Sabiha Serin Nickli Üyeden Alıntı
Antalyaspor-Sivasspor maçının olduğu gün Tatil için ailemle Antalyanın Çolaklı ilçesi yakınlarında idim. Antalyaspor--Sivasspor maçının gününü iple çektim. Bu maça gidişimi ve orada yaşadıklarımı siz değerli üyelerimizle paylaşmak istiyorum.Arabasız idik, ama olsun Allah kerimdi.Ne pahasına olursa olsun bu maça gidip şöyle ağzımın tadıyla Sivasspor diye bağırıp o coşkuyu Sivasspor taraftarlarımızla paylaşmak istedim. Tek hayalim buydu.Kazanmak ve Sivas'lı taraftarlarla birlikte o maçı izlemek. Sivasspor bayrağını sallamak ve en önemlisi o maçı kazanmak.. Eşim ve ben dört vasıta ile Pazar akşamı Antalya Stadyumuna ulaşmayı başardık.Çolaklı beldesi ile Antalya bir saat, otobüsten in,münübüse ,tekrar otobüs,münübüs derken maçın başlamasına 5 dakika kala yani dokuz buçuğa beş kala biz Antalya stadının önünde kan ter içinde bilet derdine düştük.Çok yoğun bir polis kontrolü vardı.Sivaslı olduğumuzu,Sivaslılarla maçı izlemek istediğimizi kapıdaki yetkililere defalarca söyledik.Bu maçı izlemek için saatlerdir yollarda olduğumuzu belirttik.Neyse sonunda stad girişindeki görevliler elimize iki tane bilet uzattılar,aldık.Biletin nereye ait olduğunu,biletin yüzüne bile bakmadan maça yetişme telaşında kan ter içinde stada girdik.Tamda maç yeni başlamıştı.Biletler meğerse kapalı trübün içinmiş. Acele acele numaralara baktık, biran önce oturup maçı izleme telaşında idik.Bir nefes aldıktan sonra çevreme bir baktım ki hep Antalyaspor forması giymiş Antalyaspor bayraklarını sallayan Antalyaspor taraftarlarının içindeyiz.Sırtımdan buz gibi sular aktı.Ben şimdi Sivasspor gol atınca susacakmıydım.Eşime ' Ne olur kalkalım bizimkilerin yanına gidelim diye yalvardım,oda bana İmkansız,buraya zor girdik, hem biz oraya gidene kadar maçın ilk yarısı olur dedi ve gitmedi.Ama ben kahroldum.Lanet olsun neden bayan olarak dünyaya geldim diye isyan ettim.O an inanın erkek olmadığım için kahroldum.Erkek olsaydım ne yapar yapar duvarlara tırmanır yine ben bizimkilerin yani Sivasspor taraftarlarının bulunduğu tribüne giderdim.Maçı çaresiz izlemeye başladık.Antalyaspor ilk yarının başlarında bir gol atınca yıkıldım,sustum.Sonra Sivasspor gol atınca beraberlik olduğunda biraz yüreğime su serpildi.Ama ben suskun,hiç heyecan yaşamadan oturup maçı izliyordum neye yararki.Sivasspor trübününde yiğidolarımız bayrakları salladığında dünyalar benim oldu.İlk yarı beraberlikle bitti ara verildi.Eşim ve ben bu arada Sivaslıların olduğu trübüne gitmek için çırpındık ama mümkün değil almadılar bizi oraya.Çaresiz geri kapalı trübündeki yerimize gelip maçı izlemeye devam ettik. Bu arada eşime dedimki'Eğer Sivas bir gol daha atarsa vallahide billahide Sivas Sivas diye bağıracağım, haberin olsun, isterlerse buradaki Antalyasporlular beni dövsünler umurumda bile değil,daha fazla dayanamayacağim "dedim.Sanki Allah söyletti.Sivasspor Andersonun göğsüyle attığı golle 2-1 öne çıkmazmı. Seviçten deliye döndüm.Sağımdaki solumdaki Antalyaspor taraftarları Sivasspor'a yuuuuuhhhhh derken sinir oldum.Oturduğum yerden ayağa kalktım.