Tekil Mesaj Gösterimi
-->: ŞİMDİ DESTEK ZAMANI..
Alt 03.05.2007, 15:25   #20
Ensar
Yiğido

Ensar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

71 Mesajına 115 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 743 Ensar FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart -->: ŞİMDİ DESTEK ZAMANI..

Alıntı:
SivasSpor.Com Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
<!--StartFragment -->Spor medyasının duayenlerinden program yapımcısı ve sunucu hemşehrimiz Şansal B&uuml;y&uuml;ka, Sivasspor’un T&uuml;rkcell S&uuml;per Ligi’nde kalıcı olması için,Sivaslıyım diyen herkesin takıma sahip çıkması gerektiğini s&ouml;yled
<!--StartFragment --> ve ekledi “Şimdi destek zamanı”
8 Ocak 1947 Sivas’ta doğan Baba memleketi D&uuml;zce, anne memleketi Adapazarı olan Şansal B&uuml;y&uuml;ka,Sivas’ın hasretle burnunda t&uuml;tt&uuml;ğ&uuml;n&uuml ; dile getirerek “Babam Sivas’ta Orman Fidanlık m&uuml;d&uuml;r&uuml;yd&uuml ;. Sivas’ta d&uuml;nyaya geldim. Orman fidanlığında bir r&uuml;ya gibi yetiştiğimi s&ouml;yleyebilirim. Çocukluğum r&uuml;ya gibi geçti. İnanılmaz c&ouml;mert bir doğanın içinde, kışın karlar altında, atların kızakları çekerek bizi okula g&ouml;t&uuml;rd&uuml;ğ&uuml ; ve ancak filmlere konu olabilecek bir çocukluk d&ouml;nemi geçirdim. İlkokulu Ziya G&ouml;kalp İlkokulu’nda bitirdim, ortaokul son sınıfa kadar Sivas’ta okudum. Babamın tayini nedeniyle ortaokul son sınıfta Adapazarı’na geldim.
Adapazarı’na geldiğimde o d&ouml;nem tem ve otobanlar yoktu. Şehirlerarası otob&uuml;sler Adapazarı’ndan geçip giderdi Sivas’a. Sivas’a giden otob&uuml;sleri seyrederdim durup. Hasret giderirdim, Sivas’ın bende çok &ouml;zel bir yeri vardır.
SİVAS’A GİDEN OTOB&Uuml;SLERİ HASRETLE SEYREDERDİM
Babası Sivas’ta Orman Fidanlık M&uuml;d&uuml;r&uuml; iken d&uuml;nyaya gelen spor programı yapımcısı ve sunucusu Şansal B&uuml;y&uuml;ka, “Sivas g&ouml;z&uuml;mde, burnumda, içimde, y&uuml;reğimde her yanımda t&uuml;t&uuml;yor. Babamın tayini nedeniyle Adapazarı’na geldiğimizde Sivas΄a giden otob&uuml;sleri seyrederek hasret giderirdim. Sivas΄ın bende çok &ouml;zel bir yeri vardır” dedi.
Lig TV΄de yayınlanan Maraton Programı΄nın yapımcısı ve sunucusu olan Hemşehrimiz Şansal B&uuml;y&uuml;ka çok &ouml;zel açıklamalarda bulundu. Y&ouml;neltilen soruları cevaplarken zaman zaman duygulanan B&uuml;y&uuml;ka, Sivaslılara mesajlar verdi.
SİVASSPOR’UN M&Uuml;THİŞ ÇIKIŞI VAR
B&uuml;y&uuml;ka “Sivasspor’un &ouml;zellikle son bu ikinci yarıda m&uuml;thiş bir çıkışı var. Lige geldiğinden bu yana da çok istikrarlı bir yapısı var Sivas takımının. Kaldı ki Sivas kara kışların geçtiği, şartların k&ouml;t&uuml; olduğu bir il. Sivasspor lige geldiği ilk yılda uzunca bir s&uuml;re sahasının onarımı nedeniyle dışarıda oynamak zorunda kalan bir takım. B&uuml;t&uuml;n bunlar Sivas’ı rotadan çıkartabilir, geldiği yere geri g&ouml;nderebilirdi. Kabul edelim ki Sivas ciddi biçimde istikrarlı ve gerçekçi y&ouml;netiliyor. Ekonomik paralarla iyi transferler yapılabiliyor. Bunda başkanın İstanbul çevresi, &ouml;zellikle menajerlikten hocalığa gelen B&uuml;lent Uygun’un futbolun içinden yetişmiş olması, T&uuml;rkiye’yi tanıması, piyasayı tanıması iyi bir b&uuml;t&uuml;nl&uuml;k sağlamaları, bug&uuml;n Sivas’ı bu noktada tutuyor.
