![]() |
Sabiha Serin`in Siirleri
--------------------------------------------------------------------------------
Uluönder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın hayatını araştırdım, yaşamış olduğu olaylardan çok etkilendim.Bu şiirimi de Zübeyde Hanım'a hitaben yazdım.ZÜBEYDE ANA adlı bu şiirim birçok nitelikli yerel ve ulusal kitap ve dergilerde yayınlandı.Şu anda Halen İnternette nitelikli ulusal bir derginin sitesinde yayınlanmaktadır. Saygıdeğer Siz üyelerimizle paylaşmak istedim. ZÜBEYDE ANA Anaların yücesi sen ! Zübeyde Ana Birgün ılgıt ılgıt emzirdiğin yavrunun Bilirmiydin yazgısını,bilirmiydin ne olacağını? Bilirmiydin Mustafa'nın saçlarını okşarken Yazgıları,yazgılarımızı değiştireceğini Mustafan serpildi,büyüdü Zübeyde Ana Gördü kötülükleri inat etti düzeltmek için Feda etti canını,malını,herşeyini Ülkesi için Bu uğurda senin çektiklerin bile anaların anası Mustafa'yı daha da kamçıladı dönmedi yolundan. Evladının eline diken batacak diye, Sel oldu gözyaşların çağlayan oldu. Sağlığın gitti elden, sen anaların anası, Duygularınla yaşadın bedenin bir hiç oldu. Sen rahat uyu oğlun başardı Zübeyde Ana Mustafan kötü yazgıları değiştirdi, Ulusal egemenliği tanıttı herkese, Cumhuriyet'i tanıttı,Devrimleri tanıttı. Ah Zübeyde Ana daha neler neler Miras bıraktı bize oğlun Zübeyde Ana. Bir ışık verdi Ülkemize,aydınlattı heryeri, Bunları görmemek kör olmak değil de nedir! Bu ışık öyle bir ışıkki asla sönmeyecek Evladınla,sende rahat uyu Zübeyde Ana Boşa gitmeyecek emekleriniz söz,söz,söz.... SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar |
SİVASIM SENİ UNUTAMIYORUM
Sivasımız için bu şiirimi bugün yazdım.
SİVASIM SENİ UNUTAMIYORUM Cumhuriyet,kültür ve sanat şehri Sivasım Güneşin her doğuşundaki kızıl ışıklara Bakarken o yorgun gözlerimle semalarına Mis kokulu esen yelini solurken Bulutların ardında gizlenen güneşe seni sorarım. Sanatçılar,aşıklar diyarı Sivasım Neden mahsun bakıyorsun bana Neden boynun bükük sanki Kızılırmak bile eskisi gibi coşmuyor Seni sevenlerimi özlüyorsun yoksa Yada geleneklerinin unutulduğunamı Özdeğerlerinin kaybolduğunamı Yitirdiğimiz büyüklere saygıyı,küçüklere sevgiyemi Yoksa birlik beraberlik ve dayanışma dolu dostluklaramı Üzülüyorsun İyi ve kötü günlerdeki paylaşımların bittiğinemi Taş yığınları arasında kalan anılarınamı üzülüyorsun. Neden geceleri bile karanlıklar caddelerinde Yanan lambanın ışıkları bile nazlı ve küskün yanıyor Biliyorum bu susmuş çehrende Anılarına gömülüp,parçalanan yüreğinin Sesini dinliyorsun yüreğine akan gözyaşlarınla Dinle beni Sivasım sil gözyaşlarını Benimde içim kan ağlıyor seni andıkça zaten Sivasım beni duyuyormusun mazilere gömülen anılarımızı Düşündükçe yüreğim bir parça çarpıyor seninle Kan damlıyor yüreğime sensizliği düşündükçe Unutamıyorum Sivasım seninle olan anılarımı Taş binalar yuttu acımasızca Çocukluğumu özlüyorum,gençliğimi özlüyorum Saf ve duru dostlukları,tel helva çekildiğinde Pırasa ve paspas dediğimde işittiğim azarları Evimizin bahçesindeki Armut ağacının dibinde Oynadığım çizgileri,yakan toplarını unutamıyorum Kıymalık yapılırken yediğim ekmek batırmalarını Yufkaları,pezik turşularını,eriştelerin kokusunu Sivasım seni unutamıyorum Ramazan gecelerinde dinlediğim davul seslerini, Arefe günü komşulardan topladığım memmecimin gliğini Bayram harçlığımla bakkala koşarak aldığım Gazoz ve kağıtlı şekerin tadını unutamıyorum Susayınca tatlı suyundan avucumla içtiğim Kepenek suyunun lezzetini unutamıyorum Gençliğimde 4 Eylül Stadında bütün coşkumla Kırmızı,Beyaz,Üçyıldız,Sivas,Sivas Heey demekten Sesimin kısılarak evime döndüğümü unutamıyorum Sivasspor diye çarpan yüreğimin sesini dinliyorum 38 yıl sonra süper lige çıkan Sivassporuma Doyasıya gidemediğimizin kahrıyla yaşıyorum Sivasım sende özlüyorsun bunları biliyorum Ondan boynun bükük,ondan mahsun bakışların Seninle her şeyin bir ayrı anlamı vardı Sivasım Seninle yaşanan her şeyin bir ayrı güzelliği vardı Sevgiyi ve aşkı tanıyan yürekler bile Senin mehtaplı gecelerinin sesliğinde Kutup yıldızında buluyordu teselliyi Sivasım seni unutamıyorum Umarım birgün bir bahar güneşi gibi Yüzünü güldürür yeni kuşaklar ve, Umarımki birgün bu kırlarındaki çiçekler Bir başka tomurcuk açar inatla Ve umarım ki bir gün unutulan öz değerlerine Birileri sahip çıkar ve yaşatırlar. Umarım birgün karlar arasında inatla direnen Kardelen çiçeği gibi olursun ,hırslı ve kararlı Sen üzülme Sivasım sevdiklerin yanında olmasada Biz varız yanında teselliyi bizde bul Umarım küskün Kızılırmakta birgün barışır Coşar Sivaslının yüreği gibi çağlaya çağlaya Sivasım seninle yaşadığım o eski yıllarımı hem özlüyor Hemde bütün yüreğimle seninle gurur duyuyorum Sivasım biliyormusun dinle yüreğimin sesini Seni öyle çok seviyorum ki, Zaman dursada,mevsimler geçsede ve hatta Gökyüzündeki bütün yıldızlar bana dur desede Dinlemem kimseyi yine koşarım sana delicesine Gitsemde birgün bir dağların ardına Yırtar gelirim yine sana soluk alamam sensiz Sivasım senden ayrılmak mümkün mü kopamam senden Ama olurya Sivasım istemedende olsa Birgün ayrılırsam eğer senden ve bu mis kokulu topraklarımdan Getirsinler cansın bedenimi yine Sivas'a Yukarı Tekke den başka yer istemem bilesin sen Sivasım. Getirmezlerse beni buraya o zaman Sitemim hiç bitmeyecek herkese sonsuza kadar Bedenim olmasada ruhum hep seninle olacak Çünkü Sivasım Seni çok ama çok seviyorum Sivasım seni unutamıyorum.. SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar |
-->: Sivas'a Şiir
SİVASIM SENİ UNUTAMIYORUM
Cumhuriyet,kültür ve sanat şehri Sivasım Güneşin her doğuşundaki kızıl ışıklara Bakarken o yorgun gözlerimle semalarına Mis kokulu esen yelini solurken Bulutların ardında gizlenen güneşe seni sorarım. Sanatçılar,aşıklar diyarı Sivasım Neden mahsun bakıyorsun bana Neden boynun bükük sanki Kızılırmak bile eskisi gibi coşmuyor Seni sevenlerimi özlüyorsun yoksa Yada geleneklerinin unutulduğunamı Özdeğerlerinin kaybolduğunamı Yitirdiğimiz büyüklere saygıyı,küçüklere sevgiyemi Yoksa birlik beraberlik ve dayanışma dolu dostluklaramı Üzülüyorsun İyi ve kötü günlerdeki paylaşımların bittiğinemi Taş yığınları arasında kalan anılarınamı üzülüyorsun. Neden geceleri