SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Yazarlar Ne Dedi? (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Yeni hoca, yeni dönem! (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=27486)

SivasSpor.Com 08.10.2009 08:58

Yeni hoca, yeni dönem!

[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg[/IMG]

[B]Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi[/B]

Her ne kadar Sivasspor kulübünden resmi açıklama yapılmadıysada,Muhsin Ertuğral’la anlaştığını biliyoruz. Onun içinde bugünlerde bize sorulan soruların başında “ Kim bu Muhsin Ertuğral” sorusu geliyor. Tabi,bizde fazla tanımıyoruz,sağdan soldan edindiğimiz bilgilerle hocayı tanımaya çalışıyoruz. Mesela dün Muhsin hocanın sanatçı Adnan Şenses’in yeğeni olduğunu öğrendim. Muhsin hoca,Güney Afrika’da 3 ayrı takımda çalışmış son çalıştırdığı takımda şu anda Afrika liginde 10 maçta topladığı 15 puanla 6.sırada bulunan Ajax Cape Town diye bir takım.
Yaklaşık 12 yıl önce Yılmaz Vural’la birlikte Trabzonspor’a gelmiş,ancak anlaşamamış. Daha sonra Gençlerbirliği kulübüylede görüştüğü söyleniyor.
Bir başka merak edilen konuda,Muhsin hocanın ekibinde kimler olacak? Acaba yardımcılarını (kaleci hocasıda dahil) kendisimi getirecek,yoksa Türkiye’den mi bulacak? Bence asıl üzerinde durulması gereken konuda bu! Artık Sivasspor’da bir tanede olsa Sivaslı hocanın görev alma zamanı geldi. Takımda Sivaslı hocanın veya hocaların görev yapması,Sivas’taki yetenekli amatör çocukların Sivasspor’un altyapısına gelmesinide kolaylaştıracaktır.
Dahası,Sivas kamoyunda sıkça söylenen “ Sivasspor Sivaslılara kapalı” düşüncesinede son verilmiş olacaktır.
Tabi şu anda bizim yaptığımız birazda “ Doğmamış çocuğa don biçmek” gibi bir şey oluyor. Muhsin Ertuğral Sivas’a gelir,yapacaklarını ve hedefini açıklarsa,o zaman daha kesin düşünceler ve tavsiyelerde bulunuruz.
Sivaslı’larında Sivasspor’da görev yapma zamanı geldi de geçiyor bile!
Bizden hatırlatması…

giants 08.10.2009 09:19

Cevap: Yeni hoca, yeni dönem!

SivasSpor icin kalici tebdirler düsünülüyorsa

1. Kesinlikle Bir Sivasli hoca teknik ekibin icine monte edilmeli. Bunu yaparken sunun adami sunun torpillisinden ziyade gercekden isini seven yaptigi iste hirsi ve ögrenme becerisi olan yetenekli bir hoca tercih edilmeli..

2.Alt yapi sorumlulugu tümden. Sivasda basarili olmus sivasli hocalara teslim edilmeli.. Alt yapi ciddiyetle ele alinmali bizim gibi anadolu külüplerin milyonlarca dolar akitacak kaynagi yoksa eger. ozaman insan faktörünü ve insan kaynagini öne cikarmasi gerekiyor.Bunun icinde Alt yapida Torpili isletmiyecek gercekten üst yapiya yetenekli ve meziyetli gecleri tasiyabilecek bir Sivasli ekip monte edilmeliki. Bu takim Namertlerin insafina kalmasin

oquzh4n58 08.10.2009 10:09

Bence yanlıs Bır Hoca SecıLdı Turkıye Lgıını bılen oLmasını Lazımdı Samet Aybaba GeLmesı Lazım dı Veya Ersn YanaL ama Basarılı bır hoca Degıl sanırım Bulent Salınmaması ıcın elnden gelenı Yapması Lazmdı Sıvasa Kendnı adıcak Adam lazm Bıze Hersey Hayırlı ugurlu olur ınsanllah

üçyıldız58 08.10.2009 10:22

bencede hoca kim olursa olsun hocanın yanına ahad,kömürlüoğlu,murat polat,menderes sungar,gibi sivası, sivaslıyı, sivas amatörü iyi tanıyan hocalarımızın olması şart
öyle pırıl pırıl gençler varki amatörde bakıyoruz soruyoruz şuna antep talip şuna ukraynadan bir kulup talip
bunlara sivasda cirit atan alt yapı menejerleri değil sivassporumuzun alt yapı hocalarının sahip çıkması lazım
bülent hocamız zamanında amatörden futbolcu alınmadı neymiş çok para istiyorlarmış isteyen kim senin şehrinin amatör kulubu verde oda sana daha iyi oyuncular sunsun
kulupde dünya kadar yöneticinin akrabası besleniyor iki kişiyi hiçbir iş yapmadığı halde mağazada bulundururyorsunuz
yaşı geçmiş iki pası yapamayan futbolculara dünyanın parasını veriyorsunuzda benim volkansporuma,demirsporuma sağlıksporuma belediye sporuma verdiğiniz paramız batıyor
sivassporunu iki deplasman maç masraflarını karşıladı diye oğlunu alt yapıda tutar senden futbolcu olmaz yazık işine bak denen alt yapı hocasını gönderirsen ne alt yapıdan futbolcu çıkarırsın nede geleceğin olur
biz bunları hep yazdık kulubun iki yıl içerisindeki başarısı kulup içindeki hiyerarşik düzenin dile getirlimesine engel oldu kimsede noksanlarımızı söyleme cesareti göstermedi
biz sivasımıza kulubümüze sahip çıktığımız sürece eğiliriz ama yıkılmayız kişileri,kurumları menfaatimizi ön planda tutmadan herkesin bu kulube bu şehre sahip çıkması lazım sivassporda haksızlık yapan hata yapan babamda olsa susman konuşurum ben bu memlektte yaşıyorum sivasda sivasspor olmadan yaşamanın ne olduğunu kimse bilemez
hereşeyimiz gitti bölge müdürlüklerimiz ,dikimevimiz,şimdi sivas otoyollar projesinden çıkarılıyor söz verilen stadyum bir muaamaya döndü elimizde var bir sivassporumuz lütfen ona sahip çıkalım artık şu hoca bu hoca kapatalım birlik olalım ,bir olalım ,diri olalım

kakikli 08.10.2009 10:27

henüz konuşmak için erken, umarım bizim lig için hazırlıklıdır yeni hocamız..
cidden türkiye ligi basit gibi duruyor ama sanıldığından daha zor, fuat çapa, aragones, del bosge v.s.
ama kesinlikle sivaslı birinin takıma katkı sağlaması lazım, ümit özat bi şekilde ikna edilip sivasa getirilmeli, eminim ilerleyen dönemde sivasta başarı sağlayacaktır.
altyapı konusuna gelince, mantalitenin değiştirilmesi lazım, para verenin çocuğunun oynatılması durumuna son verilmelidir...

Salim58 08.10.2009 10:31

[B]bekleyip görmek lazım inşallah güzel çalışmalara ve güzel başarılara imza atar bu arada destekte şart tabi galibiyette olacak malubiyette her sonuçta destek olmak gerekki başarı gelsin [/B]

kakikli 08.10.2009 10:32

[QUOTE=üçyıldız58;571596]bencede hoca kim olursa olsun hocanın yanına ahad,kömürlüoğlu,murat polat,menderes sungar,gibi sivası, sivaslıyı, sivas amatörü iyi tanıyan hocalarımızın olması şart
öyle pırıl pırıl gençler varki amatörde bakıyoruz soruyoruz şuna antep talip şuna ukraynadan bir kulup talip
bunlara sivasda cirit atan alt yapı menejerleri değil sivassporumuzun alt yapı hocalarının sahip çıkması lazım
bülent hocamız zamanında amatörden futbolcu alınmadı neymiş çok para istiyorlarmış isteyen kim senin şehrinin amatör kulubu verde oda sana daha iyi oyuncular sunsun
kulupde dünya kadar yöneticinin akrabası besleniyor iki kişiyi hiçbir iş yapmadığı halde mağazada bulundururyorsunuz
yaşı geçmiş iki pası yapamayan futbolculara dünyanın parasını veriyorsunuzda benim volkansporuma,demirsporuma sağlıksporuma belediye sporuma verdiğiniz paramız batıyor
sivassporunu iki deplasman maç masraflarını karşıladı diye oğlunu alt yapıda tutar senden futbolcu olmaz yazık işine bak denen alt yapı hocasını gönderirsen ne alt yapıdan futbolcu çıkarırsın nede geleceğin olur
biz bunları hep yazdık kulubun iki yıl içerisindeki başarısı kulup içindeki hiyerarşik düzenin dile getirlimesine engel oldu kimsede noksanlarımızı söyleme cesareti göstermedi
biz sivasımıza kulubümüze sahip çıktığımız sürece eğiliriz ama yıkılmayız kişileri,kurumları menfaatimizi ön planda tutmadan herkesin bu kulube bu şehre sahip çıkması lazım sivassporda haksızlık yapan hata yapan babamda olsa susman konuşurum ben bu memlektte yaşıyorum sivasda sivasspor olmadan yaşamanın ne olduğunu kimse bilemez
hereşeyimiz gitti bölge müdürlüklerimiz ,dikimevimiz,şimdi sivas otoyollar projesinden çıkarılıyor söz verilen stadyum bir muaamaya döndü elimizde var bir sivassporumuz lütfen ona sahip çıkalım artık şu hoca bu hoca kapatalım birlik olalım ,bir olalım ,diri olalım[/QUOTE]

murat abi aynen katılıyorum sana, ben şundan eminim senin gibi istekli yöneticiler olsa eminim bu takımda birçok sivaslı top oynar ama bizimkiler bu zamana kadar hep farklı şeylerin peşinde oldular.ama artık bu dönüm noktasıdır, sivaslı takımına sahip çıkmalıdır, yeri geldiğinde eleştirmelidir hakkını aramalıdır...

