SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Taraftar (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   SamiYende-Kadıköyde başka bayraklar göremiyorsak.. (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=23557)

Trabzonsporum61 04.02.2009 22:58

SamiYende-Kadıköyde başka bayraklar göremiyorsak..

[COLOR="black"][B]Trabzonspor Taraftarının hazırladığı ‘Bize Her Yer Trabzon’ adlı kitapta yer alan ve Sivassporlu bir arkadaşımızın geçen sezon için kaleme aldığı yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.

[I]‘İzmirli Yiğido’ arkadaşım[/I]

Biz daha büyük olamadık, olmak istiyoruz. Ne zaman büyük oluruz biliyormusunuz? Ligde tarihinin en kötüsezonunu geçiren Trabzonspor, Fener maçına sanki final maçı gibi baktı ve söktü aldı. Biz ise şampiyonluğa oynarken Fener bizi güle oynaya yendi. Onlar kötü sezon geçirdi ama son maçta büyüklüklerini kanıtladılar. Biz ne zaman İstanbul takımlarıyla oynarken bu sezon iddiası olmayan Trabzon’un bugünkü maçta ‘’Ben Büyüğüm!’’ diyerek maça asılması gibi büyük maçlara asılırsak, Fener’i dost bilip çiçeklerle karşılamak yerine, Trabzonluların Feneri karşıladığı gibi karşılasak, işte o zaman büyük olacağız.

Bugün GS şampiyon oldu ve Sivas sokaklarında GS bayraklarıyla millet sokakta. Trabzonda yaşayan Sivaslı bir arkadaşım var, maçtan sonra onunla konuştum. Trabzon sokakları GS’nin şampiyon olduğu bugün bile sadece bordo mavi dolaşan insanlarla doluymuş. Bir tek GS bayrağı bile yokmuş. İşte bizde böyle olduğumuz ve Trabzonlular gibi yapabildiğimiz zaman büyük olmaktan bahsedebiliriz.

Üçüncü veya dördüncü olmamız hiç önemli değil, FB veya GS Sivas’a gelirken titreyerek gelirse, işte o zaman büyük olacağız. Bu şehir bu takıma tam olarak sahip çıkmadığı için bu sene şampiyon olamadık. Seneyede böyle olursa yine olamayız.

Bu şehirde farklı takım tutanlar olabilkir ama Sivas sokakları sadece ve sadece Sivassporlular’a ait olduğu zaman artık korkmamıza gerek kalmayacak. [I]Nasıl ki biz Ali Sami Yen’in önünde ya da Kadıköy’de başka bayraklar göremiyorsak, Bu, Sivas’ta da böyle olmalı.[/I] Yoksa büyüklüğü falan unutalım, hiç hayal görmeyelim.

[/B][/COLOR]

Saygıda kusur ettiysem affola...

Besyo_cu 04.02.2009 23:07

Cevap: SamiYende-Kadıköyde başka bayraklar göremiy

[B]Biz futbolu rakip takım ve taraftarları düşmandır diye görmuyoruz. Sivasta Sivasspor dışı forma yada kaşgol gördüğümüzde kırmızı görmüş boğa gibi saldırmıyoruz biz futbolu hoşgörü ve kardeşlik olarak görüyoruz. Gelen rakip taraftarların tutumuna göre davranıyoruz. Sivası desteklemeyen düşman değil Sivasımızın hakkını yiyenleri düşman olarak görüyoruz. Sizden farkımızda bu.

Kitabınızda bizim centilmenliğimize yer verdiğiniz için teşekkur ederiz. 1. ligde daha yeniyiz ancak Ts ve diğer takımların bizden ögreneceği cok şey var.[/B]

yener_sahin 04.02.2009 23:13

artık sivasda tahammül edemediğim renkler üçtü geçen seneden sonra dört oldu..borda-mavi de eklendi.geçen seneki deplasmanı unutmayız trabzonlu...bu tartışmalar yazılar uzar gider..kimin ne olduğunu biliyoruz.bizi istemediğinizi de adımız gibi biliyoruz...sadece gören körü oynuyoruz...

Yiğiter 04.02.2009 23:18

Trabzonlu kardeş
Bazı şeylerin,bazı kültürlerin oluşması için zaman gereklidir,başarı gereklidir maalesef böyle!
Ben hep şunu diyorum,evet Trabzonluların takımlarına bağlılığı müthiş..
Yüzlerce Trabzonlu tanıdığım var..Çoluğundan,yaşlısına,erkeğinden kadınına hepsi ama hepsi Trabzonsporlu..Biri hariç
Ancak Trabzonspor 6 şampiyonluğu kazanmasaydı,yılaar yılı,bizim gibi ikinci ligde ve üçüncü ligde mücadele etseydi,yine tüm Trabzonlular Trabzonsporlu olur muydu?O şampiyonlukları görenler sonraki nesillere de bu sevgiyi aktardı..Aktaramayanlar ne mi oldu?Bizim bir alt komşumuz vardı Trabzonlu,5 yaşlarında çocukları vardı..Ve çocuk Fenerbahçeli olduğunu söyleyip duruyordu,inanmadım gitti baan FB formasını getirdi..Biri hariç dedim ya:)

Türkiye insanının doğasında bu vardır..Başarılı olan takım tutulur malesef!Şu an biz de baaşrılı oluyoruz..Şampiyonluğa oynuyoruz..Ve şehirde sadece Sivassporu tutanların sayısı ciddi manada çoğaldı..Ancak bizim şehrimizde sadece Sivaslı yok..Üniversiteliler,öğretmenler,vb vb...Onlar Sivaslı değil,dolayısıyla Sivassporlu da değil.Onalrın da kendi takım formalarını giymelerine saygı duyuyoruz..Ancak Sivaslının Sivasspordan başka takım tutması zorumuza gitse de İNANIYORUZ Kİ GS,FB VE BJK GİBİ İSTANBUL TAKIMLARINI YENMENİN MÜTHİŞ TADINI ALDIKÇA HERKES SİVASSPORA DÖNECEKTİR..

zaralı ulkucu 04.02.2009 23:26

sevgılı kardesım elıne saglık bız ıst bızım mah sadece trabzon ve sıvas bayrklaı acılır gerısı yalandır

Trabzonsporum61 04.02.2009 23:33

Ana temayı anlayamadınızya ona yanarım :)

yigidomustafa58 04.02.2009 23:35

[QUOTE=Trabzonsporum61;473143][COLOR="black"][B]
Bu şehirde farklı takım tutanlar olabilkir ama Sivas sokakları sadece ve sadece Sivassporlular’a ait olduğu zaman artık korkmamıza gerek kalmayacak. [I]Nasıl ki biz Ali Sami Yen’in önünde ya da Kadıköy’de başka bayraklar göremiyorsak, Bu, Sivas’ta da böyle olmalı.[/I] Yoksa büyüklüğü falan unutalım, hiç hayal görmeyelim.

[/B][/COLOR]

Saygıda kusur ettiysem affola...[/QUOTE]
[B]
Sivas'ın her yeri artık Kırmızı - Beyaz olması gerekir . bu arada ben kadıköyde oturuyorum ve sokaklarda sadece fenerbahçe bayrağı yok Sivasspor ve diğer Anadolu takımlarının bayrakları da var ..mesela benim sokak ta Sivasspor bayrağım var eğer bir delikanlı varsa onu indirecek görüyüm ben onu..:D

tek isteğimiz Sivas Kırmızı - Beyaz olsun artık...[/B]

Yiğiter 04.02.2009 23:36

Bence sen anlatmak istediğin şey için yanlış metini seçmişsin;)
Anlatmak istediğin ;
1-Trabzonspor ,Sivasspor'dan büyüktür
2-Sivaslı kendi takımını tutmuyor,bu yüzden başarılı olmaz

??

58K_A_L_E_L_İ58 04.02.2009 23:36

[QUOTE=Trabzonsporum61;473169]Ana temayı anlayamadınızya ona yanarım :)[/QUOTE]

GARDAŞ BUGUN NERDE BİR TRABZONLUYA RAST GELSEM SİVASTAN VE SİVASSPORDAN NEFRET EDİYORUM DİYOYA

BU LAF ARTIK BİR ÇOK ŞEYİ ANLATMAYA YETER HERALDE :confused:

uhud85 04.02.2009 23:50

[QUOTE=58K_A_L_E_L_İ58;473174]GARDAŞ BUGUN NERDE BİR TRABZONLUYA RAST GELSEM SİVASTAN VE SİVASSPORDAN NEFRET EDİYORUM DİYOYA

BU LAF ARTIK BİR ÇOK ŞEYİ ANLATMAYA YETER HERALDE :confused:[/QUOTE]

evt aynen öyle.trabzona sempatizi olan herkes sivasspora düşman bu nasıl bir mantık anlamıyorum halbuki bir anadolu takımı olduğu için destek olması lazım ama istanbul takımlarından bile daha çok düşmanlar bize...ama artık şunu kafalarına sokmaları lazım ki..trabzon bizden daha çok süper ligde oynamış olabilir ve babaannemin zamanında şampiyonda olmuş olabilir ama şunu unutmasın ki şuan ki sivassporun tecrübesi kadar tecrübesi ve sivasspor kadar sporu barış ve kardeşlik olarak gören geniş bir yüreği yokk ve bu zihniyet devam ettiği sürece hiç bi zamanda olmayacak

WEZ Format +2. Şuan Saat: 23:29.