SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Diğer Konular (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=34)
-   -   SİVAS KÖFTESİNE TESCİL GELİYOR :) (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=6017)

abircan 02.02.2006 16:56

SİVAS KÖFTESİNE TESCİL GELİYOR :)

Sivas köftesine tescil geliyor

SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Sivas köftesinin dünyaca ünlü bir marka haline gelmesi amacıyla Türk Patent Enstitüsü’ne müracaat etti. STSO Başkanı Osman Yıldırım, Sivas köftesinin markalaştıktan sonra coğrafi işaret kazanarak, büyük tüketici gruplarıyla buluşmasına imkan sağlayacaklarını belirterek, bu sayede köftenin de damak zevkine uygun olarak korunacağını kaydetti. Yıldırım, markalaştırma amaçlarının başında kentin kültürünün önemli unsurlarından biri olan Sivas köftesini korumak ve gelecek kuşaklara, esas yapısını bozmadan ve bozdurmadan teslim etmek olduğunu anlattı.

yusuf_07 02.02.2006 17:03

-->: SİVAS KÖFTESİNE TESCİL GELİYOR :)

sivas köftesinin özelliği nedir valla ilk defa duyuyorumm...

casus84 02.02.2006 17:23

sivasın köftesini hiç duymadık onun patentini nasıl alcağız yaaaaaaaaa

aga_564 02.02.2006 17:51

ucmayalım beyler yawasşşşşşş rteklam yok msn adreslerini yazalım

Arif Coşkun 02.02.2006 17:56

Köfte denince,ilk aklıma gelen İnegöl Köfte olarak geliyor,bizim oranında böyle bir özelliği varmış haberimiz yokmuş. Hayırlısı artık.

sivaslıavukat 02.02.2006 18:04

Utandım gerçekten kendimden bilmediğim için fakat bunu yapacağımıza herkesce malum olan Etliekmek üzerine yoğunlaşsak daha çabuk markalaşabilirdik kanaatindeyim.Tabi köfteye de varım :)

sinem58 02.02.2006 18:09

Evet Sivasın köftesinin ününü duymayanlara yazık valaa hemen gidin yiyin derim...hiç ekmek katılamadan yapılır ve yagda fazla olmaz,büyük boyutlu olur ve ısıda küçülmezz....yanii süper olur....

Arif Coşkun 02.02.2006 18:12

[QUOTE=sinem58]Evet Sivasın köftesinin ününü duymayanlara yazık valaa hemen gidin yiyin derim...hiç ekmek katılamadan yapılır ve yagda fazla olmaz,büyük boyutlu olur ve ısıda küçülmezz....yanii süper olur....[/QUOTE]

Cahilliğimizi bağışlayın kardeşim,madımak olsada bilmesek söylediğinde haklısın da köfte denince biraz düşündüm işte:D

sinan58_34 02.02.2006 18:16

[B][I]SİVASIMIZIN BI COK YEMEKLERI VAR TESCILLENMEYI BEKLEYEN :-) BENDE KOFTEYI BILMIYODUM AMA BUNDAN SONRA SIK SIK TADACAZ HERALDE [/I][/B]

LORDKRAL 02.02.2006 18:34

YUH ARTIK BİR DE SİVASLI OLACAKSINIZ KOSKOCA KAYSERİDE BİLE SİVAS KÖFTESİ SATILIYOR.ARKADAŞLAR GERÇEKTEN ÇOK GÜZELDİR SİVASIMIZIN KÖFTESİ HERKESE TAVSİYE EDERİM.

1967 dernek serkan20 02.02.2006 18:34

walla etliekmek deseler kesin kabul ederim ama gerçekten köftemizin bu kadar markalaşacağını hayatta düşünemezdim

Yigido58_NL 02.02.2006 18:37

Sivas koftesini Sivas disinda yasayanlarin cogu bilmezler.Sivas koftesi uzerine kofte tanimam.

Yigido58_NL 02.02.2006 18:48

Tokat kebabi diye bilinenn kebabda aslinda Sivasimiza ait ama Tokat tanitmis,herkes Tokat kebebi diye biliyor.Bunu daha cok buyuklerimiz bilir.Ataturk caddesine buyuk merkez lokantasi var 3 veya 4 katli,orada yapilir Sivas kebabi yiyenler bilir.Biz daha guzel yapiyoruz yani.

orkun85 02.02.2006 18:57

Sivas köftesi denince madımak köftesinden bahsediyosanız adım gibi bilir bayılırım:) ama et köftesinden bahsediliyorsa ilk kez duyuyorum...

