SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Olmadı Sivasspor (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=25332)

SivasSpor.Com 04.05.2009 23:58

Olmadı Sivasspor

[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories/sansal.jpg[/IMG]

[B][I]Usta Spor Yazarı ve Televizyon yorumcusu Sayın Şansal Büyüka'nın Gaziantepspor maçımız hakkında ki köşe yazısını yayınlıyoruz. [/I][/B]

Bu yazıyı yazarken, henüz Beşiktaş-Fenerbahçe maçının oynanmasına saatler vardı... Yani sonucun ne olacağını bilmiyorum...
Buna rağmen diyorum ki:
Sivasspor böyle bir futbolla maçı kurtaramayacağı gibi, şampiyonluğu da kurtaramaz...
Hadi her maç iyi oynayacak halin yok, anlarım...
Ama bu kadar kötü mücadele etmeye hakkın var mı?
Üstelik Sivasspor'u buraya taşıyan o müthiş mücadelesi değil mi?
Özellikle ikinci yarı...
Gaziantepspor sahanın her yerini istediği gibi dolaştı...
Topu istediği gibi dolaştırdı...
En ufak bir Sivasspor direnci ile karşılaşmadı...
Ne oldu o Sivasspor'a...
İlk topa hamle yapan...
Rakibinin ayağından değil, adeta ağzının içinden topu kapan...
Hiçbiri yoktu dün Sivasspor'da...
Ne önemli adammış bu İbrahim Dağaşan...
Yokluğu ne kadar çok hissedildi...
Bir de Mehmet Yıldız ısrarını ve inadını anlamıyorum...
Kötü oynuyor, ayakta durmakta zorlanıyor...
Ama Bülent Hoca kenara almayı hiç düşünmüyor...
Abdurahman'a da üzüldüm...
Maç boyu önünde kimin oynadığını anlayamadı...
Rakiple sürekli tek başına kaldı...
Sivas tek kelimeyle kötüydü ve haklı bir yenilgi aldı...
En önemlisi...
Sıkışınca rakibi bunaltmasını biliyorsan...
Bunu öndeyken, ya da oyun 1-1 devam ederken niye yapmıyorsun...
Niye yumurta kapıya dayansın diye bekliyorsun...
Gaziantepspor yenik kapadığı ilk yarıda hücümu pek düşünmedi...
Ama ikinci yarıda, Sivasspor'un da orta alanı teslim etmesiyle istediği gibi oynadı ve haklı bir galibiyet aldı...
Son dakikalar Sivas'ın can havliyle saldırışında bir ya da birden fazla gol gelebilirdi...
Atamadılar, kalan iki-üç dakikayla yarışamadılar.
Geç uyanmanın bedelini ağır ödediler...
Gaziantepliler hakem Selçuk Dereli'ye 'satılmış' diye bağırdılar ama...
İkinci yarının başında Bekir'i ikinci sarıdan kırmızı kart ile oyundan atsa...
Balili'nin sayılmayan golünde santrayı gösterse, kim ne diyebilirdi ki...
Futbol acımasız bir oyun...
İşler her zaman istediğiniz gibi gitmiyor...
Üstelik Sivasspor iyi oynamadı, en önemlisi iyi mücadele etmedi ve bedelini ağır ödedi...

H_Turan 05.05.2009 00:02

Cevap: Olmadı Sivasspor

Basınde Bu hafta sivasa baya eleştiri vardı Bir yorumcuda Çekirge diye yazmıştı.

Böylesi daha iyi övülmekten iyidir baskı azalır.

merkez_emre 05.05.2009 00:04

dogru bır yazı yazmıs pek ızleyemedım ama genelde gazıantep baskılı oynadı sankı bız degıl onlar sampıyonluga gıdıyor gıbıydı...keske demekle olmuyor artık oyle yada boyle gerıde kaldı gecmısden ders alıp bu son 4 haftayı cok ıı degerlendırmemız lazım...bu sans daha cok zor gecebılır elımıze...

Dark Force 05.05.2009 00:27

[B]Gol attıktan sonra defansa çok çekiliyoruz bunu bir türlü aşamadık...[/B]

carizma0658 05.05.2009 00:58

üzülüyorumm sacece biz bu yenılgiyi hak etmedik :confused:

Shan58 05.05.2009 01:09

Şansal büyükağa hem futboldan iyi anlıyor hemde kaliteli yorumlar yapıyor.
Sivas'a her zaman destek olan ve sivas'ın şampiyon olmasını isteyen yazarlar arasında.
Lig TV ve Akşam gazetesinden sivasspor'a en büyük desteği veren kendisidir.
yorumlarıda her zaman tarafsız ve mantıklıdır. kimseye hakaret edip, suçlamaz.

Yazısını katılıyorum. ibrahimin olmayışı çok büyük eksik. her zaman söylüyorum
Eğer Petkoviç - Bilica - İbrahim üçlüsü olmasa birçok maçta fark yemiştikki bu maçta bu üçlünün bir ayağının eksik olmasının bedelini ödedik.

Maçtan sonrada söyledim. Bülent hocanın 90 dakika mehmeti oyunda tutma zorunluluğunu bir türlü anlayamıyorum. Mehmet yıldız oyundan düşmüş oynayamıyor niye çıkarıpta yerine gol yemeden önce balili ve kamanan gibi hızlı forvetleri sokup farka gitmiyoruz.

