Tekil Mesaj Gösterimi
-->: BASINDA SİVAS YENİLGİSİ..
Alt 11.11.2007, 11:12   #2
ademgoze
Usta Yiğido

ademgoze - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

215 Mesajına 367 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 958 ademgoze isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart -->: BASINDA SİVAS YENİLGİSİ..

Yazarlar / Ömer Güvenç akşam

Üstüne basa basa söylüyorum. Dün Beşiktaş’ın kaybetmesindeki en önemli faktör Beşiktaş taraftarıdır. Eğer Beşiktaş taraftarı; Sivasspor maçında bırakın futbolcuları desteklemeyi, sadece sussalardı bile Beşiktaş, bu maçı kesinlikle kaybetmezdi.

Beşiktaş taraftarı dün, Beşiktaşlı futbolcuları desteklemeye değil, kendi egolarını tatmin etmeye, Fenerbahçe ve özellikle Liverpool hezimeti nedeniyle kinlerini kusmaya gelmişler. Böyle taraftarlık olmaz. Böyle taraftara sahip olan takım maç kazanamaz. İstanbul’daki Liverpool maçında yalnız biz değil, taraftarıyla meşhur İngilizler bile Beşiktaş taraftarını övmüş, göklere çıkarmıştı.

O günkü taraftar gerçekten övülmeyi ve göklere çıkarılmayı hak etmişti. Ama dünkü taraftar ne övülmeyi ne göklere çıkarılmayı hak etti.

Beşiktaş 1-0 önde, destek bekliyor. Alkış bekliyor. Beşiktaş taraftarı ne yapıyor, yuhalıyor, ıslıklıyor. Bu taraftarlık değil. Hani, “kötü günde iyi günde diye” bir tezahüratınız vardı ya, hani nerede! Beşiktaş takımının bundan kötü günü mü olur!

İnönü’yü dolduran dünkü taraftarlar, Beşiktaş’a bu kötü gününde destek değil, köstek oldular.

Tabii bu arada, İstanbul’da Beşiktaş’ı yenen ve inanılmaz mücadele eden Sivasspor’un da hakkını yemeyelim.

1-0 mağlup duruma düştükten sonra, İstanbul’da, Beşiktaş’ı 2-1 yenmek her babayiğidin harcı değil. Başta Hayrettin, Musa ve Mehmet Yıldız olmak üzere Sivasspor takımı gerçekten alkışı hak etti. Bülent Uygun, Sivasspor’un başına tam yetkiyle teknik direktör olduktan sonra, doğruyu söylemek gerekirse kendisinden böyle bir başarı beklemiyordum..

Beni yanılttı. Bülent Hocayı ayrıca alkışlıyor, tebrik ediyorum.

Takım, iyi mücadele ediyor, oyunu çirkinleştirmiyor, takır takır top oynuyor.

Üstüne basa basa söylüyorum, dünkü Beşiktaş’ın mağlubiyetindeki en büyük rolü Beşiktaş taraftarı oynamıştır.

Taraftarlar sadece “Taraftar burada PAF takımı nerede” tezahüratlarında haklıydılar. Gerçekten sayın Başkan Yıldırım Demirören, “PAF takımını çıkaracağım” demişti. Neden sözünü tutmadı. Beşiktaş başkanı ne olursa olsun sözünü tutmalı. Tutamayacağı sözü vermemeli. Sonra insanın başına vururlar.

Maçın hakemine gelince, dört dörtlük olmasa bile, dört üçlük maç yönetti. Başta kırmızı kartlar olmak üzere çaldığı veya çalmadığı düdüklerde haklıydı.
ademgoze isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla