![]() |
Sivas`ın son şansı
[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg[/IMG]
[B]Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi[/B] Futbol üç neticeli bir oyun ama, Sivasspor bugün öyle bir maça çkacak ki, kazanmaktan başka seçeneği yok. Son iki maçta kaybettiği 6 puanın ardından kredisini tamamen bitiren ve şampiyonluk için büyük bir avantaj kaybeden Yiğidolar, bütün Türkiye’nin merak ettiği Hacettepe maçına çıkacak. Geçen hafta 4 Eylül Stadı’nda oynadığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ikinci yarısında sayısız gol pozisyonuna giren ve bunlardan sadece birini değerlendiren Sivasspor’da,orta sahanın önemli ismi Kanfory Sylla’nın dışında eksik bulunmuyor.Aslında bu önemli maç öncesi Sivasspor’un en büyük handigapı sakat olan Sylla’dan ziyade,Kamanan, Mehmet Yıldız ve Balili gibi golcülerinin biraz formsuz,birazda şanssız olmaları.Zaten hafta boyunca Sivas’ta konuşulan konuların başında da bu geldi. Defansta kolay kolay hata yapmayan Sivasspor’da forvet hattı gününde olduğu zaman maçlarını çok rahat kazanıyor. Sivasspor bugünkü maça büyük ihtimalle ileride Herve Tum-Mehmet Yıldız ikilisiyle çıkacak. Hemen arkalarında Musa olacak. Maçın gidişatına göre Bülent hoca forvet sayısını çoğaltabilir,yani maçın ilerleyen dakiklarında Balili ve Kamanan oyuna girebilir. Sivasspor’da forma giydiği 4 sezon içerisinde en kötü dönemini geçiren Balili,eğer bu maçta forma giyerse,hiç olmazsa son haftalarda da takımı için bir şeyler yapması bekleniyor. SİVAS ANKARA’YA AKACAK Sivasspor için ”olmak yada olmamak” maçı olan bugünkü karşılaşmaya Yiğidoların ilgiside fazla olacağa benziyor. Taraftar dernekleri günlerdir bu maç için çalışmalar yaparken,çok sayıda taraftarında özel araçlarıyla Ankara’ya gideceğini öğrendim. Aslında Sivasspor yönetiminde görev alanların taraftara sponsor olup, daha çok insanın Ankara’ya gitmesini sağlamalı. Çünkü Sivas kader maçına çıkacak. Böylesine önem taşıyan bir maçı ”4 Eylül stadında” oynar gibi kendi taraftarının önünde oynamalı ve Kırmızı-beyazlılara deplasman havası hissettirilmemeli. Sakın ola kimse bana ”Yönetimin bu tür organizelere girmesi yasak” masalını anlatmasın. Çünkü ben Sivasspor kulübü değil, şahıslar yapsın diyorum. Kaldıki Türkiye’de bu işleri yapmayan mı var? |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 22:16. |