![]() |
KPSS B HAKKINDA
Tüm yigido gardaşlarıma selamlar.
sizlerden bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. kpss b olarak kpss sinavına gireceğim ve hazırlanmaya basladım. ben yaptıgım deneme sınavlarındaki netlerimle alabileceğim puanımı nasıl hesaplayacagım. kitapçıkta formul yazıyor ama standart sapma ne demek onu bilmiyorum. beni bilgilendirir misiniz? bir saattir netten bilgi almaya calısıyorum ama bir türlü net sonuca ulasamadım. yardımlarınızı bekliyorum. bilen varsa lütfen bilgilendirebilir mi? |
-->: KPSS B HAKKINDA
Değerli hemşehrim, standart sapma soruların yapılma oranına göre kazandığı değerlik. Yani senin bunu hesaplaman ümkün değil. Doğruluğu az yapılan sorun yüksek puan getirirken, doğruluğu fazla yapılan soru düşük pua getirir. Örnek verecek olursak, Genel yetenekte sayısal 34. soru zor bir soru ve doğru yapılma oranı düşükse iyi puan getirir. Sana bir örnek daha vereyim istersen, LES sınavlarında sayıısal bölüm az yapıldığı için standart sapma puanı yüksek olur. Sözel bölümünde düşük olur. Umarım sana faydalı olmuştur . İyi çalışmalar ve başarılar.
|
teşekkürler tefar gardaş.
biraz bilginlendim. ya sivaslının sivaslıdan başka dostu olmazmıs bunu daha iyi anladım. bissürü memurluk forumlarına yazdım kimse cevaplamadı bilmiyorum diyen bile cıkmadı. hepinizden ALLAH razı olsun. |
[B]Allah yardımcın olsun,
aradım ama henuz standart sapmalar belli olmadığından puan hesaplanamıyor :rolleyes: [/B] |
[B][I][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"]Sınava girecek olan tüm kardeşlerime şimdiden başarılar diliyorum...Allah yardımcıları olsun.[/COLOR][/FONT][/I][/B]
|
başarılar diliyorum sınava gireceklere..
|
[B]Sınav yapıldı arkadaşlar :rolleyes: :rolleyes: [/B]
|
WEZ Format +2. Şuan Saat: 12:34. |