--->: BASKETBOL
Bu seri zor biter!
NBA'de playoff'ların açılış maçı olan Cleveland Cavaliers - Washington Wizards mücadelesi, serinin ilk maçından itibaren gösterdi ki kolay kolay unutulmayacak olaylara sahne olacak.
Fitili ateşleyen olaylar, Wizards forveti DeShawn Stevenson ve guard Gilbert Arenas'ın demeçleri oldu. Stevenson'ın, LeBron James için "Fazla abartılan bir oyuncu" ifadesini kullanması ve ardından Arenas'ın Cavalies için "Playoff'larda herkesin eşleşmek istediği takım" ifadesini kullanmasının ardından LeBron "Ben sahada konuşurum. Rakiplerimin beni motive etmesine gerek yok. Ben kendi kendimi motive ederim." demesiyle gözler ilk maça çevrildi.
İlk maçın ilk dakikalarından itibaren sert bir savunmaya maruz kalan LeBron, Wizards'lı Andray Blatche'ye attığı dirseğin ardından ilk yarı biterken topsuz alanda Brandon Haywood ile yaşadığı tartışmayla diskalifiye edilmenin kıyısından döndü.
Ancak devre arası ile mental anlamda rahatlayan "Kral" savunmacılarının tahrik kokan hareketlerine rağmen takımını sırtlayarak Cavaliers'ı seride 1-0 öne geçirdi.
|