SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Avrupa Kupalarına Katılacağız (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=37934)

SivasSpor.Com 22.05.2014 09:45

Avrupa Kupalarına Katılacağız

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=44187&token=17411[/IMG]

Sivasspor İkinci Başkanı Erdal Sarılar, takımın UEFA'ya katılacağını belirterek, "Bizim durumumuzla ilgili incelemeyi UEFA'dan istedik. Sivasspor hak ettiği Avrupa Ligi'ne katılacaktır" dedi.

Sivasspor İkinci Başkanı Erdal Sarılar, basına yansıyan Sivasspor'un şike soruşturması nedeniyle Avrupa kupalarına katılamayacağı yönündeki iddialarla ilgili DHA'ya açıklamada bulundu. Böyle bir gelişmeyi beklediklerini anlatan Sarılar, şöyle konuştu:

"Daha önce CAS'ta görüşülen davalarda Sivasspor şike konusunda suçsuz bulundu. Bu sezon UEFA lisansı için başvuru yaptığımızda, Sivasspor olarak Türkiye'deki şike soruşturmasından geçtiğimizi, federasyondan da bir ceza almadığımızı belirttik. Avrupa Ligi'ne sorunsuz ve temiz katılmak için durumumuzla ilgili gerekli inceleme yapılmasını istedik. Bu süreçte CAS'tan çıkan kararı da UEFA'ya ilettik. Bu süreçten bir şey çıkacağını sanmıyorum. Bizimle ilgili olarak soruşturmada zaten şu ana kadar netleşmiş hukuki bir karar da yok. Türkiye'de yeniden yargılanma da gündemde. Bütün bunları göz önüne aldığımızda Sivasspor hak ettiği Avrupa kupalarına katılacaktır."

DHA

astaravisa 22.05.2014 09:49

Cevap: Avrupa Kupalarına Katılacağız

Bu süreçte CAS'tan çıkan kararı da UEFA'ya ilettik. [B]Bu süreçten bir şey çıkacağını sanmıyorum.[/B]

cümleler böyle yuvarlak kurulunca moralim bozuluyor.

[B]Bu süreçten bir şey çıkmayacak.[/B] diyebilmeliydi

DOGU_BEY 22.05.2014 14:13

[B][QUOTE=astaravisa;910193]Bu süreçte CAS'tan çıkan kararı da UEFA'ya ilettik. Bu süreçten bir şey çıkacağını sanmıyorum.

cümleler böyle yuvarlak kurulunca moralim bozuluyor.

Bu süreçten bir şey çıkmayacak. diyebilmeliydi[/QUOTE]

BU SÜREÇTEN BİR ŞEY ÇIKMAYACAK... açık ve net, süreç sonuçlanınca bakalım neler diyeceksiniz???[/B]

hukukçu58 22.05.2014 14:41

Bir hukukçu olarak konuyu biraz araştırdım.Öncelikle şunu belirteyim fenerbahçe şike yaptığı için değil,uefaya temiziz raporu gönderdiği için aldı.Uefa avrupa kupalarına katılacak takımlardan son 5 yıl için hiçbir şaibeli işe bulasmadıklarına,temiz olduklarına dair bir bildirim istiyor,fenerbahçe buna aykırı davrandı ve cezayı aldı.Kanaatimce Sivassporumuz hakkındaki bu incelemeyi uefa resen değil kulüpten gelen talep üzerine başlattı.Bence Sivasspor doğru olanı da yaptı, yoksa sonumuz fenerbahçe gibi olabilirdi.Diğer bir meseleye gelirsek,CAS ın başkanımız hakkında beraat kararı verdiği söyleniyor,eğer durum söylendiği gibi ise hiçbir sıkıntı yok kulüp ceza almaz.Diğer bir mesele ise yargıtayın kararı,bilindiği üzere yargıtay yerel mahkemenin başkanımız hakkında vermiş olduğu kararı bozdu.Kararın aslı elimde yok ama kamuoyundan ulaştığım kadarıyla,yerel mahkemenin kararı,verilen cezanın ertelenmemiş olması gibi usulü sebeblerle bozulmuş yani deliller ve mahkumiyet sabit görülmüş.Eğer uefa yargıtayın kararını nazara alır ve ona göre karar verirse sıkıntı doğabilir.Benim kanaatime göre ceza almama olasılığı alma olasılığına göre daha yüksek.Saygılar.

:cool: 22.05.2014 19:53

Erdal Sarılar bu süreçten bir şey çıkacağını sanmıyorum demişse kesin Avrupa'dayız zaten.

hukukçu58 23.05.2014 10:16

[QUOTE=hukukçu58;910216]Bir hukukçu olarak konuyu biraz araştırdım.Öncelikle şunu belirteyim fenerbahçe şike yaptığı için değil,uefaya temiziz raporu gönderdiği için aldı.Uefa avrupa kupalarına katılacak takımlardan son 5 yıl için hiçbir şaibeli işe bulasmadıklarına,temiz olduklarına dair bir bildirim istiyor,fenerbahçe buna aykırı davrandı ve cezayı aldı.Kanaatimce Sivassporumuz hakkındaki bu incelemeyi uefa resen değil kulüpten gelen talep üzerine başlattı.Bence Sivasspor doğru olanı da yaptı, yoksa sonumuz fenerbahçe gibi olabilirdi.Diğer bir meseleye gelirsek,CAS ın başkanımız hakkında beraat kararı verdiği söyleniyor,eğer durum söylendiği gibi ise hiçbir sıkıntı yok kulüp ceza almaz.Diğer bir mesele ise yargıtayın kararı,bilindiği üzere yargıtay yerel mahkemenin başkanımız hakkında vermiş olduğu kararı bozdu.Kararın aslı elimde yok ama kamuoyundan ulaştığım kadarıyla,yerel mahkemenin kararı,verilen cezanın ertelenmemiş olması gibi usulü sebeblerle bozulmuş yani deliller ve mahkumiyet sabit görülmüş.Eğer uefa yargıtayın kararını nazara alır ve ona göre karar verirse sıkıntı doğabilir.Benim kanaatime göre ceza almama olasılığı alma olasılığına göre daha yüksek.Saygılar.[/QUOTE]

Yazdıklarıma paralel bir yazı : [url]http://www.aksam.com.tr/spor/sivassporu-korcan-yakacak/haber-310064[/url]

tekdoktirin 23.05.2014 11:17

işallah işi gevşek tutmayın bir zahmet de avrupaya gidelim sarılar efendi

ihtiyar yiğido 23.05.2014 15:36

[B][I]İşi şansa bırakmamalıyız yönetim, (CAS (uluslararası spor tahkim mahkemesinde) görev almış tecrübeli hukukçular tutarak CAS da hakkımızı en güzel şekilde aramalıyız ki, bir senelik emeğimiz, Avrupa kupalarına katılmamızdan dolayı takımın kazanacağı tecrübe ve oynayacağımız maçlardan kazanacağımız gelirlerimiz heba olmasın.[/I][/B

WEZ Format +2. Şuan Saat: 04:40.