TRT'NİN YORUMU...sivasımıza övgü......
Dün en çok konuşulan konulardan biri hiç şüphesiz Sivasspor’un Zaferiydi. Yazılı medyanın manşetlere taşıdığı Sivasspor, görsel medyada da dakikalarca süren övgüler aldı.
25/12/2007
Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup ederek, ilk yarıyı lider kapatan Sivasspor’da yüzler gülüyor. İlk yarının son maçında 4 Eylül Stadyumunda Gençlerbirliği’ni Mehmet Yıldız’ın 2 golüyle deviren Sivasspor, günün en çok konuşulanları arasına girmeyi başardı.
Bugüne kadar yaygın medyada umduğunu bulamayan Sivasspor, bu skorla manşetlere yerleşmeyi ve spor programlarında uzun süre kendinden bahsettirmeyi başardı. Sivasspor’un sezonun ilk yarısını lider olarak kapatması Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. Gazetelerin birinci sayfalarında başlıklar şu şekildeydi.
Akşam Gazetesi: Yiğidoların İhtilali
Fanatik Gazetesi: Sivasspor Tarih Yazdı
Fotomaç Gazetesi: Ligin Kralı Sivasspor
Hürriyet Gazetesi: Lig’de İlk Yarı Lideri Sivas
Milliyet: Aslan Koltuğu Sivas’a devretti
Posta Gazetesi: Cimbom Zirveyi Sivas’a bıraktı
Radikal Gazetesi: Ligin zirvesinde Sivas Sürprizi
Star Gazetesi: Aslan’ın tahtı Sivas’ın
Vatan Gazetesi: İlk Yarının lideri Sivas
Zaman Gazetesi: Ligin ilk yarısını Sivas Lider kapattı
Yazılı medyada kendinden söz ettirmeyi başaran Sivasspor, yine televizyon kanallarında da dakikalarca süren övgüler aldı. Reyting sıralamalarında ilk sıralarda yer alan ve trt’de yayınlanan stadyum programı da yiğidoların uzun süre konuşulduğu programlar arasındaydı
Spor yazarı Ömer Üründül ve Mehmet Demirkol’un özgün yorumlarıyla yarım saat boyunca Sivasspor’un konuşulduğu stadyum programında, programı hazırlayan ve sunan Erdoğan Arıkan, Sivaslı bir seyricinin elektronik postayla gönderdiği soru karşısında önce biraz şaşırdı, sonra, kırmızı beyazlı topun stüdyodaki yerini ne zaman alacağına dair soruya, ikinci yarıda bunun gerçekleştirileceği sözünü vererek toparladı. Devran’ın aldığı kırmızı kartın haksız olduğunu defalarca yineleyen yorumcular, Sivasspor’a haksızlık edildiğini ve bu konuda yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini ifade ettiler. Mehmet Demirkol, bir ara daha ileri giderek, “Sivasspor için taraf tutuyorum. Bu kırmızı kart haksız bir kart. Başka takımlar olsa bu kadar tartışmam ama Sivasspor söz konusu olursa tartışırım. Çünkü Sivassporun Şampiyon olmasını istiyorum” şeklinde konuştu. Bir diğer Usta yorumcu Ömer Üründül ise, Sivasspor’un Şampiyon olması gerektiğinin altını çizerek destek verilmesinin şart olduğunu söyledi.
|