SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Taraftar (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Tribün Gözlemi (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=24409)

ogi 18.03.2009 12:52

Tribün Gözlemi

Sivas 2. Ligin Saygı duyulan ekiplerinden olduğu zamanlar 2002-2003 gibi maçlara gitmeye başlamıştım. Liseyi Sivas'ta okuyacaktım ve ilk geldiğim gün de ilk işim Sivasspor maçına gitmek olmuştu.
Her zaman pozitif futbol oynayan bir takım vardı, aynı şekilde takımı pozitif yönde etkileyen bir taraftar ( negatif sözcükler de oluyordu arada)
İlk geldiğim zamanlar tuhaf gözlemler edindim, sınıf arkadaşlarımın büyük bir çoğunluğu hiç maça gitmemiş. Evi stadyum civarında olup da gitmeyeni bile vardı.
Zamanla kollarından sürükleye sürükleye getirdiklerim oldu;
Gelenlere bi şekilde Sivasspor sevgisi aşılıyordum. Ama gelmek istemeyenlere de aldırmıyordum. Saati, günü, hava koşulu ne olursa olsun; Beni 4 Eylül'e giden yolda hiçbir Allah'ın kulu durduramazdı.
Basının da zaman zaman değindiği bir Amatör ruh var bu takımda, 2. Ligden geliyor kökeni bana göre. Cuma günleri Hayrettin, Mahmut, Ahmet vs. cuma namazına gelirler eşofmanlarıyla. Orada dua ederken cemaatin birçoğu 'Allah yardımcıları olsun' temennisinde bulunuyorlardı sanırım.
Mehmet Yıldız'ın 7-8 sene önce bile özel seyircisi vardı, kim ne derse desin. Tellere asılıp; 'Deli Memmed'i coşturan, oyundan düştüğünde tekrar harekete geçiren, gırtlağı kuvvetli taraftarlar mevcuttu.
Tanımadığın bir kişi, herhangi bir kişi ;
Bu kişi tribünde kol kola girip beraber tezahürat ettiğiniz kişi olabilirdi.
Ne zamanki bütün stad tek bir ağızdan gol isteğinde bulunsa, bunu pek az zaman geri çevirdi Sivasspor oyuncuları. Maça öyle bir başlanırdı ki, yapılan presle rakip orta saha oyuncuları 2 pas yapamazdı. Gerçek bir Anadolu takımı hüviyeti görünüyordu.
Daha anlatacak çok şey var ama, şampiyonluğa oynayan Sivasspor'da hazmedilemeyecek durumlar görmekteyim. Birbiriyle kavga eden taraftar grupları, maç boyu pozisyon olmadıkça ayağa kalkma zahmeti göstermeyen her yaştan insanlar, Sivasspor tribünlerinde oturup İstanbul takımı tutanlar... Kısacası, 4 Eylül'ü tiyatro salonuna çeviren insanlar! Uyanın artık...

memet24 18.03.2009 13:06

Cevap: Tribün Gözlemi

4 senedir hep ay sözler kardeş degişen gelişen hiç bişey yok zamanla seneelr ilerledikce olacak çekirdekten yetişeçek taraftarlar seyirci ortalaması 35-40 bu yaştan sonra destek beklemek zor çünkü adam gençlikte o heycanı yaşamamış 2-3 sene sonra bir bursa,koceli,sakarya taraftarı kadar olacamıza inanıyorum.............yönetim bu konuyla ilgilenmedi onlarda bu konuya el atsa taraftarı toplayım konferans biçiminde veya amigo sayısını artırarak bişeyler yapmalı.......

