![]() |
AYILAR... DAYILAR...!
[B]Sokakta :[/B]
- İyi günler [B]Emmii[/B], saatın var mıydı ? - He canuum var, 3' ü çeerek geçiyor. - Saolasın [B]Emmi[/B]. [B]Yolda :[/B] - Aalen hele [B]Gardaş[/B], şuna bi el atahk hele yav, - Ne demek [B]Gardaş[/B], gaç hele neyi varımış bi bahahk. - Nebliiim, birden istop etti. - Hmm... Marş basmıyor, bi iteleyehk hele belki çalışır : Haydi bismillah... - Çalışmıyor [B]Gardaş[/B], sen aha beyle bekle, ben bi tamirci bulup getiriyim. - Saolasın [B]Gardaş[/B]... [B]Çarşıda :[/B] - Afedersiniz, şu adrese nasıl gidebilirim ? - Ver bi bahıyım [B]Bacım[/B], neresiymiş ? Memmeeeeed, elindeki işi bırak oğlum, aha bu [B]Bacımıza[/B] yardımcı olahk, sevaptır. Çivteminare' nin hemen arkasına bi götürüver. - Hemen usta, buyrun [B]Teyze[/B] gidelim. [B]Otobüste :[/B] - [B]Anacıım[/B], buyur otur ayahda galma. - Sağolasın evladım, otursaydınız.. - Ne demek [B]Anacım[/B], siz ayahdayken ben nasıl otururum ? - Allah razı olsun evladım. - Cümlemizden [B]Anaa[/B]. [B]Pazarda :[/B] - Yoven, şu poşetleri taşımama bi yardım edermisin ? - Ne demek [B]Dayı[/B], başım gözüm üstüne. - Şu sokağın başına kadar gidersek yeter yoven. - Yooo... olmaz [B]Dayıı[/B], evinize kadar götürürüm. - Varolasın delikanlı. - ...vs...vs... Buna benzer enstantaneler ve diyaloglar, Sivasımızın yollarında, çarşısında, pazarında...vs çok yaşanır. Enstantanelerde, hep yardımseverlik görünür. Diyaloglarda, hep saygı vardır. Hitaplarda, hep [B]Emmi, Dayı, Ana, Bacı, Gardaş [/B]lafları geçer. Bizim çarşımız-pazarımız başka çarşılara benzemez. Bizim çarşı pazarımızda öyle [B]Herkeze Karşı [/B]gelinmez...! Sevgi vardır, saygı vardır...! - Naber [B]Moruk[/B] ? - Git işine be [B]Moruk[/B], - [B]Hey Adamım[/B], dün gece koptuk, - [B]Moruğa[/B] bak bee, kalkmıyorum işte, ayakta git. - ... Gibi medeniyetten ve insanlıktan nasibini almamış, Büyüğüne de küçüğüne de moruk diyen ruhsuz bir nesil bulamazsınız bizim çarşımızda pazarımızda. Yaşıtlarımız; Ya [B]Gardaşımızdır, ya da Bacımız [/B](yabancı olsalar bile...!) Büyüklerimiz ise; Ya [B]Emmimiz-Dayımız[/B] Ya da[B] Anamız-Teyzemiz [/B]dirler. İnönü stadında : [B]''SİVAS' LI AYILAR, İSTANBULDA NE ARAR''[/B] diyen zavallılara sesleniyorum : [B]Dayılar[/B] aradığını buldu; [B]Ayılar[/B] hala aramada ve arayışta. Bizde [B]Dayı[/B] çooook Sizde de [B]Ayı[/B] çooook Hemi de [B]kıvıran[/B] cinsten...! |
-->: AYILAR... DAYILAR...!
[B]:D
Harika, teşekkür ederiz Sönmez bey,[/B] |
--->: AYILAR... DAYILAR...!
allah razi olsun gardas eline yüregine saglik cok güzel yazmissin bunu o ayilar okusun
|
Bende o ayılara sesleniyorum bizim yiğitliğimiz bu işte. Biz yiğidolarız koçlar ayılık size yakışır önce ayılar diye bağırıyosunuz sonra sivassporu alkışlıyosunuz bumu sizin taraftarlığınız. Tabi bükemediğin bileği öpeceksin. Biz aldığımızı aldık sivasspor olarak sizde gelmeseydiniz bjk taşı protesto etmeye desteklemeye. fazla söze gerek yok.....
|
Türkiyenin Şampiyonlar Ligindeki sözde temsilcisi Beşiktaş'a diyorum ki:
"Bjk'li şamaroğlanlar şampiyonlar liginde ne arar!" Bu arada yazdığınız yazı çok güzel,elinize sağlık. |
-->: AYILAR... DAYILAR...!
