SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivasspor ve Cicinho (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=37377)

SivasSpor.Com 02.01.2014 08:41

Sivasspor ve Cicinho
 
[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=43190&token=35492[/IMG]

SüperLig'de tamamlanan ilk yarının topla oynama verileri ülke futbolunun karakteristiğini ortaya koyuyor. Sezonun ilk on yedi haftasının istatistiksel analizi, geçmiş sezonlarda olduğu gibi yine skora göre biçimlenen, orta alan ağırlıklı ve hücum organizasyonu ile verimliliğinde sorunları olan bir oyun tarzına işaret etmekte.

SüperLig'in ilk yarısında yaklaşık 180 bin kez topla oynandı. Tüm bu hareketler incelendiğinde, takımlar için topla oyun merkezinin defansif orta alan oyuncularınca kontrol edilen saha parçası olduğu görülüyor. Takımlar topla oynamalarının % 55'ini kendi yarı alanlarında, % 45'ini ise rakip alanda gerçekleştirdiler. Topla yapılan hareketlerin % 30'u savunma bölgesinde, % 47'si ise orta alanda olurken, hücum bölgesi kullanım oranı % 23'te kaldı.

[B] Ligin ilk yarısında topla en çok oynayan beş takım Beşiktaş (11,243), Eskişehirspor (11,197), Fenerbahçe (10,981), Galatasaray (10,979) ve Sivasspor (10,831) olurken, topla en az buluşan takımlar da Karabükspor (8,800), Kasımpaşa (8,896) ve Erciyesspor (9,047) olarak ortaya çıktı. [U]Sivasspor'lu Cicinho (1,340),[/U] Galatasaray'lı Selçuk İnan (1,243), yine Sivasspor'lu Chahechouhe (1,223), Beşiktaş'lı Fernandes (1,180) ve Eskişehirspor'lu Diego (1,173) ilk yarının topla en çok oynayan beş oyuncusu oldular.[/B]

Bütün topla oynamaların % 86'sı topa sahip olan takımdan, % 14'lük bir bölümü ise rakip atağına yapılan defansif müdahalelerden geldi. Ancak veriler, SüperLig'de atak oynama motivasyonunun o anki skordan fazlasıyla etkilendiğini gösteriyor. Berabere geçen süreler düşüldüğünde, yenik durumda oynayan takımların topa sahip olma oranı % 53 olurken, hücum bölgesinde topla oynamaların % 57'si de yine yenik oynayan takımlardan gelmekte. Maç içinde o anki skora göre sıkça değişen oyun tarzları, SüperLig takımlarının yerleşik bir oyun anlayışı ve taktik istikrar sergilemelerini de engelleyen bir unsur olarak öne çıkıyor. Bu sezonun verilerine göre, takımların savunma bölgelerinde oynama oranları yenik durumdan galip duruma geçince % 44'lük bir oranla artıyor.

Ligde ilk yarı topla yapılan bütün hareketlerin % 60'ında top takım arkadaşına pas olarak aktarılmaya çalışıldı, pasların % 86'sında başarı sağlandı. Bu veriler ışığında gerek pas yaparak oynama oranı, gerekse pas isabet yüzdesi önemli Avrupa liglerinin altında görünüyor.

Geçmiş yılların istatistikleri pasa dayalı oyunun başarı için yeterli olmadığını da göstermekte. Geçen sezon pasla oynama oranı en yüksek takım Galatasaray şampiyon olmuş, ancak bu istatistiğin üst sıralarındaki Mersin İ.Yurdu küme düşmüştü. Uluslararası liglerin verileri, pas yaparak oynamada başarı getiren kriterin öncelikle pasa dayalı organize oyunun hücum bölgesinde gerçekleştirilmesi olduğunu gösteriyor. SüperLig'de ise pas yaparak oynama oranı rakip kaleye yaklaşıldıkça önemli ölçüde düşüyor. Orta alanda pasla oynama oranı % 73 olan SüperLig'de hücum bölgesinde pas yaparak oynama oranı % 51'e gerilemekte. Her ne kadar rakip savunmaya karşı bu oranın bir parça düşmesi normal olsa da, veriler SüperLig takımlarının gole organize paslar yerine bireysel girişimler ya da rastlantısal toplarla gitmeye çalıştığını ortaya koyuyor.

tavatir 02.01.2014 09:34

Cevap: Sivasspor ve Cicinho
 
Takımı taşıyor resmen. Bu sene Cicinho gelmemiş olsaydı tamamen farklı bir durumda olabilirdik belki de.

Ferhat06 02.01.2014 11:13

Cevap: Sivasspor ve Cicinho
 
Sağbek pozisyonunda oynayıp bir takımın oyun düzenine bu kadar katkı yapan bir adamı ilk defa gördüm.

aozdemir 02.01.2014 11:29

Cevap: Sivasspor ve Cicinho
 
her maça aynı ciddiyetle çıkması çok önemli.

58Sivaslilar 02.01.2014 12:56

Cevap: Sivasspor ve Cicinho
 
Cicinho Soguk kanli tercübeli oyun kurucu bir yetenek kaliteli performansina diyecek yok böyle 2 yada 3 adamimiz daha olsa bize kimsenin gücü yetmez:confused:

58sinan58 02.01.2014 12:57

Cevap: Sivasspor ve Cicinho
 
işini layıkıyla yapan tam bir profesyonel

ihtiyar yiğido 02.01.2014 13:35

Cevap: Sivasspor ve Cicinho
 
Cicinho kendini futbola adamış işini seven, istikrarli takıma güven veriyor tecrübesi ve kalitesi tartışılmaz

58megayigido 02.01.2014 14:30

Cevap: Sivasspor ve Cicinho
 
Sen nasil bir adamsin la cici ..

KIZILCAN 02.01.2014 15:02

Cevap: Sivasspor ve Cicinho
 
Hangi mevkiye koysan layıkıyla oynar.Boşuna iyi takımlarda oynamamış.Genç futbolcuların yerinde olsam Ondan çok şey öğrenmeye çalışırdım.

Rallim58 02.01.2014 15:03

Cevap: Sivasspor ve Cicinho
 
[B]Cicinho'dan ders alacak çok futbolcu var çook...

Her müsabaka aynı ciddiyetle oynayan "profesyonek futbolcu" tanımını yapmaya gerek yok. Cicinho'ya baksınlar yeter...[/B]


WEZ Format +2. Şuan Saat: 23:05.

Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Copyright © 2005