SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Süperlig (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Diyarbakır ligden çekiliyor (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=27362)

Salim58 28.09.2009 10:54

Diyarbakır ligden çekiliyor

Bursaspor'un Diyarbakırspor'u konuk ettiği maçta yaşanan olaylar gündeme bomba gibi düştü..

Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, Bursa'daki "PKK dışarı" tezahüratına isyan etti.

Çetin, "Ben de Türk bayrağı altında biriyim. Bursa'da kan aktı, daha fazla akmaması için de takımımı ligden çekiyorum" dedi.

2 takım taraftarları arasında çıkan olaylarda koltuk ve taş yağmuru yaşanırken 2'si çocuk, 10 kişi yaralandı. Yöneticiler arasında da kavganın eşiğinden dönüldü. Gazete Habertürk'ten Tahir Kum'a konuşan Çetin olaylarla ilgili şunları söyledi:

[B]Türk bayrakları astılar[/B]

Diyarbakırspor olarak toplumsal barışı destekler noktadayız. Ama buna rağmen PKK'lı gibi gösteriliyoruz. Bu durum zoruma gidiyor. Bu kulüp onların himayesine girmesin diye geldim. Maçı Apo'nun takımıyla MHP'nin takımı arasında oynanıyormuş gibi bir hale getirdiler. Tribünlerde Türk bayrakları astılar. Ben de o bayrak altındaki bir insanım.

[B] Bursaspor'a ne ceza gelir? [/B]

Bursa Aatürk Stadı'nda yaşananlar Bursasporun başını yakabilir. Disiplin talimanının 41. maddesine göre Bursaspor'un sahası kapatılabilir. "Irk, dil, din etnik köken ayrımcılığı yaparak insanlık onurunu herhangi bir şekilde zedeleyen kulüpler 5 bin ile 100 bin TL arasında para cezası ile cezalandırılırlar. İhlalin ağırlığına göre kulübe 1 veya daha fazla müsabakayı seyircisiz oynama, saha kapatma hükmen mağlubiyet, puan silme ve ihraç gibi ek vezalar da verilebilir."
Daha fazla kan akmaması için yapılacak en doğru işlem takımı ligden çekmek. Toplumsal barış adına ülke futbolunu sıkıntıya sokmamak adına gerekirse Diyarbakırspor'u ligden çekeriz.

[B]"En çok yaralayan şey"[/B]

Çetin Sümer kendisini en çok yaralayan olayın ise Bursa taraftarının yaptığı "kahrolsun PKK. PKK dışarı" tezahüratlarında yanında oturan Bursaspor Başkanı'nın ve maçın temsilcisinin parmağını kıpırdatmaması oldğunu ifade etti.
[B]
Ermenistan iddiası yalanlandı[/B]

Maç sonrasında yaşanan tartışmada Diyarbakırsporlu bir yöneticinin "Ermenistan sizi yenecek" dediği şeklindeki iddia ise Çetin Sümer tarafından yalanlandı. Sümler iddianın "Yunanistan'a mı Ermenistan'a mı geldik" diyen heyet içinden birinin sözlerinin yanlış anlaşılması olarak niteledi.

Diyarbakır başkanı Sümer, PKK külube girmesin diye göreve geldiğini söyledi.
Medyaya tepki

Başkan Sümer ayrıca "Bursa tribünleri koltukları sökerek taraftarlarımızın üzerine attı. Benim taraftarım o koltukları sahaya atınca sanki olayı onlar çıkarmış gibi gösterildi" diyerek medyayı da suçladı.

[B]Özgener el koydu[/B]

Sümer'in ligden çekilme kararı sonrası Federasyon Başkanı Mahmut Özgener tarafından İstanbul'a davet edildi. Özgener bugünkü toplantıda Sümer'i iknaya çalışacak. Sümer görüşme öncesi "Bu konuda çok ciddi olduğumuzu hem başkana hem de görüştüğüm diğer yetkililere ilettim" diye konuştu.

pover58 28.09.2009 11:03

Cevap: Diyarbakır ligden çekiliyor

bekledigi hata diyarbakır her maçta olay çıkaran en geçimsiz takımların başında geliyor, konya onu takip ediyor bence bunların yerine anadoludan başka takımların ligde oynaması daha iyi olur.taviz taviz i gerektiriyor.diyarbakır taraftarının nasıl bir taraftar oldugunu herkes biliyor. başkan beyde biliyor.

