SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   İşte Sivas Arena (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=35402)

SivasSpor.Com 11.01.2013 09:04

İşte Sivas Arena

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=39019&token=21362[/IMG]

Yapımına bir süre önce başlanan ancak kış mevsimi nedeniyle ara verilen 25 bin kişilik Sivas Arena stadı 130 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor.Gerek son teknolojik imkanlar kullanılarak yapılmasıyla,gerekse görüntüsüyle Sivaslı’ları oldukça heyecanlandıran yeni stad 2014 yılının sonlarına teslim edilecek.

Sadece Türkiye’nin değil,Avrupa’nın sayılı modern statlarından birisi olacak yeni Sivas Arena stadının bazı özellikleri şöyle;

-Doğalgaz yakıtlı, radyant ısıtıcılar tribünler ( tribün çatısına ) üzerine asılarak tribün ısıtması sağlanacak.
-Stadyum tribünleri çift katlı yapılacak.
-Açılır-Kapanır koltuklar olacak.
-Yağmur ve kar suyu toplanıp yeraltındaki depolarda tutulacak.Depoda biriktirilen su çimlerin ve çevredeki yeşil alanların otomatik sulama sisteminde kullanılacak.
-Saha alttan ısıtmalı olacak.
-54 Tane loca olacak.
-Stadyum her türlü UEFA standardına uygun olarak projelendirilmiş. Restoranlar, büfeler, panaromik stüdyo, mescitler, revir , engelli WC leri, kulüp ağırlama ve misafir ağırlama bölümleri, basın odaları gibi.
-Stadyum çatısındaki güneş panelleriyle kendi elektriğini üretecek."Güneş Fotovoltaik Elektrik Sistemi" olarak adlandırılan sistemle en az 15 kWp güc üretebilecek. Güneş panelleri kuru,nemli veya aşırı soğuk ya da kurak ortamlardan etkilenmeyecek.
-Stadyuma minimum 50 m2 lik skorboard takılacak.( videoboard )
ÖRNEK:Kayseri Kadir Has - 69m2
İstanbul Kadıköy - 44 m2
Amsterdam Arena - 50m2

Hürdoğan

yerliturkuaz 11.01.2013 09:20

Cevap: İşte Sivas Arena

[B]Proje ne kadar güzel ne kadar mükemmel olursa olsun kapasite 25 bin olunca kimsenin içine sinmiyor kabullenemiyor arkadaş...[/B]

PETKOVİC 11.01.2013 09:27

başbakan 33 bin diye bağırdı 25 e düşünce sesi bile çıkmadı. şimdi gelir seneye belediye seçimlerine yeniden 33 yaparız der artık

SenSetik 11.01.2013 09:29

sabırsızlıkla bekleyeceğim bitmesini...her ne kadar kapasitesi bizim istediğimiz kadar olmasa da yinede kış aylarında bile sıcak ve konforlu biçimde maç seyretmek fikri beni heyecanlandırıyor...

Murat ARICI 11.01.2013 09:31

15 bin kişilik stadı doldurmuyor 25 bin kişi neyimize yetmeyecek

silverli 11.01.2013 09:34

önemli olan doldurmak değil.günün şartlarına uygun modern bi stada kavuşmak.şuankı stadda bir lavabo bile yok doğru düzgün.kantin yok.otopark yok.
tek sorun 33 bin. bu saatten sonra yapacak bişe yok..
hayırlı uğurlu olsun..

Cley 11.01.2013 09:36

Kapasitesi artırılabilir olması güzel. Bittiğinde bize düşen görev tribünleri tıklım tıklım doldurup, bu stadyum bize yetmiyor mesajı vermek. 4 Eylüldeki gibi 7000-8000 ortalamamız olursa kapasite icin bisey diyemeyiz.

izmirliyigido 11.01.2013 09:44

[B]Kapasite[/B] zaten canımızı sıkan tek olay. Halen bende 33 bin olmamasını kabullenemiyorum. Bence [B]stadın yeri[/B] çokta [B]uzak falan değil[/B] yeri.

Ama hepsinden önemlisi, [B]çevre düzenlemesi[/B]. Yani, [B]otopark[/B] sorunu olup olmayacağı, stada [B]giriş ve çıkış kolaylığının[/B] olup olmadığı, [B]turnike[/B] ve kapı sistemi, etrafında [B]alış veriş[/B] yapılacak yerlerin olup olmaması dahası bir [B]AVM ve OTEL[/B] olup olmadığı, restaurantların olup olmadığı, yöresel [B]Sivas köfte salonumuzun[/B] olup olmadığı.

İşte esas bu çevre düzenlemesi olursa stad, [B]Spor ve Sosyal Kompleksi[/B] olur. 33 bini o zaman unuturuz.

.

mucahit_58 11.01.2013 09:59

bende 33bini asamayanlari anlamiyorum, eger avrupa kupasi maclarina engel degilse.. hali hazirda ki stadimizi 3 buyuklerin maclari haric dolu gormedim :) cekirdek cumhuriyetlilere hic girmiyorum bile :)

Ben bir Sivasli olarak insallah biterse bu yapilacak stad icin cok mutluyum sonunda konforlu guzel gorunen, dunya standartlarinda hatta haberde yazdigi gibi avrupanin bir cak stadindan daha iyi bi stadimiz oluyor sukretmek gerek..

alaattin 5858 11.01.2013 09:59

hepsi iyi güzelde arena nedir ya boğa güreşimi yapılacak kimin aklına geldi kim arena adını koydu SİVAS ERMEYDANI koysalardı çok daha iyi olurdu hiç diyilse
bizleri çağrıştırırdı

WEZ Format +2. Şuan Saat: 23:42.