![]() |
BİR DEMET ŞİİR...
İŞTE SİZE BİR ŞİİR::::::
DUR GARDAŞ BİR SELAM VER GEÇ DOSTUNA, YABANCI DEĞİLSİN BİZİM ELDENSİN, ENDAMIN GURURUN BİZE BENZİYOR, YİĞİDİN HARMAN OLDUĞU YERDENSİN....... SİZCE BU ŞİİR KİMİN??????? :D :D :D :D |
Sivas seni özledim
Sivas Seni Özledim
Irmağına inip olta atmayı Üç beş arkadaşla balık tutmayı Cıbırlar parkında kafa çatmayı Bir bardak demli çayı özledim Kalesine çıkıp seni seyretsem Üçlü kaynağından suyunu içsem sıcak çermiğine hamama girsem Herşeyinle sivas seni özledim Madımak oteli değil,aşını Pek yağmayan yağmurunu yaşını Tozlu yolu toprağını taşını Pide pişen ocakbaşı özledim Veyselin sazında teli özledim Ilık ılık esen yeli özledim İhtiyar anamı köyü özledim Herşeyinle sivas seni özledim İbrahim Tamer |
tek yildiz SIVAS
arkadasim yazdigin siir cok hos ve güzel....
baya hosuma gitti.... sende gercekten sair ruhluluk var......gerci sivasliyiz cünkü hepsimizde var az birazzzzzzz |
yüreğine sağlık dost.
yokmu memleket şirleri yazan gönül adamları. |
[b]gardaş helal olsun hele dün chatte birşeyler yazıyordun tamamını okuyunca çok güzel oldu...eminim daha memleket ile çok şiirler vardır sende... yazki bir nebze olsun kendimizi orda hissedelim bizde :([/b]
|
[b]mesos Um...
Kizmaca Yok...kusura Bakma Ama Beğenmedim Bu şiiri.. Ya Niye Tam Bilmiyorum Ama..bişeyler Eksik....bir Akicilik Yok...benzetmeleri Ise Cok Cok Basit... Senden..ilk Defa Açilmiş Olan şiir Bölümüne çok Daha Iyi Bir şiir Beklerdim..[/b] |
Yandı Gönül
Yandı gönül çekti ayak Issiz dağlar başındayım Sorman bu yanık halimi Bir sevda ateşindeyim Günüm gecem aramakta Yaslar yürek sulamakta Bulmak da var bulmamak da Razıyım ben pesindeyim Karıncaya baktım durdum MUSTAFA ' M kendimi buldum Dört mevsimde yerim aldım Bahar değil kışındayım Hayalinde düşündeyim M.YILDIZDOĞAN.... BUDA BENDEN OLSUN BARİ... :D :D :D :D |
Deli Gönül
[B]DELİ GÖNÜL[/B]
Daha Senden Gayri Aşık Mı Yoktur Nedir Bu Telaşın Vay Deli Gönül Hele Düşün Devr-i Adem’den Beri Neler Gelmiş Geçmiş, Say Deli Gönül Şu Fani Dünyada Umudunu Yüz İnanmazsan Var Kitaba Yüz Be Yüz Evin Mezaristan, Malın Bir Top Bez Daha Duymadınsa Duy Deli Gönül Günde Bir Yol Duman Çöker Serime Elim Ermez Gidem Kisbü Karıma Kendi Bildiğine Doğrudur Deme Var İki Kamile Sor Deli Gönül Gördüm İki Kişi Mezar Eşiyor Gam Gasavet Gelmiş , Boydan Aşıyor Çok Yaşayan Yüze Kadar Yaşıyor Gel de Bu Dünyayı Yor Deli Gönül Mevlam Kanat Vermiş Uçamıyorsun Bu Nefsin Elinden Kaçamıyorsun Ruhsati Dünyadan Geçemiyorsun Topraklar Başına Vay Deli Gönül AŞIK RUHSATİ |
Hiç Bir Şeyimsin
Sen benim hiç bir şeyimsin Yazdıklarımdan çok daha az Hiç kimse misin bilmem ki nesin Lüzumundan fazla beyaz Sen benim hiçbir şeyimsin Varlığın anlaşılmaz Galiba eski liman üzerindesin Nasıl karanlığıma bir yıldız olmak Dudaklarınla cama çizdiğin En fazla sonbahar otellerinde Üniversiteli bir kız uykusu bulmak Yalnızlığı öldüresiye çirkin Sabaha karşı öldüresiye korkak Kulağı çabucak telefon zillerinde Sen benim hiçbir şeyimsin Hiçbir sevişmek yaşamışlığım Henüz boş bir roman sahifesinde Hiç kimse misin bilmem ki nesin Ne çok cığlıkların silemediği Zaten yok bir tren penceresinde Sen benim hiçbir şeyimsin Yabancı bir şarkı gibi yarım Yağmurlu bir ağaç gibi ıslak Hiç kimse misin bilmem ki nesin Uykum arasında cağırdığım Çocukluk sesimle ağla***** Sen benim hiçbir şeyimsin Ayrılığın Hediyesi Şimdi saat sensizliğin ertesi Yıldız doğmuş gökyüzü ay aydın Avutulmuş çocuklar çoktan sustu Birben kaldım tenhasında... Gecenin avutulmamıs ben. Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim Ki bu yaşlar utangaç boynunun kolyesi olsun Buda benim sana ayrılırken hediyem olsun. Soytarılık etmeden güldürebilmek seni Ekmek çalmadan doyurabilmek Ve haksızlık etmeden doğan güneşe Bütün aydınlıkları içine sezebilmek gibi Mülteci isteklerim oldu arasıra biliyorsun Şimdi iyi niyetlerimi bir bir yargılayıp asiyorum Bu son olsun, son olsun. Şimdi saat yokluğunun belası Sensiz gelen sabaha günaydın İşi gücü olanlar çoktan gitti Bir ben kaldım voltasında gecenin Hic uyumamış ben Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim Ki bu yaşlar utangaç boynun kolyesi olsun Bu da benim sana Ayrılırken hediyem olsun. Kafamı duvara vurmadan tanıyabilmek seni Beyninin icindekileri anlıyabilmek ve Yitirmeden yüzündeki anlık tebessümü Bütün saatleri öyleyce Dondurabilmek için Çıldırasıya paraladım kendimi Lanet olsun Artık sigarayı üç pakete çıkarttım günde Olsun gözüm olsun, ne olacaksa olsun... Arka Mahalle Ağladım göz yaşlarım döndü denize Ben derdimi kimseye söyleyemedim Kurşunlara gelirken arka mahlede Düştüm de yerlere bir of demedim Başıma neler geldi sana diyemedim Beni kaçkere dövdüler Adını söylemedim of of of of Yıkılsın evin Ağladım gözyaşlarım düştü ateşe Yine de bu yangını söndüremedim Bağıra bağıra yazdım seni içime Bir kez olsun yüzünü güldüremedim AHMET KAYA BABAMIZDAN SEVGİLERLE !!!!!!! |
Ayrılığın Hediyesi
Albüm : Dinle Sevgili Ülkem Şimdi saat sensizliğin ertesi Yıldız doğmuş gökyüzü ay aydın Avutulmuş çocuklar çoktan sustu Birben kaldım tenhasında gecenin Avutulmamıs ben. Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim Ki bu yaşlar Utangaç boynunun kolyesi olsun Bu da benim sana Ayrılırken hediyem olsun. Soytarılık etmeden güldürebilmek seni Ekmek çalmadan doyurabilmek Ve haksızlık etmeden doğan güneşe Bütün aydınlıkları içine sezebilmek gibi Mülteci isteklerim oldu arasıra, biliyorsun Şimdi iyi niyetlerimi Bir bir yargılayıp asıyorum Bu son olsun, son olsun. Şimdi saat yokluğunun belası Sensiz gelen sabaha günaydın! İşi gücü olanlar çoktan gitti Bir ben kaldım voltasında gecenin Hiç uyumamış ben Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim Ki bu yaşlar Utangaç boynun kolyesi olsun Bu da benim sana Ayrılırken hediyem olsun. Kafamı duvara vurmadan tanıyabilmek seni Beyninin içindekileri anlayabilmek ve Yitirmeden yüzündeki anlık tebessümü Bütün saatleri öyleyce Dondurabilmek için Çıldırasıya paraladım kendimi Lanet olsun Artık sigarayı üç pakete çıkarttım günde Olsun gözüm olsun, ne olacaksa olsun... Birazdan Kudurur Deniz Albüm : Dinle Sevgili Ülkem Birazdan kudurur deniz Birazdan dalgaların sırtından Üst üste fışkıran rüzgarlar Bir intikam gibi saldırınca üstüne. Yüzüne şarkılar çarpar, yüzüne şiirler çarpar, ağlarsın Sen artık, sen artık buralarda duramazsın. Artık sazın bağrı mı olur Kimsenin bilmediği bir ağrı mı Gider kendine gömülürsün Yoksa bu şehir bu sokaklar Seni alır kullanır, seni alır kullanır Santim santim çürürsün. Bazen bir uçurum kalır Bazen de martıların ardından Velvele koparan bir leş kalır Bir intihar gibi puşt olunca sevdalar. Sırtını duvara yaslar, sırtını ağaca yaslar susarsın Sen artık, sen artık hiçbir sözü kaldıramazsın. Şimdi bir yeni sevda mı olur Kimsenin kapını çalmadığı bir inziva mı Tutar sıfırdan başlarsın Yoksa bu ilişkiler bu zaaflar Seni yiyip bitirir, seni yiyip bitirir Dirhem dirhem azalırsın. |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 21:53. |