SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Süperlig (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=27)
-   -   ANADOLU TAKIMLARI FİGÜRANLIKTAN NE ZAMAN KURTULACAK (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=2396)

Arif Coşkun 19.09.2005 17:57

ANADOLU TAKIMLARI FİGÜRANLIKTAN NE ZAMAN KURTULACAK

Bu Fedarasyon un tututmunu bir türlü anlayamıyorum. Güya krize çözüm getirdik diye ortaya çıktılar, değişen hiç bir şey olmadı. Göz boyamaktan öteye gitmedi getirdikleri çözüm. Bulunan payın yüzde ellisini yine ist. takımlarına eşit bir şekilde dağıtma kararı aldılar ve geri kalan yüzde elliyide puan sistemine göre dağıtacaklar süper lig takımlarına. Allah aşkına adalet bunun neresinde. Bu ne demek oluyor: İst. takımlarına daha çok pay çıkarmak değilde ne? Her yıl ilk üçü hemen hemen istanbul takımları tamamlamıyormu. Ozaman demek oluyorki İst. takımlarına bir kıyak daha yapılmış. Bu sistemle diğer kulupler nasıl büyüyecek anlayamadım.
Tamam puan sistemine göre dağıtmak olabilir ona kimsenin birşey demeyede hakkı yok. Fakat diğer yüzde elliyi otomatikman dört büyük denen kuluplere aktarmak çok büyük haksızlık böyle adalet olamaz! Bu sistemle bu kafayla anadolu kulupleri figüranlıktan asla kurtulamaz. Neden bir G.Antep neden bir Malatya nden bir Sivas neden bir Gençlerbirliği neden bir diğer anadolu kuluplerinden bir şampiyonluk çıkmasınki?
Ayrıca basında bu konuda çok suçlu sanki türkiyede başka takım yokmuş gibi gündemde hep büyük denen takımlar, biraz anadolu takımlarını irdeleseler tv. de spor programları çok sıkıcı sürekli onlardan bahsetmeleri sanki türkiye süperligi sadece dört takımdan ibaret.
LÜTFEN BİRAZ ADALETLİ OLUN SAYIN YETKİLİLER

1967_DERNEK_10UR 19.09.2005 18:11

[QUOTE=arifcoskun]Bu Fedarasyon un tututmunu bir türlü anlayamıyorum. Güya krize çözüm getirdik diye ortaya çıktılar, değişen hiç bir şey olmadı. Göz boyamaktan öteye gitmedi getirdikleri çözüm. Bulunan payın yüzde ellisini yine ist. takımlarına eşit bir şekilde dağıtma kararı aldılar ve geri kalan yüzde elliyide puan sistemine göre dağıtacaklar süper lig takımlarına. Allah aşkına adalet bunun neresinde. Bu ne demek oluyor: İst. takımlarına daha çok pay çıkarmak değilde ne? Her yıl ilk üçü hemen hemen istanbul takımları tamamlamıyormu. Ozaman demek oluyorki İst. takımlarına bir kıyak daha yapılmış. Bu sistemle diğer kulupler nasıl büyüyecek anlayamadım.
Tamam puan sistemine göre dağıtmak olabilir ona kimsenin birşey demeyede hakkı yok. Fakat diğer yüzde elliyi otomatikman dört büyük denen kuluplere aktarmak çok büyük haksızlık böyle adalet olamaz! Bu sistemle bu kafayla anadolu kulupleri figüranlıktan asla kurtulamaz. Neden bir G.Antep neden bir Malatya nden bir Sivas neden bir Gençlerbirliği neden bir diğer anadolu kuluplerinden bir şampiyonluk çıkmasınki?
Ayrıca basında bu konuda çok suçlu sanki türkiyede başka takım yokmuş gibi gündemde hep büyük denen takımlar, biraz anadolu takımlarını irdeleseler tv. de spor programları çok sıkıcı sürekli onlardan bahsetmeleri sanki türkiye süperligi sadece dört takımdan ibaret.
LÜTFEN BİRAZ ADALETLİ OLUN SAYIN YETKİLİLER[/QUOTE]
[b]DAYI İYİ GÜZEL YAZMIŞSINDA BURASI TÜRKİYE GERÇEKLER ACI AMA GERÇEK 3 BÜYÜKLER DURURKEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNU ANADOLU YA YEDİRMEZLER...[/b]

Arif Coşkun 19.09.2005 18:22

[QUOTE=ultraSivas_58][b]DAYI İYİ GÜZEL YAZMIŞSINDA BURASI TÜRKİYE GERÇEKLER ACI AMA GERÇEK 3 BÜYÜKLER DURURKEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNU ANADOLU YA YEDİRMEZLER...[/b][/QUOTE]

Arkadaşım tabiki bende biliyorum buranın türkiye olduğunu ve büyük haksızlıklar yapıldığını amacımızda bunlar için mücadele etmek. Hani bir ata sözü vardır "ağlamayana meme yok" onun gibi ses getirecek bir şeyler yapmak gerek hatta anadolu takımlarının ligden çekilme gibi bir eylemi söz konusu oldu.Bence çok etkili ve iyi bir eylem yöntemi idi. Susmayla kabullenmeyle daha çok hak yenmezmi sence. Birşeyler yapmalı bu konuda.