İki elimi havaya kaldırıp,Sivas,Sivas Sivas diye nasıl bağırıyorum,sesim avazım çıktığı kadar kapalı trübünün hertarafına yayıldı.Eşim beni oturtturmaya çalışıyor,ama mümkün değil, o an herşeyi göze aldım,durmadan Sivas Sivas Heyyy diye bağırırkan,birden arkamdan bir erkek sesi aynen şöyle dedi. " Eyi eyi anladık be kadın otur yerine allah allah yavvvvvvvvvv.Hemen arkamı döndüm.'Bende o beye "Oturamam burası kamuya ait sizi ilgilendirmez,spor centilmenlik ister, yenilgiyide kabullenmeyi bilmelisiniz, burada sende oturursun,bende lütfen kibar olun " dedim. Aslında tezahuratımı tamamlayıp oturacaktım ama dedimya ben inatcı ve gözü karayım, kolay kolay korkup beni kimse sindiremez.O adamın inadına biraz daha bağırdım.Otursam " Bak korktu oturdu " diyecekler.Buda yürekli Sivaslıya yakışırmıydı.İnadımdan o kadar Antalyasporluların içinde inatla Sivas Sivas diye tek başıma bağırdım,sonra oturdum.Bu kezde önümdeki bir erkek "" Sen madem Sivaslısın o zaman onların yanına otursaydın" dedi.Eşim ve bende "" Bizim canımız burada oturmak istedi sanane dön önüne maçını izle" dedik ve onuda susturduk. Oysaki mecbur olduğumuz için oradaydık.Ama coşkulu olmama rağmen hevesim kırıldı.Maç galibiyetimiz ile sonuçlandı ama ben yaşadığım bu üzücü dakikalar beni ve eşimi çok üzdü.Onlara uymak istemedik.Hani ne derler "Sinek pis değil mide bulandırır." Sessizce stadı terkedip bizim taraftarlarımızın olduğu çıkış kapısına gittik.Onlarda sessizce dağıldılar.Gayet seviyeli bir taraftarımız vardı,onların hepsiyle gurur duydum. Sivas!tan otobüsle taraftar getirildi sanmıştık ama maalesef yanılmışız.Sadece Antalya'da oturan Sivaslılar ve Sivas'tan Antalya'ya tatil ve başka nedenlerle gelmiş olan Sivas'lılar maçı izlemeye gelmişler.Birkaç tane tanıdıklarımız vardı.Onlarda Sivas'tan Otobüsle taraftar gönderilmediğine kızıyorlardı.Fazla taraftarımız ne yazıkki yoktu.Yinede bir avuç Sivaslılar ellerınden gelen tezahüratı yaptılar.Biz Antalya otogarına zor münübüs bulup gittik.Başımdaki Yiğidolar yazılı kırmızı beyaz Sivasspor şapkamı hiç çıkartmadım. Oto gara giderken bir grup Antalyasporlu gençler bayrakları ile münübüse bindiler.Benim şapkama bakıp"Teyzemiz Sivassporlu herhalde" dediler.Bende " Evet yavrum inşallah birdahaki maçta da siz galip olursunuz sağlık olsun üzülmeyin" diyip konuyu dağıttım.Oto garda gecenin üçbuçuğuna kadar demir sandalyelerde Çolaklıdan geçecek Alanya Otüobüsünü bekledik.Gecenin üçbuçuğunda otobüs geldi ve biz yine otobüsten inip artık taksiye binip kaldığımız yere ulaştığımızda saat sabaha karşı beşbuçuktu.Eşimle birbirimize yorgun ve uykusuz gözlerle bu çektiğimiz sıkıntılı ulaşım ve uykusuzluğumuza sence değdimi diye birbirimize sorduk.İkimizde " bence değdi,bu geceki maç maceramızı hiç unutmayacağız dedik ve Sivassporun galibiyet coşkusu ve sevinci ile uyumadık bile. Ertesi gün çocuklarıma telefonda babaları benden için aynen şöyle diyor." Yahu bu anneniz ne korkusuzmuş Antalyalılar golü yemiş,stad buz kesmiş sineğin kanadının sesi bile duyuluyor, ananız oturduğu yerden fırlayıp Sivas Sivas diye bağırdı yahu diye anlattı. Saygıdeğer üyelerimiz bu yaşadığım Aıtalyaspor--Sivasspor maçının galibiyet sevincini yaşadım ya oda bana yeter.İnşallah başka Sivasspor maçlarını da görmem kısmet olur.Tüm yiğidolara bol bol galibiyet dolu futbol sezonu diliyor.Sevgi ve saygılarımı sunarken son olarak şunları söylemek istiyorum." Sivas'ın havası serttir ama insanları merttir.Sivaslı nerde ne zaman davranacağını çok iyi bilir,Yiğidolarımızda gerçek bir centilmendir.Sivasspor futbolcu ve yöneticilerimize başarılar dileğimle....
|