memet24 18.03.2009 13:07

takım destekleme konferanssı :):)4 eylülül nasıl cehenneme çeviriz...................:):)

ready 18.03.2009 14:03

[B]ikinci lideyken sivasspor seyircisi daha bir güzeldi bunlardan sivasspor-adıyaman,sivas-manisa maçlarını hatırlıyorum taraftarlar takımlı olumlu şekilde etkilemişti yıllar geçiyor taraftar kötüye dogru gidiyor bir grup taraftar bagırırken diger taraftar susuyor çekirdek yiyerek maçı seyrediyor taraftarlık bu mudur[/B]

omer58 18.03.2009 14:35

sivassporun 2,ligde şampiyonluğa oynarken iken süperlige çıktığı 3 yıl sivasta değidim. sivasspor u canlı yayınlarla takip ettiğim gibi staddaki atmosferi de canlı yayın kameraları fottğraflar dışında görme fırsatım olmadı bu sene sivastayım
stadda gördğüm tablo çok ilginç çoğu stadda millet stad çoluk çocuk doluyo diye şikayet ederler bizimkindede çoğu 35 yaş ve üzeri birde (geneline bahsetmiyorm) normal sartlarda sesi çıkmıyo hakeme oyuncuya(kendi oyuncusu dahil) ana avrat...............küfür etmeye gelince üstlerine yok ben bunu eğitim seviyesini düsüklğüne bağlıyorm
iileride düzelir inşallah ginede gelenlerden allah razı olsun .ben sivasta bulunduğum zamanlarda hep gittim stada vicdanım rahat elimden geldiğ kadar destekledim de ,son maçım beşiktaş maçına da gidecem zaten askere gidiyom

yeniceri_can 18.03.2009 14:40

[QUOTE=ready;493203][B]ikinci lideyken sivasspor seyircisi daha bir güzeldi bunlardan sivasspor-adıyaman,sivas-manisa maçlarını hatırlıyorum taraftarlar takımlı olumlu şekilde etkilemişti yıllar geçiyor taraftar kötüye dogru gidiyor bir grup taraftar bagırırken diger taraftar susuyor çekirdek yiyerek maçı seyrediyor taraftarlık bu mudur[/B][/QUOTE]
[B]
su manisa maçını hatırlatmayın ne olur.fena yıkılmıştık.0-1[/B]

yigido_furkan 18.03.2009 14:47

bnce ıyı bır taraftarın olması ıcın yonetımde destek vermelı. eger yonetım ıstesın Sıvassporumuzunda 90 dk susmayan cok ıyı bır taraftarı olur ama bnce yönetim bunu istemyor. macta sesın en cok cıktıgı an hakem hatasından sonra i...... hakem sesı oluyo. Bide unutmamak lazımkı cok ıyı bır sekılde kırmızı beyaz yapıyoruz:) takım şampıiyonluga oynuyor ama hala kendı sahamızda rakıp takımı desdeklemek ıcın gelen 50 kısıyı susturamıyoruz. Ama ınanıyorumkı elbet bızımde bırgun Bursa Ankaragucu Sakarya gıbı taraftarımız olacak

YigidoGenclik38 18.03.2009 15:09

[COLOR="Magenta"][B][I]bence bunların sebebi takımımızın rahat olmasıdır arkadaslar

2 ligdeyken düsmeye oynuyorduk ve taraftar takımı atesliyordu

ama simdi rahat konumda oldugumuz icin susuyorlar[/I][/B][/COLOR]

memet24 18.03.2009 15:46

şimdi düşmeye deyil ama şampıyonluk için oynuyoruz bence daha ateşli olmalıyızz.........

isa60 18.03.2009 15:53

[QUOTE=YigidoGenclik38;493237][COLOR="Magenta"][B][I]bence bunların sebebi takımımızın rahat olmasıdır arkadaslar

2 ligdeyken düsmeye oynuyorduk ve taraftar takımı atesliyordu

ama simdi rahat konumda oldugumuz icin susuyorlar[/I][/B][/COLOR][/QUOTE]

ne rahatı:D asil şimdi gerekli ateşlemek şampiyonluğa oynuyosun senin zihniyetindeki insanlar oldukça bu takım adam gibi taraftara sahp olamaz bu takım düşmeye oynasın inan 3000 taraftara oynar

WEZ Format +2. Şuan Saat: 08:51.