B&Uuml;LENT BİR NUMARA HOCA
Sivasspor Teknik Direkt&ouml;r&uuml; B&uuml;lent Uygun ile ilgili de g&ouml;r&uuml;şlerini dile getiren Şansal B&uuml;y&uuml;ka “B&uuml;lent Hoca T&uuml;rkiye’nin çok &uuml;st d&uuml;zey bir golc&uuml;s&uuml;yd&uuml;, futbolcusuydu. Menajerlik d&ouml;neminde de, &ouml;yle sanıyorum ki y&ouml;netim biçimi açısından eksiyi-artıyı, fazlayı-eksiği, yanlışı her şeyi g&ouml;rd&uuml;. İşin başına geldiğinde de kendisi o g&ouml;rd&uuml;ğ&uuml; eksiği gidermeye çalıştı, fazlayı da dengelemeye çalıştı. Yani bug&uuml;n bakarsanız Turkcell S&uuml;per Ligi’nin en başarılı bir iki hocasını say deseniz, birinde B&uuml;lent Hocanın ismini vermek durumundasınız.
Bir konuyu hatırlatmakta da fayda g&ouml;r&uuml;yorum. Ben Sivasspor’a Sivaslının fazlaca sahiplendiğine inanmıyorum. Fazlaca sahiplenen, kabul edelim ki başkanı var, onun dışında da birkaç tane Sivasspor g&ouml;n&uuml;ll&uuml;s&uuml ; var. Ben çektikleri ekonomik sıkıntıları da biliyorum. Bu kadar ekonomik sıkıntıya rağmen bu istikrarı s&uuml;rd&uuml;rebiliyorlars a y&ouml;neticilik adına, hocalık adına onları kutlamak lazım.
SİVASSPOR’A SİVASLI SAHİP ÇIKMALI
Sivasspor’un kalıcı olması için Sivas halkının, Sivas dışında yaşayan Sivaslıların Sivasspor’a sahip çıkması lazım. Sivas’taki yerel g&uuml;çlerin, yerel kurumların-kuruluşların sahip çıkması lazım. Başka t&uuml;rl&uuml; kalıcı olamaz, başka t&uuml;rl&uuml; iz bırakamaz açık konuşalım.
Sivaslı çok kalabalık olabilir ama ses vermesi lazım. Sonuca gitmesi lazım. Sivas kalabalık ama sonuçta kul&uuml;be nasıl bir katkı oluyor. Eğer kalabalıktan gelip maç seyredip gitmeyi anlıyorsak, bu çok yararlı bir kalabalık değil. Ekonomiye katkı sağlama adına, kul&uuml;be sahiplenme adına, k&ouml;t&uuml; g&uuml;nde kul&uuml;b&uuml;n yanında olma adına bir kalabalığın olması lazım.
SİVASLILARA MESAJ
Sivas insanının nasıl olduğunu Sivasspor maçlarında b&uuml;t&uuml;n T&uuml;rkiye g&ouml;r&uuml;yor. Kaybettiği maçta bile Sivaslı rakip takımı alkışlarla g&ouml;nderiyorsa, Sivas halkının hoşg&ouml;r&uuml;s&uuml;n&uuml ; g&ouml;rmek lazım. Aşıklar, &uuml;lkenin k&uuml;lt&uuml;r&uuml;ne katkıda bulunanlar Sivas’tan çıkar. Sivas maalesef son d&ouml;nemlerde talihsiz bir otel faciasıyla, hep k&ouml;t&uuml; y&ouml;nleri ile anıldı. Kaldı ki Kurtuluş Savaşı΄nın ilk adımlarının atıldığı yerlerden biridir Sivas. Sivas k&uuml;lt&uuml;r&uuml;n başkentlerinden biridir. Bunu çok açık ve net s&ouml;yl&uuml;yorum. Son d&ouml;nemlerde bu imaj zedelenmiş, yıpranmış, yaralanmış olsa bile bu gerçeği kimse inkar edemez. O bakımdan Sivaslının kendi k&uuml;lt&uuml;r&uuml;ne sahip çıkması gerekiyor. Sivaslının kul&uuml;b&uuml;ne sahip çıkması gerekiyor. Sivasspor΄u bir futbol olayı olmaktan çıkarıp Sivas΄ın sosyal olgusu olarak d&uuml;ş&uuml;nmek gerekiyor. Sivaslı kentine ve takımına sahip çıkmalıdır. S&ouml;zle değil, uygulamayla.
