Merhaba sevgili Sivaslı arkadaşlar (uzun ama okuyun)
Buraya yazmamın sebebi yöneticiniz neler düşündüğümüzden haberdar olur ümidi, açıklamalarına bilimsel cevaplar vermek ve sizlerle de paylaşmak isteğimdir.
Türkiye yakın geçmişte bu tür koltuğunu dolduramayacak insanların yaptığı gafları tecrübe etti (Yaşar Yakış, Kemal Unakıtan, Aziz Yıldırım, Atilla Koç, Fikret Ünsal… Unuttuklarımı siz tamamlayın.) Yani herkes istediğini düşünür ama bazılarının sesli düşünmesi Zaralıdır diyebiliriz.
Bende Okop olarak Sivas’ın ülke futboluna katkısı olmayacağını düşünebilir rasyonel olarak illeri değerlendirip İzmir Adana Eskişehir Bursa Kocaeli Çanakkale Antalya Adana Mersin gibi gelişmiş iller süper ligde temsil edilmeli diyebilirim. Bu sadece beni bağlar. Ama koltukta oturanların açıklamaları koltuğun malikini bağlar.
Gelelim meşhur beyanatı geçersiz kılacak değerlendirme ve açıklamalarıma.
- “Manisa şehri futboldan uzak, kopuk, futbolu sevmiyor”
Efendim beyefindiler o kadar iyi sosyal gözlem yapabiliyor ki 2 gün kalınca anlayıveriyor. Ben tahmin edeyim öngörülerini maç günü şehirde konvoy görememiştir, davuluyla bağıran çağıran yoktur, stad full değildir ve sonuçta Manisalılar futbolu sevmemişlerdir. Bilimsel bir indikatör olan (nüfus/işsizlik) oranı size verir o futbol sevgi göstergesini. Daha başka alt lümpen kültürler de vardır velev ki uzamasın.
-“bir şehrin takımını paranın”
Efendim USA de futbol hiç sevilmez ama 2002 de 8. olmuşlardır. Futbolda endüstrileşme, sponsorluk, sermaye sahiplerinin ilgisi futbolu daha iyi yerlere getirmiş seyir zevkini yükseltmiştir. En son örnek Chelsea. Ha sen belki JetPA YİMPAŞ UZAN örneklerini veriyon bunları biz manisa taraftarı da biliyoruz ve sermaye-şehir-futbol başarısını sağlayacaz inşaallah.
-“ve siyasetin gücüyle”
Ben 4 yıl Erzincanda yaşadım yani şimdi hariçten gazel atan değil icraatın içinden gördüklerimi söyliyim. Yıllardır ülkenin sağ tarafı alışmış devlet eliyle yapmayı herşeyi lige çıkıp orda kalmayı bile devletten istemiş. Şimdi siz söyleyin malum bakan mı takımı için salık veren açıklamaları yapıyor yaksa meclisin başkanı mı?
“Birinci Süper Lige çıkartmanın bir alemi ve mantığı yoktur.''
Şimdi mantık kimde yok siz bana söyleyin alemin önünde. Bilgi sahibi olmadan fakir sahibi olanlar daha super lige çıkmadan super lige zara veren davranışlar sergiliyor, çıkınca neler yapacak göreceğiz. AAA super lige zarar mı dedim yani futbolumuza zarar Allah söyletti zararın hangi bireyden geleceğini.
Unuttuğum değinmediğim bişey kaldımı bilmiyorum. Holigan falan değilim Sivaslılarla sorunum yok sadece lafım Fikret Ünsal’a umarım o da okur.
Not: Geçen sezonun 2A şampiyonu düşecek nerdeyse Allah sonunuzu benzetmesin arkadaşlar.
saygılarımla
|