GAZİANTEPTEN 28.09.2009 11:24

Bursaspor taraftarı ve yönetimi hiç utanç duymuyormu aceba..
Bence Diyarbakırspor klüp başkanının açıklamaları sonrası utanç ötesi şeyler hissetmeliler.
Yazık çok yazık.
milliyetçi geçinip pkk zihniyetinin ekmeğine yağ sürenlere yuh olsun...

Besyo_cu 28.09.2009 11:27

[B]Çok utanç verici bir tezarahürat ne demek pkk dışarı. Diyarbakırsporda kaç tane Diyarbakırlı var hem öyle olsa bile her Diyarbakırlı pkk'lı gibi bir şey olabilirmi.

Diyarbakır bizi kendı sahamızda yendi maçtaydım bizim stadımızda böyle bişey olmadı ve sanırım tek bizim stadımızda bu sözü duymadılar.

Bunlar hiç yakışmayacak çok çirkin olaylar. Böyle bağıranları şiddetle kınıyorum.

Diyarbakırın ligden çekileceğini hiç sanmıyorum imkansız o sadece durumun hassasiyetini belli etmek için böyle konuşmuşlar.[/B]

Akartuna58 28.09.2009 11:32

bence cok güzel olmus diyerbakir her macta pkk lehine tezahuratlar yapiyor hic birsey söylenmiyor fenerbahce macinda okadar kisi yaralandi ozaman nerdeydi diyarbakirin baskani helal bursas cok güzel yapmis bence sidete sidet ile cevab verdiler

Kizilirmak58 28.09.2009 11:33

D.BAKIRDA BU ÜLKENİN TÜRK FUTBOL FEDERASYONUN TAKIMI . AYIP ETMİŞLER BURASSPORLULAR. ÇETİN BAŞKAN SENİ TEBRİK EDİYORUM YÜREKLİ AÇIKLAMALARINDAN DOLAYI . D.BAKIR SPORA DESTEK OLALIM.

kerem_inci 28.09.2009 11:33

[FONT="Comic Sans MS"][B]YAKIŞMADI ONLARDA T.C. VATANDAŞI NEDEMEK PKK DIŞARI BİZ EL ELEVERMEMİZ GEREKİRKEN DÜŞMAN OLUYORUZ GERÇEK DÜŞMAN O TEZEHÜRATI YAPANLARDI ŞİDDETLE KINIYORUZ...[/B][/FONT]

giants 28.09.2009 11:42

Bu ülkenin Bir kurumu olan TFF na bagli bir Takimini düsman gözü ile görüp PKK li cik disari diye bagirtirsaniz Bu ülkenin Sahip Oldugu degerlerin dibini dinamitlersiniz.. Sapla samani birbirinden ayiramayan Bursa Camiasini bu olaydan dolayi kiniyorum kiniyorum.. Bu Ülkede ayri bir devlet ve ayri bir devlet takimi varmis gibi davrananlari ve siyasi amaclarina Futbolun birlestirici ruhunu güzelliklerini bozmaya calisan cevreleride nefretle kiniyorum.. Bu seneryolarin sahipleri bu ülkeyi bölme gayretinde olanlardir ve onlarin ekmegine yag sürenlerdir...Diyarbakir camiasinada yaralilarindan dolayi gecmis olsun dileklerimim sunarim..

[B]Bu ülke bir bütündür kimsenin bölmeye parcalamaya gücü yetmez...[/B]

Ezgi 28.09.2009 11:43

Keşke çekilse..sevmiyorum sevmiyorum sevmiyorum..diyarbakır ifadesi bile beni sinirlendirmeye yetiyor.asla da desteklemiyorum bu takımı..bursalıları özellikle seven biri olarak her zaman destekçiyim

karahisarli 28.09.2009 12:20

diyarbakir in baskani güzel konusmus tebrik ve tesekkür ediyorum hainlerin himayesi altina girmedigi icin ama galiba olaylari baslatan diyarbakir taraftariymis

WEZ Format +2. Şuan Saat: 09:52.