktik. En kaliteli, en basarili sporcularla katilinmasi talimati verdik. Kendilerinin bu dogrultuda hazirliklar yaptigina inaniyoruz. Sonucu gördükten sonra degerlendirmeyi ayrica yapariz." Ayni soruyla ilgili Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da "Öyle bir sey yok. Uluslararasi Olimpiyat Komitesi’nin her sporcuya verdigi kontenjan bellidir. Federasyon bunlari belirliyor. Sporcunun hocasini götürüp götürmeme diye bir problemimiz yok" dedi.

58_CAVUSBASLI 22.06.2005 17:35

getsin
#

Sivaslibey 22.06.2005 23:28

HEPIMIZE HAYIRLI UGURLU OLSUN

ERSUN ANCA GIDER, FAKAT BIRAZ GEC KOVDULAR SIKECIYI.

FAKAT SIMDI KIM GECICEK TAKIMIN BASINA.

FATIH TERIMI DUSUNYORLAR, FAKAT GELIRMI. INSALLAH GELIR CANIM, BASKA KIM GELICEK. BELKI ISMAIL KARTAL GECER, NEDE OLSA SUPER TEKNIK DIREKTOR

WEZ Format +2. Şuan Saat: 20:12.