Mehmet yıldız 90 dakika oyunda olmak zorundamı. nasıl balili yedek giriyorsa, kamanan yedek giriyorsa mehmet yıldızda artık ya yedekten başlasın yada ikinci yarı değiştirelebilsin.

İkinciside Muhammed ali gibi bir futbolcu böyle maçlarda kurtarıcı rolüyle oyuna giriyor.
Sylla gibi hem iyi pas yapan, hem mücadele eden hemde çok iyi çalım atabilen bir adamla Muhammed ali gibi sahada dolaşan bir oyuncunun değişmesi yanlıştı.
Sezer - Muhammed Ali değişikliği yapılsa anlardım. duran toplardan gol atar umudu olurdu ama koşan adamla, sadece şut çekmek için giren adamı değiştirmek ne kadar doğruydu bilmiyorum.

Artık herkes Sivas'ın oyun planını biliyor önlemini alıyor. trabzon maçındaki gibi iyi pas yapıp kalabalık şekilde rakip kaleye gitmemiz lazım yoksa bu oyunla maç kazanmamız artık çok zor.
Gaziantep karşısındaki sivas hiç umut vermedi bana ama inşallah bülent hoca önlemleri alır öümüzdeki maçlara daha iyi planlarla sahaya çıkar.

Shan58 05.05.2009 01:15

[QUOTE=Dark Force;513648][B]Gol attıktan sonra defansa çok çekiliyoruz bunu bir türlü aşamadık...[/B][/QUOTE]

Gol attıktan sonra hızlı kontralarla gol bulabiliriz ama Mehmet Yıldız çok yavaş kalıyor ve rakip defans yerleşiyor.
Balili - Kamanan ikilisi hızını iyi kullanarak kontralarla farkı çok rahat açabilir hem rakibin sahamıza gelmesinede engel olabilir.
Mehmet yıldız ileride yalnız ve etkisiz kaldığı için rakip takım daha rahat hücuma çıkıyor.
Artık hocamızın yeni oyun planları denemesi gerekiyor.

metin 07 05.05.2009 02:14

[QUOTE=Dark Force;513648][B]Gol attıktan sonra defansa çok çekiliyoruz bunu bir türlü aşamadık...[/B][/QUOTE]

gol attıktan sonra biraz daha ilerde baskı kurabilsek farka gidecez ama olmuyor gol attıktan sonra geri çekiliyoruz böyle oluncada rakip oyunda üstünlük kuruyor...

vedat58 05.05.2009 02:51

BÜLENT HOCAM LÜTFEN BIZI DINLE OKU SU YAZDIKLARIMIZI OYUNDAN DÜSEN FUTBOLCULARIMIZI NEDEN CIKARTMIYORSUN , NEDEN MEHMET YILDIZ NEDEN NEDENNNN , ADAM YORULMUS BITMIS KOSAMIYOR , ALLAHINI SEVERSEN YAPMA BÖYLE HATALARI BIZI LIG SONUNA GELENE KADAR BU HEYECANDAN CATLATMAKMI ISTIYORSUN, HOCAM LÜTFEN OYUNCU DEGISIKLIKLERINI DAHA DIKKATLI YAP BU ISIN SAKASI OLMAZ, FENER CIMBOM BJK BU YIL KÖTÜYDÜLER BU FIRSAT BIRDAHA ELIMIZE GECMEZZ GECMEZZZ , BELKI BU FIRSATI SEN BILE HAYATIN BOYUNCA GÖREMEYEBILIRSIN , BIRAK SU MEHMET INATINDAN , MEHMETI HER MAC OYNATA OYNATA ADAMI BITIRDIN ADAM YORGUNLUKTAN BITTI BE HOCAA , NERDE BU KAMANAN NERDE BU BALILI , NEDEN TUM U CIKARIYORSUN, HOCAM LÜTFEN BIRDAHA BÖYLE BÜYÜK HATALARI YAPARSAN SENINDE O PARLAYAN KARIYERIN BIR GÜN BITER

tuzlugollu 05.05.2009 04:26

onu bunu bilmem futboldan anlayan herkes takimin her gol atmasindan sonra geriye yaslanmasindan bahsediyoda bizim hocamiz hicmi farkina varamiyo futbolda en iyi savunma hucum derler golu atinca yan gelir yatarlar bizimkilerde ole yapiyo her mac boyle bir golden sonraki attigimiz goller sanstan ibaret rakip saldiracakda biz cikacaz gol atacaz tamam iyi hocta bir sifir en tehlikeli skordur iki sifir dersin neyse tamam yat geri cekil amma bir sifiri korumak istemek yenilgiyi kabullenmek oluyo biri atiyolar tamam yeter yemeyelimde diyolar be guzel kardeslerim biri atan sizssiniz bakin ikide yediniz bundan siz ders cikarmassaniz ben gelip yerinize oynayacak degilm ayrica gercekten mehmet yildiz giniga getirdi yav adim gibi eminim o yokken nasil balili kamanan bu takimi sirtladiysa kes yav bikac mac akli basina gelsin one ole guresci pehlivan gibi sahada ahkam kesip duruyo attigi gol anteplilere carpsa yine gol olurdu bu gidisin sonu mahkemede biter derlerya bizimkiside heralde ole olacak insallah bundan sonra toparlarlar
yav bikez sampiyon olalim yeter birkez.....

WEZ Format +2. Şuan Saat: 10:16.