--->: Pekin Olimpiyatları...!
Pekin güzeli
Olimpiyatlarda ilk madalyamızı bayanlar halterde 48 kiloda podyuma çıkan Sibel Özkan´la kazandık. Özkan gümüş madalyanın sahibi oldu. Aynı kiloda mücadele veren Nurcan Taylan ise sıfır çekti.
10.8.2008
Koparmada 88 kilo
Önceki gece yapılan muhteşem açılış töreniyle startı verilen 29. Olimpiyat Oyunları’nın ilk gününde ilk madalyamızı aldık. Halterde bayanlar 48 kiloda podyuma çıkan iki haltercimizden Sibel Özkan gümüş madalyanın sahibi olurken, Atina 2004’ün altın kızı Nurcan Taylan sıfır çekerek hüsrana uğradı. Pekin Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda Sibel Özkan koparmadaki ilk hakkında 86 kilo kaldırdı. İkinci hakkında 88 kiloda başarılı olamayan Özkan, üçüncü hakkında aynı ağırlığı omuzlayarak 95 kilo kaldıran Çinli Xiexia Chen’in ardından ikinciliği elde etti.
Toplamda 199 kilo
Silkmede ilk hakkında 108 kilonun altına giren Sibel Özkan, hakemlerden işaret beklemeden barı bırakınca kaldırışı geçersiz sayıldı. Aynı ağırlığı ikinci hakkında kaldıran milli haltercimiz, üçüncü hakkında da 111 kiloyu omuzlayınca toplamda 199 kiloya ulaştı. Özkan, Tayvanlı haltercinin 115 kiloda başarılı olamaması üzerine olimpiyat ikinciliğini elde etti. 48 kiloda altın madalya silkmede 117 kaldırarak toplamda da 212’ye ulaşan Çinli Chen’in oldu. Çinli sporcu bu derecesiyle aynı zamanda 210 kiloyla Nurcan Taylan’a ait olan Olimpiyat Rekoru’nun da yeni sahibi oldu.
Gururun gözyaşları
Müsabaka sonrası büyük bir sevinç yaşayan ve göz yaşlarına hakim olamayan Sibel Özkan, daha iyi bir derece elde edecek performansa sahip olduğunu, ancak koparmadaki ikinci, silkmedeki ilk hakkında konsantrasyon eksikliği nedeniyle başarılı olamadığını söyledi. Müsabaka boyunca sadece kendi yarışmasıyla ilgilendiğini ve son ana kadar rakiplerini izlemediğini belirten Özkan, “Bir anlık dalgınlık sonucu rahatlıkla kaldıracağım ağırlıkları kaldıramadım. Daha sonra telafi ettim, ancak altın madalya için yetmedi. Nurcan’ın ise daha iyi bir yarış çıkarmasını beklerdim” diye konuştu.
|