Tekil Mesaj Gösterimi
SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE
Alt 03.02.2007, 10:35   #19
Dağcı
Usta Yiğido

Dağcı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

99 Mesajına 134 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 913 Dağcı BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Daumen hoch SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE

Kendi köy derneğimizden örnek vereyim;

Son 3 yıldır dernek yönetimde de görevliyim. Köy derneğimizin henüz üzerine kayıtlı bir gayrimenkul'ü yok. Bu konuda dernek yönetimi olarak öncelikle bu işi bitirmek için kendi aramızda anlaştık.

2005 yılında çok görkemli bir kır gezisi düzenlendi. Eğlenceler, yarışmalar derken, konu yardım kampanyasına geldi. Mikrofonu uzattığımız insanlar, benden 500 YTL, benden 250 YTL, benden 1000 YTL diye söz verdiler. İnanırmısınız paraları tahsil etmeye gelince insanlar o kadar çok mazaret öne sürüyorlar ki, şaşırıp kalıyoruz. Vaadedilen paranın henüz %25'ini ancak tahsil edebildik...

Ayrıca; derneğe üye olan bu insanlar ne toplantılara katılırlar, ne bayramlaşmalara gelirler ne de yönetim kurulu seçimlernde oy kullanmaya gelirler. Aidatlarını bile düzgün ödemezler.

Ama dışarda, her fırsatta konuşurlar, yorum yaparlar. Destek olmuyorsunuz bari köstek olmayın da insanlar bir şeyler yapsınlar.

"Buyrun yönetime siz gelin, belki sizler daha iyi işler yaparsınız. Yok ya siz iyi idare ediyorsunuz" derler ve kenara çekilirler. Bir Allah'ın kuluda çıkıp bir liste hazırlayıp ben yönetime talibim demez. Elini taşın atına koymaz...

Bu benim köyüm'ün derneğinden bir kesit. Bu mevzular memleketimizin her yerinde aynı.

"Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur."
Muhsin YAZICIOĞLU
Dağcı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır