--->: TÜRK FUTBOLU SİZCE NEREDE
Adaşım tespitindeki puan kıyaslamı normal futbol endüstrisi olan ülkelerde en ileri seviyelerde olması anlamı taşır.
Ülkemiz ölçüsünde süper lig ikinci devre oluşan bu durum ne yazıkki;Gerçekci yaklaşımla degerlendirecek olursak İSTİKRARsız bir lig performansını gözler önüne seriyor.İstikrarsız olmasındaki kastımı detaylandıracak olursak bir hafta evvel puan sıralamasında 15. sıradaki takıma yenilen bir takım hemde evinde, bir hafta sonra 4. sıradaki takımı deplasmanda yenebiliyor.
Yukarıda verdigim örnekden yola çıkacak olursak ki gerçekten yaşanmışdır,bu İSTİKRARSIZ'lıgın bir örnegidir.
İstikrarsız bir seyir gösteren TÜRK futbolumuzda Türk hakemlerimizin verdigi leyhte ve aleyhte kararlarda örnek teşkil ediyor,keza yine bu baglamda teknikdirektörlerimizin takım kurgularınıda incelersek buna neden olarak karşımıza çıkarlar.Zira teknikdirektörlerimiz kısır hesaplar peşinde,yerine ve zamanına göre ya gazete yazarlarının veyada kulüp başkanlarının talimatları ile kadro sahaya sürmeleri bu istikrarsızlığa bir örnek olarak karşımıza çıkıyor.
Spor proğramlarında yine muhabbet tellaklığı yaparak(reyting ugruna) Türk futbol kamuoyunun zihnini allak bullak etmiş bulunmaktadırlar.
Hafta içerisinde bir hafta evvel ki bir penaltı pozisyonun tartışmasında kutup halinde ikiye bölünmüşlük,ne yazıkki onları gözlemleyen hakemlerin zihinlerinide etkiliyor ve bir sonraki hafta verecekleri kararlarda muallakta kalmalarına neden oluyor.
Ülkemiz genelinde ne yazıkki daha çagdaş futbol anlamında ileri gittigi anlamı bana çagrıştırmıyor.
İnatla ve israrla vurgulamak istiyorum ki;
-Futbol kültürümüzü daha İLKÖGRETİM çağlarından çocuklarımıza aşılamalıyız.
-Kulüpler ile egitim kurumlarını ortak çalışma platformuna çekmeliyiz.
-Geldigimiz magazin kültürün hakim olduğu şu dönemde futbolu magazin ortamından kurtarmak için Futbol Federasyonu tarafından radikal kararlar alınmalı ve hayata geçirilmesi gerekmektedir.