SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivasspor: Bir memleket klasiği (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=32027)

SivasSpor.Com 27.05.2011 20:56

Sivasspor: Bir memleket klasiği
 
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=28746&token=29319][img]http://resimzade.com/Show.html?i=28746&token=29319[/img][/url]

Sivasspor bu sene küme düşmemeye oynayan takımların tüm hatalarını yaptı ancak ikinci yarıdaki kıpırdanışıyla ligde kaldı.

Takım sezona Galatasaray’ı 2-1 yenerek başladığında her şey pek umutlu gözüküyordu oysa. O gün takımın belki de üç sezon önceki gibi şampiyonluk mücadelesi vereceğini umduklarında aslında sorunun Galatasaray’da olduğunu nereden bilebilirlerdi ki? Ama en iyimser taraftar bile durumun çok parlak olmadığını en geç dördüncü haftada, Trabzonspor moda tabirle “plaka yazdırıp” rakibini 6-1 yendiğinde anlamıştı. Sivas için sezon zorlu geçecekti.

Fatura dokuzuncu haftada -her zamanki gibi- teknik direktöre kesildi ve Mesut Bakkal’ın yerine kendisi de Eskişehir’den gönderilmiş bulunan Rıza Çalımbay’a şans verildi. Ve yine her zamanki gibi bir önceki dönemde disiplin sorunları nedeniyle kadro dışı bırakılan oyuncular (bu örnekte Mehmet Yıldız ve Keita) affedildi.

Biz bu filmi görmüştük...

13. haftaya kadar ikinci bir galibiyet almayı başaramayan takım, o hafta ligin flaş takımı Karabük’ü 5-1 yenerek umutları yeşertse de, düşme hattından uzaklaşmak ilk yarı itibarıyla çok zordu. Devre arasında takımdan Ceyhun, önceki senelerde Sivas’ta zaman zaman iyi işler çıkarmış kaleci Akın ve İbrahim gönderildi. Onların yerine çoğu yabancı yedi oyuncu alındı. Sivasspor, bir Süper Lig klasiği olan “küme düşme hattındaki takımların öğretilmiş çaresizliği” konusunda belki yüzüncü örnek olarak karşımızdaydı.

Yine haklarını yemeyelim, Sivasspor’lular ikinci yarıda epeyce iyi mücadele verdiler ve kaybettikleri çoğu maçı da tek farklı skorlarla yitirdiler. 25. Haftada başlanan Kayseri-Buca-Beşiktaş-Belediye galibiyet serisinden çıkan 12 puan da ligde kalma işini büyük ölçüde sağlama bağlamıştı. Takım, sonrasındaki beş haftanın dördünü –bu kez bir Rıza Hoca klasiği olan- 1-1’lik beraberliklerle geçip çıkardığı puanlarla Süper Lig’de gelecek sezonun rezervasyonunu biletlemeyi de başardı. Son hafta Fenerbahçe karşısında az kalsın şampiyonu değiştiriyor olmaları ise herhalde literatüre yarım kalmış bir Denizlispor sendromu olarak geçecek.

Bitirirken bir parantez de Kamil Grosicki’ye açalım. 1988 doğumlu bu oyuncu daha Türkiye’ye gelmeden Eurosport’un Polonya’daki ekibi bize “dikkat edin” uyarısını göndermişti bile. Haklı çıktılar. Takımın ligde kalmasında bu genç oyuncunun rolü büyük. Sivasspor’un Polonyalı’yı tutabildiği kadar uzun tutması ise lehine. Sivas’ın bu bunalımlı sezonunun en büyük artısıydı belki de Grosicki.

Seneye yine kara bulutlar...

Sivasspor bu sene küme düşmemeye oynayan bir kulübün yaptığı tüm hataları yaptı. Bunun bedelini ödememelerinin tek nedeni ise altlarındaki üç takımın aynı hataların bin beterini yapmış olması. Ancak kulüpte anlayışın değişmemesi seneye onları daha zor durumda bırakabilir. Zira düşme hattında her sene bu seneki kadar tuhaf ekipler bulamayabilirler.