SİVAS’A GELMEYİ D&Uuml;Ş&Uuml;N&Uuml;YOR MUSUNUZ?
Sivas’a gelmeyi hep d&uuml;ş&uuml;n&uuml;yorum. Sivas gezilerini maalesef hep erteliyorum. Niye erteliyorum onu da bilmiyorum. İstasyon Caddesini, Temel Tepeyi, Orman Fidanlığını inanılmaz &ouml;zlediğim yerler var Sivas’ta. Ayrıldığımdan beri 1 yada 2 sefer gittim Sivas’a. Sivas çok çok g&ouml;z&uuml;mde, burnumda, içimde, y&uuml;reğimde her yanımda t&uuml;t&uuml;yor. Sivas’a en kısa s&uuml;rede gitmeyi çok istiyorum.
T&Uuml;RK SPOR BASINDA ÇOK ETKİLİ BİR YERDESİNİZ. BU MEVKİYE HANGİ BARİDELERİ ATLATARAK GELDİNİZ?
Bu mevkiye çok çalışarak geldim. Nişanlandığım gece nişanlımı bıraktım, gittim fotoğraf çektim. Bir yılbaşı g&uuml;n&uuml;yd&uuml; ve usta isimlerden kimse işe gitmiyordu. İş acemilere ve stajyerlere kalmıştı. O g&ouml;rev bize d&uuml;ş&uuml;yordu ve o gece en az 3-4 dışar da kaldım.
İlk çocuğumun yani kızımın doğduğunda da gazetedeydim. M&uuml;d&uuml;r&uuml;m&uuml; n verdiği araba ile doğum haberini alınca hastaneye gittim. Gece-g&uuml;nd&uuml;z çalıştım, yıllarca yıllık izin yapmadım.
Eğer bug&uuml;n bir yerlere geldiysem, birincisi d&uuml;r&uuml;st olmaya çalışıyorum, ikincisi ise işime fazlasıyla sahiplendiğimi, işimden hiç çalmadığımı d&uuml;ş&uuml;n&uuml;yorum. Herhalde bu &ouml;zelliklere geldim buralara.
T&Uuml;RKİYE’DEKİ FUTBOLU NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ. TURKCELLE S&Uuml;PER LİGİ’NDEKİ GELİŞMELERE BAKIŞ AÇINIZ NEDİR?
T&uuml;rkiye’deki futbolu açıkçası Avrupa d&uuml;zeyinde bulmuyorum. Kalitemizde ciddi bir eksiklik var. Ama bu sene beni mutlu eden, Anadolu’nun futbol adına direnişe geçmesidir. Artık şampiyon adayları için Anadolu takımları çantada keklik değil. Bu yeterlimi? Bana g&ouml;re yeterli değil. &Ouml;nce İstanbul’un &uuml;ç b&uuml;y&uuml;klerinin, sonra Anadolu’nun daha da g&uuml;çlenmesi, etkili duruma gelmesi, futboldaki m&uuml;cadeleyi ve tempoyu artırmaları gerekir. Avrupa’ya oranla daha yavaş oynuyoruz, daha az m&uuml;cadele ediyoruz.
Sayin Sansal Büyüka Sizin gibi Bir Hemserinin olmasi Bizi Gururlandiriyor Sizinle gurur duyuyoruz Sivassporumuza Manavi yardimlarinizi esirgemeyeceginizden eminiz
Ensar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla