SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Yazarlar Ne Dedi? (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Bu ayıp babaların!.. (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=26016)

SivasSpor.Com 18.06.2009 08:55

Bu ayıp babaların!..

[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg[/IMG]

[B]Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi[/B]

Okulların kapanmasından sonra, ara sokaklar ve futbol oynamaya müsait alanlar cıvıl cıvıl oldu.
Hemen her sokak ve futbol sahasında onlarca çocuğu top peşinde koşarken görmek mümkün. Önceki gün bir amatör kulübümüzün açmış olduğu "Yaz futboluna" uğradım.
Sahada en az 50 çocuk var. Kimisi top oynuyor,kimiside sırasını bekliyor.
Bu 50 kadar çocuğun üzerine giydiği formalar dikkatimi çekti. En az 40'ın üzerinde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş forması var, diğerleri de Sivasspor formasıyla birlikte yabancı takımların forma rengi.
Yani,d oğma büyüme Sivaslı olan baba gidiyor çocuğuna İstanbul takımlarının formasını alıp giydiriyor.
Eminim "Sivas" muhabbeti olduğu zamanda "Sivas Milliyetçiliğini" kimseye bırakmazlar. Ey be kardeşim. Sivasspor dururken sen gidip neden başka takımın formasını çocuğuna alıyorsun? Ben bunu kabul etmiyor, hatta ayıplıyorum bile.

SUÇ ÇOCUKLARDA DEĞİL BABALARINDA
Sivas'ta doğup büyüyen bu çocuklara kimsenin laf söylemeye hakkı yok!..
Çocuk, giydiği o rengin kendi öp öz takımına ihanet olduğunu bilmez, düşünemez. Bunu bilmesi ve düşünmesi gereken babalarıdır. Çocuğuna gidip mağazadan hangi renk formayı alırsa çocuk onu giyer.
Sivasspor'un gelecekte iyi bir taraftara kavuşması için bu çocuklara şimdiden Sivasspor'u sevdirmek, hatta maçlarına götürmek gerekir.
Sivaslı olupta çocuklarına başka takımların formasını giydiren babalara şunu sormak istiyorum; Böyle yapmanın sana ve çocuğuna ne getirisi olacak? Birde Sivasspor formasını giydirirsen ne kazanırsın?
Lütfen cevap verin!..

izmirliyigido 18.06.2009 09:04

Cevap: Bu ayıp babaların!..

Babaların ayıbı olduğu kadar Yaz Futbol okulu açan amatör veya profesyonel takımlarında ayıbı bu. Diyecekler ki; "Sivasspor'a katkı için çocuklarımız Sivasspor forması giyecekler. Başka renk istemiyoruz."

Hatta kendileri kayıt esnasında üzerine de 3-5 TL koyup satsalar çok daha iyi olur.

AYK

özgühertaş 18.06.2009 09:26

[QUOTE=izmirliyigido;529042]Babaların ayıbı olduğu kadar Yaz Futbol okulu açan amatör veya profesyonel takımlarında ayıbı bu. Diyecekler ki; "Sivasspor'a katkı için çocuklarımız Sivasspor forması giyecekler. Başka renk istemiyoruz."

Hatta kendileri kayıt esnasında üzerine de 3-5 TL koyup satsalar çok daha iyi olur.

AYK[/QUOTE]
doğru söze ne denirki.ama zamanla düzelicek bu işler herkesimden taraftarımız zamanla bilinçlenmeye başlıyor.birgün gelecek sivas forması haricinde bir forma ile sivas sokaklarında insanlar gezmeye çekinecek.

mertcan69358 18.06.2009 09:30

çocuklarınıza başka formalar alısınız ama sivasla övünmeye bilirsiniz
sivassın ekmeğini yiyosun

merkez_emre 18.06.2009 23:42

aynen katılıyorum abdullah abı aynen...elımde olsa alıcam bır tekstıl makınası kısın atkı yazın forma basıp onume gelen cocuga dagıtıcam ama yok işte...

yigido Atilla 19.06.2009 01:41

Anadoluda Trabzon haric Böyle manzaralari türkiye süperliginde oynayan her sehirde malesef görmek mümkün Trabzon sehri bunu cözmüs darisi bizim basimiza.!!!! , Sivasspor sampiyonlugu kil payiyla kacirdi yine yaranamiyor hala Sivasspor kendini Tüm Türkiyeye sevdirdi ama yine Böyle Babalara sevdiremedi.... FB,GS,BJK Arti dahada önemlisi sampiyonlar ligi ön ele turunu insallah sivasta oynariz Avrupanin Güclü takimlarini sivasa getirse yine babalar Sivassporu sevmezler. Sivasspor daha ne yapsin artik sivaslida kendi takimina sahip cikmaz ise kim sahip cikacak Sivassporu Avrupada Futbol ile ilgilenen her futbol sever Sivassporu taniyor bunu samimi söylüyorum !!!! Arabamin arkasinda sivasspor bayragini Gururla tasiyorum. Biz Siradan bir takim degiliz........

altuntas58 19.06.2009 06:56

[B]Abdullah kardeşim çok haklı hala istanbul takımının formalarını giyen çoçuklar var ben gecenlerde sivasa gittiğimde böyle formalı bir iki çocuğu durdurdum onlara niye giyiyorsunuz dediğimde babam aldı diyorlar bunun en güzel yol maclarda pankart yapıp stadyumun 4 tarafına asmak belki bu zihniyetteki babalar okurda bir daha şehrimizde bu renkleri giyen çocukarı görmeyiz[/B]

yigidoilyas 19.06.2009 08:28

HELAL OLSUN ABİ SOUNA KADAR HAKLISIN. SİVAS SPORA SİVASLIDAN BAŞKA KİMİN KATKISI OLABİLİRKİ GİDİYORLAR İSTAMBUL TAKIMLARININ FORMASINI GİYDİRİYORLAR COCUKLARINA. SORSAN BEN SİVAS SPORLUYUM DERLER. ONLAR OLSA OLSA CAKMA OLURLAR.:confused:

yigidoilyas 19.06.2009 08:33

BEN KAYSERİDE YAŞIYORUM SİVASSPOR FORMASI GİYEN KAŞKOLU TAKAN ARABALARININ ARKASINDA SİVAS SPOR ARMALARI BULUNANA, ÇOK SİVASLI GÖRÜYORUM HİÇTE KİMSE NİYE GİYORSUN DİYE EDİYORSUN DEMİYORLAR HATA KAYSERİ YÖNETİMİ SİVAS SPOR HAKINDA KARDEŞLERİMİZ DİYE KONUŞUYORLAR. ESKİYE DAYALI HİÇ BİRŞEY YOK YANİ. ADAM MEMLEKETİNDE SİVAS SPOR FORMASI DEGİLDE BAŞKA TAKIM FORMASI GİYORSA ONDAN NE TARAFTAR OLUR NEDE BAŞKA BİRŞEY.:)

vahapkeskek 19.06.2009 08:50

Sivaslı olanların Sivassporu tutma zorunluluğu olmamalıdır. Böyle bir düşünce insanları geri götürür. Trabzonda başka forma görmezsiniz ama bunun kime faydası var hatta zararı daha fazla. Futbol renklerin kardeşliğidir. Kırmızısı beyazı sarı bordosu laciverti moru yeşili hepside güzeldir. Giysekte giymesekte. Ama giyildiğinde çok yakışıyor.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 17:47.