alimuharrem58 02.02.2006 18:58

İSTANBUL ANADOLU YAKASINDA KIRMIZI BEYAZ KOFTECI VAR

SEMİH-58 02.02.2006 20:01

katmer
etli ekmek
madımak
peskütan
içli köfte
ohooooooooooooo daha neler neler

abircan 03.02.2006 15:50

c.ü tıp hastanesinin karşısındaki mis kebabın daha pazarlardayken ünü meşhurdu nefis köftelerini yerdik, daha sonra sabahları cer atölyesinin önünde sabahın 6.30 , 7 sinde atölyeciler işe giderken kuyruğa girerlerdi, derken işi büyüttüler mis kebaplar çoğaldı galiba, eski dolmuş durağının içindede bir meşhur köfteci vardı, yemeyene anlatmak zor mııımmm mımmmmm yummmmmy :)

gözköylü 03.02.2006 16:05

bende ılk defa duyuyorum suc bızımmı yoksa ıyı tanıtılmamasımı?

1967_DERNEK_10UR 03.02.2006 16:07

[B][I][CENTER][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]yerim seni köfteeeeeeeeee.[/COLOR][/FONT][/CENTER][/I][/B] [CENTER][img]http://www.sivasspor.com/chat/include/templates/openchat/images/icons/smileys/SM063.gif[/img][/CENTER]

twity_58 03.02.2006 16:52

[B]tescillensin yaa o etin tadı baska hiç biyerde yokkk;) [/B]

kral5892 03.02.2006 16:54

bunu Sivas Lokantacılar Odası Başkanı Nazmi YİĞİT'e sormak gerekiyor bence

gercek58li 03.02.2006 16:59

[QUOTE=arifcoskun]Köfte denince,ilk aklıma gelen İnegöl Köfte olarak geliyor,bizim oranında böyle bir özelliği varmış haberimiz yokmuş. Hayırlısı artık.[/QUOTE]

[COLOR="Blue"]GARDAS,SEN MIS KEBAP TA KÖFTE YEDINMI?
BEN ONLAR SIGIRYOLUNDA CUMARTESI PAZARINDA SATARKEN BILIYORUM VE HER IZINDE MUHAKKAK YERIM.
AGZINIZA LAYIK!..:D [/COLOR]

kral5892 04.02.2006 22:37

Abi bu Güleryüz lokantasının Köftesi gibi başka bir köfte tanımam
ÖNERİRİM

özsivasli1903 04.02.2006 23:06

[B][FONT="Arial Black"][/FONT][/B]usta ya sivas olsunda isminde kesin güzeldir...
ya hep ya hic.... az asla....
nerde sivas bizler orada...
sivasin o kadar yemegi varki tescil degil dünya markasi olur...

neyse sivas anlatilmaz yasanir...
yasayipta anlayamazsan hasret kalinca anlarsin...ama anlarsin...´

slmlar özsivasli bugra...Sivasspor.com1

hattab 04.02.2006 23:22

ULA KOFTE DEDINIZ CIGERIMI YAKTINIZ COK SEVERDIM VALLA SOYLE PIDE ARASINA DURUM SEKLINDE AZ YEMEDIK CALISIRKEN SIMDI GAVUR ELLERINDE HASRET KALDIK KOFTEYE ETLIEKMEGE SALGAM SUYUNA
OFFFFFFFF OFFFFF

DJMuRaT 04.02.2006 23:24

[QUOTE=kral5892]Abi bu Güleryüz lokantasının Köftesi gibi başka bir köfte tanımam
ÖNERİRİM[/QUOTE]

[B][FONT="Comic Sans MS"]Bizde ordan yeriz hep...Memet Usta manyak yapar köfteyi...Veya Sanayiden Besler kebapta olabilir...ama uzak...[/FONT][/B]

mac58 04.02.2006 23:24

Abicim Köfte dedimi orda duracaksin.
Burda gurbetelde bizim agzimizi sulandiriyorsun.
Sivasta köfte dedimi ilk akla "kirli Ahmet" gelir onun üstüne köfteci tanimam.
Çeeeeeekkk bir bir bucuuuuuuuuuuuaaaak

5841 04.02.2006 23:51

[B]SİZLERİ BİLMEM AMA SİVASA İLK GİTTİGİMDE KÖFTEDEN BAŞLARIM HARIKA BİR TADI VAR.. NE İNEGÖL NEDE AKÇAABAT KÖFTESI BUNLAR SİVASİN KÖFTESİ YANINDA SIFIR. SİVASDAN GELEN AKRABALAR BİR İSTEGIN VARMI DİYİNCE İLK ISTEGİM KÖFTEDIR.HA.. KIRLI AHMEDIN KÖFTESİ OLURSA DAHADA İYİ OLUR.. HİÇ TADMAYAN ARKADAŞLARA TAVSIYEM ZAMAN GEÇİRMEDEN TADSINLAR..:D[/B]

