112 ACİL SERVİS.........
[size=6]Arkadaşlar dün akşam özel bir TV kanalında 112 acil servis hakkında bir program izledim.
Özellikle istanbuldaki rezaletleri gösteriyordu acil servis merkezindeki arkadaşların şikayetlerini dile getirdiler başta telefonların sapıkları ve diyer lüzumsuz arayanlar yüzünden gerçek hastalara sıra gelmiyor yanılmıyorsam günde ortalama 80 bin kişi arıyor ve bunların 74-75 bin kişisi gereksiz arayan lar gerçek ihtiyacı olan sayısı 5 bin kişi (bu rakamlar istanbul için)
Bir diğer sorun'da bana göre en önemlisi trafik, kimse ambulansa yol vermiyor halbuki burda geçen bir saniyenin bile önemi var bunu ençok yaşayan bilir.
Ben eşimi dört sene önce 23 yaşında kaybettim ve ambulans trafie takıldı ve zamanında hastaneye yetiştiremedim ve elimden birşey gelmedi. Sevgili abim tevfik abi gardaşını sivas ve sivasspor aşıgı gardaşını hastaneye yetiştiremedi neden çönkü ambulans trafie takıldı orda kaybedilen 10 dk. gencecik 33 yaşındaki gardaşımızın kan kaybından vefaat etmesine sebep oldu (Allah hepsine rahmet etsin)
Ben diyorumki arkadaşlar lütfen ama lütfen trafikdeyken ambulanslara yol verelim ve emniyet şeridini ihlal etmeyelim unutmayalımki birgün o ambulansda bizler ve ailemizden birileri olabilir......[/size]
|