bile karanlık caddelerinde Yanan lambanın ışıkları bile nazlı ve küskün yanıyor Biliyorum bu susmuş çehrende Anılarına gömülüp,parçalanan yüreğinin Sesini dinliyorsun yüreğine akan gözyaşlarınla Dinle beni Sivasım sil gözyaşlarını Benimde içim kan ağlıyor seni andıkça zaten Sivasım beni duyuyormusun mazilere gömülen anılarımızı Düşündükçe yüreğim bir parça çarpıyor seninle Kan damlıyor yüreğime sensizliği düşündükçe Unutamıyorum Sivasım seninle olan anılarımı Taş binalar yuttu acımasızca Çocukluğumu özlüyorum,gençliğimi özlüyorum Saf ve duru dostlukları,tel helva çekildiğinde Pırasa ve paspas dediğimde işittiğim azarları Evimizin bahçesindeki Armut ağacının dibinde Oynadığım çizgileri,yakan toplarını unutamıyorum Kıymalık yapılırken yediğim ekmek batırmalarını Yufkaları,pezik turşularını,eriştelerin kokusunu Sivasım seni unutamıyorum Ramazan gecelerinde dinlediğim davul seslerini, Arefe günü komşulardan topladığım memmecimin gliğini Bayram harçlığımla bakkala koşarak aldığım Gazoz ve kağıtlı şekerin tadını unutamıyorum Susayınca tatlı suyundan avucumla içtiğim Kepenek suyunun lezzetini unutamıyorum Gençliğimde 4 Eylül Stadında bütün coşkumla Kırmızı,Beyaz,Üçyıldız,Sivas,Sivas Heey demekten Sesimin kısılarak evime döndüğümü unutamıyorum Sivasspor diye çarpan yüreğimin sesini dinliyorum 38 yıl sonra süper lige çıkan Sivassporuma Doyasıya gidemediğimizin kahrıyla yaşıyorum Sivasım sende özlüyorsun bunları biliyorum Ondan boynun bükük,ondan mahsun bakışların Seninle her şeyin bir ayrı anlamı vardı Sivasım Seninle yaşanan her şeyin bir ayrı güzelliği vardı Sevgiyi ve aşkı tanıyan yürekler bile Senin mehtaplı gecelerinin sesliğinde Kutup yıldızında buluyordu teselliyi Sivasım seni unutamıyorum Umarım birgün bir bahar güneşi gibi Yüzünü güldürür yeni kuşaklar ve, Umarımki birgün bu kırlarındaki çiçekler Bir başka tomurcuk açar inatla Ve umarım ki bir gün unutulan öz değerlerine Birileri sahip çıkar ve yaşatırlar. Umarım birgün karlar arasında inatla direnen Kardelen çiçeği gibi olursun ,hırslı ve kararlı Sen üzülme Sivasım sevdiklerin yanında olmasada Biz varız yanında teselliyi bizde bul Umarım küskün Kızılırmakta birgün barışır Coşar Sivaslının yüreği gibi çağlaya çağlaya Sivasım seninle yaşadığım o eski yıllarımı hem özlüyor Hemde bütün yüreğimle seninle gurur duyuyorum Sivasım biliyormusun dinle yüreğimin sesini Seni öyle çok seviyorum ki, Zaman dursada,mevsimler geçsede ve hatta Gökyüzündeki bütün yıldızlar bana dur desede Dinlemem kimseyi yine koşarım sana delicesine Gitsemde birgün bir dağların ardına Yırtar gelirim yine sana soluk alamam sensiz Sivasım senden ayrılmak mümkün mü kopamam senden Ama olurya Sivasım istemedende olsa Birgün ayrılırsam eğer senden ve bu mis kokulu topraklarımdan Getirsinler cansın bedenimi yine Sivas'a Yukarı Tekke den başka yer istemem bilesin sen Sivasım. Getirmezlerse beni buraya o zaman Sitemim hiç bitmeyecek herkese sonsuza kadar Bedenim olmasada ruhum hep seninle olacak Çünkü Sivasım Seni çok ama çok seviyorum Sivasım seni unutamıyorum.. SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar |
-->: Sivas'a Şiir
REYTİNG KURBANI KADINLARIMIZ
Benim ak yüzlü analarım, bacılarım, kızlarım Gördükçe ekran karşısında sizi, yürekten sızlarım Böylemi olacaktı hali Ülkemiz kadını der yanarım Ah reyting kurbanı kadınlarımız ! Ne zaman uyanacaksınız bu gaflet uykusundan Kafanızı kaldıracaksınız şu televizyon kutusundan Yarınları düşünün çalışın sizde Ülkemiz için candan Ah reyting kurbanı kadınlarımız ! Kurtuluş Savaşında , Milli Mücadele için Sırtında yavrusuyla kağnısını çekerek Cepheye mermi taşıyan kahraman kadınlarımızı Örnek alınız Ah reyting kurbanı kadınlarımız ! İlk milletvekillerimizden Sivas’lı Hatice Sabiha Gürkay’ı İlk bayan subaylarımızdan Muzaffer Sever, Gürışık Gürpınar’ı İlk bayan pilotumuz Sabiha Gökçen ve daha birçoklarını Örnek alınız Ah reyting kurbanı kadınlarımız ! Cephane taşırken donarak ölen Şerife Bacı’yı Vatan savunmasın da gazi ve şehit olan analarımızı Kara Fatma,Tayyar Rahmiye,Halide Edip Adıvar’ı Örnek alınız Ah reyting kurbanı kadınlarımız ! İşte gerçek Türk Kadınlarımız onurumuz onlar Şükran borçluyuz hepsine nur içinde yatsınlar Kadınlarımız onların kemiklerini sızlatmasınlar Ah reyting kurbanı kadınlarımız ! Siz ise oturursunuz kara kutunun karşısında Mutfakta yangın tüter tencerende olmayan aşında Torunların ah edecek sonra mezarının başında Ah reyting kurbanı kadınlarımız ! Sabiha Serin Araştırmacı Yazar |
Sabiha Serin`in Siirleri
Saygıdeğer Üyelerimiz;
Bayram yaklaşıyor.Bavullar halen hazırlanmadımı,İzinler halen alınmadımı,Analarınız, babalarınız , sizi sevenler bayramda sizleri bekliyorlar.Sardılar yaprak sarmalarını,pişirdiler aşureleri,hurmaları sofralarına oturacak yavrularını bekliyorlar.Şekerler tabaklarda kalmasın...Daha fazla bekletmeyiniz onları.Öpünüz pamuk ellerini,gül yanaklarını,koklayınız mis kokularını.Analar,babalar bayram gelince hep evlatlarını ararlar...Gitmezseniz yanlarına onları kaybettiğinizde de siz bugünleri ararsınız.Benden söylemesi... Gelemezlerse de evlatlar bayrama , bu karda kışta ta. İşte insana böyle şiir yazdırırlar... Daha erken ama olsun ben şimdiden herkesin bayramını sevgi ve saygılarımla kutluyorum. Saygılarımla.... BAYRAM BENİM NEYİME Bayram gelmiş bana ne! Kan damlar yüreğime, Yavrularım gelmemiş, Bayram benim neyime. Özlesem de ona ne! Tükenmez kederime, Gönlüm sizi istemiş, Bayram benim neyime. Üzülsem de sana ne! Suskun gecelerime, Hazanım hiç bitmemiş, Bayram benim neyime. İncinmişim kime ne, Burkulan yüreğime, Yüzümse hiç gülmemiş, Bayram benim neyime Pişirsem de bana ne . Aşıma yemeğime Yavrularım gelmemiş Bayram benim neyime Sabiha Serin Araştırmacı Yazar |
-->: BAYRAM BENİM NEYİME
Çok sükür ailemizin yan1nday1z
|
[B][I][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"]Çok şükür geldik bayrama anamızın babamızın yanına....[/COLOR][/FONT][/I][/B]
|
inşallah ayın 28 inde sivastayım
|
--->: BAYRAM BENİM NEYİME
[B][COLOR="Blue"]bu bayram sivasa gelmeyi düşünüyorum
inşallah yanınızdayım[/COLOR][/B] |
29 da yollardayım sivassıma gelicem inşallah
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 14:55. |