![]() |
Sakıncalı (!) Pankart...
[B]Sivasspor taraftarlarının Galatasaray maçında tribünde açtığı ve üzerinde "Sultan şehrin kral çocukları" yazan pankartın içeri alınması problem oldu.
Emniyet yetkilileri, henüz anlaşılmayan nedenden dolayı sözkonusu pankartı uzun süre bekletti. Başkan Mecnun Otyakmaz’ın devreye girmesinin ardından pankart içeri alındı. Şimdi taraftarlar soruyor "Bu pankartta ne gibi aykırı bir durum var da güçlük çıkarıldı?” Hürdoğan [IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=13816&token=75269[/IMG] Bu pankartta, 2009 yılının Ekim ayında (Sivasspor-Antalyaspor), İzmir'den gelen ve sitemizin İzmirliyiğidolarının pankartı da "sakıncalı" damgası yiyerek içeri alınmamış idi.[/B] |
Cevap: Sakıncalı (!) Pankart...
Ben artık iyice kanaat getirdim. Herşey Sivas'lıyı sindirmek için yapılıyor. Rallim 58'in dediği gibi Ekim 2009 yılındaki Sivas-Antalya maçında pankartımızın içeri alınmaması, maç çıkışı paçavra gibi bize iade edilmesini hiç unutmuyorum. O olaydan sonra bu hafta Sivas-G.Saray maçındaki pankart olayının üstüne içeri girdiğimizde meşale yakılmaması vs. vs. kaç sefer anons yapıldı ve maç başladı oyunun ilerleyen dakikalarında İT G.Saray taraftarları nasıl içeri soktularsa (münasip yerlerinde sakladılar herhalde) meşale yaktılar. Her şey mi Sivas'a, Sivas'lıya yasak anlamıyorum, çözemiyorum.
[B]ALLAH rızası için artık şu taraftara kulak verin[/B], sesimizi duyun, sahip çıkın ki taraftar kaybetmeyesiniz. Artık Başkan mı sahip çıkar? Yönetim mi? Vali mi? Sahip çıkın da kan kaybetmeyelim. Taraftar yapılanlardan şikayetçi ve tribünden, staddan kaçıyor, yerine gelirse seyirci geliyor. Sonuç ortada SİVASSPOR'u ateşleyen tribünler yok. Bunu, bu maçta bir kez daha gördük. |
[B]Bu konuya değinen başta Abdullah abi olmak üzere bu konuyu açan kişiyede ayrıca teşekkür ediyorum..
Bu pankartı Yiğido Gençlik Grubu olarak içeride kırmızı kartonlarla birlikte güzel bir görüntü olması açısından stadyumda açmak için biz hazırladık. Gerçekten pankartın içeri alınması bir hayli zor oldu.. Grup liderimiz Mesut Daştan yönetimle görüşmek zorunda kaldı ve sağolsun başkanımız ve yönetimimiz arkamızda durarak pankartın içeri alınmasına yardımcı oldular. Şimdi Sivas Emniyeti'ne soruyoruz Türkiye'nin her yerinde her türlü pankart serbestte bir Sivas'ta mı yasak..? Kim bunlar neyi kaşımak istiyorlar gerçekten gruptaki kardeşlerimizin sağduyusu sayesinde herhangi bir olay çıkmadı.Bu da kulübümüzün menfaatleri içindir.Biz grup olarak bu tür kaşımaların önüne geçmek için sağduyulu davranışımızı segilemeye devam edeceğiz.Ama şunuda söylemek istiyiyorum ki kimse Sivasın Sivaslının sabrını ölçmeye kalkmasın..!![/B] |
Bu maçta içeri alınmak istenmeyen pankartlar [B]''Sultan Şehrin kral çocukları''[/B]diğeri ise
[B]''Dayan Ankaragücü dayan''[/B]yazıyormuş bu sakıncalı bulunmuş bunların neresi sakıncalı anlayamadım. Bu maçta Galatasaray tribünlerinde yakılan meşaleler nasıl yasak kapsamına girmedi içeri alındı oda ayrı bir konu. Ayrıca İzmirliyiğidoların pankartı da alınmamıştı ona bizzat şahit olmuştum yok efendim pankarta izin alacaksınız ana girişe götüreceksiniz orada gerekli inceleme yapılacak uygun görülürse alınacak vs.vs sonunda pankartı bıraktılar maç çıkışında tekrar aldılar. Bu kadarda olurmu demeyin başka illerde olmasada Sivas'ta malesef oluyor.. |
Stat içerisinde diyalog olmuyor sanırım. Kardesim mac saatinde taraftar içeri girerken turnike baslarında neden yöneticiler olmazki. Orda cakılı kalıp beklesin demiyoruz. Ama insan bir dolasmazmı neler oluyor diye. Bu nasıl birseydir anlaması cok zor. Kayserililer bile nasıl pankart hazırlayıp sokuyolar. İzmirli Yigidolar Sultan Şehrin Kral Cocukları Dayankaragücü yazılı pankartlar alınmıyor. Ben gene diyorum Sivas tarafı efendi temiz yürekli saf misafirperver oldugu için böyle davranılıyor. İllaki olay cıkartacan bagıracan kavga edeceksin. Bunların hepsi ulusal medyaya düsecek. Bütün kanllarda bunlar konusulacak ondan sonra serbest olacak sanırım. Bunların anladıgı dil aslında bu. Ama genede sakin olup konunun baska türlü cözümlerle sonuclanmasını beklemeliyiz.
|
[b]:mad:nedense heryerde serbest olan kurallar en katı şekilde sivasta uygulanıyor yasaklanıyor benim hemşerilerim :mad: 600 km yoldan takımlarını desteklemek için gelip içeri davul tokmağını davulu bayrağını pankartını sokamazken başkaları bando takımıyla mehter takımıyla elbombası gibi duman mesalesiyle mızrak gibi bayrak sopasıyla hertürlü bayraklarla girebiliyor bu işte işgüzarlık var yada emniyet sivaslılara terörist muamesi yapıyor başka izahati yok bunun [/b]:mad:
|
harbıden her konuda gerıyız bızım sehrımıze yakışmıyor boyle ufak işler
|
Emniyet taraftstı sindirmek için herşeyi yapıyor buna emim olun,ulan stadyum bayrakla pankartla güzeldir:mad::mad::mad:
|
Her takim istedigi seyleri yapiyor bizim taraftarlarimiza gelince hic duyulmayan yasaklar ortaya cikmaya balisiyor, ondan sonra da taraftar felan gelmiyor diye soyliyorlar:mad::mad:
|
Herşeye bir bahane...
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 18:35. |