SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Uygun: "Tek Sorumlu Medya" (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=24137)

SivasSpor.Com 03.03.2009 08:47

Uygun: "Tek Sorumlu Medya"

[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories/bulent/bulent_uygun.jpg[/IMG]

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Anadolu'da bir takımın şampiyon olamamasının tek sorumlusunun medya olduğunu öne sürdü.

Uygun, şunları kaydetti:

[B]''Anadolu takımı olarak büyük takımlardan birini yeniyoruz. Ertesi gün yarım sayfa beni yazmış. Fakat bir sayfa hakemi yerden yere vurmuşlar. Hani yaşlılar sırayla ölür, gençler ara sıra. Güzellikler size yapılıyor, ara sıra da bize. Bırakın ona da ses etmeyin diyorum onu da anlatamıyorum. Dolayısıyla onların o yazılarından dolayı hakemler baskı altında. Bizim aslında o kadar yetenekli hakemlerimiz var ki.''[/B]

Türkiye'de herkesin hakemleri eleştirdiğini, bir tek kendisinin bu eleştirilere katılmadığını vurgulayan Uygun, [B]''Trilyonlarca para kazanacağım. Futbolcular trilyonlarca para kazanacak. Yöneticiler 10, 20 milyon dolar kulüpleri borçlandıracaklar. Bin 500 TL maaş alan hakemi yerden yere vuracağız, istediğimiz gibi yönlendireceğiz. Böyle bir sistem, böyle bir adalet mekanizması yok ki''[/B] diye konuştu.

Hakemlik konusunda sistemin değişmesi gerektiğini, 2003 yılından bu yana hakemlikte profesyonelliğe geçme fikrini ortaya attığını belirten Uygun, şöyle devam etti:
[B]''Hakemlerimizin bir antrenörleri olsun. Onları iyi antre etsin. Bir analizcileri olsun. Bütün takımların analizlerini yapsın. Emeklilikleri, hayat sigortaları yapılsın, sendikalaşmış olsunlar, sabit aylık maaşları bulunsun. Haftada 5 gün antrenman yapıp, 1 gün istirahat edip, 7. günde maç yönetsinler. Bağımsız bir Merkez Hakem Kurulu (MHK) olsun. Bakalım ondan sonra maçın kaderine hakemler etki ediyor mu? Görelim. Ben çok iyi bilirim, yöneticilerin o hakemin kapısında baskıyı nasıl kurduklarını. Dolayısıyla bu sistemin bulunduğu ortamda Anadolu'dan bir takımın şampiyon çıkması, Avrupa'da, UEFA'da final yöneten hakemin çıkması çok zordur.''[/B]

Şimdilerde Anadolu'dan iyi hakemlerin çıktığını kaydeden Uygun, [B]''Onlar da en azından bazı şeylere direniyorlar. Bu yıl inşallah şampiyon olacağız, eleştirilen hakemlerimiz de Avrupa'da final maçlarını yönetmiş olacak'' [/B]diye sözlerini tamamladı.

Konferansta, Bülent Uygun, ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Ali Akdemir'e üzerinde Atatürk'ün resmi bulunan kravat hediye etti. Akdemir de Uygun'a plaket verdi.

S1vasLee 03.03.2009 09:57

Cevap: Uygun: "Tek Sorumlu Medya"

[FONT="Comic Sans MS"][B][COLOR="RoyalBlue"]''Anadolu takımı olarak büyük takımlardan birini yeniyoruz. Ertesi gün yarım sayfa beni yazmış. Fakat bir sayfa hakemi yerden yere vurmuşlar. Hani yaşlılar sırayla ölür, gençler ara sıra. Güzellikler size yapılıyor, ara sıra da bize. Bırakın ona da ses etmeyin diyorum onu da anlatamıyorum. Dolayısıyla onların o yazılarından dolayı hakemler baskı altında. Bizim aslında o kadar yetenekli hakemlerimiz var ki.''

Bu futbolu karıstıran hep medya hocam....ne aşşalık bir medyamız var...[/COLOR][/B][/FONT]

bigbarbaros 03.03.2009 09:57

Hoca fener maçında yanlışı sen yaptın
Kimseye çamur atmaya gerek yok.

Besyo_cu 03.03.2009 10:46

[B]Haklısın hocam defansın bu kadar acık vermesı medyanın sucu, Haftalardır kötü oynamamız da medyanın suçu , Musa ve Sezer Badurun bu kadar kötü oynamasıda medyanın suçu , Sol kanatı bom boş bırakıp fener e otoban yapanda tabiki yine medya....[/B]

yener_sahin 03.03.2009 10:58

musa ve sezer sen,n zorunla oynuyorlar hocam :) sanırım transfer teklifi bekliyorlar onları da kim alacaksa.Hocam artık hangi demecini takib edeceğimizi şaşırdık.Bırak bunları takımı topla hocam.

yigidolar06 03.03.2009 11:38

Hocam alex in dokunulmazlığımı vardı 90 dk boyunca

xadox 03.03.2009 13:15

sen medyadan uzak durusan hic bir sey olmaz, artik her demecinde sacmalamaya basladin, senin gibi medyatik bir teknik direktör görmedim

B.Demirci 03.03.2009 13:46

[QUOTE=bigbarbaros;485914]Hoca fener maçında yanlışı sen yaptın
Kimseye çamur atmaya gerek yok.[/QUOTE]

Sn. Bigbarbaros Fenerbahçeliler sahada hakeme hertürlü hakareti yaptılar, brezilyalılar kendi dillerince küfür dahi etmişler. Basından izliyoruz. Her pozisyonda hakemin üzerine yürüdüler. Aleksin hakeme boyun damarlarını şişire şişire bağırmasını görmedin mi. Semih yine öyle, diğerleri hakeza. Böyle olunca hakem alekxi oyundan atamadı. Geri pasını çalamadı. Ofsayttan atılan golü iptal edemedi Vs. vs. Bütün takdir haklarını onlardan yana kullandı. Hadi bunların neresi çamur. Sonra Sivassporun hocasından bahsederken biraz daha saygılı olmak lazım. Ne demek çamur atma. Çamur atmak bir ahlaki zafiyettir. Hakaret ve eleştiri sınırlarını iyice öğrenip ondan sonra burada yazı yazalım ltf. İnsanız yanlışta yaparız doğru da. Bülent hocanın doğruları yanlışlarından çoktur. Öyle olmasaydı şimdi düşmemeye oynayan 8 takım gibi olurduk. Şimdi ne konuşuluyor. Sivassporun şampiyon olma ihtimali konuşuluyor. Ne konuşuluyor Sivassporun Türkiye Kupasını alma ihtimali konuşuluyor. Yanlış yaptın demeni bir noktaya kadar anlarım. Amaa çamur atma lafını bir taraftara yakıştıramıyorum. Eğer taraftarsan değilsen çamur sözünü sana iade ediyorum..

67nattramn58 03.03.2009 14:56

Bülen hoca biraz bahane arıyor. ama onada bişey söylememek gerek. bu takımı buralara getiren o dur. o olmasa bu eleştirileri bile yapamazdık

hiko58 03.03.2009 16:45

bence çok yanlış yapıldı. orta saha kuvvetli olmalıydı.karşımızda üçüncü ligden bir takım varmış gibi laubali bir şekilde maça çıktık. ucuz kahramanlık bizlere göre değil. geçen yıl galatasaraya karşı beraberliğe oynasak uefa daydık. yine aynı hataları yapıyoruz. çok akıllı olmak lazım çokkkkkkkk..

WEZ Format +2. Şuan Saat: 09:40.