--->: BASKETBOL
Dev maça doğru!
Beko Basketbol Ligi'nde herkes Türk Telekom-Fenerbahçe maçına kilitlendi.
17.4.2008
Beko Basketbol Ligi’nde normal sezonun son iki haftasına girilirken herkes Telekom-Fenerbahçe maçına kilitlendi. İki takımın yıldızları da maçı kendi takımlarının kazanacağını iddia etti.
Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan Beko Basketbol Ligi’nde Play-Off için geri sayım devam ederken, basketbol camiasını, sıralamaları yakından ilgilendiren Türk Telekom-Fenerbahçe Ülker maçının heyecanı sardı. Telekom’un hafta sonu oynadığı kritik Kepez deplasmanındaki 21 sayı, 9 asist, 2 ribaundluk performansıyla takımını galibiyete taşıyan Tutku Açık, Fenerbahçe Ülker maçını da kazanacaklarını iddia etti. Kepez karşısında negatif etkenlerin takımı etkilediğini belirten Tutku, “El Amin erken faul problemine girince, daha fazla sorumluluk almam gerekti. Bu maçtaki istatistiklerimin sebebi aslında bu. Ancak Kepez deplasmanında bu kadar şanssızlığa rağmen çok iyi mücadele ettik ve kazandık” dedi. Hafta sonu oynayacakları Fenerbahçe maçını kazanmaktan başka çareleri olmadığını vurgulayan Tutku, “Biz bu sezon çok fazla şanssızlık yaşadık ve beklemediğimiz yenilgiler aldık. Tüm bunların üzerine bir çizgi çekebilmemiz, normal sezonu istediğimiz yerde bitirebilmemiz için mutlaka bu maçtan galibiyetle ayrılmalıyız. Bir de rakibimize ilk yarıda yenildik ve olası Play-Off eşleşmesinde eşitliği yakalamamız için galibiyete ulaşmalıyız. Önce Galatasaray’ı, ardından Kepez’i yendik ve çıkışımızı devam ettirmemiz lazım” dedi.
Finali izlerken içim cız etti
Son olarak ULEB Cup Final 8 hakkındaki görüşlerini de aldığımız yıldız basketbolcu, “Maçları televizyondan izlerken gerçekten çok üzüldüm. Çünkü biz orada olmayı çok istiyorduk ve sezon içindeki performansımızla aslında bunu haketmiştik. Ancak Kazan maçı bütün düzenimizi bozdu. Şanssız bir kura çektik ve kötü bir günümüze denk gelen maç yüzünden elendik. Hele tek yenilgisini bizden alan Badalona şampiyon olunca içim ‘cız’ etti” diyerek sözlerini noktaladı.
Mrsiç de umutlu konuştu
Fenerbahçe Ülker’in kaptanı Damir Mrsiç ise, ligi iyi bir yerde bitirip Play-Off’ta avantaj elde etmek için Telekom’u deplasmanda yenmeleri gerektiğini söyledi. Yıldız oyuncu, “İki takımın için de çok önemli maç. Bu yüzden zevkli bir mücadele olacak. Ancak bizim artık maç kaybetme gibi bir lüksümüz yok. Geçen sene de rakibimize karşı ligin sonunda çok kritik bir maça çıkmıştık ve Ankara’da kazanmıştık. Yine aynı başarıyı tekrarlayıp, Play-Off’ta Telekom önünde 1-0 öne geçmek istiyoruz” dedi. Ankara’da çok sayıda Fenerbahçeli’nin bulunduğunu ve bu maçta kendilerini yine yalnız bırakmayacaklarına inandığını söyleyen Mrsiç, “Rakibin yetenekli oyuncularının olduğunu biliyoruz ama biz de bu ligin son şampiyonuyuz ve kalitemiz ortada. İstediğimiz basketbolu sahaya yansıtabilirsek, kazanırız. Bunun için de son derece dikkatli oynayacağız” diye konuştu.
Dev maçın
saati değişti
Beko Basketbol Ligi’nde 29. haftanın en önemli karşılaşması olan Türk Telekom ile Fenerbahçe arasındaki maçın pazar günü saat 19.00’a alındığı açıklandı. Mücadelenin daha önce, aynı gün saat 14.00’te oynanacağı duyurulmuştu.
|