agumus_58 05.02.2006 00:04

aaa... olmadı şimdi. Sivas köftesi bilinmez mi. özellikle Ankaradaki hemşerilerim tanıtım iyi yapılamadı gibi bir bahanenin altına sığınamazlar. çünkü ankarada bu işi yapıyoruz. yani Sivas köftesini yemek için Sivasa gitmenize gerek yok. özellikle ankaradaki sivasspor maçlarında dağıttığımız broşürlerin haddi hesabı yok. yerimiz emekte bekleriz.
zaten Rüştü abi veya Sönmez abi -emin değilim- dükkana Amigo Sebo ile birlikte gelmişler. babam söyledi ben yoktum. [url]www.sivasspor.com[/url] yazılı bir broşür dükkanımıza bırakmışlar.

hattab 05.02.2006 00:21

hala sivaskoftesinden birlikten beraberlikten bahsediliyo burdaya bos islerle ugrasiyoruz herkes ustune duseni yerine getirseydi zaten sivasin ne kofteye patent almaya ihtiyaci vardi nede bugunku konumda olmasina ama halk olarak biz sadece goruntude sivasliyiz goruntude sivasa destek veriyoz halbusamki kendi icimizde birbirimizi yiyoruz en azindan ucuz konuda insanlari hala chat kanalindan atan bir mantaliteye sahibiz bu gidisle ne balik agaca cikar nede sivas bu ligde kalir
biraz kendimize ozelestiri yapmanin zamani geldi geciyo toparlanmak istiyosak
sivasliligmizin bilincine varmaliyiz sivasspor taraftari parca boluk olmus her gurup diger gurubu elestiriyoo sonradaen sonra halledecegimiz islerden bahsediyoz

kral5892 06.02.2006 20:10

Sivas'ta köfteler en güzel GÜLERYÜZ LOKANTASINDA yapılıyor bi yiyinde görün nefis!

Serd@r 07.02.2006 03:45

[COLOR="Black"][B]Valla SİVAS köftesi olsunda nerde hangi lokantada yapıldığının önemi yok ama Meydan lokantasının odunda dönerini,okul çıkışlarında Mis kebabın dönerini,Köfteci muhsinin köftesini unutamıyorum,haa köfteyi sanayiidede güzel yapıyorlar buralarda bırak o köfteyi o pideyi yapanı bile bulamıyoruz.[/B][/COLOR]

agumus_58 09.02.2006 00:00

sevgili hemşerilerim. bu lezzeti özleyenler için Ankarada adresimiz :

SİVAS SOFRASI

Bosna Hersek Cad. No: 22\A Emek\Çankaya

sivas köftesi - sivas etli ekmeği - sivas tırnak pide - sivas katmeri

tüm Ankaradaki hemşehrilerimizi bekliyoruz...

sivaslıavukat 09.02.2006 00:21

Etli ekmek gibisi yok gardaşıııım hem de bize özgü

adilakbulut 09.02.2006 01:05

[QUOTE=casus84]sivasın köftesini hiç duymadık onun patentini nasıl alcağız yaaaaaaaaa[/QUOTE]

sivasta hic yasamadiniz mi ???. sivastan istanbula her gidisimizde köfte götürürdük,yoksa istanbula alinmazdik:))) bir keresinde ucakla bile gönderdik.meshur bir ismi de var ama söylemeyim simdi, bilen bilmeyen var yanlis taninmasin köftemiz.

RüStü ElmaS 09.02.2006 01:33

Arkadaslar, burdaki yazilanlari okuyunca şaştım doğrusu.

Bu konunun insani bu kadar istahlandiracagini düsünmemistim dogrusu.
Bende izine gittiğimde ilk işim Sivas koftesi yemek olacaktır.

Maalesef yurdışında olduğumdan senede bir Sıvas a gidebiliyoruz ancak.

DeLi YuReK 58 09.02.2006 01:44

YEMEK VARSAA YERIZZ GETIRIINNNNN HAHAHAH

GuNaY 09.02.2006 01:44

[B]sivas köftesini bilmeyen arkadaşları kınıyorum:D :D
Avuc ici kadar büyüklüğüyle, en alta konan yağlı pideye sığmayan o güzelim köftemiz:D
ona herşey yakışır tescil feda olsunnnn:D :D [/B]

cagri_deniz 09.02.2006 01:53

sivasın dönerinin meşhur olduğunu duydum biliyorum ama,,Köftede nerden çıktı..bildiğim inegöl,tekirdağ köfteleri meşhurdur :)

cagri_deniz 09.02.2006 01:53

watana millete hayırlı olsun....:)

WEZ Format +2. Şuan Saat: 07:24.