GeCeVeMaVi58pRf 19.09.2005 19:19

[QUOTE=arifcoskun]Bu Fedarasyon un tututmunu bir türlü anlayamıyorum. Güya krize çözüm getirdik diye ortaya çıktılar, değişen hiç bir şey olmadı. Göz boyamaktan öteye gitmedi getirdikleri çözüm. Bulunan payın yüzde ellisini yine ist. takımlarına eşit bir şekilde dağıtma kararı aldılar ve geri kalan yüzde elliyide puan sistemine göre dağıtacaklar süper lig takımlarına. Allah aşkına adalet bunun neresinde. Bu ne demek oluyor: İst. takımlarına daha çok pay çıkarmak değilde ne? Her yıl ilk üçü hemen hemen istanbul takımları tamamlamıyormu. Ozaman demek oluyorki İst. takımlarına bir kıyak daha yapılmış. Bu sistemle diğer kulupler nasıl büyüyecek anlayamadım.

biz aylardır burdan bagırıyoruz bu adaletsızlıkson bulsun dıye ama dinleyen kim bu iş bizim yapabilecegımız bişey degıl....

1967_DERNEK_MUSTAFA 19.09.2005 20:10

[b] TÜRKİYEDE ADALET SİSTEMİNİN ÇARKI GÜZEL ÇALIŞSA BEN İDDA EDİYORUM NE FENER NE CİMBOM NE DE KARTAL ŞAMPİYON OLABİLİR.......BUNDA DA HAKEM FAKTÖRÜDE ÇOK ÖNEMLİ HİÇ GÖRDÜNÜZ MÜ? BU ZAMANA KADAR TÜRKİYEDEN BİR HAKEMİN AVRUPADA MAÇ YÖNETTİĞİNİ???....BEN ŞAHSEN GÖRMEDİM DUYMADIM..... VE BANA GÖRE YÖNETTİRMEZLERDEEE....... ÇÜNKİ AVRUPA ÜLKELERİNDE RÜŞVET OLAYI PEK YOKTUR DUR AVRUPADA TÜRKİYE'Yİ SEVMEZLER TÜRKİYEDE DE SİVASI VE SİVASSPORUMUZUN İLERLEMESİNİ İSTEMEZLER...........[/b]

ErdalGüler 19.09.2005 21:47

Hassas Konu

[QUOTE=GeCeVeMaVi58pRf]biz aylardır burdan bagırıyoruz bu adaletsızlıkson bulsun dıye ama dinleyen kim bu iş bizim yapabilecegımız bişey degıl....[/QUOTE]
[B][FONT=Georgia]
[COLOR=DarkRed]Bağırsan ne olacak Sivasspor taraftarı bile gereksiz forumlarda cahtte fink atarken böyle önemli forumlarda görüş belirtip tepkisini dile gitirmiyor. Ama iş atmaya gelince maaşallah çuvalla atıyorlar. Bu lafım duyarsız Sivasspor taraftarı için. Lütfen biraz önemli konularda duyarlı olalım diyorum...
Birde bu adaletsizliklere sen ben o göz yumarsa kim dur diyecek bunuda ayrıca düşünmek lazım... [/COLOR][/FONT][/B]

gercek58li 20.09.2005 00:45

Adaletsizlik var sonuna kadar haklisiniz ama diger tarafta da sözüm ona 4 büyüklerde kendilerine göre haklilar!
Havuz geliri demek + naklen yayin geliri demektir.Canli yayinda 4 takimin macini veriyor ve onlar icin para ödüyor.Basta bu carpikligin düzelmesi lazim.
Diger taraftan bakinca örnek GB sattigi futbolculardan senelerdir o kadar para aldi.O paralarla birsey yapamadida burdan gelecek paraylami yapacak.En fazla bagiranda onlar.
Insallah Sivasspor dogru bildigi yolda,emin adimlarla yürüyecektir.

drummer 20.09.2005 00:53

bu sistemi değiştirmek mümkünmü.
çark böyle dönüyor.
federasyon da aslında kukla.
federasyonun ipleride bir başkalarının elinde ama kimin .
birilkeri bu işi böyle istiyor ve istenildiği gibide gidiyor işler.
burasının türkiye olduğunu söylüyor arkadaşlar.
doğru .
burası türkiye.
ama nsaıl mahvediyorlar nu güzelim ülkeyi.
spor spor olarak yapılmazsa sonuç budur.
spora politikacılar girmeyecek.
tuttuğu takımları söylemeyecek.adaletli olacaklar.

kursad58 20.09.2005 10:17

bu mücadeleyi bizden önce bir çok kulüp verdi ama boş rayting ve tiraj uğruna 3 büyükler pofpoflanırken anadolu takımları üvey evlat muamelesi görüyor ama ne zamanki bizim gibi potansiyeli olan gittiği yere kazanç götüren bir kulüp sivrilir işte o zaman bu çark tersine döner bütün mesele güç dengelerini bozmakta

acakislalimahoni 20.09.2005 11:09

EN GÜZEL CEVABI

SAHADAKİ FUTBOLLA VE BÜTÜN SİVASLILAR ELELE TAKIMIZI HER AÇIDAN DESTEKLEYEREK VERMELİYİZ O ZAMAN FEDERASYON FALAN HİKAYE BENCE ÖNCE İNANMALI VE HEPBİRLİKTE BASARMALIYIZ

WEZ Format +2. Şuan Saat: 00:17.