![]() |
Sivasspor karda oynayamıyor
[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg[/IMG]
[B]Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi[/B] [B] [COLOR="red"]Sivasspor karda oynayamıyor[/COLOR][/B] Geçen sezon yine bu tarihlerde Sivasspor kendi sahasında Fenerbahçe ile son derece önemli bir maça çıkarken,bütün medya ve spor kamuoyu ”Sivas buzda oynamaya alışkın, zemin kesinlikle Sivasspor’un lehine” demişti. Sivasspor’u ve zemini görmeden yapılan bu değerlendirmelyere gülüp geçmiş, hatta Kırmızı-beyzalı futbolcularıda uyararak ”Bakın rehavete kapılmayın,bu zemin kesinlikle avantaj olmaz” demiştim. Neticede, buzlu zeminde oynanan maçı Fenerbahçe 4-1 kazanarak önemli bir avantaj elde etmişti. Peki ben niçin bu saha Sivas için avantaj değil diyorum? Birincisi, Sivasspor’da futbol oynayan Sivaslı Hayrettin’de dahil hiç birisi kar ve buzda futbol oynamaya alışkın değiller. Hatta bir çoğu karı ilk kez Sivas’ta gördü. Soğuk havalarda antrenmanlarını kapalı sahada yapan ve dolayasıylada kar-buz görmeyen futbolcular,maçta buzlu zemine çıkıncada sıkıntı yaşıyor. Sahanın karlı ve buzlu olması Sivasspor için eskiden avantajdı. Çünkü o dönemde (15-20 yıl önce) oynayan futbolcuların en az yarısı Sivaslı,diğerleride çalışmalarını kar üzerinde yapıyordu. Sivasspor’un en son Denizlispor’la oynadığı kupa maçında da görüldüki, kötü karlı zemin kesinlikle Sivasspor için dezavantaj. Böyle bir beyazı yalnızca Pamakkula’nin travertenlerinde gören Denizlispor, Sivasspor’a nazaran sahada daha iyi durdu,Sivasspor’dan daha az kaydı. Sivasspor bir sezonda iki veya üç maçı böyle bir zeminde oynamak zorunda kalıyor. Zannediyorum 24 Ocak’ta 4 Eylül stadında oynayacağı Galatasaray maçıda benzer bir ortamda oynanacak. Denizli maçı sonrasında Mehmet Yıldız’la konuşurken ”Ağbi ya bu sahada futbol oynamak çok zor,eskiden olsaydı bizim için avantajdı,ama şimdi top yapan ve galibiyete oynayan takım biz olduğumuz için aleyhimize oluyor” diyerek sıkıntısını dile getirdi. Artık, kullanımı Sivasspor kulübünde olan 4 Eylül stadının Galatasaray maçından en az iki gün öncesinde tammen temizlenmesi ve futbol oynamayla elverişli hale getirilmesi lazım. Tabi Sivasspor’dan iyi futbol ve üç puan bekleniyorsa.... |
Cevap: Sivasspor karda oynayamıyor
aynenr kelımesıne katılıyorum abdullah abı...gecen sene kı ornegı cok guzel vermıssın caykur rze macında da 3 puandan olmusduk boylesı bır sahada..hacettepe macında ve bu macda gercekden cok buyuk dusus yasıyoruz ınsallah bu gs macında da devam etmez....maclarda arkadaslarıma hep keske ılk golu onlar atsa tadı cıkmıyor hep fark at canı sıkılıyor ınsanın dıyordum dalgasına...ama sımdı ondan cok uzakdayız...
hem sahaya hemde oyunumuza kesın careler bulmamız lazım... |
[B][COLOR="indigo"]Şimdi burda Denizlispor , Pamukkale'nin travertenlerinden dolayı karlı sahada daha iyi duruyordu demek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bende Mehmet Yıldız gibi kötü saha koşullarının oynamak isteyen takımı daha çok etkilediğini düşünüyorum. Ama futbol hatalar oyunu ve bu sahalarda hata daha çok olduğuna göre rakip yarı sahaya oyunu yıkabilen takımın daha çok pozisyona girmesi muhtemeldir. [/COLOR][/B]
|
Şimdilik brandalı bir çözüm bulunabilir.
|
[B]aslında karda oynamamız gerekir niye derseniz de o memlekette biz varız zaten...[/B]
|
[QUOTE=leblebi82;460625][B][COLOR="indigo"]Şimdi burda Denizlispor , Pamukkale'nin travertenlerinden dolayı karlı sahada daha iyi duruyordu demek ne kadar doğru olur bilmiyorum [/COLOR][/B][/QUOTE]
yanlış anlamışsın orda görüp görebilceği tek beyaz olarak travertenleri örnek vermişmalum denizliye kar yağmaz genelde kısacası karda hiç oynamamış manasında kullanmış :D |
KARDA MAÇ YAPMAMIZA ALIŞALIM ARTIK.....
|
çok güzel bir konuya deginmişsin abdullah bey kardeşim,senden ricam bu konuyu yönetimden biriyle hatta başkanla konuşman olacak.tedbir almak için faydalı olur düşüncesindeyim.
|
[QUOTE=pover58;460681]çok güzel bir konuya deginmişsin abdullah bey kardeşim,senden ricam bu konuyu yönetimden biriyle hatta başkanla konuşman olacak.tedbir almak için faydalı olur düşüncesindeyim.[/QUOTE]
evet bencede bu konuyu başkanla görüşmek lazım... |
evet maalesef dezavantaj oluyor bize sahamız bu hava şatlarında. resmen buz pistine dönüyor. bi çözüm bulmak lazım
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 20:51. |