Tekil Mesaj Gösterimi
--->: SİVASSPOR CAS`A GİDİYOR
Alt 17.05.2008, 22:06   #7
magistra
Yeni Yiğido

1 Mesajına 2 kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 magistra FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: SİVASSPOR CAS`A GİDİYOR

cs 49,gerçekten tüm açıklığı ile meseleyi çözümlemişsin. Ben bir fenerbahçe taraftarıyım ancak bu noktada kanaatimce sivassporun maruz kaldığı yanlış muamele konusunda hiç bir şekilde adaletten bahsedemiyorum.
Dediğin gibi madde 13 kesinlikle aynı puana sahip takımlar arasında puan sıralaması yap demiyor, ortaya bir takım maddeler koyuyor ve bu maddelerin ilgili duruma hiyerarşik düzende sıra ile uygulanarak sıralamanın belirlenmesini öngörüyor, yani maddenin 2 bendinin eş zamanlı olarak meseleye uygulanması söz konusu değil üstelik hiyerarşik bir düzen olmasaydı böyle bir madde de düzenlenmesine gerek olmaz mini puan tablosu yap ona göre sırala der geçerdi son derece basit olarak.
Benimde bu maddeleri okuduğumda anladığım şu: a bendi diyor ki puanlar aynıysa ilgili takımların kendi aralrındaki müsabakalara göre üstün olan üst sırada sıralanır diyor b bendi ise puanlarına göre üstünlük kuramadın mı eşitlik sürüyormu beni uygula diyor, lakin burada söz konusu takımların puan eşitliği söz konusu değil, eşitlik var ama kısmi eşitlik kısmi, benim anladığım söz konusu takımların bütünü için sıralanamama durumunun sürmesi halinde b bendine geçilebilir. Kanaatim bu durumda söz konusu takımlardan her birini sıraladıktan sonra maddeyi kalan takımlar için yeni baştan uygulamak lazım. Bu mantık altında fenerbahçe devre dışı kaldıktan sonra beşiktaş ve sivasspora yeniden uygulanmalı. Bu yapıldığında madde iki tamın arasındaki eşitliği ancak genel averaja bakılması bendinde sıralayabiliyor yani aslında federasyonun yorumladığı gibi fenerbahçe devre dışı kalır bizde genel averaja bakalım ve sivasspor beşiktaş şeklinde sıralayalım gibi bir mantık değil, sıralamayı belirleyecek olan 13. madde a ve b bendlerinin yeterli olamayıp bir sonraki c bendi olduğu için genel averaja bakıyoruz.
Bu konuda inandığım Sivasspor'un 3. ilan edilmesi gerektiğidir, umarım Sivasspor nihayetinde bunu elde eder ancak inandığım bir diğer hususta bu mevzunun taraftar forumları dışına medyaya açıklanıp kamuoyu oluşturulmasıdır, ben bu konuda gücüm olsa saygın ve okunan gazetelerden birine ulaşıp meseleyi açıklarım ancak böyle bir bağlantım yok, sivasspor kulübündede kime ulaşabileceğimi bilmiyorum.

Saygılar
magistra isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı magistra'a Teşekkür Ediyor...