[B]Eurosport[/B]

tavatir 27.05.2011 21:01

Cevap: Sivasspor: Bir memleket klasiği
 
Doğru söze ne hacet :)

sebasteia 27.05.2011 21:02

Cevap: Sivasspor: Bir memleket klasiği
 
[QUOTE=SivasSpor.Com;718835]

Seneye yine kara bulutlar...

Sivasspor bu sene küme düşmemeye oynayan bir kulübün yaptığı tüm hataları yaptı. Bunun bedelini ödememelerinin tek nedeni ise altlarındaki üç takımın aynı hataların bin beterini yapmış olması. Ancak kulüpte anlayışın değişmemesi seneye onları daha zor durumda bırakabilir. Zira düşme hattında her sene bu seneki kadar tuhaf ekipler bulamayabilirler.

Eurosport[/QUOTE]

eh artık iki yıldır bunca acıyı ızdırabı boş yere çekmiş olmayalım. seneye yine kara bulutları görmek istemiyoruz.

sivasspor'un artık avrupa kupalarında mücadele eden büyük bir kulüp olduğunu hatırlaması lazım.

Salim58 27.05.2011 21:04

Cevap: Sivasspor: Bir memleket klasiği
 
[B]Haberin sonu her şeyi özetlemiş.Gerekli transferler yapılmazsa bu sezon işimiz daha zor olacak.Rıza hocamız inşaallah bu konuda güzel çalışmalar yaparda bu kabusu birdaha yaşamayız..[/B]

HALIL 27.05.2011 21:15

Cevap: Sivasspor: Bir memleket klasiği
 
adam iyi yorumlamis bu sabah eurosporda okudum adam sivasi iyi takip etmis
sivasli herhalde

58 SiVaSıM 58 27.05.2011 21:27

Cevap: Sivasspor: Bir memleket klasiği
 
artık bu günler olmayacak merak etmeyin siz seneye bomba gibi dönecez seneye lige SİVAS DAMGASI ATACAZ !!!!!!! bu sözümü buraya not edin

58MUAMMER58 27.05.2011 21:27

Cevap: Sivasspor: Bir memleket klasiği
 
__2 YILDIR tüm sivasspor taraftarları çok korkulu rüyalar gördü,geçen yıl bizden kötü takımlar olmasa ankara bld spor düşmese belki biz düşerdik,buyılda lige iyi başlasakda devamını getiremedik,zaman zaman iyi oynasakda sonuca gidemedik,durumun ciddiyetini anlamış olacağızki,devre arasında çok para harcadık transfere ,şansımıza hepsi iyiçıktılar ,fayda sağladılar ,rakiplerimiz para harcamadılar küme düştüler,gelecek sezon bu lig çok zorlu olacak,eğer kaliteli takım kurulmazsa artık kimse bizi kurtaramaz transferlerin çok klaliteli olması gerekiyor.

terazi 27.05.2011 21:29

Cevap: Sivasspor: Bir memleket klasiği
 
Aslinda iki sezondur bu durumda olmamizin sebebi futbolcularin kendi aralarinda olan guruplasmalardan dolayi oldu muhsin hocayi yemedilermi bu arkadaslar
cok sukurku takimda uzaklastirdilar bunlarin yuzunde resmen kan isedik iki yildir

eyupk 27.05.2011 21:37

Cevap: Sivasspor: Bir memleket klasiği
 
yönetim bundan ders çıkartıcaktır şüphesiz. seneye herşeyin çok güzel gidiceğine inanıyorum.

DoomsDay58 27.05.2011 21:43

Cevap: Sivasspor: Bir memleket klasiği
 
Aynı hatalar 3.kez tekrarlanmaz heralde artık kaliteli transferlerle yolumuza sağlam şekilde devam etmemiz gerekir.


WEZ Format +2. Şuan Saat: 09:38.

Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Copyright © 2005