Sivasspor’un önemli silahlarından Musa Aydın, kendisi ve Sivasspor ile ilgili özel açıklamalarda bulundu. Musa Aydın, Sivasspor’a gelme nedeninin Bülent Uygun olduğunu söyledi.
Yedi çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak dünyaya geldi. Samsunspor'un altyapısından yetişti. Oynadığı iki takım küme düştü ama o gösterdiği performansla hep gözde olmasını bildi. Bugün Anadolu'dan şampiyonluk hasretine son vermek isteyen Sivasspor'un kilit oyuncularından birisi.
İşte Musa Aydınla özel röportaj;
Sakaryaspor küme düştü. Sen İstanbul takımları yerine Sivasspor'a gittin. Neden Sivasspor'u seçtin?
Açıkçası medyada adım İstanbul takımlarıyla geçiyordu ama resmi bir teklif gelmemişti. Sivasspor'u seçmemdeki en büyük etken ise Bülent Hocadır. Sakaryaspor'da oynarken de onunla sürekli görüşüyordum. Ama Sivas hakkında kafamda soru işaretleri vardı.
Neydi bu soru işaretleri?
İnsanlar olumlu şeyler söylemiyordu. Önyargılarım vardı. Ama Sivas'a gittiğimde bu önyargılar silindi. Sosyal anlamda sıkıntı yaşıyorum tabii ama futbol açısından baktığımızda Sivas, Türkiye'de futbol oynanacak en iyi şehirlerden birisi.”
Teknik olarak sana ve takıma neler kattığını düşünüyorsun?
Bülent Hoca'nın en büyük artılarından birisi uyguladığı antrenman teknikleri. İdmanlarımız inanılmaz neşeli geçiyor. Vücut olarak belki yoruluyoruz ama psikolojik olarak hiçbir yorgunluk hissetmiyoruz. Daha önceki takımlarımda böyle olmuyordu. Kendimizi psikolojik olarak da yorgun hissediyorduk. Bülent Hoca öyle bir sistem kurdu ki; hangi oyuncu oynarsa oynasın sistem değişmiyor”...
İstikrarınızı neye bağlıyorsunuz?
“Aslına bakarsanız bu istikrar geçen sezon Sakaryaspor'dan beri devam ediyor. Geçen sezon 31 lig maçında forma giymiştim. Bu sezon Sivasspor'da da istikrarımı devam ettirmemin arkasında, Bülent Hocanın bana çok güvenmesi ve ekstra çalıştırmasının yanı sıra benim de çok çalışıp, kendime iyi bakmam, yani profesyonelliğin gerektirdiği gibi yaşamamın payı var. “ şeklinde konuştu.
Sivasın Sesi