[QUOTE=SONMEZ;273263][B]Sokakta :[/B]
- İyi günler [B]Emmii[/B], saatın var mıydı ? - He canuum var, 3' ü çeerek geçiyor. - Saolasın [B]Emmi[/B]. [B]Yolda :[/B] - Aalen hele [B]Gardaş[/B], şuna bi el atahk hele yav, - Ne demek [B]Gardaş[/B], gaç hele neyi varımış bi bahahk. - Nebliiim, birden istop etti. - Hmm... Marş basmıyor, bi iteleyehk hele belki çalışır : Haydi bismillah... - Çalışmıyor [B]Gardaş[/B], sen aha beyle bekle, ben bi tamirci bulup getiriyim. - Saolasın [B]Gardaş[/B]... [B]Çarşıda :[/B] - Afedersiniz, şu adrese nasıl gidebilirim ? - Ver bi bahıyım [B]Bacım[/B], neresiymiş ? Memmeeeeed, elindeki işi bırak oğlum, aha bu [B]Bacımıza[/B] yardımcı olahk, sevaptır. Çivteminare' nin hemen arkasına bi götürüver. - Hemen usta, buyrun [B]Teyze[/B] gidelim. [B]Otobüste :[/B] - [B]Anacıım[/B], buyur otur ayahda galma. - Sağolasın evladım, otursaydınız.. - Ne demek [B]Anacım[/B], siz ayahdayken ben nasıl otururum ? - Allah razı olsun evladım. - Cümlemizden [B]Anaa[/B]. [B]Pazarda :[/B] - Yoven, şu poşetleri taşımama bi yardım edermisin ? - Ne demek [B]Dayı[/B], başım gözüm üstüne. - Şu sokağın başına kadar gidersek yeter yoven. - Yooo... olmaz [B]Dayıı[/B], evinize kadar götürürüm. - Varolasın delikanlı. - ...vs...vs... Buna benzer enstantaneler ve diyaloglar, Sivasımızın yollarında, çarşısında, pazarında...vs çok yaşanır. Enstantanelerde, hep yardımseverlik görünür. Diyaloglarda, hep saygı vardır. Hitaplarda, hep [B]Emmi, Dayı, Ana, Bacı, Gardaş [/B]lafları geçer. Bizim çarşımız-pazarımız başka çarşılara benzemez. Bizim çarşı pazarımızda öyle [B]Herkeze Karşı [/B]gelinmez...! Sevgi vardır, saygı vardır...! - Naber [B]Moruk[/B] ? - Git işine be [B]Moruk[/B], - [B]Hey Adamım[/B], dün gece koptuk, - [B]Moruğa[/B] bak bee, kalkmıyorum işte, ayakta git. - ... Gibi medeniyetten ve insanlıktan nasibini almamış, Büyüğüne de küçüğüne de moruk diyen ruhsuz bir nesil bulamazsınız bizim çarşımızda pazarımızda. Yaşıtlarımız; Ya [B]Gardaşımızdır, ya da Bacımız [/B](yabancı olsalar bile...!) Büyüklerimiz ise; Ya [B]Emmimiz-Dayımız[/B] Ya da[B] Anamız-Teyzemiz [/B]dirler. İnönü stadında : [B]''SİVAS' LI AYILAR, İSTANBULDA NE ARAR''[/B] diyen zavallılara sesleniyorum : [B]Dayılar[/B] aradığını buldu; [B]Ayılar[/B] hala aramada ve arayışta. Bizde [B]Dayı[/B] çooook Sizde de [B]Ayı[/B] çooook Hemi de [B]kıvıran[/B] cinsten...![/QUOTE] Bunun üzerine yazı yazmak olmaz bütün yiğidoların gönüllerine tercuman olmuşsun bu güzel ve anlamlı yorumlarınız için çok teşekkür ederim sağolasın SÖNEZ gardaş |
Ayılık eğer manevi değerlere sahip çıkmaksa, kültürünü bozmamaksa, maddi şeylerin her zaman maneviyattan sonra gelmesi ise, kısacası ayılık onlara göre saf ve temiz olmaksa bırakın bize ayı desinler. Bizler bu halimizden memnunuz.
