SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Hakemler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=51)
-   -   ERKEK HAKEMLERİMİZ NEDEN BAŞARISIZ? (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=3490)

Arif Coşkun 17.11.2005 21:42

ERKEK HAKEMLERİMİZ NEDEN BAŞARISIZ?

BAYAN HAKEMLER DAHAMI BAŞARILI ?

Türk Hakemleri Başarısız mı? Yoksa Türkiye'de hakemler başarısız mı? FİFA neden Türk Hakemlere görev vermiyor?Bu sorulara verilecek cevaplar tartışılır elbette ama kaç sezondur ligimizin gündeminden düşmeyen soruları bunlar...

Türk Hakemleri elbette hatasız değil,hatta yaptıkları hatalar,kararın aleyhine olan takımın kaderini değiştirebiliyor.Bu hatalar polemik konusu oluyor zaman zaman gündem belirliyor.
Acaba Türk hakemleri bu hataları nasıl yapıyorlar ,dünyada da böylemi?,avrupada ki hakemler daha mı yetenekli?Avrupa'dan hakem getirsek nasıl olur? sorular sorular sürekli sorular akla geliyor birçok cevap çıkıyor ama sorun çözülmüyor.Bu dönence içinde Türk hakemlerinin yeteneksiz veya kötü niyetli olduğunu bile düşünebiliyoruz ama Türkiye'de hakemliğin zor olduğunu kimse aklına getirmiyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde futbol kulvarında olağanüstü bir baskı olduğunu ,Türkiye'ye gelmiş olan futbolcu,teknik direktör,rakip takım oyuncuları her zaman dile getirmişlerdir.Örnek çok var; Fenerbahçe'yi 2 yıldır şampiyon yapan Daum,oynadığı maçların çoğunda Fenerbahçe'ye hayat veren Alex De Souza ,Galatasaray'a inanılmaz başarılar yaşatan Fatih Terim,klüp tarihinde en çok gol atan Hakan Şükür,Beşiktaş'a gelen ünlü teknik direktör Del Bosque,avrupa'da 20 milyon dolara yakın bir paraya Valencia'ya transfer edilmiş futbolcu John Carew vs. örnek o kadar çok ki yazımın tamamını alabilir.Kısacası Türkiye'de futbola aç olan ateşli taraftar kitleleri ve İtalyan medyasıyla baskı konusunda yarışır olan medyamız futbolda ki büyük baskının 1 numaralı faktörleri aslında...

Hakemlerin masum olduğunu kesinlikle kimse iddia edemez,çünkü hataları bariz şekilde, aldıkları notlardan ve bağlı bulundukları kurum (MHK) tarafından zaten kabul ediliyorken hakemlerin masum olduğu kabul edilemez ama üstlerinde olan müthiş baskıdan ötürü de tek suçlu hakemler denilmemeli...

Tam Türk Hakemlerinin çok tartışıldığı,FİFA'nın Türk hakemlerinin kötü kararlarından dolayı maçlarda görev vermiyor denildiği bugünlerde,size bir hakemimizden söz etmek istiyorum.Bu hakemimiz hemde bir bayan ve FİFA tarafınfan Uluslarasası müsabakalarda görev alıyor.

Fatma Akkurt… 11 yıldır FIFA’ya bağlı olarak futbol hakemlik yapıyor. 2001 yılından beri ABD’de ki futbol maçlarında görev alıyor ve maç yönetiyor.

Amerikalıların kendisine taktığı 'Harika Hakem' lakabı onun kalitesini belli ediyor, zorlu maçlar yönetiyor ve başarılı da bulunuyor. Başarılı hakemimiz Fatma Akkurt'un Amerika'da ki Türk Gazetesi USA Türkish Times'a verdiği röportajı sizlere aktarıyorum.

USATT: Hakem olmak küçükken de hayaliniz miydi?
FA: Hayalim kendi dalımda dünya çapında sporcu olmaktı. Hakem olmak hiç aklıma gelmedi. Sadece atletizm müsa-bakalarını izlerdim. Televizyon seyrederken anneme “ben bundan olacağım” derdim ama adını bilmezdim ne olacağımın.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 09:38.