-->: Kronolojik Tarihimiz
Sivasımızın köklü tarihi olduğunu biliyor ve her zamanda gurur duyuyoruz.Ancak bu konuda bazı sıkıntılarımız olduğuna inanıyorum.Geçen yaz sivasa hem hasretimizi gidermeye hemde tatilimizi değerlendirmek için gittiğimizde çok üzüldüm.Daha fazla tarihi mekan göreceğimi sanırken bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar az yer görebildim.Sebebi ise maalesef belediyemizin yada kültür bakanlığınınmı diyeyim bu konuda hassasiyet göstermemiş olması.İnanıyorum ki sivasta henüz açığa çıkmamış onlarca medeniyetin kalıntıları çürüyüp gidiyor.Bence gereken çalışmalar yapılmalı,ve hem sivasımızın kalkınmasına yardımcı olacak güçler açığa çıkarılmalı hemde bir ulusun geçmişine ışık tutulmalı diye düşünüyorum.Diğer bi rahatsız olduğum konu ise korunması gereken tarihi kalıntılar maalesef çocuklara ve kimsesizlere oyun aracı olmuş tüketilip gidiyor.Burdan bir kez daha gerekli merciilere sesleniyorum."Lütfen değerlerimize sahip çıkalım,tarihimize ve onun simgelerine bu saygısızlığı yapmayalım"..Saygılar...
|