konartr58 08.10.2009 11:04

bülent uygun iyi idi hasdı.Arkasından konuşmak istemiyorum.Kaldı ki düşüncelerimi kendisine mektupla ilettim.Ama bir gerçek var ki sivassporu kendi labaratuvarı gibi yönetti arkasında da benden sonrası tufan dercesine sadece valizini değil ekibinide alıp götürdü.
bir kere çok fazla sakaryalıları toplamıştı.orasını bir ölçüde çifliği gibi yönetiyordu.Onun bu işletim şekline sivas içeriisndende destek verenler var idi.
tabi başarılı oluncada kimse sesini çıkaramıyordu.konuşmak isteyenede hemen cevap hazırdı.sivasspora kaç para yardımın dokundu.futboldan ne anlarsın.sivasın hayalinde göremiyeceği başarılar gibi sözlerle insanlar susturuluyordu.Hoca kendi bildiğini yaptı.öze elştirisinin yapmadan gitti.
her ne ise.gitti.hayırlara vesile olur inşalalh.Gelenin bulunmasında da katkısı olduğuna inanıyorum.
şu sivaslılık adına birilerinin takım içeriisnde tekel kurmasınıda artık bırakalım.profesyonel düşünmeliyiz.kim daha başarılı olacaksa o olmalı.bence bülent uygun ile çalışmış sivaslıda olsa hiç kimse işin içerisine sokulmamalıdır.onlar biraz dinlensinler.becerileri başarılıları varsa aten onları bir bulan olan.yoksa sivasspor hayrat değil.
ben bu yaz bir denememi paylaşmak istiyorum.benin kardeşimin oğlu hollandada yaşıyor.ve de ps ve eindhovenin alt yapısında oynuyor.bu yaz izinde idi.çocuğu çok zorlayarak paf takımı seçmelerine götürdük.seçilse bile türkiyede sivasta kalacağı yoktu ama sırg sivasspordaki işleyişi görmek için bunu yaptım.tanıdıklarımıda haberdar etmedim.bir görseniz seçme demek için bin şahit lazım.ne teknik bir arayış var.ne bir inceleme.hadi giy formayı oyna.işte seçme böyle yapılıyordu.seçme öncesi orada kendini birşey sanan sivaspordan geçinen bazı sorumlular telefonlarla neler konuştuklarınada tanık oldum.ayrıntılara girmiyorum.seçme yapıldı.kimseyi almadılarya gerçi başka ayrıntıları fazla anlatmaya gerek yok.ilkel keyfi başıboş bir ileyişe gözlerimle tanık oldum.eğer bir seçmeci kayıtlarında ps eindhoven yazan birisini farkedemiyorsa ve de onun birkaç topa hamlesinde farklılığını göremmiyorsa bu nasıl işleyiş.kimse yanlış anlamasın amacımız seçilmesi değil.zaten orada bir futbol kariyeri var.alalım deselerde gelmezzdi.ama amcasının zoru ile yiğenin bir şeyi göstermek için figuran olarak kullanılmış oldu.
sivasspor alt yapısı böyle kuruluyor.menejer bülentin keyfine göre gelecek olanlardan seçilerek kuruluyordu.
biizm adı bahsedilen sivaslı kişilerde bu oyuna basamak oluyorlardı.şimdi kendilerini kurtarma gayreti içeriisnde basının desteğinide alarak devranlarını sürdürmek istiyorlar.
bırak sayın yiğit kardeşim.kafakol ilişkileri içerisinde bunların yeni kapılardan geçmesine aracı olma.biraz başka yerde pişsinler ondan sonra buraya gelmeyi hak etsinler.
bak muhsin hoca türkiyede yer edinememiş ama durmamış başka yerlerde kendine kapasite eidnmiş.bu konuma gelmiş.bizlere böyle fatihler lazım.gelene ağam gidene paşam zihniyeti ile sivası değil kendilerini kurtarma gayretindeki insanlara sivaslıda olsa yüz vermeyiniz aracı olmayınız.sivasspor hayır kurumu değil.birilerinin çiftliğ değil.
sivas hep bilinçsiz sivaslılıktan kaybetti.rektör sivaslı oldu da ne oldu.daha böyle çok örnek var.feodal ve amatör düşünme devri geçti.fenerbahçe brezilyalıları ile fenerbahçeliliğini sürdürüyor.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 23:50.