Alıntı:
RüStüElmaS Nickli Üyeden Alıntı
Recep gardaşımızın çok önemli bir konuya değinmdiği için, yazma mecburiyeti hissetiğimi belirtmek istiyorum.
İlk olarak ben şöyle maziyi dönmek istiyorum.
Bende gurbette Almanya' da yaşamaktayım.
Recep gardaşımın buu sorusunu ben kendi kendime yıllar önce defalarca sordum. Fakat maalesef içinden çıkamadım.
Çevreme bakıyorum, konuşuyorum, tartışıyorum. Herkes bişeyler yapmak istiyor fakat icraate gelince, destek yetersizdi.
Ortalama 8 sene önce, ben internette araştırmalara başladım. Sivas ve Sivasspor hakkında bilgiler edinmek istiyordum.
Araştırmalarımda maalesef çok az bilgi bulabiliyordum. Sivas ve Sivasspor adına sağlam bir site bulamamıştım.
Sene 2001, Sivasspor 3. ligdeydi. İlk olarak amatörce bir Sivasspor sitesi yaparak başladım bu işe. Seneler süren bir çalışmalarımız sonucu Sivasspor.com bugünkü durumuna geldi ve Sivaslıların en büyük buluşma noktası haline gelmiştir.
Taki Sivasspor 1. lige çıktığında, çok güzel tebrik mesajlarının yanında, ardniyetli kişilerin mesajlarıda beni yıldırmamıştır. Çünkü ben bu yola başkoymuştum.
Kesinlikle sürekli reklam teklifleri gelmesine rağmen, kesinlikle hiç kimseden ufak bir maddi yardım dahi almadan yoluma devam ettim.
2003 senesinde Sivasspor.com sitemizin misafir defterinde bir hemşerimiz, neden her şehrin varda bizim Sivaslıların Almanya' da bir derneği yoktur diye yazmıştı.
Bu benim çok hoşuma gitmişti ve hemen bana artı bir güç gelmişti.
Derhal çevremdeki arkadaşlara haber verdim, uzun uzun konuşup, anlaşıp bir dernek kurduk.
Böylece Almanya Sivaslılar Kültür ve Dayanışma derneğini kurmuş olduk ve derneğimiz halen Sivaslılar adına çok güzel faaliyetler yapmaktadır.
Bizlerin ve çocuklarımızın Sivas'ımızı memleketimizi unutmaması için, böylesine birlik ve beraberlik çalışmalar yapmamız gereklidir.
Maalesef bu çalışmalarımızı gören bazı ardniyetli kişiler, bu işlerin altında hep bir bir maddi ve manevi çıkar düşünerek sürekli çamur attılar.
Ama herşeye rağmen, ben yılmadım ve yılmayacağımda.
Çünkü ben herşeye rağmen iyiniyetli Sivaslıların birlik ve beraberlik içinde olacaklarına tüm kalbimle inanmış biriyim.
|
Rüştü abim inşallah biz burda ve maçlarda birlik olup bu sorunun kafamızda soru işareti bırakmasına gerek duymayacağız
Biz bu soruyu silip
cevabını kafamıza kazıyacağız
yeterki biz buna inanalımm