SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivasspor'da kişisel hatalar kaybettiriyor (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=31279)

SivasSpor.Com 14.02.2011 12:49

Sivasspor'da kişisel hatalar kaybettiriyor

[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories//kadro/sivas-trabzon-2.jpg[/IMG]

Özellikle ikinci yarıya yeni transferler ve yeni umutlarla başlayan Sivasspor'da, futbolcuların yaptığı kişisel hatalar, camiayı kara kara düşündürüyor.
Kolay gol yeme alışkanlığına son veremeyen takımda teknik heyetin radikal kararlar alması bekleniyor.

Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Sivasspor, son oynanan maçta Trabzonspor mağlubiyetiyle taraftarını bir kez daha üzdü. Ligde 21 hafta, ikinci yarıda ise 4 hafta geride kaldı. 3 -2 sona eren Trabzonspor yenilgisi sonrası 16 puanda kalan Sivasspor, bu hafta rakiplerinden Bucaspor'un Konyaspor'u yenmesiyle düşme potasına girdi.

Sivasspor, özellikle ikinci yarıya çok umutlu başlamıştı. 7 futbolcuyu kadrosuna katan kırımızı - beyazlı ekip, kolay gol yeme alışkanlığına ise çare bulamadı. İkinci yarıda oynanan maçlardan sadece Medical Park Antalyaspor ile berabere kalarak 1 puan alabilen Sivasspor, Galatasaray, Bursaspor ve son olarak da Trabzonspor'a yenilmekten kurtulamadı.

Özellikle defans bölgesinde çare olması beklenen transferler ile bazı eski savunma oyuncularının hataları, puan kayıplarında büyük oranda etkili oluyor. Öyle ki takımın geride kalan maçlarda gol yemediği sadece ligin 16. haftasında oynadığı Konyaspor karşılaşması var. Diğer 20 maçta kalesinde gol gören Sivasspor'da, ortaya konan iyi oyunun sonuca yansıtılması isteniyor.

Tehlike çanlarının çalmaya başladığı takımda, teknik heyetin radikal kararlar alarak uygulamaya koyması bekleniyor. Basit gol yeme alışkanlığına bir türlü 'dur' diyemediklerini belirten Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Çok çalışmamıza rağmen kişisel hatalara boyun eğmek zorunda kalıyoruz. Son Trabzonspor maçında da yenilgiden çok yediğimiz basit gollere üzüldüm." açıklamasını yaptı.

Bu arada önümüzdeki hafta Eskişehirspor deplasmanına gidecek olan Sivasspor'un, bu maçın hazırlıklarına bugün başlayacağı belirtildi.

(Cihan Haber Ajansı)

tavatir 14.02.2011 12:51

Cevap: Sivasspor'da kişisel hatalar kaybettiriyor

[B]Haber : Rıza Çalımbay[/B] :)

Ben yine de takımımıza güveneceğim ve destekleyeceğim. İnşallah sonu hayırlı olur.

masteraydin 14.02.2011 12:55

Ben takıma güvenmek istiyorum. ama olmayınca olmuyor dakika 85 de gol yersen cıkaqramasın. akıllı oynamak lazım eger yenemiyorsan yenilmeyeceksin.Rıza hocanın defans çözüm üretmesi lazım.

karşıyakalı 14.02.2011 12:56

kişisel hataların yanında taktiksel hatalarda dikkati çekiyor .uzun top oynamayı bırakmalıyız bence kısa ve ayaga atılan toplarla etkili olabiliyoruz artık böyle oynamamız gerektigini düşünüyorum çünki atılan uzun topların çogunu rakip alıyor .aldıgımız toplarla kısa ve dikine paslarla rakip alana ve kaleye dogru ilerlemeliyiz.son maçlara dikkat edersek rakip üzerinde baskı kurdugumuz ve gol attıgımız zamanlar kısa paslarla dikine olarak rakip kaleye yüklendigimiz zamanlardır.uzun top işi bu takıma yaramaıyor işin özeti budur bence

mishka 14.02.2011 13:01

Grosicki gibi bir adamın varsa pas yapacaksın ki etkili olabilsin. Trabzon maçında attığı gol ve Kamanan'a attırdığı gol bunun kanıtıdır.

karahisarli 14.02.2011 13:04

trabzon maci kisisel hatalardan degil hocamizin hatasindandi hizli oyunculara sahip rakibe karsi bizim yavas defansi ileri alinca maglubiyet geldi acik futbol oynayacaksan defans oyuncularin cok hizli olmali bu mac bize derslik mac oldu hocam bundan sonra daha dikkatli olursun insallah eskisehir cok dikkatli oynayip mutlak galibiyet lazim rakiplerimizin puan kaybedebilecegi bir hafta olacak

Yusuf Çevik 14.02.2011 13:04

[B]Evet.Biz düşme potasındayız ve her maçımızda çok dikkatli olmalıyız.Bu saatten sonra ben hata felan anlamam.Mutlak galibiyet yoksa düşeceğiz.[/B]

MaXiMuM 14.02.2011 13:12

[I][B]Bu maçtn Rıza Hoca'nın da çok ders çıkardığını umut ediyorum...[/B][/I]

poolat58 14.02.2011 13:13

yav rıza hocam tamam korkak oynatma takımı baskılı oynatta ki korkak oynarsak elimiz ayağımıza dolaşıyo daha kötü oluyo da defansta bu kadar ileriye çıkarılmaz ki 2-2 yapmışsın daha çekilsene geriye:mad:

GoRKi 14.02.2011 13:20

[QUOTE=poolat58;693176]yav rıza hocam tamam korkak oynatma takımı baskılı oynatta ki korkak oynarsak elimiz ayağımıza dolaşıyo daha kötü oluyo da defansta bu kadar ileriye çıkarılmaz ki 2-2 yapmışsın daha çekilsene geriye:mad:[/QUOTE]

geriye çekecek fırsat mı oldu takımı santra ve gol :((

WEZ Format +2. Şuan Saat: 00:27.