Tekil Mesaj Gösterimi
-->: SERBEST KÜRSÜ
Alt 15.02.2008, 22:59   #695
FurkaN
Usta Yiğido

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

525 Mesajına 1.026 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1046 FurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer Anblick
Standart -->: SERBEST KÜRSÜ

Alıntı:
yigiter187 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
arkadaşlar nurullah sağlam hocanın konyadan ayrıldıktan sonra,antepsporla anlaşmadan önce bizimle alakalı bir yazısını buldum..kaynak www.nalcacı.com forumları
Nurullah Sağlam (SİVASSPOR)

--------------------------------------------------------------------------------

Selam sevgili okurlar. İlk defa düşüncelerimi kağıda dökerek paylaşma fırsatı bu... Bu kadar zor olacağını gerçekten hiç tahmin etmemiştim. Okurken eleştirmek çok kolaymış. Öncelikle yazılarını okurken, eleştirdiğim insanlardan özür dileyerek başlamak istiyorum yorumuma... Onlara şu anda gerçekten büyük saygısızlık yaptığımı düşünüyorum. Bu yüzden her ne kadar hata yaparsam da, şimdiden beni mazur görün ve bir gün yazmak size de nasip olursa siz de benim gibi birilerinden özür dilemek zorunda kalmayın.

İlk yazımda Anadolu`nun efendisi gibi görünen ama sadece bununla yetinmeyen İstanbul takımlarına da efendilik yapma uğraşı içinde olan bir ekip görüntüsü çizen Anadolu`nun mütevazi ekibi "Sivasspor"u kaleme almak istedim. "Ekibi" diyorum çünkü takımdan öte olmuşlar... Başkanı, teknik heyeti ve futbolcuları bir üçgeni birbirine bağlayan sağlam kirişlerin görevini üstlenmişler ve birbirine sıkı sıkı omuz dayamışlar. Aralarına hiç bir nifağın girmemesinin asıl nedeni de bu olsa gerek.

Dışarıdan bakan bir gözle, Sivas ekibinin bu sene yola çıkarken, diğer takımlara göre avantajı birbirini tanıyan futbolcu topluluğunun yanı sıra aralarındaki uyum, sahada özellikle bir ekibin uygulaması gereken defans prensiplerini neredeyse kusursuzca uygulama çabası içerisinde olmaları. Önde Mehmet Yıldız`ın bir gladyatör gibi savaşı geriden komutanlarının uğraşına had safhada destek veren sahadaki diğer 10 savaşçı...

Futbol hayatının en verimli dönemini geçiren Muhammed`in ekibe eklediği katkı temaşa zevkin yönelik oyunu ve gözleri okşayan frikikleri ne, teknik heyetin çok uzun zamandır gerek bir abi olarak daha sonra ise bir teknik adam olarak takımın başında olmanı ve aynı anlayışın, aynı futbol mantelitesinin uzun zamandır devam ederek pekişmesini eklersek, onları bu başarıya taşıyan ana nedenlerin bir bölümünü sıralamış oluruz diye düşünüyorum. Farklı bir parantez de Odyakmaz başkana açmak gerekir.

Ekonomik koşulların Anadolu takımları için zorluğunun had safhada olmasına rağmen antrenörüne tam yetki, tam destek olması, takımın haklarını her alanda en iyi şekilde koruması ve yağız bir Anadolu beyefendisi gibi dimdik durması bu başarının arkasındaki en büyük nedenlerden biridir.

Ya Bülent hoca, bu şartlarda bu kadar büyük işleri başarabilmek inanın şapkadan tavşan çıkarmaktan daha zor. Bence Sivas halkı imparator gibi eski kavramları bırakıp, Bülent hocayı "sihirbaz" diye çağırmalı. Çünkü eldeki şartlarda bugün bu durumda olmak gerçekten sıradışı bir sihirbaz yeteneği gerektirir.

Futbolcuların inançlı ve kararlı mücadelelerinini bu kadar zamandır hala ilk maçtaki kadar inatçı bir şekilde devam ettirmeleri ana unsurlardan tabi ki. Hem onları nemde onları bu kadar motive etme başarısını gösteren tüm yönekici, teknik adam ve yardımcılarını yürekten tebrik etmek lazım.

Tabi onlara hizmet eden kulüp persoleni işin perde arkasında. Onlara da tebrikleri "es" geçmemek gelazım. Bu periyotta onları motive eden yerel basının ve taraftarın da hakkını vermek gerekir. Umarım basındaki şampiyonluk hakkındaki demeçleri sadece dikkatleri üzerine çekmemek için veriyorlardır. Çünkü yardımcı antrenörlük döneminde Gaziantepspor`da şampiyonluğa benzer bir tarzda yakınlaşmıştık. Kaçırmamızın nedeni ise yeteri kadar inanmamaktı.

Haydi Yiğidolar! Zaman, inanç ve kararlılık zamanı... Yolunuz açık, şansınız bol olsun.
Gerçekten etkileyici bir yazı... Teşekkürler Nurullah hoca gözümdeki yeri daha da sağlamlaştı sevdiğim bir teknik direktördü daha da sevdim...