|
haklısın abi bu yazından dolayı seni tebrik ediyorum tribünlerde adam öldürmek ve böyle terbiyesizce tezaruhatlar yapmaksa medeniyet biz medeni olmayalım bırak abi onlar medeni olsun
|
[QUOTE=SONMEZ;273263][B]Sokakta :[/B]
- İyi günler [B]Emmii[/B], saatın var mıydı ? - He canuum var, 3' ü çeerek geçiyor. - Saolasın [B]Emmi[/B]. [B]Yolda :[/B] - Aalen hele [B]Gardaş[/B], şuna bi el atahk hele yav, - Ne demek [B]Gardaş[/B], gaç hele neyi varımış bi bahahk. - Nebliiim, birden istop etti. - Hmm... Marş basmıyor, bi iteleyehk hele belki çalışır : Haydi bismillah... - Çalışmıyor [B]Gardaş[/B], sen aha beyle bekle, ben bi tamirci bulup getiriyim. - Saolasın [B]Gardaş[/B]... [B]Çarşıda :[/B] - Afedersiniz, şu adrese nasıl gidebilirim ? - Ver bi bahıyım [B]Bacım[/B], neresiymiş ? Memmeeeeed, elindeki işi bırak oğlum, aha bu [B]Bacımıza[/B] yardımcı olahk, sevaptır. Çivteminare' nin hemen arkasına bi götürüver. - Hemen usta, buyrun [B]Teyze[/B] gidelim. [B]Otobüste :[/B] - [B]Anacıım[/B], buyur otur ayahda galma. - Sağolasın evladım, otursaydınız.. - Ne demek [B]Anacım[/B], siz ayahdayken ben nasıl otururum ? - Allah razı olsun evladım. - Cümlemizden [B]Anaa[/B]. [B]Pazarda :[/B] - Yoven, şu poşetleri taşımama bi yardım edermisin ? - Ne demek [B]Dayı[/B], başım gözüm üstüne. - Şu sokağın başına kadar gidersek yeter yoven. - Yooo... olmaz [B]Dayıı[/B], evinize kadar götürürüm. - Varolasın delikanlı. - ...vs...vs... Buna benzer enstantaneler ve diyaloglar, Sivasımızın yollarında, çarşısında, pazarında...vs çok yaşanır. Enstantanelerde, hep yardımseverlik görünür. Diyaloglarda, hep saygı vardır. Hitaplarda, hep [B]Emmi, Dayı, Ana, Bacı, Gardaş [/B]lafları geçer. Bizim çarşımız-pazarımız başka çarşılara benzemez. Bizim çarşı pazarımızda öyle [B]Herkeze Karşı [/B]gelinmez...! Sevgi vardır, saygı vardır...! - Naber [B]Moruk[/B] ? - Git işine be [B]Moruk[/B], - [B]Hey Adamım[/B], dün gece koptuk, - [B]Moruğa[/B] bak bee, kalkmıyorum işte, ayakta git. - ... Gibi medeniyetten ve insanlıktan nasibini almamış, Büyüğüne de küçüğüne de moruk diyen ruhsuz bir nesil bulamazsınız bizim çarşımızda pazarımızda. Yaşıtlarımız; Ya [B]Gardaşımızdır, ya da Bacımız [/B](yabancı olsalar bile...!) Büyüklerimiz ise; Ya [B]Emmimiz-Dayımız[/B] Ya da[B] Anamız-Teyzemiz [/B]dirler. İnönü stadında : [B]''SİVAS' LI AYILAR, İSTANBULDA NE ARAR''[/B] diyen zavallılara sesleniyorum : [B]Dayılar[/B] aradığını buldu; [B]Ayılar[/B] hala aramada ve arayışta. Bizde [B]Dayı[/B] çooook Sizde de [B]Ayı[/B] çooook Hemi de [B]kıvıran[/B] cinsten...![/QUOTE] süper lige çıktıgımızdan beri üç senedir üst üste inönü stadında yeniroz onları abi o yüzden yediremediler tabi sivasımıza bize sataşıyorlar |
Hemi de [B]kıvıran[/B] cinsten...!
süpersin abim :D :D |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 00:56. |