Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 29.07.2005, 12:52   #5
volcano58
YASAKLI ÜYE

volcano58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Mesajına 1 kez Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 volcano58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Alıntı:
ElbeyLi58 Nickli Üyeden Alıntı
[size=2]"Spora siyaset karıştırma ey yazar" diye yorum yazan arkadaşlara sormak istiyorum:

Siyaset ve spor senelerdir iç içe değildi de, ben mi karıştırdım?

İçerde Sayın Abdüllatif Şener'in memleketi Sivas'ın bir, Sayın Abdullah Gül'ün memleketi Kayseri'nin iki takımı birinci lige tam da AKP iktidarı sırasında yükselmesi, Sayın başbakanın taraftarı olduğunu gururla söylediği Fenerbahçe'nin bir dizi Cem Papila hatalarıyla iki sezon üst üste şampiyon olmasının aynı dönemlere rastlaması, Mesut Yılmaz'lı Mehmet Ağar'lı yıllarda Galatasaray'ın aldığı başarıların iktidarlarına rastlaması basit birer tesadüf müdürler? (Bunu söz konusu siyasileri karalamak için söylemiyorum. Kralcıdan çok kralcıların ülkesidir bu ülke).

Ya da Dünya Kupası'nda ABD-İran maçının yankıları bir futbol maçının ötesine geçmemiş miydi?

Juventus tam da İtalya PKK terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan'ı koruma altına aldığı sırada Türkiye'ye geleceğinde dünya kadar tantana olmamış mıydı?

O maça gelip havayı yumuşatmak isteyen İtalyan başbakanı D'allema protestolardan çekinip İstanbul'a gelmekten vazgeçmemiş miydi?

Hoşumuza gitsin gitmesin, futbolla siyaset hep iç içe olmuştur olmaya da devam edecektir.

BU açıdan baktığınızda Trabzonspor'un KIbrıs Rum Kesimi'ne gitmesi basit bir spor olayı değildir. Ben de bunu görmezden gelemem. Bu böyle biline.

İkincisi Trabzonspor'un aldığı yenilgi sadece Trabzon'un değil maalesef hepimizin alnına sürülmüş bir lekedir. Hem de kapkara bir leke. Bu lekeyi Trabzonspor yönetimi, teknik direktörü ve futbolcusu sürmüştür. Temizlemek de onlara düşer.

Trabzonspor'un EOKA'cıları elemesi hiç olmazsa sportif alandaki lekeyi, utancı ve ayıbı düzeltecektir.

Siyasi olarak maalesef geri dönüşü olmayan bir adım atılmıştır. Bu süreci tersine çevirmek artık mümkün değil. Herkes vicdanıyla başbaşa.

Ama hiç olmazsa, şu geleneksel aşağılık kompleksini bir yana bırakarak bize yapılanların aynını ve mislini RUmlara yapmak gerekir.

O bayrak Avni Aker'e çekilmemelidir, o takım otelden çıkarılmamalıdır ve o maç kazanılmalıdır.

Size sesleniyorum ey Trabzonlular!

Siz Trabzonspor futbolcuları, çıkın o maçı kazanın!

Siz Trabzonsporlular, o maça gidin, boğazınızı patlatın, takımınıza destek olun!

Bu lekeyi alnınızdan, alnımızdan silin!

Benim tepemi attırmayın! [/size]
[size=2]kaynak:www.internetspor.com[/size]
....................
volcano58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır