--->: Off ULAN Off ! (sizi bilmem ben utanıyorum)
Emre yazın çok güzel olmuş öncelikle.. Şimdi Bu anlattıklarının oluşması bizimde bir yalı, bir gecekondu vs. gibi olmamız için zamana ihtiyaç var.. Sivas Süper lige daha alışamadı gençlerinin futbolla ilgisi var ama Tribünle bir ilgisi yok.. Ben biliyorum Bizim Gençlerimizin %80 i bize deli gözüyle bakıyor.. Hatta bi kaç muhabbette şunu duydum; Ya para verseler yin e bağırıp kendimi rezil etmem delimiyim ben.. felan gibi şeyler.. Bizim herkese önce olup gençleri tribüne almamız gerekiyor..Maça gelenlere bakarsak çoğunluğu 40 yaş üstü gibi geldi bana.. Onlarda zaten maça zar zor geliyor 40 kere düşünüyor gidip gitmesekmi diye ondan sonra karar veriyor..
Bunlar gerçekten çok gülünç bir durum.. Ben 12 yıl İzmir'de yaşadım Yalı ile çok maça gittim çokta arkadaşım var.. Onların amaçlarını sen, ben ve bizim gibi tribünde olan insanlar zaten biliyor ama bu olguyu yaşamayanlar, Tribün nedir bilmeyenler işte böyle insanlara değil Yalı 100000 kişinin aynı anda bağırdığı Lay Lay çektiği görüntüyü izletsen bile bi anlamı olmaz.. Çünkü o duyguyu hissedemez.. Şİmdi internette bazı muhabbetler oluyor Yok Biz Sivassporluyuz Biz şöyleyiz böyleyiz takımı şöyle seviyoz böyle destek veriyor felan bunların da %90 ı kolpa.. Buraya öyle yazıpta maça gelenleri gördük maratona geçip çekirdek yiyor çok insan karşıma çıktı böyle..
Mesela Bu hafta oynadığımız maç Ank.gücü maçı belki maça gelenler için bi anlam ifade etmiyo ya işte 2-2 bitti 1 puan aldık gibisinden felan diye ama bizim için çok büyük anlamı var.. Gecekondu taraftarı gerçekten profosyonel taraftar grubu nasıl olur gösterdi.. Adeta beni büyüledi.. Bu gruplardan bi kaç tane daha var.. Yalı, Tatanga, Kızılcıklı, Texas bunlar şu anda aklıma gelenler.. İnanın biz her maça gidiyoruz ve maçta golleri kimin attığını, nasıl bir futbol oynadık hiçbirini bilmiyoruz.. Sonrada eve gidip maçın özetini izliyoruz..
Sonuç olarak Burdan zaten bişey olmazda bizim Gençleri tribüne çekmemiz lazım.. Bir GFB Bir Yalı olmamız lazım ki orda bayanlar bile tribüne girip son seslerine kadar bağırıyorlar (örn. Princess OF FB ve Yalının bayanları).. Bunun içinde çeşitli afişler, ilanlar hazırlanabilir ama maça gelin fln diye değil tribün olgusunu anlatan resimlerle, yazılarla.. Bunun için ilk önce bizde birlik beraberlik olması lazım..
Haydi GençLer Tribüne..
тαяzıмızı кσρуαℓα, нαуαтıηα уαρıѕтıя ! TriBün TaYFa
|